(Nettavisen)

Det er en kamp fra Premier League, en kamp fra FA-Cupen, åtte kamper fra Championship og to kamper fra League One på lørdagskupongen denne uken. Bonuspotten vokser og er på ca 2,5 millioner kr.

OBS!! Tidlig innleveringsfrist denne lørdagen, og spillene må være innlevert senest 13.25.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

1. Chelsea - Manchester City
Vi starter kupongen med semifinalen i FA-Cupen der Chelsea tar imot Manchester City på Wembley. Chelsea var ute i en ganske kjedelig transportetappe i Champions League på tirsdag, der de til slutt gikk videre med 2-1 sammenlagt selv om Porto vant returmøtet med 1-0 etter en kanonscoring på overtid. Formen deres er meget fin med 13-4-3 på de tjue siste kampene, men man ser tydelige tegn til at de har hatt stort fokus på CL. Noe f.eks 2-5 hjemme mot West Bromwich viser tegn til. De kjemper på flere fronter, og nå er det FA-cup som gjelder der vinneren av denne kampen møter Leicester/Southampton i finalen. De stiller ganske toppet, da det kun er Kovacic som mangler med skade.

Manchester City ruller på som toget, og er i høyeste grad med på notene. De er i likhet med Chelsea med i Champions League, der de onsdag gikk seirende ut av bataljen mot Dortmund. De vant begge kampene med 2-1 (4-2 sammenlagt), og møter derfor PSG i semifinalen der om et par uker. I serien har de dratt fra de andre for lenge siden, og fokus ligger nok litt mer på Champions League og FA-Cup nå. De er også klar for ligacupfinale mot Tottenham den 25. April, så de har nok å henge fingrene i. I CL-oppgjøret mot Dortmund sist fikk de spart spillere som Gabriel Jesus, Sterling og Fernandinho, noe som garantert vil komme til nytte i denne kampen. Formen er flott med utrolige 28-0-2 på de tretti siste. På skadefronten ser det også bra ut, med Aguero som eneste mann ute foran denne kampen.

Manchester City er så gode for tiden at vi har vanskelig for å se de tape. B

2. Wolverhampton - Sheffield United
Wolverhampton snudde en litt vond trend sist helg når de slo Fulham 1-0 på bortebane. Det var deres første seier på seks kamper, og gjør at de nå ligger midt i ingenmannsland på en 12.plass med 38p. Det er langt unna både E-cup eller nedrykk, og sånn sett kan de gule og svarte spille med litt lavere skuldre her. Det kan være greit, for nå begynner fraværene å hope seg opp. Fra før var Boly, Jimenez, Jonny og Marcal ute, men nå har også Neto blitt skadet, pluss at Neves har blitt syk.

Sheffield United ligger helt nederst på tabellen, uten mer enn mikroskopiske muligheter til å holde seg i ligaen. De rader opp tap etter tap, og sist røk de 0-3 hjemme for Arsenal. Formen er begredelig med 1-0-8 siste ni, og det virker tungt å motivere seg foran de resterende kampene for Berge & Co. På reisefot er de det soleklart dårligste laget i serien med kun 4 poeng og 7 scorede mål på sine 15 bortekamper. Det holder ikke på dette nivået. Sharp, Robinson, O'Connell og Berge er alle ute med skader foran denne.

Selv om ingen av lagene har noe særlig å spille for, så bør Wolverhampton ta seg av tabelljumboen. Vi spiller en ganske trygg H på kupongen.

3. Luton - Watford
Luton ligger midt på tabellen på en ganske så trygg 13.plass med 53 p. De vant fine 3-1 borte mot Wycombe sist lørdag, og formen er ok med 3-0-2 siste fem. Hjemme er de dog ikke i sin beste form, og kommer hit med kun to hjemmeseire på de åtte siste. Til denne mangler de Hylton, Lockyer og O'Kane med skader, mens Potts er usikker.

Watford holder stø kurs mot Premier League, og ligger på en flott 2.plass med hele sju poeng ned til Swansea på plassen under. Formen er flott med 11-1-1 på de tretten siste, og de vant det omvendte oppgjøret i september i fjor med 1-0. Verd å merke seg er at selv om Watford ikke har den aller beste bortestatistikken, så er de det laget som slipper inn minst mål av alle når de er ute på reise med sine 15 baklengs på 20 bortekamper. Her må Deeney og Dele-Bashiru stå over. mens Cleverley er usikker.

Watford har motivasjonen, og mye kan tyde på at de tar en knepen seier i et målfattig oppgjør. Vi spiller B, og Watford blir et av våre holdepunkt denne uka.

4. Brentford - Millwall
Brentford ligger trygt plassert innenfor playoff på sin 4.plass med 73 p, og har med det sju poengs forsprang på Reading som er første lag under playoff på sin 7.plass. Brentford har også en kamp til gode på lagene foran seg på tabellen, men det kan likevel bli tøft å ta igjen Watford som ligger 9 poeng foran. Brentford knuste Preston med hele 5-0 borte sist, og tok endelig en seier igjen etter fire strake poengdelinger. Det ble 1-1 i motsatt oppgjør i september, og de må klare seg uten Baptiste, Dasilva og Henry som sliter med skader foran denne.

Millwall er på en 9.plass med 58 p men det er hele 13 p opp til playoff slik at de egentlig ikke har all verdens å spille om de siste rundere. Det er nesten tjue poeng ned til nedrykk, og fokuset blir nok å spille ut sesongen med stil og heller bygge lag foran neste sesong. Formen er ganske så bra med 5-0-3 siste åtte, men sist gikk de på en smell med tap 0-3 hjemme mot Swansea. Leonard og Smith er eneste skader foran denne.

Brentford fikk endelig en seier sist, og mot et Millwall uten særlig å spille for skal de ha gode sjanser hjemme i London. H.

5. Swansea - Wycombe
Svanene fra Wales ligger på 3.plass, sju poeng bak den siste opprykksplassen som Watford har i øyeblikket. To fine borteseier mot Millwall og Sheffield Wednesday med 3-0 og 2-0 den siste uken har dog gikk de et lite forsprang på de andre lagene som kjemper om playoff, og med ni poeng ned til Reading på 7.plass virker plassen sikret. Formen viser litt labre 2-0-4, og hjemme har de tapt for mediokre lag som Preston og Cardiff den siste måneden. Til denne er Benda, Cullen, Morris og Rushesha alle ute.

Wycombe ligger fortapt i bunn på 24.plass, og med ti poeng opp til trygg grunn begynner det å se virkelig mørkt ut. De øynet kanskje et håp med tre seire på fem kamper før de ble satt skikkelig på plass hjemme mot Luton sist, der bortelaget gikk seirende hjem med 3-1 i bagasjen. På bortebane er de verst i ligaen med sine 13 poeng på 20 kamper, og det blir nok vanskelig å hente noe særlig her. Til denne er Knight ute med karantene, mens Obita må stå over med skade.

Swansea har litt dårlig hjemmeform for tiden, men de har motivasjonen og er det en kamp de skal ha gode muligheter til å vinne så er det denne. H.

6. Middlesbrough - Queens Park Rangers
Middlesbrough har slått seg til rette på 10. plass på tabellen, og der ligger de trygt. Med sine 57 poeng har de har ingen muligheter til verken opp eller nedrykk, og det er vel helt greit for deres del. De har begynt å slakke av litt på spillet, og står nå uten seier på de fire siste. 1-1-3 skremmer nok ingen, men 1-1 borte mot Watford nest sist viser at de har det i seg når spillet sitter. Hjemme er formen litt bedre med 2-2-1 siste fem, og nå kommer tabellnaboen på besøk. Browne, Djiksteel, Fry, Morsy og Tavernier mangler alle med skade.

Queens Park Rangers ligger nemlig på en 11..plass, kun poenget bak Middlesbrough. De blander og gir litt i kampene sine, noe formen også viser med 2-1-2 siste fem. Sist røk de 0-2 borte mot Rotherham på tirsdag, og dette blir deres tredje kamp på en uke. De har vunnet annenhver kamp nå de siste åtte kampene, og slik sett står en seier for tur igjen nå. Her er Amos, Carroll og Owens ute med skade.

Det motsatte oppgjøret endte 1-1, og også denne kampen blir fort tett og jevn mellom to tabellnaboer uten noe å spille for. Vi spiller HU på det minste forslaget, mens på 432-rekkeren tar vi ingen sjanser, og dekker helt opp med HUB.

7. Stoke - Preston
Stoke ligger nede på 12.plass, og med 55 poeng så er playoff-toget gått for lenge siden. Nå kommer de fra to strake tap mot Millwall og Birmingham, og en seier hadde nok smakt gode for de røde og hvite. 2-1-2 på de siste fem, og de venter nok bare på at sesongen er over. De har en skadeliste langt som et vondt år, der både Allen, Campbell, Clarke, Collins, Doughty, Fox, McClean og Oakley-Boothe alle er ute med skader.

Preston ligger på en 16.plass med 48 poeng, og heldigvis for de så er det 9 poeng over nedrykksplassen. For de har virkelig havnet inn i en bølgedal nå, der de står med kun en seier på de siste åtte. Sist ble det stygge 0-5 hjemme mot Brentford, og 1-2-5 er en lite hyggelig formkurve. På bortebane blir det gjerne enten eller, og vi må tilbake til 2.serierunde i september for å se når Preston sist spilte uavgjort på reisefot. Stoke vant det omvendte møtet med 1-0, men de to siste bortekampene har faktisk Preston vunnet, begge med sifrene 2-0. Preston mangler Bauer, Cunningham, Rafferty og Rudd til denne, alle med skade.

Stoke er rettmessige favoritter her, men med Preston på bortebane vet man aldri. Dette blir gjerne enten-eller, og vi prøver HB på begge forslagene.

8. Sheffield Wednesday - Bristol City
Sheffield Wednesday ligger nede på en tung 23.plass og 35 poeng, og med det ligger de midt i nedrykksgjørma. Etter en håpløs tapsrekke i februar/mars der de tapte sju kamper på rad, så har det bedret seg litt den siste tiden med 2 seire på de fem siste. 2-0-3 er likevel ikke bra nok form når det er åtte poeng opp til streken, og det eneste som er godt nok her er en seier og 3 poeng. To tunge tap mot Queens Park Rangers og Swansea den siste uke var kanskje ikke det de trengte, men med en seier her er ikke alt håp ute selv om det ser bekmørkt ut pr idag. Til denne mangler de Dawson, Dubkley, Iorfa, Luongo og Odubajo med skader.

Bristol City ligger trygt plassert på 14.plass med 50 poeng, og de er langt unna å være bekymret for noe nedrykk. Det kan virke som det har gått litt ut over prestasjonene på banen, for nå står de med 0-2-3 og uten seier på de fem siste. Borteformen er faktisk ganske mye bedre med 3-1-1, men de tapte den seneste med 1-3 mot Coventry. Baker og Weimann er borte med skader, ellers er Adelakun og Dasilva usikre.

Litt usikker på hva vi kan forvente her, men det eneste som gjelder for Sheffield Wednesday er seier og 3 poeng. Ikke helt sikker på om de har kvaliteten, og vi sikrer derfor opp litt med HU.

9. Blackburn - Derby
Denne kampen er fremskyndet til fredag, og trekkes derfor på kupongen ved såkalt tendenstrekning. Anbefaler å sjekke folkerekka for %. Vi kjører HU på 96-rekkeren, mens på det største forslaget risikerer vi ingenting og kjører helgardering, HUB.

10. Nottingham Forest - Huddersfield
Skogvokterne fra Nottingham ligger på en 15.plass med 49 poeng. Det er "midt i haugen", og der ligger de trygt. Ti poeng ned til nedrykk er ingen umiddelbar bekymring, og de kommer hit ubeseiret på fire kamper med 2-2-0. Kampene deres er ofte jevne, og fire uavgjort på de ni siste bekrefter også det inntrykket. Nottingham har vunnet de to siste hjemmekampene mot Huddersfield, og tre poeng ligger ikke langt unna her heller. Arter, Bachirou og Lolley er ute foran dette oppgjøret.

Huddersfield ligger på 21. plass, rett over nedrykksstreken, 44 poeng betyr at de ligger fem poeng foran Rotherham som akkurat nå ligger på den siste nedrykksplassen De har dog to kamper mindre spilt, så her er alt åpent for en dramatisk innspurt. Huddersfield tapte senest 1-2 hjemme for Bournemouth på tirsdag, og nå begynner formkurven å se skikkelig ille ut. To seire på siste tjue, og 1-5-4 siste ti er alarmerende, og når borteformen er like ille med fryktelige 1-4-10 siste femten så bør de kjenne nedrykksspøkelset for alvor pustende i nakken. Grant, Koroma, Schindler og Toffolo er ute.

Nottingham Forest kommer hit med fin form, mens Huddersfield virker å ha mistet det totalt de siste månedene. På det minste forslaget prøver vi en H selv om Huddersfield har motivasjonen, mens på det største forslaget går vi for HU

11. Blackpool - Sunderland
De to siste kampene kommer fra League One, og med Blackpool som ligger på en 5.plass, akkurat innenfor playoff. De står med 65 poeng, og det er 3 poeng mer enn Oxford og Charlton som jager de siste playoffplassene. Det er jevnt der oppe, og ingenting er avgjort, da noen av lagene også har noen kamper til gode. Det er tre poeng opp til dagens motstander Sunderland på 3.plass, og dermed blir denne kampen veldig viktig for posisjoneringen foran de siste rundene. Blackpool kommer fra to strake poengdelinger, senest hjemme mot Accrington, men formen er likevel ytterst imponerende med 8-7-0 og ubeseiret siste femten.

Sunderland ligger som sagt et par hakk foran på tabellen med sine 71 poeng og opprykksdrømmen er nok fortsatt der selv om det nå har blitt seks poeng opp til Peterborough på 2.plass. De to siste tapene mot Wigan og Charlton var tunge skudd for baugen, men det er som sagt ikke over før en viss dame synger. Før disse tapene hadde de gått fjorten kamper uten tap, og her må de bare kjøre på å satse det som går.

Her kan vi få en riktig "rysare" mellom to lag med mye å kjempe for. Sist endte denne med 0-1, men de to siste oppgjørene lagene imellom har endt 1-1. Denne kampen er uhyre vanskelig å spå, og en helgardering er det eneste rette. HUB.

12. Charlton - Ipswich
Charlton har etter fin form kommet seg opp på en 8.plass med 62 poeng, og snuser nå plutselig på en plass i playoff. Med 39 kamper har de også en kamp til gode på lagene rett over seg, og da ligger mulighetene der hvis de velger å ta de. Det virker som de har skjønt at dette kan gå veien, og med 5-3-0 på de siste åtte så bør uansett selvtilliten være til stede. En fin borteseier med 2-1 mot Sunderland var kronen på verket, og legger stemningen foran denne kampen.

Ipswich ligger på sin side på en 9.plass, plassen bak dagens motstander. De ligger likevel to poeng bak, i tillegg at de har en kamp mer spilt slik at mulighetene til å nå playoff er nok litt mer tynnslitte for deres del. Formen er også nedadgående, med kun en seier og 1-3-3 på de syv siste. De har hatt utrolig vanskelig for å score den senere tiden, og tre mål på de syv siste er alt annet enn bra.

Her har begge lag litt å spille for, men Charlton kommer med mye bedre form og selvtillit her. Eneste minuset er at Ipswich har vært god til stenge igjen i noen av de siste kampene (3 x 0-0 på de fem siste) og derfor sikrer vi opp med HU her.

Sportspills 96-rekker:
1. Chelsea - Manchester City B

2. Wolverhampton - Sheffield United H

3. Luton - Watford B

4. Brentford - Millwall H

5. Swansea - Wycombe H

6. Middlesbrough - Queens Park Rangers HU

7. Stoke - Preston HB

8. Sheffield Wednesday - Bristol City HU

9. Blackburn - Derby HU

10. Nottingham Forest - Huddersfield H

11. Blackpool - Sunderland HUB

12. Charlton - Ipswich HU


Sportspills 432-rekker:
1. Chelsea - Manchester City B

2. Wolverhampton - Sheffield United H

3. Luton - Watford B

4. Brentford - Millwall H

5. Swansea - Wycombe H

6. Middlesbrough - Queens Park Rangers HUB

7. Stoke - Preston HB

8. Sheffield Wednesday - Bristol City HU

9. Blackburn - Derby HUB

10. Nottingham Forest - Huddersfield HU

11. Blackpool - Sunderland HUB

12. Charlton - Ipswich HU