Gå til sidens hovedinnhold

Stjernens styreleder slår hardt tilbake: – Langt ifra en eneste stor fiasko!

Artikkelen er over 3 år gammel

Stjernens styreleder Bjørn Viggo Nilsen reagerer på fiasko-påstanden i FB. – Svært urettferdig for Stjernen om det er konklusjonen. Vi er nå virkelig rigget for vekst og sportslige resultater som klubb de neste fire årene, sier han.

I en kommentar etter kampen mot MS, der Stjernen misset sluttspillet i siste minutt, slo FBs sportskommentator fast at sesongen var en eneste stor fiasko.

Det reagerer Stjernens styreleder Bjørn Viggo Nilsen på. I en lengre mail til FB-sporten tittelen "Langt ifra en eneste stor fiasko" svarer han på kritikken (les den i slutten av saken).

– Jeg følger kommentaren langt på vei. Men mitt utgangspunkt er at den blir den svært unyansert og ensporet, sier Nilsen til FB.

– Husk økonomien

Han mener det er viktig at økonomien ikke glemmes. Stjernen har i løpet av sesongen klart å kvitte seg med den langsiktige gjelden etter et overskudd på én million kroner. Omsetningen – uten Winter Classic – lå i 2017 på cirka 15 millioner.

– I det store bildet er vi en klubb som reiser seg fra et nullnivå og ørkenområde i 2013 med en omsetning på ni millioner kroner, og et økonomisk overfokus på dårlige og overbetalte spillere – til at vi i dag nærmer oss noe som kan ligne på en storklubb i norsk hockey sammenheng, sier Stjernens styreleder om veksten de siste årene.

– Men dere misser sluttspillet i en sesong der det var håp om at dere skulle ta nye skritt?

– Det er vi alle skuffet over, ikke minst jeg. Men det må ikke glemmes at vi bygger og legger grunnlag for fremtiden. Ørjan (Løvdal) og resten av salgsteamet jobber mot en ny heving av sponsoratene på tre millioner kroner, og det skal vi se på resultatene av neste sesong, lover en offensiv Nilsen.

Her er hele svaret

"Skuffelsen er stor etter at sluttspill plassen røk 71 sekunder før full tid i Stjernehallen denne siste tirsdagen i februar i 2018. Slik ble det selvfølgelig også for en av byens bedre sportskommentatorer Erik A. Pedersen på kommentarplass i Fredriksstad Blad. Vi visste det skulle bli en vanskelig sesong. Med store utskiftninger, tap av nøkkelspillere og markante reduksjoner i spillerbudsjettet kunne ikke de sportslige ambisjonene bli i toppsjiktet. Det manglet profiler og åpenbare målkonger – dette ble tynt mente mange. Og de mange fikk rett – dette holdt ikke til en sluttspillplass. Igjen ble undertegnede latterliggjort for sin oppsnakking av laget og mulige prestasjoner – igjen fikk kritikerne rett! På tross av manglende kunnskap kan jeg garantere at undertegnede etter alle solemerker også neste sesong vil prate opp og ha store forventninger til samtlige ansatte og frivillige i Stjernen Hockey. 

For Stjernen hockey er det fiasko å ikke nå en sluttspill plass – det er det for alle hockeyspillere med ambisjoner også. Men; for Stjernen som klubb har det vært alt annet enn en fiaskosesong. Det bygges sten for sten – med trygge steg mot toppen. Vi har aldri hatt en større omsetning og et høyere aktivitetsnivå enn hva vi har hatt i 2017. Vi rundet 22 millioner i omsetning, og ender med et positivt resultat tett opp mot 1 million kroner. Et nødvendig resultat sett i lys av de strenge krav forbundet har satt mot positiv egenkapital innen utgangen av 2018. «Positiv egenkapital» har ikke vært en del av Stjernens vokabular så lenge de fleste kan huske. Nå er det ikke lengre tid for å skyve utfordringene foran seg – nå er det «vinn eller forsvinn» med tanke på denne virkeligheten! Klubben er endelig gjeldfri etter at langsiktig gjeld på 3,2 millioner er slettet de siste fire årene. 3,2 millioner kroner er MYE å hanskes med på fire år, parallelt med en mengde andre utfordringer og forventninger!

 I 2013 hadde klubben én administrativ stilling på marked – i 2018 har vi fire heltidsansatte på marked, salg og administrasjon. Uten streng økonomisk kontroll og gode resultater over tid, ville klubben uansett ikke ha eksistert i norsk topphockey. Poengtrekk, bøter og lisensnekt har hengt over oss som et spøkelse i en årrekke – dette riset bak speilet er nå forhåpentligvis fjernet for godt!

I 2017 har klubben gjennomført norgeshistoriens første Winter Classic, vi har overtatt Fredrikstad Triatlon og innført Markadagen med stor suksess i Bjørndalen. Vårt sosiale engasjement og samfunnsansvar utover klubb har blitt styrket ved samarbeidsavtalen med Blå Kors – Varmestua, Barnas Stasjon og Seiersborg videregående skole.

Om fire år flytter vi inn i Arena Fredrikstad–Østfold-hockeyens nye storstue! Det er en reise og et prosjekt vi ofrer mye tid og ressurser på–når drømmen blir til virkelighet er vi godt forberedt og rustet administrativt, organisatorisk og sportslig.

Årets sportslige resultater er et kollektivt og sammensatt ansvar. Dette handler om økonomiske valg og prioriteringer–det handler om profil, egenutvikling og ungdomslinjen–om trenere, treningshverdag og sportslige forutsetninger. Hvilket mannskap ville vi ha og hva kunne vi få–hvem forsvant og hvem vil stå i det med lave lønninger og enkle boforhold? Hvorfor presterer ikke alle som forutsatt? Vi i Stjernen står sammen om dette, og ethvert forsøk på å henge ut enkeltpersoner tar vi sterk avstand ifra. Med de forutsetninger vi som klubb har å tilby våre ansatte og frivillige, vil det være uforskammet å gi hverandre skylden for sportslige resultater hver enkelt av oss kun har en begrenset påvirkningskraft på.

Så har vi da fortsatt troen på at en dag er det vi som står på toppen og hever pokalene. I februar 2018 kan det se ut som om det skal bli lenge til–men det blir det ikke!

Forutsetningene for å lykkes har aldri vært bedre. Fundamentet er lagt og grunnen er beredt. Nå ser vi allerede med stor forventning og kamplyst mot en ny sesong. Alene klarer vi det ikke. Dette er et kollektivt ansvar en hel by må ta dersom vi ønsker triumfer, stolthet og topphockey i Fredrikstad igjen. Klubb, kommune, publikum og næringsliv!

Nå kan vi endelig med stor frimodighet forvente også en sportslig opptur for Stjernen Hockey Elite Fredrikstad."

Kommentarer til denne saken