St. Croix-huset lager SFO for ungdommen

Bredt tilbud: Neste uke byr St. Croix-husets kulturkonsulent Per-Øivind Johannessen på en rekke workshops for ungdom mellom 13 og 20 år, deriblant en i lydteknikk. Foto: Svein Kristiansen

Bredt tilbud: Neste uke byr St. Croix-husets kulturkonsulent Per-Øivind Johannessen på en rekke workshops for ungdom mellom 13 og 20 år, deriblant en i lydteknikk. Foto: Svein Kristiansen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Redd for å dovne hen i vinterferien? På St. Croix-huset går de nye veier og byr på gratis SFO for ungdommen.

DEL

- Vi tar konsekvensen av at ikke alle reiser bort i skolens vinterferie. Fra 24.–26 februar lokker vi med ikke mindre enn åtte workshops for ungdom mellom 13 og 20 år, forteller kulturkonsulent Per-Øivind Johannessen.

Fristen utløper snart

Deltagerne kan velge mellom følgende workshops: Låtskriving, hiphop/rap, kreativ maling, lydteknikk, foto, film, band og dans.

Har du lyst til å være med, må du være snar med å melde deg på. Fristen utløper allerede ved midnatt torsdag kveld.

– Mange av kurslederne er unge, dedikerte mennesker som ikke har all verden av erfaring men som brenner for hobbyen sin. I tillegg sper vi på med noen profesjonelle instruktører, sier Johannessen.

– Hvor mange kan dere ta imot?

– Tirsdag formiddag hadde drøyt 20 meldt seg på, men vi håper å bli nærmere 50. I tillegg til workshops byr på vi gratis lunsj hver dag.

– Hvilke kurs er mest attraktive?

– Lydteknikk-kurset er allerede fulltegnet. På de øvrige er det fortsatt ledige plasser.

Avslutter med konsert

De kreative vinterferiedagene på St. Croix-huset avsluttes med ungdomskonsert og utstilling fredag kveld 26. februar.

– Da får Workshop-deltagerne anledning til å vise hva de har jobbet med. Mange av aktørene på konserten sto også på scenen under den lokale UKM-mønstringen nylig, forteller Per-Øivind Johannessen, og legger til:

– Utover vinteren vil kurslederne invitere til ukentlige workshops over fem ganger frem mot Husråkk på St. Croix-Huset 1. april. Vi håper at effekten av treffpunkt, workshop og opplevelse vil spre seg videre til andre ungdommer, slik at vi kan rekruttere enda flere deltagere til UKM i 2017.

Tilbud for de minste

PS: Ikke bare ungdommen, men også barn på 1.–4. klassetrinn vil få et gratis tilbud på St. Croix-huset i vinterferien.

Fra mandag til onsdag i neste uke lager aktivitetshuset et opplegg hvor de minste får en innføring i skyggeteaterets magiske verden.

Artikkeltags