Staysman gikk til finalen

Slapp duell: Stian Thorbjørnsen og Alexandra Kakurina slapp danseduell foran neste ukes finale. De ble stemt direkte videre av seerne.Foto: Thomas Reisæter/TV2

Slapp duell: Stian Thorbjørnsen og Alexandra Kakurina slapp danseduell foran neste ukes finale. De ble stemt direkte videre av seerne.Foto: Thomas Reisæter/TV2

Artikkelen er over 4 år gammel

Stian «Staysman» Thorbjørnsen gikk direkte videre til finalen av Skal vi danse, nå takker han byens befolkning.

DEL

Det var en overrasket og takknemlig mann som mottok beskjeden om at han var stemt direkte videre til finalen av Skal vi danse. «Staysman» har ikke vært i en eneste duell i løpet av høsten.

– Jeg må bare få si takk til alle Fredrikstad-folk som har stemt på meg. Jeg vet at det er mange, sa han til Fredriksstad Blad etter sending.

Å komme direkte videre til finalen beskriver han som en surrealistisk opplevelse.

– Jeg så det ikke komme, men jeg følte at jeg hadde levert det beste jeg kunne på begge dansene, så det var deilig at det betalte seg, sa Thorbjørnsen om kveldens innsats.

Samuel sendt hjem

Det var semifinale og skjebnekveld for de tre gjenværende deltagerne på lørdag. Tre par skulle bli til to og spenningen var stor da programlederne leste opp seernes dom. Samuel Massie var den som til slutt måtte parkere danseskoene. Han kom dermed på en tredjeplass i årets sesong.

En gammel og en ny

Under lørdagens program presenterte parene to numre: én ny dans og én dans de hadde danset før. Dommerne hadde valgt ut et nummer fra et tidligere program, og oppgaven var å vise frem en forbedret versjon. For Thorbjørnsen innebar det en wienervals.

Fikk full pott

Nå som kun sluttspurten gjenstår, blir kravene høyere, og dommerne forventer mer av deltagerne enn noen gang. Likevel presterte Thorbjørnsen å hale i land fire tiere for sin wienervals under semifinalen.

– Det er helt sinnssykt, var den umiddelbare kommentaren fra Fredrikstad-artisten.

Dommerpanelet var særs fornøyd.

– Du var en fantastisk god partner i denne dansen. Jeg synes virkelig du leverte bra. Jeg ble nesten litt stolt, sa Trine Dehli Cleve.

Hun hadde fulgt Thorbjørnsen på trening og bidratt med veiledning og instruksjon i løpet av uka.

Mens wienervalsen var valgt av dommerne, hadde «Staysman» og partner Kakurina gått for samba som sin selvvalgte dans. Dommerne var litt mer gjerrige med poengene her, men Thorbjørnsen hang ikke med leppa av den grunn.

– Jeg har kosa meg så ille, sa han om uka med samba.

Kakurina er fortsatt imponert over sin dedikerte elev.

– Jeg har ikke møtt en kjendis som har fått dansen så i kroppen og blodet, og som synes det er så gøy, sa danselæreren.

Artikkeltags