(Nettavisen)

En herlig mandag står foran oss og merk at det spilles seks kamper i OBOS-ligaen med avspark allerede kl 13.00. Og mandag kveld er det klart for en av norsk fotballs største klassikere, når Vålerenga tar imot Rosenborg på Intility Arena.

Onsdag er det ca 265 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Vålerenga - Rosenborg H 2,35 (spillestopp kl 17.55)
25. september 2011 var sist gang Vålerenga slo Rosenborg hjemme i Eliteserien. De åtte seneste oppgjørene i Oslo viser 0-4-4. Vålerenga på 3. plass med 48 poeng, mens Rosenborg på 4. plass har 45 poeng.

Klikk her for å levere dette tipset

I kveld må altså Vålerenga gjøre noe de ikke har gjort på over ni år, vinne en hjemmekamp mot Rosenborg i Eliteserien. Vålerenga har levert meget solid i Dag-Eilev Fagermos første sesong som trener for laget. Ligger altså på 3. plass med 48 poeng og har bortekamp mot Viking og hjemmekamp mot Start i sine to siste seriekamper etter denne. Er uten tap på sine åtte siste seriekamper (4-4-0), men det har lugget litt i det siste med tre strake poengdelinger. Fredrik Oldrup Jensen er friskmeldt og det innebærer at Dag-Eilev Fagermo har skadefri tropp.

Fryktelig periode for Rosenborg

Rosenborg med en fryktelig periode nå og 1-5 tapet borte mot Bodø/Glimt forrige søndag var lagets tredje strake tap. 2-3 hjemme mot Brann nest sist og 0-3 borte mot Viking nest sist. Er tre poeng bak Vålerenga og har hjemmekamp mot Molde og Mkændalen samt bortekamp mot Sandefjord i sine tre siste. Rosenborg har altså en kamp mindre spilt enn Vålerenga. Åge Hareide har uansett en enorm utfordring foran seg med å gjøre Rosenborg til en reell utfordrer om gullet i Eliteserien neste sesong. Pål Andre Helland er ferdigspilt for sesongen, mens både Markus Henriksen og Anders Konradsen er tilbake i trening, men uvisst hvor aktuelle de er for kveldens kamp.

Vålerenga øker avstanden til Rosenborg til seks poeng med seier i kveld og vil med seier få noen måls bedre målforskjell. Må heve seg fra de siste prestasjonene, men møter samtidig at Rosenborg som har vært meget svake på slutten. 2,35 i hjemmeodds duger meget bra og spilles.

Klikk her for å levere dette tipset