– Stjernen har ikke klart å erstatte Engeland Andersen, som leverte en utrolig sterk sesong sist. En offensiv back som også leverte mange poeng, sier Follestad som er en av TV2s hocekyeksperter. En spiller han derimot har stor tro på vil få en opptur i Stjernen-drakta er den tidligere Vålerenga, Sparta og Grüner-spilleren, 21 år gamle Calle Spaberg Olsen.

– Under en ny trener vil det overraske meg om Calle ikke får et løft. I rekke med poengplukkerne Cangelosi og Pinccinich skal det bli spennende å følge hans utvikling, sier Follestad.

– Jeg har tatt feil før

– Hva er ditt tabelltips på Stjernen?

– At de blir topp-seks er klink. Per nå har de et lite stykke opp til de fem øverst rangerte, men også jeg har tatt feil før, erkjenner «Folle». Han synes Stjernen har blitt driftet sunt de siste årene, men at det er trist at Arena Fredrikstad ennå ikke har sett dagens lys.

– I Norge er det fullt mulig å brygge en arena til 300–400 millioner kroner. Selv om de ønsker seg en arena som er dyrere, så får de håpe på at det blir noe midt imellom. En ny arena i Fredrikstad bør ikke se ut som Jordal. Det er lov å være edruelig og se seg litt i speilet. Det er tross alt kommunen som skal gi dem en hall, sier Follestad.

– Mer normal sesong

Kasper Wikestad hadde tatt bena ned til Jordal Amfi for å delta på hockey kick off. Han er bosatt på Lille Tøyen ti minutter unna og er ofte på plass for å se de kongeblå.

– I nabolaget er vi ti stk. som har gått sammen om å kjøpe fire sesongkort, slik at vi alltid kan fylle plassene. Det er sosialt, sier Wikestad som roser hockeymiljøet for omtanken de viste da han fikk påvist kreft i tarm og nyre i 2020. Nå er han friskmeldt.

– Alle tipper Stjernen på 6. plass. Er du enig?

– De siste sesongene har slått litt urettferdig ut for lag som Stjernen, Sparta og Frisk. Etter at M/S og Lillehammer kollapset økonomisk førte det til at de andre lagene i toppen fikk styrket sine spillerstaller. Denne sesongen tror jeg blir mer normal, sier han.

– Stjernen har ikke den samme bredden som de lagene som er tippet i toppen, men jeg tror uansett vi går en morsom sesong i møte, sier Wikestad som også har sine tanker om Stjernehallen og Arena Fredrikstad.

– Jeg var i Stjernehallen før i tiden. Da var den fantastisk. Det er den ikke nå. At de ikke har fått en ny hall gjør at konkurrentene får et forsprang. Skal Stjernen henge med må noe snart skje, sier Wikestad. Han husker mange oppgjør mellom Vålerenga og Oslo.

– Jeg husker spesielt en kamp på 80-tallet. Da sto Stjernen-fansen igjen og sang: Oslo-hockey'n finnes ikke lenger. Hockeyinteressen i Fredrikstad har alltid vært stor. Den ligger der latent.