Fra politimøte til kontraktsforhandlinger

Etter treningskampen fikk David Hnat (til høyre) beskjed av sportslig leder Reidar Sundt at Stjernen vil beholde ham. Peter Zubek (til venstre) er tolk – Hnat kan nemlig svært lite engelsk.

Etter treningskampen fikk David Hnat (til høyre) beskjed av sportslig leder Reidar Sundt at Stjernen vil beholde ham. Peter Zubek (til venstre) er tolk – Hnat kan nemlig svært lite engelsk.

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Stjernen vil hente tsjekkeren David Hnat (23). Men aller først dukket politiet opp for å hente ham – midt i sentrum!

DEL

Stjernen tapte 5-3 for Sparta i årets første treningskamp hjemme. Etter kampen falt dommen for de tre spillerne på prøvespill. Tsjekkeren David Hnat tilbys kontrakt i ettermiddag, mens latvierne Edija Brahmanis og Aivars Gaisins sendes hjem i første omgang.
– Veldig gøy! Jeg er veldig motivert til å spille for Stjernen, sier David Hnat, som har vist god teknikk og ikke minst høy arbeidsmoral så langt.
23-åringen har dårlig engelsk og bruker Stjernens slovakiske tvillingpar Peter og Pavol Zubek som tolk. Språkproblemene satte han også i en kinkig situasjon da han kom til Fredrikstad.
Da Hnat kom til Norge på kvelden ble han innlosjert på Hotell City. Da han våket dagen derpå bestemte han seg for å rusle en tur ut. Tsjekkeren kan bare noen ord engelsk – da er det ikke lett å gjøre seg forstått i Fredrikstad. Noen syntes Hnat var mistenkelig og bestemte seg for å ringe politiet. Dermed dukket lovens lange arm opp for å undersøke nærmere...

Lar kølla tale

– Heldigvis ordnet det seg, ler Hnat.
– Jeg fikk vist politiet passet mitt, og de ringte Stjernen. Da løste saken seg, sier Hnat som ble en smule nervøs da politiet kom for å ta en prat. Helt ny i et ukjent land, uten mulighet til å prate eller forstå.
Tross språkproblemene – på isen har tsjekkeren latt skøyter og kølle tale. 23-åringen med en fortid i Sparta Praha har imponert. Nå vil Stjernen signere kontrakt. I dag starter forhandlingene.
Hnat har kommet til Stjernen på anbefaling fra tidligere A-lagstrener Pavel Soudsky.
– Vi synes han har kvaliteter, sier sportslig leder Reidar Sundt.
– Han viser vilje og spiller med innsats, sier hovedtrener Geir Myhre.

Backlund

Dermed blir det forhandlinger og etter alle solemerker spill for Stjernen denne sesongen. Det kan det også blir på spillerne fra Latvia. Selv om de nå sendes hjem.
– De er på ingen måte gode spillere, men vi avventer i første omgang. Vi vil være kritiske til nye spillere som kommer. De skal holde et vist nivå, og vi jobber videre, sier Sundt.
Ifølge Sundt er det intet nytt med Joakim Backlund. Det står helt enkelt på penger.
I går sto det mest på vilje og «guts». Det hadde Sparta mest av. Stjernen slet med sarpingenes solide defensive struktur. De sjansene Stjernen fikk, ble ikke tatt vare på. Det, kombinert med sommerhockey defensivt, gjorde at Sparta vant en grei 5-3 seier.

Manskow frisk og rask

Positivt var det å se at André Manskow Hansen er tilbake for fullt etter skulderoperasjonen. Han scoret to lekre mål og var kvikk på jerna. Skadefri er også Jonas Gabrielsen, som ser ut til å gå en god sesong i møte. Svenske Per Lundell bekreftet også sin klasse. Men det ble tap to av to så langt.
– Vi forsøkte å gjøre det for fikst og pent foran Spartas mål. Det er ikke min stil. De har gode keepere, men med mer trykk foran kassa hadde vi fått flere mål. Dessuten slipper vi inn billige mål, sier Myhre.

Artikkeltags