(Nettavisen)

Udahl var tidligere en del av junioravdelingen til Vålerenga, men Askim-karen har de fire sesongene spilt i Follo, Fana og Åsane.

Så sent som i 2018 var han innbytter i 3. divisjon hos bergensklubben Fana. I 2019 var han med å rykke opp til OBOS-ligaen med Åsane, og sist sesong ble han toppscorer i OBOS-ligaen med 19 mål.

Klikk her for å se treningskampen mellom VIF og Sarpsborg 08 på Direktesport

Har scoret for VIF før

Flere klubber var interessert i Udahl, blant andre Start, men han var selv aldri i tvil da VIF kom på banen. Og han har ikke kommet til Oslo for å sitte å se på at Vidar Örn Kjartansson spiller.

– Jeg har ingen planer om å sitte på benken selv om Vidar er her. Planen er å dunke han ut av laget. Så får vi se hvor lang tid det tar, sa Udahl til Eurosport.

Her kan du spille på hvem som vinner Eliteserien i 2021

– Det er vanskelig å si hvor mange minutter det blir på meg i år. Får jeg spille nok, så skal jeg iallfall levere et tosifret antall mål, uttalte 24-åringen.

Han har scoret for Vålerengas A-lag én gang tidligere. I 2016 spilte han 30 minutter for VIF i cupkampen mot Løten FK, hvor han scoret 4-1-målet til Oslo-klubben.

Udahl startet da VIF spilte 1-1 mot Godset i februar. Onsdag skal han lage problemer for Sarpsborg 08.

Vålerenga - Sarpsborg 08 1,70 - 3,60 - 3,80 U (spillestopp onsdag kl. 14.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Treningskamp. Seriestarten i Eliteserien nærmer seg med stormskritt, og Vålerenga har avtalt fire kamper før premieren mot Rosenborg 9. mai. Dag-Eilev Fagermos menn skulle opprinnelig spilt mot Kåffa i helgen, men på grunn av korona-smitte rundt troppen til OBOS-laget ble oppgjøret avlyst.

At Vålerenga vinner serieåpningen mot Rosenborg gir 2,30 i odds

VIF rakk å spille én treningskamp i vinter før landet stengte ned igjen. Den gangen gjestet Strømsgodset Intility Arena i midten av februar, og oppgjøret endte 1-1.

Onsdag kommer Sarpsborg 08 til Oslo.

Klikk her for å se treningskampen mellom VIF og Sarpsborg 08 på Direktesport

Fagermo har gjort store endringer i spillerstallen hos VIF. Den kanskje mest spennende nykommeren er tidligere Bodø/Glimt-spiller Amor Layouni som kommer fra den egyptiske klubben Pyramides. De har også hentet Tobias Christensen fra Molde og OBOS-ligaens toppscorer Henrik Udahl fra Åsane.

Flere profiler har også forlatt Oslo-klubben. Blant andre Matthías Vilhjálmsson (FH Hafnarfjarðar, Island), Bård Finne (SønderjyskE, Danmark), Magnus Lekven (Odd), Herolind Shala (kontrakt utgått), Johan Lædre Bjørdal (kontrakt terminert) og Felipe Carvalho (Club Bolivar, Bolivia).

Flere mener at VIF har en førsteellever god nok til å kjempe om gull denne sesongen, men om de viser det i denne treningskampen er vi litt mer usikker på.

Klikk her for å se treningskampen mellom VIF og Sarpsborg 08 på Direktesport

Det er ikke lett å vite hvordan Eliteserie-lagene ligger an siden de har fått liten tid til å bli samspilt.

I Sarpsborg er det optimisme før seriestarten, selv om klubben har utsatt for treningsnekt i lang tid på grunn av smittetrykket i området rundt Sarpsborg.

Skifter forsvarsformasjon

Trener Mikael Stahre har fått et år i jobben. Han er blitt bedre kjent med spillerne og Eliteserien. Foran denne sesngen har svensken også fått ny assistent i Magnus Edlund. Stahre vurderer å gå tilbake til en firebackslinje etter at de primært spilte 3-4-3 i en fjorårssesong som startet med fem strake tap og som endte med en fryktelig skuffende tolvteplass.

De mest spennende nykommerne er midtstopper Ben Karamoko fra Haugesund, midtbanespiller Emil Palsson fra Sandefjord og spissene Ibrahima Koné og Kristian Fardahl Opseth. De kommer henholdsvis fra FK Haugesund og Bangalore i India. I tillegg er Rashad Muhammed og keeper Anders Kristiansen tilbake i Sarpsborg etter spill i Tyrkia og Belgia.

Sarpsborg 08s første seriekamp spilles mot Haugesund på Stadion på fotballens store festdag 16. mai.

At Sarpsborg 08 vinner Eliteserien i 2021-sesongen gir 75,00 i odds

Det virker tilsynelatende som Sarpsborg er betydelig styrket fra fjoråret - ikke minst på grunn av at man har fått inn mer fart og kontringsstyrke. I årets første treningskamp ble det 2-2 mot Stabæk etter at S08 dominerte kampen og ledet 2-0 til 88 minutter var spilt.

Ny spiss ute med skade

Gaute Vetti har røket et leddbånd i ankelen, og spiller ikke mot VIF. Mohamed Ofkir sto over søndagens treningskamp mot Stabæk, men han kan være tilbake mot VIF. Det er litt mer usikkert hvor lang tid det tar før den nye spissen Kristian Fardal Opseth er tilbake.

Vålerenga har kun vunnet én av de ni siste kampene mot Sarpsborg i alle turneringer.

Disse to lagene har møttes til tre treningskamper de siste elleve årene, og Sarpsborg har vunnet de to siste kampene. Sist gang VIF vant en treningskamp mot særpingene var tilbake i 2010.

Vi tror det blir en jevnspilt treningskamp i hovedstaden. U til 3,60 i odds er greit. Se treningskampen mellom VIF og Sarpsborg 08 her

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset