Gå til sidens hovedinnhold

Sterk vekst i korona-året: Nå ansetter de flere og flytter inn i splitter nye lokaler

Nxtech på Kråkerøy startet med fire ansatte i 2008. I dag har bedriften utvidet staben til 26 – og er fortsatt på utkikk etter flere software-utviklere.

For abonnenter

– Vi har flere kunder og ordrer enn det vi klarer å levere på, forteller Terje Wahlstrøm, forretningsutvikler og Hans-Erik Sand, project manager i Nxtech.

Begge har eierinteresser i selskapet, og har vært med fra den spede begynnelsen da de startet opp etter det som en gang var ASK og drev utvikling av projektorer.

Vokser under koronaen

– Vi har ansatt 10 nye medarbeidere de siste to årene, både nyutdannede og senior-ressurser. Faktisk har vi hatt vekst under korona-tiden, sier Sand.

Les også

Nxtech på Kråkerøy: Utvikler systemer for neste generasjon selvkjørende biler

Det er liten utskifting av ansatte og nesten ikke sykefravær ved bedriften. Den siste de ansatte var en tidligere kollega fra ASK-tiden. Med den stadige utviklingen og veksten i selskapet, stiller det andre og nye krav til organisering av bedriften.

Vanskelig å få tak i kvalifiserte folk

– Det er blitt for stort til at alle kan holde oversikten over hva hver enkelt jobber med. Samtidig opplever vi at det er vanskelig å få fatt i kvalifiserte folk, sier Wahlstrøm.

Selskapet har etterhvert fått et stort nettverk og hjelper kunder med å finne partnere det kan være smart å koble sammen og som gir gode synergier.

– Vi er blitt en kjent aktør, og når staten i 2019 begynte å pøse på med midler til innovasjon i det grønne skiftet, er vi med på utviklersiden, sier Sand.

Utvikling koster

Utvikling koster millioner og Nxtech er et konsulentselskap som selger timer og har flere aktører de konkurrerer med.

Les også

Innovativ bedrift på Kråkerøy sikret viktig avtale med japanske Sony

– Utfordringen er å gjøre ideene produserbare og få de sertifisert. Det er det vi kan hjelpe med, sier Wahlstrøm.

De siste årene har selskapet omsatt for i underkant av 20 millioner kroner.

Selskapet har også et tett samarbeid med Høgskolen i Østfold (HiØ), som også holder hus på Værste.

– Vi bidrar til skolen og gir dem blant annet bachelor oppgaver og er mentorer for studentene, forteller de to.

Flytter inn i nybygg

Nå gleder de seg til å flytte inn i nye lokaler et stenkast unna Dokka 1 der de har vært siden de startet. Snart står det nye bygget, Dokka 6 klart til innflytting.

– Dit skal vi flytte testlabben vår inn i første etasje, mens vi får kontorer og lokaliteter i fjerde etasje. EMC-kammeret vårt, der vi tester alle nye produkter for elektromagnetisk stråling, blir stående igjen og bygges rundt, når Dokka 1 skal rives for å gi plass til ny skole.

Kommentarer til denne saken