Staysman dro på tur med Dag Otto til Rwanda

Petter Pilgaard, Stian Torbjørnsen og Kristian Ødegård har vært med  Dag Otto Lauritzen til  Rwanda for å oppleve det afrikanske sykkelsirkuset. Resultatet ser du på TV2 tirsdag kveld.

Petter Pilgaard, Stian Torbjørnsen og Kristian Ødegård har vært med Dag Otto Lauritzen til Rwanda for å oppleve det afrikanske sykkelsirkuset. Resultatet ser du på TV2 tirsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Stian «Staysman» Thorbjørnsen (36) var tolv år da 900.000 ble drept på 100 dager i Rwanda. – Det er ikke noe land som står på folks ferieliste, men for et flott land.

DEL

Det sa Stian «Staysman» Thorbjørnsen i en FB-podkast rett etter at han kom hjem fra det afrikanske landet. Nå, over ett år senere, skal Rwanda-besøket vises på TV2 tirsdag kveld.

Møtte fjellgorillaer

Med Kristian Ødegård, Petter Pilgaard og Stian Torbjørnsen har nemlig Dag Otto Lauritzen vært i Rwanda for å oppleve det afrikanske sykkelsirkuset. Dessverre går det ikke helt som planlagt når de får lov til å sykle i forkant av feltet i en etappe av Tour de Rwanda. Etter å ha møtt gamle venner i sykkelverdenen, drar Dag Otto & co. inn i jungelen for å møte nye. Denne gangen i form av noen av de siste gjenlevende fjellgorillaene.

  • Her kan du høre podkasten med Staysman - saken fortsetter under:

Blir provosert

– Hva gjorde besøket med en tidligere krigssoldat som deg?

– Jeg hadde lest meg opp på forhånd. I tillegg, mens jeg var der, så jeg en dokumentar om folkemordet – og det er klart det gjør inntrykk. Før jeg så dokumentaren på hotellrommet, hadde jeg klaget litt på at vi fikk maten litt sent. Etterpå klaget jeg ikke i det hele tatt. Du vet jo ikke hva folk har opplevd. Vi så få som var over 30 år. Det var et rolig land, men det må jo ulme litt under overflaten, svarer Thorbjørnsen.

Og legger til:

– Jeg merker jeg blir provosert av at verdenssamfunnet ikke reagerte. Ingen løftet en finger. Men skjer det noe som er nærmere Norge, ja da går vi i fakkeltog.

Her kan du høre podkasten med Staysman:

Artikkeltags