Gå til sidens hovedinnhold

Starter opp nytt konsept: – Du må ikke drikke alkohol for å være med

Torsdag var det Paint’n Sip på Villa Paradiso. – Du må ikke drikke alkohol for å være med. Fokuset er å ha det gøy, sier malerinstruktør Amalie Rørberg.

På dagtid er Amalie Rørberg vikar ved Begby barne- og ungdomsskole. Hun er utdannet lærer i kunst og håndverk, maler og tegner selv, og synes det er supert å lede slike seanser på kveldene.

– Det er utrolig sosialt og hyggelig. Hit kommer folk med lave skuldre. Og veldig mange opplever at de er mer kreative enn de trodde, sier sier hun.

Talentene fortsatt skjult

Venninnene Lise Billington Bye og Camilla Winther har funnet veien til Villa Paradiso denne kvelden. De følger nøye med på hva instruktøren foretar seg. De får først beskjed om å male en gul runding. Det klarer de fint. Forventningene til egne ferdigheter er ikke skyhøye.

De er her for å gjøre noe helt annet enn de pleier, for å ta byen i bruk igjen etter korona, møte andre, og rett og slett ha det gøy. Etter hvert som Amalie fortsetter begynner de å gjette på hvilken person de er i gang med å portrettere. I likhet med alle sine kunstnerkolleger for kvelden.

– Her skal de få frem skjulte talenter. Mine er nok fortsatt like godt gjemt, smiler Lise.

Hun tror ikke på noen ny karriere som kunstner for egen del, men hun er på ingen måte skuffet, verken over seg selv eller opplevelsen.

Utvidet tilbudet

Instruktør Amalie forteller at hun fikk denne deltidsjobben i sommer, og at selskapet som ansatte henne i Oslo har stor tro på konseptet i Fredrikstad også. De har leid et eget lokale tvers overfor Egon der de kommer til å arrangere malerkvelder på samme måte. Men der kan grupper bestille, og ha med seg både egen mat og drikke.

Det er også planlagt kvelder i Gamlebyen, spesielt rettet mot studenter.

– Fredrikstad har nok ikke helt oppdaget oss ennå, men pågangen er god, og dette er blitt veldig populært i andre byer. Vi ser at folk i alle aldre synes dette er moro, uansett kunstinteresse fra før, sier hun.

Hun forteller at også mange gutter kommer.

Marcus Hansen malte og smilte om kapp med dem han kom sammen med.

Må ikke drikke

Amalie vil gjerne understreke at du ikke må drikke alkohol for å glede deg over en sånn kveld. Mange styrer unna, og har det akkurat like koselig. Fokuset er å ha det gøy.

– Vi bytter på motiv hver gang, slik at du ikke risikerer å måtte male det samme om du kommer tilbake. I kveld var det et portrett av malerinnen Frida Kahlo. Mange gjettet på Michael Jackson underveis, ler Amalie. Som synes det var veldig mange flinke denne kvelden.

– Det er gøy å se at mange legger til egne kreative ideer, velger andre farger og teknikker. Her dukket det opp munnbind og andre frie assosiasjoner. Du ser aldri to like bilder, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.