(Nettavisen)

Denne ukens lørdagskupong består av sju kamper fra Premier League, to fra Eliteserien og tre fra Championship. Bonuspotten er oppe i ca. 700.000 kr. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

Tirsdag kan du vinne to millioner på Extra. Legg din kupong her før kl. 17.00.

1. Strømsgodset - Mjøndalen
Strømsgodset har variert kraftig hele denne sesongen, og nå står de med kun en seier på de sju siste kampene. Sist kommer de fra 1-1 borte mot Tromsø, mens de regelrett knuste Molde 6-0 i sin siste hjemmekamp. Det har vært stor forskjell på hvordan de har opptrådt på hjemmebane kontra bortebane, noe man kan se på tabellen som viser knallsterke 27 poeng på 13 hjemmekamper og svake sju poeng på like mange bortekamper. De ligger ganske så trygge på sin 9.plass på tabellen med 34 poeng, men nå kommer garantert en av sesongens viktigste kamper for deres del. For dette er "Elv Clasico", og er det noe drammenserne nok vil så er det å sende Mjøndalen nærmere et nedrykk. Dermed kommer denne kampen til å bety noe ekstra, og med den hjemmeformen Strømsgodset har vist trenger det ikke å bli noe hyggelig opplevelse for bruntrøyene fra Mjøndalen. Myhra er ute med sykdom her.

For Mjøndalens supportere har det vært en trist høst, og nedrykksspøkelset har nærmet seg mer og mer for hver kamp som har blitt spilt. De står med en seier på de 16 siste kampene, og de som trodde formen var snudd etter at de banket Kristiansund hele 5-0 tredje sist og klarte 2-2 mot Odd kampen etter fikk nok en liten nedtur sist når poenget glapp helt på slutten etter en sen straffescoring av Viking (0-1). Dermed har de fortsatt ryggen mot veggen, og med fire kamper igjen ligger de helt nederst med 19 poeng og har to poeng opp til Brann på kvalik. Det ble 1-1 i motsatt oppgjør tilbake i juni, og de tar nok gjerne ett poeng her om det går. Foran denne er de så å si alle mann alle.

Strømsgodset har ikke noe særlig å spille for, og dermed kommer de hit med lave skuldre og enorm lyst til å slå rivalene fra Mjøndalen. Mjøndalen på sin side trenger alle poengene de kan få, og de kommer nok ikke til å gi seg helt uten kamp. Vi prøver H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

2. Viking - Haugesund
Med fem seire på de seks siste har Viking for alvor meldt seg på i medaljekampen. Særlig her hjemme har de spilt meget bra fotball den siste tiden selv om de røk 1-2 her i sin siste hjemmekamp mot Sarpsborg 08. Senest slo de dog tilbake med seier 1-0 borte mot Mjøndalen etter en sen straffescoring av Veton Berisha. Berisha som med sine 19 scoringer har vært utrolig viktig for Viking denne sesongen. Nå har Viking 47 poeng, og med fire kamper igjen har de fått et forsprang på fire poeng ned til Rosenborg og Kristiansund som står på 43 poeng. Dermed kan det gå mot edelt metall i Stavanger, og ingenting hadde vel smakt bedre enn å stramme grepet om bronsen med tre poeng mot rivalen Haugesund. Men det trenger ikke å bli lett, for Haugesund vant 1-0 her forrige sesong mens det ble 0-0 året før. Her kommer Viking med ganske toppet mannskap, og det er vel bare de langtidsskadede som fortsatt er ute selv om Berisha meldes usikker.

Haugesund har slitt kraftig de to siste månedene, og 7-0 seieren hjemme mot Mjøndalen er deres eneste på de åtte siste. På hjemmebane har de spilt ganske bra den siste tiden med uavgjort mot både Rosenborg (0-0) og Bodø/Glimt (2-2), men på bortebane har det ikke fungert i det hele tatt. Der viser formen 1-0-6 på de sju siste og totalt sett er de Eliteseriens dårligste bortelag med 1-3-9 og seks poeng. Men en bra hjemmeform (27 poeng på 13 kamper) gjør at de likevel har en plass midt på tabellen uten muligheter for verken medalje eller nedrykk. Bojang og Våge Nilsen er fortsatt ute.

Det er alltid vanskelig med slike "rival"-kamper, og de lever gjerne sine egne liv og betyr litt ekstra. Men Viking har flott form og jakter en medalje, mens Haugesund er ytterst svake borte. Vi må derfor gå for en H.

3. Liverpool - Arsenal
Liverpool har levd lenge på en bølge uten tap, men sist kom altså deres første tap i Premier League siden 7. mars (tap 0-1 mot Fulham) når de røk 2-3 borte mot West Ham. Det betød også at West Ham gikk forbi på tabellen, og dermed er nå Liverpool utenfor medalje på en 4.plass og 22 poeng. Det er likevel bare fire poeng opp til ledende Chelsea i en sesong som er jevnere enn på lenge. Her på Anfield har også Liverpool slitt overraskende mye denne sesongen, og de har avgitt poeng mot både Manchester City, Brighton og Chelsea. Nå har de også hatt en del skadeproblemer, og også her mangler de en bråte spillere der Firmino, Elliott, Gomez og Jones er ute, mens Henderson, Keita, Milner og Robertson er usikre.

Martin Ødegaard og hans Arsenal har virkelig funnet fram kruttet, og nå står de med 6-2-0 på de åtte siste seriekampene. De har dog ikke møtt noen av de største kanonene, og sånn sett blir denne kampen en liten pekepinn på hvor bra Arsenal er for øyeblikket. En bekymring er at de ikke scorer særlig mye mål (13 scoringer på elleve kamper), men så lenge de holder tett bakover og vinner kampene kan man ikke klage. Seneste ble det 1-0 mot Watford, mens de slo Leicester 2-0 i sin siste bortekamp for tre uker siden. De innehar akkurat nå den siste E-cupplassen med sin 5.plass og 20 poeng, og de er for alvor med i kampen om en CL-plass neste sesong. De sliter tradisjonelt veldig her på Anfield, og de fem siste oppgjørene i Premier League har alle endt med tap, selv om de vant her på straffer i ligacupen i 2020. Foran denne mangler de Xhaka og Kolasinac med skader.

Liverpool røk på sitt første tap for sesongen sist, og selv om de har slitt her i noen kamper har de et flott tak på Arsenal med fem strake seire i serien. Arsenal har bra form, men dette blir den tøffeste testen på en stund. Den tror vi at de taper. H.

4. Aston Villa - Brighton
Nå har Aston Villa fem strake tap, og tingenes tilstand begynner å se alt annet enn bra ut. Det endte da også med at de ga den tidligere treneren Dean Smith sparken (klar for Norwich like etter), og inn gjennom dørene har kjente Steven Gerrard kommet. Det skal bli spennende å se hva han kan få til med dette mannskapet som nå ligger helt nede på 16.plass med ti poeng, noe som er to poeng over nedrykksstreken. De to siste hjemmekampene har ikke vært all verden med 2-3 mot Wolves og 1-4 mot West Ham, men totalt har de 2-1-2 på fem forsøk denne sesongen. Traore og Trezeguet er ute her, mens både Ings, Luiz og Nakamba er usikre.

Brighton hadde en flott periode her for et par måneders tid siden, men nå har heller ikke de vunnet på de seks siste. Men de tar ihvertfall poeng, for de står med hele fem poengdelinger og 0-5-1 på de siste seks. De har klart å ta poeng fra noen topplag med 2-2 mot Liverpool og 0-0 mot Arsenal, men helt overbevist blir man likevel ikke når de også blander inn 0-0 mot Norwich og 1-1 mot Newcastle. Tabellplasseringen er dog fin med en 7.plass/17 poeng og ni poeng på fem bortekamper er også helt kurant. Her er Alzate og Welbeck skadet, mens keeper Sanchez må stå over etter det røde kortet sist.

Vrien kamp dette, men feelingen er at Gerrard klarer å hente hjem noe. Brighton liker dog å spille uavgjort, slik at vi prøver en HU.

5. Burnley - Crystal Palace
Burnley har hatt en varierende periode, men de fikk endelig sesongens første seier nest sist når de slo Brentford 3-1 her på hjemmebane. Uken etter klarte de også 1-1 borte mot Chelsea og dermed kunne vi ane en aldri så liten formstigning. Slik sett passet nok landslagspausen dårlig for deres del, så får man se om formen har vedvart eller ei. Med 1-5-5 er de uansett i alvorlig poengnød fra sin 18.plass under streken. Her mangler de kun Stephens som fortsatt er ute.

Crystal Palace har stigende form, og nå er Londonklubben uten tap på sine seks siste med 2-4-0. De to siste kampene har begge endt med 2-0 seire over Manchester City og Wolves, og dermed har de kommet seg opp på en 10.plass med 15 poeng. De har tapt to bortekamper denne sesongen, og de kom mot meget sterk motstand i Chelsea (0-3) og Liverpool (0-3). Foruten disse har de tatt poeng i de resterende tre, og det tror vi at de fort gjør her igjen selv om Burnley vant denne kampen 1-0 forrige sesong. Ferguson og McArthur er fortsatt ute.

I en jevn kamp som fort ender med poengdeling heller vi litt mot Crystal Palace hvis man må velge. Derfor blir det UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

6. Newcastle - Brentford
Newcastle er enda en av klubbene som har fått ny trener i løpet av de siste ukene, og her er det Eddie Howe som skal styre skuta fremover. De er nå det eneste laget i Premier League uten seier etter elleve kamper (0-5-6), men de viste litt fremgang sist når de spilte 1-1 borte mot Brighton. Her hjemme på St. James' Park har de ikke imponert noen enda med 0-2-3 og hele 13 baklengs, men det kan hende guttene er ekstra ivrig etter å vise seg fra en bedre side her med ny manager. En positiv ting til er at de kan stille ganske så skadefritt der kun Dummett er ute foran denne.

Det kan virke som Brentford er innhentet av realiteten, for etter en pangstart på sesongen har de nå fire strake tap der særlig det siste hjemme mot Norwich (1-2) var meget skuffende. Det har ført de ned å en 14.plass, og dermed har avstanden ned til Burnley under streken krympet til fire poeng, En grei notis er at de har hentet dobbelt så mange poeng borte kontra hjemme (åtte mot fire) og når de bare har spilt fem bortekamper er det ganske kurant fangst. De sliter fortsatt med en del fravær, og Ajer, Dasilva, Bech Sørensen og Raya er alle ute, mens Baptiste, Jensen, Wissa og Jørgensen er usikre.

En av kupongens mest åpne kamper dette, og vi går for en enkel utvei. HUB.

7. Norwich - Southampton
Norwich gjorde et noe snodig trekk når de sparket trener Farke rett etter at de hadde tatt sesongens første seier borte mot Brentford sist, og inn kom Dean Smith som selv fikk fyken i Aston Villa noen dager før. Litt dominobrikker der, altså. Men noe måtte de kanskje gjøre, for sesongstarten har vært fryktelig og med fem poeng og skarve fem scorede mål ligger de fortsatt helt nederst på tabellen selv om 2-1 borte mot Brentford sist var et kjærkomment resultat for kanarifuglene. Hjemme er de likevel helt fryktelige med 0-1-4. Her er Zimmermann ute, mens Byram og Cantwell er usikre.

Southampton har kommet seg kraftig den siste tiden, og etter en elendig start har de nå 3-1-0 og ti poeng på de fire siste kampene. To strake 1-0 seire over Watford og Aston Villa gjør sitt til at de nå har klatret opp til en 13.plass, og selv om de scorer ganske så lite mål har de faktisk det fjerde beste forsvaret i serien med tolv baklengsmål. Borte er de ikke av de bedre med 1-2-2, men Norwich bør være av det mer overkommelige. Stephens er eneste fravær foran denne.

Norwich vant sist, men her hjemme står de fortsatt uten trepoenger denne sesongen. Southampton har fire kamper uten tap, og dermed ender vi opp med UB her.

8. Watford - Manchester United
Nyopprykkede Watford klarer liksom ikke helt å finne noe rytme, og seirene kommer gjerne når man minst aner det. Nå har de igjen fire tap på de fem siste, og der man kanskje trodde de skulle snu trenden med seieren 5-2 borte mot Everton har det motsatte skjedd med to strake tap mot Southampton (0-1) og Arsenal (0-1) uten at de har scoret ett eneste mål. dermed ligger de fortsatt nede i sumpa, og selv om de akkurat nå ligger på trygg grunn har de kun to poeng ned til Burnley under streken. De sliter også noe kraftig med fravær for øyeblikket, og foran denne mangler de både Baah, Etebo, Kabasele, Kucka, Sema og Sierralta, mens Tufan er usikker.

Det stormet kraftig rundt Manchester United og trener Solskjær for noen uker siden, og for deres del kom nok landslagspausen beleilig. For de spilte en elendig kamp rett før når de tapte 0-2 i byderbyet mot Manchester City, og det var deres tredje tap på fire seriekamper. Innimellom der har de spilt et par ganske ok CL-kamper mot Atalanta som ga litt pusterom, men nå er det tilbake til hverdagen for Manchester United. Akkurat nå ligger de utenfor Europacup-spill neste sesong på en 6.plass, og med tre poeng opp til Arsenal på 5.plass har de ikke råd til å tape særlig flere kamper før det begynner å storme igjen. Sist gang disse lagene møttes her i serien var i 2019, og da vant faktisk Watford 2-0. Her må de røde djevlene klare seg uten Pogba som er ute med rødt kort, mens Varane og Cavani fortsatt er ute med skade. McTominay, Rashford og Shaw er usikre.

Skal Manchester United slå tilbake så bør det passe å møte et Watford som både er skadeplaget og ute av form. B.

9. Wolverhampton - West Ham
Etter en fin periode med fire seire på fem kamper kom tapet sist når de røk 0-2 borte mot Crystal Palace. Men 13 av 18 mulige poeng på de seks siste har likevel gitt de viktig selvtillit, og den nye treneren Bruno Lage begynner nå å sette sitt preg på laget som nå plutselig kun er fire poeng bak Arsenal på 5.plassen. De har ikke akkurat spilt sprudlende fotball denne sesongen, noe 11-12 i målscore på elleve kamper kanskje viser, men de siste kampene har vist fremgang også i den kategorien med åtte scoringer på de fem siste. Her er Bueno, Jonny, Mosquera og Neto fortsatt ute med skader, mens Marcal er usikker.

En klubb som har gjort det enda bedre, og kanskje over all forventning er West Ham. Nå har de fire strake seire, og sist ble det en sterk hjemmeseier 3-2 over Liverpool. Det gjorde sitt til at de faktisk gikk forbi Liverpool på tabellen, og nå ligger de helt oppe på 3.plass med 23 poeng, kun tre poeng bak ledende Chelsea. Det er ytterst sterkt med tanke på at de også er med i Europa League, og også der har de prestert sterkt med ti poeng på fire kamper. Forrige sesong vant West Ham 3-2 her, og en ny underholdende kamp her vil ikke overraske. Ogbonna er eneste fravær, mens Rice er usikker.

Her må man nesten forvente en knallkamp mellom to lag i flott form. West Ham får nok et lite utgangstips fra vår side, men her bør man gardere opp. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Fulham - Barnsley
Fulham jager Bournemouth i toppen, og de ligger nå kun to poeng bak med sine 38 poeng. Formen er knall med seks strake seire, og nå har de makeløse 17-0 i målforskjell på de fem siste kampene. De har fått seg en sekspoengsluke ned til West Bromwich på 3.plass, og fortsetter de sånn blir det en kjapp retur igjen til Premier League neste vår. Chalobah og Francois er skadet, mens Bryan, Cavaleiro og Knockaert er usikre.

Barnsley ligger dønn i den andre enden av tabellen, for de ligger nå på 23.plass med elleve poeng kun slått av Derby som med sine -3 er helt akterutseilt. Formen er elendig med åtte tap å de ni siste, og selv om de slo Derby 2-1 hjemme nest sist virker de helt maktesløse. På bortebane har de 0-3-5, og mye tyder nok på at det kommer et nytt tap her. Halme er ute med skade.

Denne skal Fulham ta rimelig enkelt. Kupongens tryggeste H.

11. Huddersfield - West Bromwich
Huddersfield blander og gir, og de seks siste viser ustabile 2-2-2. De er på 8.plass med 25 poeng, og med kun ett poeng opp til QPR på 6.plass har de playoff i sikte. Sist ble det 1-2 tap borte mot Cardiff, mens de slo Millwall i sin siste hjemmekamp tredje sist. Faktisk er ikke hjemmeformen så verst nå med 3-1-0 siste fire, men nå kommer en av sesongens tøffeste når det er West Bromwich som står på den andre siden. Pipa, Rhodes, Rowe, Schofield og Vallejo er ute.

For West Bromwich har en bra sesong, og akkurat nå har de et godt grep om 3.plassen med 32 poeng. Det er dog seks poeng opp til lederduoen Fulham/Bournemouth, og noe direkte opprykk kan virke hardt for øyeblikket. Ikke bedre blir det av at borteformen har fått seg en skikkelig kakk med tre strake tap mot Stoke, Swansea og Fulham, men heldigvis for deres del har de opprettholdt hjemmeformen og dermed ligger de fortsatt bra an på tabellen. Mowatt er eneste fravær.

West Bromwich har møtt knallhard motstand i de siste bortemøtene, og selv om de har endt med tap får de uansett et lite favorittstempel her mot ujevne Huddersfield. Helt sikre er man dog ikke, og vi prøver UB.

12. Stoke - Peterborough
Stoke er et av seriens beste hjemmelag, og med 17 poeng på åtte kamper der legger det grunnlaget for deres 5.plass med 28 poeng. De ligger fint plassert i playoffstriden akkurat nå, og etter at de fikk tre tap på rad for en liten stund siden har de nå slått tilbake med sju poeng på de tre siste. Særlig de to siste har vært imponerende, for de har begge kommet på bortebane (1-0 mot både Blackpool og Luton) uten baklengs. Clucas, Fox, Powell og Souttar er ute.

Nyopprykkede Peterborough sliter mer, og de kaver akkurat nå like over nedrykksstreken med sine 15 poeng. De har tre poeng ned til Hull som har tolv poeng, og ett poeng på de tre siste er ikke bra nok. Sist ble det tap 0-1 hjemme for Fulham, og nå er det bortekamp som gjelder. Akkurat det er ikke noe de liker, for de er ligaens dårligste bortelag med 1-0-7 og usle 5-22 i målforskjell. Jones, Marriott og Randall mangler foran denne.

Stoke er ganske så gode hjemme, mens Peterborough har tapt sju av sine åtte bortekamper. Klar H.

Sportspills 96-rekker:
1. Strømsgodset - Mjøndalen H

2. Viking - Haugesund H

3. Liverpool - Arsenal H

4. Aston Villa - Brighton HU

5. Burnley - Crystal Palace UB

6. Newcastle - Brentford HUB

7. Norwich - Southampton UB

8. Watford - Manchester United B

9. Wolverhampton - West Ham UB

10. Fulham - Barnsley H

11. Huddersfield - West Bromwich UB

12. Stoke - Peterborough H

Sportspills 432-rekker:
1. Strømsgodset - Mjøndalen HU

2. Viking - Haugesund H

3. Liverpool - Arsenal H

4. Aston Villa - Brighton HU

5. Burnley - Crystal Palace HUB

6. Newcastle - Brentford HUB

7. Norwich - Southampton UB

8. Watford - Manchester United B

9. Wolverhampton - West Ham HUB

10. Fulham - Barnsley H

11. Huddersfield - West Bromwich UB

12. Stoke - Peterborough H