(Nettavisen)

Tsjekkia - Wales

Odds: 1.67 - 3.45 - 4.90

Kampstart fredag 08. oktober kl 20.45

Spillestopp kl 20.44 Live odds etter kampstart

Sinobo Stadium

Kampen kan sees på TV2 Play

Vi tror Tsjekkia vinner. Det spiller du på her til 1.67 i odds

Tsjekkia tar i mot Wales i runde syv av kvalifiseringen til VM i Qatar i 2022. Dette er en meget viktig kamp for begge med tanke på kampen om andreplassen i gruppen og retten til å spille playoff om å komme seg til VM.

Det er kun vinneren av gruppen som går direkte til mesterskapet i Qatar, og Belgia er så godt som sikret den plassen. De møter Estland hjemme i november i neste kvalikkamp, og med forventet seier der har de nok poeng og så suveren målforskjell at ingen kan true førsteplassen.

Det er ca. 210 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

For øyeblikket er det Tsjekkia som innehar andreplassen i gruppen på like mange poeng som Wales, men med en kamp mer spilt. Begge lagene skal møte bunnlagene Hviterussland og Estland i de siste kampene i kvaliken og dette kan med andre ord bli en helt avgjørende kamp.

Wales og Tsjekkia imponerte i EM

Begge lagene hadde gode dager under sommerens EM i fotball der Wales kom seg videre fra gruppespillet men det ble bråstopp i åttendedelsfinalen, der de ble knust 4-0 av Danmark.

Tsjekkia kom seg et steg videre. De slo Nederland 2-0 i åttendedelsfinalen før de tapte knepent 2-1 mot Danmark i kvartfinalen.

Etter EM virker det som begge nasjonene har vært i en slags bakrus. De har spilt to kamper hver og Wales slet seg til en knepen 3-2 seier borte mot Hviterussland i september, der de ble reddet av kaptein Gareth Bale som scoret hattrick.

Hjemmekampen mot Estland tre dager senere var enda verre og endte 0-0. Det var en frustrert Gareth Bale som uttalte seg. Han syntes de spilte bra men det var en sånn kamp som kommer innimellom der det virker som ballen enten treffer keeperen, går i stanga eller like utenfor.

Tsjekkia har også hatt to tunge kamper i VM-kvaliken etter EM. De slet seg først til 1-0 hjemme mot Hviterussland før de ble knust 3-0 borte mot Belgia.

Tsjekkia var med i hvert eneste VM-sluttspill i fotball fra 1930 til 1990(som Tsjekkoslovakia). De tok sølv i 1962 da de ble slått 3-1 i finalen mot Brasil.

Etter at Tsjekkia ble en egen nasjon har de faktisk bare vært med i ett VM-sluttspill og det var i Tyskland i 2006. Da ble de slått ut i gruppespillet.

Tsjekkia har god statistikk hjemme

På hjemmebane i kvalifiseringskamper er Tsjekkia stort sett solide. De har spilt 21 kamper siden 2014, og har 13 seiere, 4 uavgjorte og 4 tap med 33-17 i målforskjell. De har ikke møtt Wales så mange ganger i kvalikkamper, men på de syv oppgjørene som har vært siden 1957 står de med seks seiere og en uavgjort, og 11-2 i målforskjell.

De har statistikken på sin side og Wales er svekket i og med at lagkaptein Gareth Bale er ute med skade. Tsjekkia tar tre viktige poeng i Praha.

Tror du som oss på seier til Tsjekkia spiller du på det her til 1.67 i odds

Tsjekkia har i snitt scoret 1,57 mål pr kamp i de 21 siste kvalifiseringskampene på hjemmebane. Vi tror de scorer over 1,5 mål også i denne kampen.

Det spiller du her til 2.00 i odds