Gå til sidens hovedinnhold

Kastet ut av Norway Cup etter pizzatekst

Artikkelen er over 5 år gammel

Staysman og Lazz får ikke spille veldedighetskamp under Norway Cup. Det kom reaksjoner etter at de sang mgp-låten sin «En godt stekt pizza» med en tekst noen følte seg støtt av på åpningsshowet.

Stian Thorbjørnsen sitter midt i et videopptak, men tar seg likevel tid til å snakke med Fredriksstad Blad. Og han synes ikke det er moro at de fikk sin opptreden på Ekebergsletta vurdert med en utestengelse.

Tekstlinjen

Det var blant annet tekstlinjen «Ta med deg blandevann, og drekk dæ te møkkamann» som fikk en kvinne til å reagere. Elin Dahling sier til VG at hun synes det var upassende at de sang en slik tekst foran barn på en sportscup. Og hun bruker ord som hårreisende upassende.

– Jeg synes egentlig det bare er trist at det skulle bli sånn. Men vi fikk melding fra bookingbyrået at vi var fjernet fra kampen for MOT og Unicef. Jeg vet det er mange barn og unge som hadde gledet seg til å treffe oss og ta bilder. For låta er vår mest populære akkurat nå, så det ville være rart hvis vi ikke hadde spilt den. Og selv om teksten skulle være upassende, så er det nok av barn og unge som har hørt den og synger med.

– Vi oppfordrer jo ingen på 13 år til å drikke, understreker Thorbjørnsen til VG.

Kjent tekst

Jeg forstår at  noen føler teksten er ganske drøy, men sangen er streamet mye og teksten er kjent. Derfor blir den en slags reaksjon fra moralpolitiet her, og jeg vil hevde at det har dukket opp en situasjon som er skapt av de få. De kan for alt hva jeg vet, bare ha hørt refrenget.

– Men uansett; vi har tenkt til å bidra på vår måte, og uavhengig av om vi spiller for MOT eller ikke, så donerer vi 10.000 kroner til organisasjonen, sier Staysman Thorbjørnsen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.