(Nettavisen)

Det er minst tre grunner til at vi tror Erling Braut Haaland og Dortmund vinner onsdagens andre kvartfinale i Champions League mot Manchester City.

At Dortmund vinner mot Manchester City gir 4,70 i odds

1) Vunnet mot City før

Dortmund har klusset det skikkelig til for seg selv i den hjemlige ligaen denne sesongen, men de har hevet seg i kamper som har vært avgjørende. Mot Sevilla, RB Leipzig, Zenit og Wolfsburg har Dortmund vist at de har den storkamp-mentaliteten som skal til for å vinne matchen mot Manchester City.

Siden Dortmund scoret ett mål i Manchester i forrige uke, vil de gå videre til semifinalene med 1-0. Når tyskerne har spillere som Haaland, Reus og muligens også Sancho i laget denne gangen, så virker det veldig sannsynlig at de skal klare å score det viktige målet de trenger. De har tross alt vunnet mot City før - tilabke i gruppespillet i 2012-2013-sesongen. Den gangen spilte lagene 1-1 på Etihad, men Dortmund vant 1-0 i Tyskland. De har en god statistikk på hjemmebane i Europa, hvor de har vunnet fem av syv Champions League-kamper. Dortmund kommer til å lage problemer for City-forsvaret. De har scoret minst ett mål i de siste 39 kampene i alle turneringer.

Fredag er det ca. 101 millioner i Eurojackpot-potten.

2) City feiler i Europa

Erfaring har mye å si i Champions League. Det har kun vært en ny vinner av turneringen i dette tiåret, det var Chelsea som vant Champions League i 2012. Den forrige vinneren som vant turneringen for første gang var Dortmund i 1997. De slo regjerende Champions League-mester Juventus i finalen (3-1).

Dortmund har også spilt seg frem til en finale etter det. De møtte erkerival Bayern Munchen på Wembley i 2013, hvor de tapte 1-2.

Å vinne Champions League for første gang er en barriere. Det er en barriere som City, til tross for innenlands dominans det siste tiåret, ikke klarte å overvinne.Manchester City eneste europeiske suksess var i cupvinnercupen i 1969-1970-sesongen mot Gornik Zabrze fra Polen. De tok seg til semifinaln året etter også, men klarte ikke å bli blant de fire beste i en av europacupene før i 2015-2016-sesongen. Den gangen ble de slått ut Real Madrid etter å ha tapt 0-1 sammenlagt.

Etter den gang har de hvert år blitt slått ut av antatt svakere lag, iallfall i forhold til klubbrankingen fra UEFA. I 2016-207-sesongen ble det bom stopp i åttendedelsfinalen mot Monaco, og de tre siste sesongene har drømmen om Champions League-suksess blitt kunst i kvartfinalen mot Liverpool, Tottenham Hotspur og Lyon.

Her finner du hele onsdagens oddsprogram

3) Haaland er en målmaskin

Erling Braut Haaland har scoret mot alle lagene han har møtt i Champions League, men han scoret ikke i den første kampen mot engelskmennene i Manchester.

Nordmannen har 49 mål på 50 kamper for Dortmund, og han er en trussel mot City på flere måter. Han er vanskelig å stoppe når ballen kommer inn i feltet. 19 av de 20 Champions League-målene hans har kommet innenfor 16-meteren. Han kan også løpe fra City-forsvaret, om de avgir litt rom. Jærbuen satt nylig ny fartsrekord i Bundesliga denne sesongen. Han var oppe i over 36 km/t i lørdagens kamp mot Stuttgart. Med den farten og fysikken han har er det vanskelig å stoppe ham.

Borussia Dortmund - Manchester City 4,70 - 4,10 - 1,60 H (spillestopp onsdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Champions League, kvartfinale. Kamp 2 av 2. Dortmund klarte å få med seg et svært viktig bortemål fra den første kvartfinalen på Etihad. Det gjør at returkampen på Signal Iduna Park er åpen. C

Det har klabbet for Erling Braut Haaland og lagkameratene i den hjemlige ligaen denne sesongen, og det var derfor mange som trodde at City ville kjøre over tyskerne i Manchester. Det skjedde ikke. Dortmund ga Premier League-gigantene kamp.

Hadde ikke Jude Bellinghams mål på kontroversielt vis blitt annullert, hadde Dortmund til og med kunne ledet etter den første kampe. Uansett; 2-1-resultatet fra første kampen gir Dortmund-spillerne håp.

Onsdag er det ca 167 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Hvilte spillere mot Leeds

Med en over overlegen ledelse i Premier League, valgte Pep Guardiola å hvile en rekke sentrale spillere i helgens kamp mot Leeds, men resultatet ble deretter. De tapte 1-2, men Manchester City-stjernene skal iallfall være uthvilt. Ilkay Gundogan, Phil Foden, Riyad Mahrez, Kevin de Bruyne, Rodri og Ruben Dias var blant spillerne som startet på benken mot Leeds.

Alle seks spillerne er antakeligvis tilbake i startelleveren i onsdagens Champions League-kamp.

Jadon Sancho trente for seg selv søndag, men det er usikkert om han rekker City-kampen. Dortmund mangler uansett Youssoufa Moukoko, Dan-Axel Zagadou, Axel Witsel og Marcel Schmelzer.

Fredag er det ca. 101 millioner i Eurojackpot-potten.

Marco Reus, Mats Hummels og Jude Bellingham er ventet å være tilbake i onsdagens kamp, til tross for at de måtte gå av banen mot Stuttgart. Ansgar Knauff kan få sjansen fra start i onsdagens kamp etter å ha blitt matchvinner mot Stuttgart.

Manchester City har stort sett alle spillerne tilgjengelig. Kun Sergio Agüero er igjen hjemme i Manchester.

Dortmund fant Citys akilleshæl sist lagene møttes.

Dortmund truet rommet bak vingbackene hos Manchester City i den første kampen, men klarte ikke å utnytte de sjansene de fikk godt nok. Vi tror de kommer til å kjøre på fra start på hjemmebane. 4,70 i odds på Dortmund på hjemmebane må prøves.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset