Hællæ, Martin!

Østfolding: Martin Beyer Olsen får kritikk av Språkrådet og skryt av Fredriksstad Blad.

Østfolding: Martin Beyer Olsen får kritikk av Språkrådet og skryt av Fredriksstad Blad.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Språkrådet er sinna på deg, Martin Beyer Olsen. Døm syns du skal holde deg for god for å fleipe med dialekta våres. Eller dialekta di; du er jo født og oppvokst midt i Østfold sjøl - nærmære bestemt i Rakkestad. Du vet at vi er glad i æ-endelsane og døm tjukke l-ane. For ikke å snakke om monoftongane. Den lune og folkelige dialekta våres er akkurat som oss som bor her. Til å bli gla' i.

LES OGSÅ: – Pinlig når NRK hetser Østfold

Og det vi er gla' i og stolte av, må kunne tøysas med. Når vi menær at selv det helligaste i livet for mange - religionen dømmes - kan tøysas med, så skulle det bare mangle om ikke du skulle kunne raljere litt med døm herlige måtane vi prekær på i fødefylket ditt.

LES OGSÅ: Martin: - Kritikken bryr jeg meg veldig lite om

Det er en haug med flinke komikerær som har fleipa uhemma med dialekta her i Fredrikstad. Da ho Vivi Haug preka og preka så mye i en VG-reklamefilm at ho ble så tørr i munn' at ho ente kunne spøtta på dæ om ho vill'et engang, lo vi stolt foran tv-apparatene. Da han Øivind «Raymon» Johannessen gikk rundt med det tanketomme trynet sitt og lura sæ på, da knøt vi oss av latter i revysalen. Og vi bli aldri lei av å le av at han Reinert og han Arne Bajassen klinær te' med overdrevent bred dialekt fra scenekanten.

Se sketsjen på NRK her

Ikke bry deg om Språkrådet, Martin. Døm har ikke humor. Vi skjønner at all pr er god pr, og at jo mer komikerær som deg viser hvor koselig det er her i Østfold, noen stenkast unna standupscenene i Oslo, jo flere vil fløtte hit til oss. Og samtidig sprer døm tjukke l-ane våres seg lenger og lenger innover i hovedstaden. Du gjør en god jobb for oss østfoldingær, Martin, selv om du plasserer æ-endelsane feil noen ganger.
 

Artikkeltags