(Nettavisen)

Den 19 år gamle fotballspilleren fra Radøy er Norges ukjente Italia-proff. Han har aldri spilt i Norge, men er nå et fast innslag i Udineses Serie A-lag.

For tredje kamp på rad er Martin Palumbo tatt ut i troppen til Serie A-laget Udinese. Det bekreftes på klubbens nettsider.

Midtbanetalentet, som ifølge det tyske nettstedet transfermarkt er verdsatt til over åtte millioner kroner, debuterte for den italienske Serie A-klubben Udinese mot Sassuolo i siste serierunden sist sesong. Han kom inn fire minutter på overtid da han erstattet brasilianske Walace.

Onsdag er det ca 249 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Denne sesongen har han spilt totalt 56 minutter så langt. Alle minuttene kom i samme kampen, da han startet hjemme mot Spezia 30. september i fjor.

Stjernespillere har startet i klubben

19-åringen har sittet på benken for den italienske toppklubben 14 ganger denne sesongen. Det er heller ikke første gangen han sitter benken når de møter Napoli. Norsk-italieneren var også med til Sør-Italia på tampen av sist sesong. Da kom han aldri på banen. Denne gangen håper unggutten å få spilletid mot favorittklubben.

– Napoli er favorittlaget mitt. Pappa er derfra, og hele familien heier på dem. Det var helt fantastisk å sitte på benken mot dem, så jeg håper å få spille der en dag, sa Palumbo til NTB etter debuten sist sesong.

At Napoli vinner mot Udinese gir 1,32 i odds

Udinese-spilleren er regnet som et av landets største talenter. Da han var åtte år hadde han mulighet til å velge mellom klubber som Juventus, AC Milan og Inter, men endte opp i Udinese. Flere store stjerner har vært innom klubben fra Udine. Blant andre Zico, Alexis Sanchez og Bruno Fernandes har spilt i den hvite og svarte drakten.

Fernandes og Palumbo har flere ting til felles. Manchester United-stjernen er også midtbanespiller, og han spilte for klubben som 19-åring.

Palumbo har aldersbestemte landskamper for både Norge og Italia. Med norsk mor fra Radøy og italiensk far, har Palumbo muligheten til å spille fotball for både Italia og Norge.

SSC Napoli - Udinese (Pause/fulltid dobbel) - U/H 3,65 (spillestopp tirsdag kl.20.40)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Det er forståelig at Napoli er store favoritter i tirsdagens kamp. De har kun tapt én av de siste 13 Serie A-kampene, hvorav ni er vunnet.

Ikke nok med det. De er også ubeseiret i de ni siste kampene på Stadio Diego Armando Maradona, og syv av de ni kampene er vunnet.

Historien taler også til Napolis fordel. I Partenopei har vunnet ni av de siste ti kampene mot Udinese.

Her kan du skrape Flax på nett

Udinese ligger sementert midt på tabellen, og har lite å spille for i de tre siste kampene. Ikke rykker de ned, og de har heller ikke mulighet til å blande seg inn i kampen om en plass i Europa. Den situasjonen gjør at det er større sannsynlighet for at Martin Palumbo kan få spilletid.

Gennaro Gattusos menn derimot vil med tre poeng mot gjestene fra Udine klatre opp til andreplass på tabellen. Iallfall i ett døgn.

Uavgjort til pause i Napoli?

Selv om Napoli har vært gode de siste ukene, har de sluppet inn mål i de fem siste kampene i hjembyen. De har også sluppet inn baklengs i de fire siste kampene mot La Zebrette.

Siden Udinese har scoret i 14 av 17 bortekamper denne sesongen er spillet på at begge lag scorer interessant. Det gir 1,87 i odds, men det er ikke hovedspillet vårt.

Det vanskelig ikke å argumentere for Napoli-seier i denne kampen, og vi skal ikke prøve på det. Vi tror Napoli vinner, men de må jobbe for seieren.

Gennaro Gattusos mannskap har ledet til pause i åtte av de ni siste kampene, men Udinese har historisk sett vist seg å være en hard nøtt for Napoli.

Fredag er det ca. 620 millioner i Eurojackpot-potten.

Napoli vant det omvendte oppgjøret 2-1, men det sto 1-1 til pause.

Det har faktisk stått uavgjort til pause i de seks siste kampene til Napoli mot Udinese på Stadio Diego Armando Maradona, men i samtlige seks kamper har Napoli avgjort kampen i andre omgang. Med eller uten Palumbo på banen, tror vi Napoli vinner, men avgjørelsen faller i løpet av de siste 45 minuttene. Oddsen på U/H-spillet er 3,65. Det er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset