St. Croix + brannstasjonen = sant

SLÅ SAMMEN: Fredrikstad SV vil fysisk flette sammen brannstasjonens lokaler med kulturhuset St. Croix for å skape det de mener er byens kuleste kulturkvartal. 

SLÅ SAMMEN: Fredrikstad SV vil fysisk flette sammen brannstasjonens lokaler med kulturhuset St. Croix for å skape det de mener er byens kuleste kulturkvartal. 

Av

- Man må tenke stort i en liten verdensby, og her har vi en ypperlig mulighet til å legge til rette for formidabel utvikling av kulturlivet – midt i sentrum! Slike muligheter kommer ikke på løpende bånd, skriver Helga Aakre og Silje Louise Waters i Fredrikstad SV.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bystyret skal straks behandle sak om relokalisering av brannstasjonen. SV støtter flytting av denne. Men ved flytting vil det være igjen et stort areal med enormt byutviklingspotensial. Og løsningen, mener vi, er å fylle brannstasjonen med kunst og kultur!

Vi har ikke nok lokaler til frivilligheten, vi har ikke nok lokaler til kunstnerne våre og vi trenger flere levende og kreative arealer hvor tverrfaglige kulturmiljøer og publikum kan møtes. SV mener at vi kan tenke litt ekstra dristig her, nemlig ved å fysisk flette sammen brannstasjonens lokaler med kulturhuset St. Croix slik at vi får byens kuleste kulturkvartal.

Vi ønsker å gjøre veien til et sambruksområde for sittende, gående, syklende og kjørende – lik Dampskipsbrygga – og forbinde de to bygningene med en bru. Man må tenke stort i en liten verdensby, og her har vi en ypperlig mulighet til å legge til rette for formidabel utvikling av kulturlivet – midt i sentrum! Slike muligheter kommer ikke på løpende bånd.

Nå må vi gripe den, for kulturlivets skyld og for Fredrikstads skyld!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken