Hendelsen skjedde før jul.

Slagsmålet – der Dickenson skal ha vært den aggressive parten – fikk konsekvenser. I etterkant av hendelsen ble Stjernens poengkonge kalt inn på teppet til daglig leder Trond Magnussen. Det samme ble den andre spilleren. Begge fikk beskjed om at oppførselen ikke var akseptabel, og det har vært en rekke oppvaskmøter. Dette bekrefter Magnussen.

- Jeg har hatt mange samtaler, både en-til-en og med begge, og jeg oppfattet at de fikk skværet opp. Spilleren som kom med kommentaren har bedt om unnskyldning og for tre uker siden ble begge enige om å gå videre. Derfor ble jeg veldig overrasket da Dickenson kom fredag og sa han ikke kunne være i Stjernen lenger. Dette er en meget trist situasjon, sier Magnussen til Fredriksstad Blad: Forlater Stjernen etter slåsskamp med lagkamerat

Dickenson følte han ikke kunne være i Stjernen etter episoden. Han syntes kommentaren ikke var til å leve med. Fredriksstad Blad snakket med 32-åringen lørdag ettermiddag. Han sier dette om situasjonen som nå gjør at han forlater klubben:

- Det har vært noen hektiske dager, som herved ender i at jeg signerer for den danske klubben Herning. Jeg ønsker å takke fansen, og ønsker å si at jeg føler meg fantastisk mottatt. Jeg og min familie har virkelig blitt behandlet som konger, og vi kunne ikke vært mer fornøyde med byen. Dessverre har det seg slik at jeg før jul fikk en rasistisk kommentar fra en lagkamerat, som gjør at jeg ønsker å gi meg i Stjernen. Dette er en kommentar som har truffet meg dypt i hjertet, og som jeg ikke klarer å glemme. Jeg sover ikke om nettene, og klarer rett og slett ikke å yte det jeg vet jeg kan yte i Stjernen etter denne hendelsen. Jeg føler meg både psykisk og fysisk utbrent, og for å komme meg videre i livet, må jeg forlate Stjernen nå. Jeg ønsker igjen å si til Stjernen-fansen at jeg ikke ønsket at det skulle ende slik. Jeg dro hit innstilt på å fullføre denne sesongen, men den nevnte hendelsen gjør rett og slett til at jeg ikke klarer å spille mer for Stjernen, sier Dickenson til FB.

Magnussen sier alle forsøk på å løse konflikten har vært nytteløse.

- Vi trodde saken hadde løst seg, men da Lou kom på fredag og ville reise, så ble det slik. Han har tatt kommentaren meget tungt, og det må vi ha respekt for, sier han.

Fredriksstad Blad var lørdag kveld i kontakt med spilleren som først ble slått ned – og deretter svarte med en rasistisk kommentar. Han forklarer det slik:

- Det som skjedde var at vi rett før jul var på en trening. Plutselig kaster Lou Dickenson hanskene og angriper meg, og regelrett slår meg til blods. Etter dette, når jeg ligger blodig på isen, skriker jeg en rasistisk bemerkning til Dickenson, noe jeg selvfølgelig ikke skulle ha gjort. Dette angrer jeg på, og det er på ingen måte noen holdninger jeg står inne for. Det glapp rett og slett ut av meg. Etter denne hendelsen har jeg forsøkt å unnskylde meg til Dickenson flere ganger, men uheldigvis ser det ut som Dickenson har tatt dette veldig tungt. Jeg føler jeg har gjort alt jeg kan for å rydde opp i dette, uten at det har gitt resultater. Jeg ønsker å gjøre det helt klart at jeg ikke står for noen rasistiske holdninger, og at jeg angrer på det jeg sa, sier spilleren til FB.

Stjernen har i dag også forsterket troppen: Dette er Stjernens forsterkninger