I helgen ble det arrangert INM (innendørs norgesmesterskap) og HM (hallmesterskap) for senior og unghester i Arendal.

Red feilfritt

Charlotte Ødegård Frøland red både seniorklassen og HM for 4-årige hester. HM er uoffisielt NM for unghester og Ødegård Frøland red her hesten Høidals Camiro. De red feilfritt hele helgen og i den avsluttende klassen red de inn til høye stilpoeng og tok da en sterk 2. plass sammenlagt.

I tillegg ble de premiert som beste norskfødte 4-åring. Eier og oppdretter av Høidals Camiro er familien Høidal fra Hvaler. Fredrikstad-rytteren red også senior-NM med sin egen hest Sancerre.

Det ble også arrangert innendørs NM for ponni og junior hvor FORK har hatt flere deltagere. I ponniklassen red Rikke Johannessen (14 år) med Lakeview Will He Be. I juniorklassen red Mira Høidal (15 år) med Høidals Epos, Maren Nygård Olsen (18 år) med Dalkin Van Den Bisschop og Amalie Skaug (18 år) med Air Jumper. Johanna Sollie også red innendørs NM for ponni.

Rideskole-cupen

Det har vært ytterligere aktivitet de siste ukene. FERD rideskolecup er en cup for rideskoleelever hvor hvert fylke har en kvalifisering til finalen som er under Arctic Equestrian Games som arrangeres i Stokke i Vestfold i februar 2018.

Tre ryttere fra Fredrikstad og Omegn Rideklubb stilte til start i kvalifiseringen på Tune Ridesenter; Emilie Ekman Kolsrud, Hanna Ekman Kolsrud og Benedicte Sundt. Rytterne red både dressur og sprang og det var de to beste sammenlagt som skulle representere Østfold Rytterkrets under AEG. Og når poengene var summert opp var det to ryttere fra FORK som var øverst på resultatlistene; Hanna Ekman Kolsrud og Sundt. De får derfor dra til AEG i februar 2018 og ri finalen i FERD rideskolecup.

I AEG er store deler av Norgeseliten på plass sammen med flere av Europas beste ryttere.

– Det blir en stor opplevelse å få ri blant stjernene og være en del av AEG, forteller Christine Nygård i rideklubben.