(Nettavisen)

Åtte måneder er gått siden Ibrahimovic gjorde comeback for Sverige. I mars spilte han sin første landskamp på 1737 dager, og veteranen ble avgjørende. Han hadde den målgivende pasningen til svenskenes eneste scoring i en svak kamp mot Georgia på Friends Arena.

Ca. 98 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Frist for innlevering er fredag 19.00

Men returen ble kortvarig. Han spilte kun to VM-kvalifiseringskamper før en kneskade gjorde at han mistet EM. Nå er han tilbake i den svenske landslagstroppen. Motstander er nok en gang Georgia. Sverige spiller i Tbilisi torsdag og de møter Spania i Sevilla søndag. I potten ligger en direkteplass til neste års VM i Qatar. Svenskene topper gruppen med 15 poeng, to foran Spania.

At Sverige vinner og holder nullen mot Georgia gir 2,10 i odds

– Det føles veldig bra. Det er disse kampene man vil spille, når mye står på spill. Det er bare den siste lille biten igjen før vi er der vi vil være. Med min tro på meg selv, skal det gå bra, sa Ibrahimovic på pressekonferansen tidligere denne uken.

AC Milan-spissen, som har scoret 62 mål på 118 landskamper, vil være over 40 år når mesterskapet i Qatar starter i slutten av november neste år. Da blir han den fjerde eldste spilleren i VM-historien, og den nest eldste utespilleren.

Eldste spillere i VM

Essam El-Hadary ble historisk i 2018 da han ble den eldste spilleren som noen gang har spilt i et VM. Han var 45 år og ti dager da han startet i mål for Egypt mot Saudi-Arabia i den siste gruppespill-kampen i Russland.

Den nest eldste spilleren er også en keeper. Faryd Mondragon var 43 år og tre dager da han kom inn som innbytter for Colombia mot Japan i 2014.

Den eldste utespilleren i et VM er en legende. Han heter Roger Milla. Kameruneren var 42 år og 39 dager da han scoret trøstemålet for Kamerun i 1-6-tapet mot Russland i 1994. Milla var i likhet med Zlatan spiss. Han scoret imponerende 438 mål på 794 klubbkamper, og han scoret 43 mål på 77 landskamper for Kamerun.

Zlatan Ibrahimovic vil være 41 år og 50 dager når mesterskapet i Qatar starter. Det vil gi ham en fjerdeplass på listen. Han skyver Pat Jennings ned på femteplass. Keeperen fylte 41 år samme dagen han spilte spilte sin siste landskamp for Nord-Irland i 1986.

Georgia - Sverige

Odds: Sverige vinner og holder nullen - 2,10

Kampstart torsdag 11. november kl 18.00

Spillestopp kl 17.59 Live odds etter kampstart

Boris Paichadze Dinamo Arena

Kampen vises på TV2 Sport 1

Vi tror Sverige vinner og holder nullen. Det spiller du på her til 2,10 i odds

Hadde det ikke vært for at Sverige tapte borte mot Hellas i september, ville Sverige kunne sikret førsteplassen i gruppe B med seier mot Georgia torsdag. Da ville Spania måttet spille playoff for å kvalifisere seg for mesterskapet i Qatar.

Det kan fortsatt hende at de må. Slik situasjonen er, trenger Janne Anderssons menn fire poeng på de to siste kampene for å kvalifisere seg for VM. Den siste kampen blir uansett en gruppefinale mot Spania i Sevilla.

Å vinne borte i Georgia er ikke selvsagt, særlig ikke siden Sverige kun har vunnet én av de siste syv bortekampene, men Georgia er et svakere lag enn alle de andre lagene de har møtt og de har faktisk oppnådd bedre resultater på bortebane enn foran egne fans i Tbilisi.

Ca. 98 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Frist for innlevering er fredag 19.00

Må komponere nytt midtforsvar

Den største utfordringen for Andersson vil være å komponere et sterkt forsvar med de spillerne han har. Filip Helander, Marcus Danielson og Carl Starfelt er alle ute. Det ligger an til at Andersson må sende et nytt midtstopperpar på banen i Georgia torsdag.

Joakim Nilsson har kun spilt åtte kamper med A-landslaget, og nå er han aktuell til å starte sammen med Manchester United-stopperen Victor Lindelöf i Sveriges avgjørende kvalikkamper mot Georgia og Spania.

Under forrige samling spilte han sammen med Marcus Danielson da Lindelöf var ute mot Kosovo, men Nilsson og Lindelöf er ikke helt ukjent med hverandre. De har spilt sammen tidligere. Ikke på A-landslaget, men i ungdomslandslagene.

Her er hele ukens oddsprogram!

At Zlatan Ibrahimovic er tilbake til de to avgjørende kampene er perfekt timing. Han har den X-faktoren som Sverige trenger, uansett om han spiller fra start eller blir byttet inn. Sammen med Alexander Isak vil han kunne skape problemer for Georgia og Spania.

Ifølge Aftonbladet starter den svenske stjerneangriperen torsdagens kamp. Han spiller sammen med Isak på topp. Det betyr at Juventus-spilleren Dejan Kulusevski starter på benken.

På midtbanen er Albin Ekdal suspendert. Den svenske avisen skriver at Mattias Svanberg får sjansen i hans fravær og spiller sammen med Kristoffer Olsson.

Her er Sveriges startellever: Robin Olsen - Emil Krafth, Victor Nilsson Lindelöf, Joakim Nilsson, Ludwig Augustinsson - Emil Forsberg, Kristoffer Olsson, Mattias Svanberg, Viktor Claesson - Alexander Isak, Zlatan Ibrahimovic.

Blågult har tilstrekkelig med rutine og talent til å vinne bortekampen i Tbilisi, men ikke forvent en storseier. Georgia er et godt organisert lag, og de er i stand til å frustrere bedre motstandere. De har faktisk klart å holde nullen i fire av de ti siste hjemmekampene, og de har heller ikke sluppet inn mer enn to mål i denne perioden.

Svenskene har vært solide defensivt. De har holdt nullen i fire av de seks første kampene i VM-kvaliken, og vi tror de klarer det igjen i Georgia.

Vi tror Sverige vinner og holder nullen. Det spiller du på her til 2,10 i odds