(Nettavisen)

Det er meget sjelden at det er tippekupong på en mandag. Men i og med Champions League-finalen søndag og at den norske Eliteserierunden ble spilt lørdag, er det altså tippekupong denne mandagen. Det er full runde og åtte kamper fra OBOS-ligaen, eliteseriekampen mellom Stabæk og Brann, to kamper fra Allsvenskan og en kamp fra Superettan som er innholdet i mandagens 12 kamper. Innleveringsfristen er mandag kl 17.55. Bonuspotten er på ca 2,1 mill kr.

NB! Onsdag er det ca 60 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Stabæk - Brann
Nedadgående formkurve for Stabæk som er uten seier på de fem siste seriekampene (0-3-2). Ligger likevel på 7. plass med sine 18 poeng, men det er kun fire poeng ned til Mjøndalen på kvalifiseringsplassen og seks poeng opp til Kristiansund på 6. plass. Moderate 2-3-2 hjemme på Nadderud. Luc Kassi er fortsatt noen uker unna, mens Yah Amankwah ikke er aktuell for startoppstillingen med sin skade.

Brann gjorde det meste rett hjemme mot Mjøndalen i Kåre Ingebrigtsens trenerdebut, men fikk ikke ballen i mål og tapte ufortjent 0-1. Solid 2-1 seier borte mot Molde nest sist, og står med godkjente 3-1-3 på bortebane. Ingebrigtsen kan glede seg over ingen sentrale fravær og starter trolig med de samme elleve som fikk tillit mot Mjøndalen.

Brann har vunnet de to foregående på Nadderud og har en solid statistikk på denne banen. Det står faktisk 1-3-3 på de sju siste på Nadderud.

Vi tror mest på borteseier, men helgarderer kampen på tippekupongen. B på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Kongsvinger - Lillestrøm
Det er blitt en knallsuksess med å ha OBOS-ligaen på mandager og det gir veldig mye mer oppmerksomhet enn når de spilles samtidig med Eliteserien.

Vi innleder med en kamp mellom to lag som har vært blant de største skuffelsene hittil. Men det litt bedring for Kongsvinger nå, som er uten tap på sine fire siste seriekamper. Innledet sesongen med å slå HamKam 3-2 borte, men gikk deretter på fem strake tap. Fikk med seg ett sterkt bortepoeng mot KFUM Oslo forrige tirsdag, men står altså med kun ni poeng på de ti første.

Lillestrøm hadde carte blanche mot direkte opprykk, om man skulle tro alle ekspertene før sesongen. Men det har ikke gått på skinner i det hele tatt, og fasiten hittil viser kun tre seire på de ti første. Ligger helt nede på 10. plass med kun 13 poeng og foreløpig har det ikke fungert for LSK. Om ikke annet så har endelig Thomas Lehne Olsen begynt å score mål. Han var faktisk uten scoring på de åtte første seriekampene.

Kongsvinger er i klar fremgang og det blir ikke enkelt for LSK å ta tre poeng på Gjemselund mandag kveld. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

3. Grorud - KFUM Oslo
Oslo-derby. Nyopprykkede Grorud med klart godkjente 14 poeng på sine ti første etter rekken 4-2-4. Har slått sterke lag som Sogndal og Tromsø hjemme så langt og sterkt med ett poeng borte mot HamKam forrige mandag.

KFUM Oslo med klart godkjent 11 poeng på seks spilte hjemmekamper, men i likhet med fjorårssesongen trøbler de vesentlig mer på bortebane. Ingen seire på de fire første bortekampene (0-2-2). Ligger poenget bak Grorud på tabellen og har kanskje litt etter den bunnsolide fjorårssesongen. Rotet vekk en 1-0 ledelse hjemme mot Kongsvinger sist og måtte nøye seg med 1-1.

Grorud skal stå som snau favoritt i denne og vi nøyer oss med en halvgardering. HU.

4. Ranheim - Strømmen
Etter to overbevisende hjemmeseier med hhv 3-0 over Raufoss og 6-1 mot Øygarden, fikk Ranheim en real leksjon borte mot Sogndal på Fosshaugane sist mandag. Det endte med 0-4 tap, men Ranheim holder fortsatt 2. plassen med sine sju seire og tre tap. Har vunnet fire av fem hjemme i Trondheim, tapet kom mot serieleder Tromsø (1-2).

I og med at Strømmen er fratrukket tre poeng ligger de tredje sist og på kvalik med sine åtte poeng. Står med 3-2-5 totalt og i klassisk Strømmen-stil, er det hjemme på Romerike poengene tas. Fem bortekamper har kun gitt ett poeng hittil. Det blir ikke lett å ta poeng mot et revansjesugent hjemmelag.

Ranheim får tillit som en av våre sikre på mandagens tippekupong. H.

5. Raufoss - Ullensaker/Kisa
Det har tidvis vært snakk om at hjemmebanefordelen ikke er like avgjørende nå i disse coronatider, men i OBOS-ligaen er det vanskelig å se at det stemmer. Raufoss er uten tap på fire hjemmekamper (2-2-0), men borte er de uten seier på seks kamper (0-2-4). Står med totalt ni poeng (er trukket ett poeng). Men gjorde en strålende bortekamp mot Lillestrøm forrige mandag og fikk med seg ett poeng. Kristian Gjefle Lauvli ble utvist i den kampen og soner følgelig karantene mandag.

Trond Fredriksen er under hardt press som trener for Ull/Kisa, men de klarte om ikke annet å vinne 2-1 hjemme mot Stjørdals/Blink i forrige serierunde. Tok seg dermed opp på 10 poeng, men det er godt under forventet. Brukbare 2-3-1 hjemme på Jessheim, bedrøvelige 0-1-3 på bortebane.

Dette bør være en bra sjanse for Raufoss. H.

6. Sandnes Ulf - HamKam
I likhet med flere andre lag i OBOS-ligaen, trives også Sandnes Ulf klart best hjemme. Fem hjemmekamper har gitt 13 poeng for Steffen Landros mannskap, på bortebane står laget med kun fire poeng på fem kamper. Er oppe på en flott 5. plass, til tross for at laget har røket 0-4 (mot Strømmen), 0-5 (mot Tromsø) og 1-4 mot Åsane i de tre siste bortekampene.

HamKam fikk ingen umiddelbar Rekdal-effekt og måtte nøye seg med 1-1 i Rekas trenerdebut hjemme mot Grorud sist mandag. Det betyr at HamKam fortsatt er det eneste laget som ikke har vunnet kamper i OBOS-ligaen og ligger helt sist med fattige fire poeng. Men har fått med seg poeng i to av de tre siste bortekampene.

Skummel kamp dette, men vi tror ikke Ulf ryker på sitt første hjemmetap. HU.

7. Stjørdals/Blink - Åsane
Begge disse to rykket opp til OBOS-ligaen før denne sesongen. Og som vanlig så dømmer de såkalte ekspertene nyopprykkede lag ned igjen på direkten før sesongen tar til. Så langt er det lite som tyder på at de får rett.

Stjørdals/Blink oppe på en flott 7. plass med 14 poeng. Måtte tåle 1-2 imot i sluttminuttene borte mot Ull/Kisa forrige mandag, men utlignet i sluttminuttene hjemme mot Sogndal i forrige hjemmekamp.

Åsane er tro mot sine idealer og sin ballbesittende fotball. Det har båret fruktet så langt og laget leverte årsbeste sist hjemme mot Sandnes Ulf og vant 4-1. Er faktisk ubeseiret på bortebane og står med knallsterke 3-1-0 på reisefot. Er helt oppe på 4. plass med 17 poeng.

Det er fordel Åsane her og vi nøyer oss med en halvgardering. UB.

8. Tromsø - Sogndal
Rundens toppkamp mellom serieleder Tromsø og Sogndal på 3. plass. Etter å ha innledet sesongen med åtte strake seire, kommer Tromsø nå fra to strake bortetap. Har kun seks baklengsmål og det eneste laget som ikke har tosifret antall baklengs. Full pott og 15 poeng på fem spilte hjemmekamper på Alfheim.

Sogndal innledet sesongen med to overbevisende seire, men røk så på tre strake tap. Eirik Bakkes gutter har kommet seg på beina igjen og står med 4-1-0 på sine fem siste. Variable 2-1-2 på fem spilte bortekamper.

Tromsø skal stå som klar favoritt i denne toppkampen, og vi velger å gi full tillit til Gutan på mandagens tippekupong. H.

9. Øygarden - Jerv
Nykomponerte Øygarden (tidliger Nest Sotra) har fått en tøff start på sesongen og ligger nest sist med sju poeng. Har faktisk scoret nesten like mange mål som serieleder Tromsø (16 mot Tromsø 17), men er lekk bakover og står allerede med 25 baklengsmål. Uten seier på fire forsøk hjemme på Sotra.

Arne Sandstøs Jerv står med kun ett tap hittil og det er færrest i OBOS-ligaen. Likevel er laget nede på 6. plass. Som vanlig hagler det med poengdelinger for laget fra Grimstad. Seks av de ti første seriekampene denne sesongen har endt med poengdeling. 1-3-1 totalt på bortebane.

Vrien kamp dette, men Jerv er ikke enkle å slå. UB.

10. IFK Norrköping - Häcken
Etter en fantastisk sesongstart med 6-2-0 på de åtte første seriekampene, lignet IFK Norrköping en gullvinner før en tredjedel av sesongen var unnagjort. Men de neste åtte seriekampene ga kun to seire (2-2-4), mens Malmö i samme periode tok 22 poeng. Kom seg dog tilbake på vinnersporet i forrige serierunde med en sterk 3-1 seier borte mot IFK Gøteborg. Ligger på 4. plass før denne "hengekampen" og vil ta seg opp på 2. plass med seier, men likevel hele sju poeng bak serieleder Malmö. Solide 5-2-1 hjemme.

Häcken med 3-1-2 på sine seks siste seriekamper og ligger på 6. plass med 27 poeng. Med tre poeng mandag tar de seg opp på 3. plass. Er imidlertid klart best hjemme i Gøteborg (6-2-1), Häcken sliter som vanlig på bortebane (1-4-2 på de sju første).

Fem strake hjemmeseire i de fem siste tilsvarende og mye tyder på at denne sjette kommer mandag kveld. H.

11. Kalmar - Mjällby
Det vil seg ikke for Nanne Bergstrands Kalmar. De ligger tredje sist på kvalifiseringsplass med sine 13 poeng, samme poengsum som Falkenberg og Helsingborg på plassene bak. Sterk og overraskende 2-0 seier borte mot Häcken tredje sist, deretter 1-1 hjemme mot IFK Gøteborg, og sist mandag 0-2 tap borte mot Östersund. Svært moderate 1-2-4 hjemme på vakre Guldfågeln Arena.

Nyopprykkede Mjällby har klart seg vesentlig bedre og ga serieleder Malmö real kamp hjemme på Strandvallen forrige søndag. Ledet både 1-0 og 2-1 da, men måtte nøye seg med 2-2. Er oppe på 20 poeng og en fin 10. plass. Har i tillegg en kamp tilgode på lagene foran og vil ta seg opp på 8. plass med seier her. Moderate 2-2-4 på bortebane.

Vidåpen kamp dette. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Akropolis - Degerfors
Mandagens tippekupong avsluttes med en toppkamp fra Superettan.

Nyopprykkede Akropolis var forventet å gjøre det bra etter sin suverene sesong i Divisjon 1 Norra forrige sesong. Presterte da knallsterke 23-6-1 og hadde formidable 21 poeng ned til toeren Umeå. Har faktisk kun tapt en av sine 14 første seriekamper, men halvparten har endt med poengdeling (5-7-1). Ligger på 5. plass med 22 poeng og vil med seier i denne. ta seg opp på 3. plass. Pussige 2-4-0 på seks spilte hjemmekamper.

Kanonstart av Degerfors som selv med en kamp mindre spilt, leder Superettan med to poeng ned til Halmstad på 2. plass. Står med råsterke 9-3-1 totalt. Det eneste tapet er kommet på hjemmebane, borte er laget fortsatt ubeseiret med 3-3-0.

Stor U-fare i dette toppoppgjøret. U.

96-rekker:
1. Stabæk — Brann B

2. Kongsvinger — Lillestrøm HUB

3. Grorud — KFUM Oslo HU

4. Ranheim — Strømmen H

5. Raufoss — Ullensaker/Kisa H

6. Sandnes Ulf — HamKam HU

7. Stjørdals-Blink — Åsane UB

8. Tromsø — Sogndal H

9. Øygarden — Jerv UB

10. IFK Norrköping — Häcken H

11. Kalmar FF — Mjällby HU

12. Akropolis IF — Degerfors U

432-rekker:
1. Stabæk — Brann HUB

2. Kongsvinger — Lillestrøm HUB

3. Grorud — KFUM Oslo HU

4. Ranheim — Strømmen H

5. Raufoss — Ullensaker/Kisa H

6. Sandnes Ulf — HamKam HU

7. Stjørdals-Blink — Åsane UB

8. Tromsø — Sogndal H

9. Øygarden — Jerv UB

10. IFK Norrköping — Häcken H

11. Kalmar FF — Mjällby HUB

12. Akropolis IF — Degerfors U