(Nettavisen)

Det er en herlig midtukekupong vi har foran oss denne uken, i og med at det midtukerunde i Premier League. Kupongen inneholder hengekampen Odd - Molde i Eliteserien her hjemme, fem kamper fra Premier Leagur og avsluttes med seks kamper fra Championship. Bonuspotten vokser og er på ca 2,6 mill kr. Innleveringsfristen er kl 17.55.

Onsdag er det ca 284 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Odd - Molde
Med kun ett poeng på sine to første kamper etter coronapausen, har Odd ni poeng opp til Vålerenga før sine tre avsluttende kamper. Således må de vinne alle disse tre, i tillegg til at Vålerenga må tape hjemme for Start og Rosenborg må tape borte for Sandefjord i siste serierunde, for at Odd skal ta bronsen. Det kommer ikke til å skje. Odd på 7. plass med 43 poeng, men kan i det minste ta seg forbi Viking på 6. plass. Står med kun et poeng på sine fire siste seriekamper, men klart godkjente 8-2-3 hjemme i Skien. Vebjørn Hoff, Joshua Kitolano og Fredrik Nordkvelle er alle uaktuelle til kveldens kamp. I følge Telemarksavisa starter Odd med disse elleve i kveld: Sondre Rossbach - Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, John Kitolano - Tobias Lauritsen, Filip Rønningen Jørgensen, Markus Kaasa - Vladimir Rodic, Mushaga Bakenga, Elba Rashani.

Molde tapte som ventet søndagens bortekamp mot er klart mer motivert Rosenborg. Har vunnet sølvmedalje uansett og kan også forberede seg på 16-delsfinale mot Hoffenheim i Europa League i midten av februar. Har ikke prestert bedre enn 7-1-6 på bortebane, og det er hovedårsaken til at laget er hele 22 poeng bak gullvinner Bodø/Glimt. Erling Moe gjorde en rekke endringer på sitt lag til søndagens bortekamp mot Rosenborg og det er uvisst hvilken ellever han sender utpå i kveld.

E kamp uten særlig betydning dette altså. Det står 1-2-1 på de fire siste tilsvarende i Skien. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

2. Leicester - Everton
Det er altså midtukerunde i Premier League denne uken og skulle toppoppgjøret mellom Liverpool og Tottenham på Anfield ende uavgjort, vil Leicester være ny serieleder dersom de vinner denne hjemmekampen mot Everton. Brendan Rodgers menn har slått tilbake etter 0-3 tapet borte for Liverpool og 1-2 tapet hjemme for Fulham med to strake seire. James Maddison ganger to og Jamie Vardys ene scoring sørget for at hjemmekampen mot Brighton søndag, var avgjort allerede til pause. Men har faktisk tapt tre av seks hjemmekamper hjemme på King Power Stadium allerede. Viktige Jonny Evans soner karentene for gule kort. Midtstopperkollega Caglar Soyuncu er fortsatt ute med skade. Timothy Castagne kan være tilbake for første gang siden oktober.

Everton med en meget viktig 1-0 seier hjemme mot godtgående Chelsea lørdag og det gjorde nok veldig for et Everton-lag som stod med svake 1-2-4 på sine sju foregående seriekamper. Innledet som kjent sesongen knallsterkt med 13 poeng på de fem første seriekampene. Har slitt på bortebane de foregående sesongene, men har faktisk solide 3-1-2 på sine seks første bortekamper denne sesongen. James Rodriguez, Fabian Delph og Seamus Coleman mangler for Everton.

2-0-2 på de fire siste tilsvarende på King Power Stadium og Leicester har altså tapt tre av seks hjemmekamper denne sesongen. Men unngår tap i kveld? HU.

3. Arsenal - Southampton
Total krise i Arsenal etter søndagens 0-1 tap hjemme for Burnley. Arsenal som innledet sesongen så sterkt med ni poeng på de fire første seriekampene. De åtte neste seriekampene har gitt en seier og seks tap og kun fire poeng. Ligger helt nede på 15. plass med kun 13 poeng og manager Mikel Arteta lever nok farlig nå. Normalt hjemmesterke Arsenal med tap i fire av seks hjemmekamper. Granit Xhaka soner karantene etter å ha blitt utvist mot Burnley, også Hector Bellerin soner karantene for gule kort. Nicolas Pepe er ferdigsonet og klar igjen. David Luiz og Thomas Partey er begge skadet.

Godtgående Southampton med knallsterke 7-2-1 på sine ti siste seriekamper og ingen lag har tatt flere poeng enn Southampton sett til de ti siste serierundene i Premier League. Ligger på 4. plass med 23 poeng og er kun to poeng bak tetlagene Tottenham og Liverpool. Røk 0-1 borte for Crystal Palace i seriepremieren, de fem neste bortekampene har gitt 11 poeng (3-2-0). Southampton-manager Ralph Hasenhüttl kan stille med et helt skadefritt lag.

2-2 i tilsvarende kamp på Emirates forrige sesong. Formsterke Southampton kan skake Arsenal ytterligerer onsdag kveld og får utgangstipset. Vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Liverpool - Tottenham
Kveldens storkamp fra Premier League. Et skadeplaget Liverpool fikk kun med seg 1-1 borte mot Fulham søndag og står dermed med kun en seier på sine seks første bortekamper i Premier League denne sesongen. Hjemme på Anfield er det som kjent helt andre takter, samtlige seks hjemmekamper er vunnet. Liverpool står faktisk med helt vanvittige 42-3-0 på sine 45 siste seriekamper hjemme på Anfield. Virgil van Dijk, Joe Gomez, Thiago, Diogo Jota, Shaqiri og James Milner er helt sikkert ute til kveldens kamp, mens Joel Matip må testes nærmere kampstart.

Tottenham topper altså tabellen før kveldens toppkamp på bedre målforskjell enn Liverpool. I og med at Leicester kun er ett poeng bak, er det ikke sikkert Tottenham også vil toppe tabellen med poengdeling i kveld. Erik Lamela og Japhet Tanganga er fortsatt ute med skader, trolig er også Gareth Bale ute. Men Bale har vært lite involvert hittil denne sesongen, Jose Mourinho kan således mønste sitt mest foretrukne lag. Tottenham er ubeseiret på bortebane denne sesongen (4-2-0).

Det står 6-3-0 på de ni siste tilsvarende på Anfield. Sist Tottenham slo Liverpool borte i Premier League var 15. mai 2011, da vant Spurs 2-0. Det bør holde med HU i kveld.

5. West Ham - Crystal Palace
Interessant London-derby mellom to lag som har levert solid hittil. West Ham helt oppe på 6. plass med 20 poeng og står med fire seire på sine fem siste. Hadde laget vært mer effektive hjemme mot Manchester United nest sist, kunne det vært fem strake. Totalt 3-1-2 hjemme på London Stadium. Spissen Michail Antonio har stått over de to siste kampene og rekker heller ikke kveldens kamp. Arthur Masuaku er ute i flere uker etter å ha pådratt seg en kneskade.

Crystal Palace smalt til med 5-1 seier borte mot West Bromwich forrige onsdag og fikset et sterkt poeng hjemme mot serieleder Tottenham søndag. Står med 17 poeng og ligger på 11. plass. Tre seire og tre tap på seks spilte bortekamper. Mamadou Sakho må testes nærmere kampstart, ellers er det ingen endringer for Palace.

Det står 2-2-2 på de seks siste tilsvarende. Vi har en feeling for at West Ham tar denne i kveld. H.

6. Fulham - Brighton
Meget viktig kamp i bunnstriden. Scott Parker og hans Fulham med knallsterk hjemmekamp mot Liverpool søndag og et høyst fortjent poeng i kampen som endte 1-1. Overraskende og sterk 2-1 seier borte mot Leicester tredje sist og det ser mye bedre ut for Fulham nå, enn det gjorde i starten av sesongen. Ligger tredje sist med åtte poeng, men tar seg opp på sikker plass med seier her. Aleksandar Mitrovic var ute med ankeltrøbbel mot Liverpool, men er friskmeldt til kveldens kamp. Kenny Tete og Terence Kongolo er fortsatt ute.

Brighton med svært skuffende bortekamp mot Leicester søndag, der laget lå under 0-3 allerede til pause. Det ble også sluttresultatet. Har vist fine tendenser i flere kamper, men ikke fått særlig godt betalt. Står med 10 poeng, men vunnet to av seks bortekamper. Adam Lallana er skadefri igjen og aktuell for kveldens kamp, i likhet med forsvarsspillerne Tariq Lamptey og Adam Webster.

Vidåpen affærre på Craven Cottage dette. Vi sjanser på poengdeling. U.

7. Derby - Swansea
De seks siste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra Championship, der det for fjerde uke på rad er midtukerunde. En viss bedring å spore for Derby som er uten tap på sine fem siste seriekamper. Men hele fire av dem har endt med poengdeling. Ligger således fortsatt på nedrykksplass og tredje sist med 13 poeng, men kun målforskjellen skiller opp til sikker plass. Hjemme på Pride Park har laget fortsatt tilgode å vinne (0-4-4). Tom Lawrence pådro seg en skade mot Stoke og er ute til kveldens kamp.

Swansea med knallsterk 2-0 seier borte mot Cardiff lørdag og står med flotte 4-2-1 på sine sju siste seriekamper. Ligger på 3. plass med 33 poeng, det er kun fire poeng opp til serieleder Norwich. 10 baklengsmål er lavest i hele divisjonen og borte står laget med 4-3-2. George Byers og Morgan Gibbs-White er eneste spillere ute med skader for godtgående Swansea.

0-0 i tilsvarende kamp forrige sesong og uavgjortfaren er nok betydelig også denne gang. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Middlesbrough - Luton
Middlesbrough med sesongens sjette hjemmeseier for sesongen når det ble solide 3-0 mot Millwall lørdag. Det gjorde nok godt etter to strake bortetap. Har prestert klart best hjemme på Riverside hittil (6-2-1), betydelig mer moderate 1-4-4 på bortebane. Ligger på 9. plass med 27 poeng og har fire poeng opp til Brentford på siste playoffplass (6. plass). Manager Neil Warnock har ingen nye skader eller karantener i sitt lag.

Luton med en sterk 3-0 seier hjemme mot Preston lørdag, men har kun tatt ett poeng på sine tre siste bortekamper. Ligger på en flott 11. plass med 26 poeng, men ikke bedre enn 3-2-4 totalt på bortebane.

1-0 til Luton i tilsvarende kamp på Riverside forrige sesong, men det var en svak sesong for Boro. Nå skal det være klar fordel hjemmelaget. H.

9. Cardiff - Birmingham
Skuffende med 0-2 tap hjemme for Swansea i lørdagens seriekamp for Cardiff, etter kruttsterke borteseire mot hhv Stoke (2-1) og Watford (1-0) i de to foregående seriekampene. Stod faktisk med fire strake seire før lørdagens hjemmekamp. Ligger på 10. plass med 26 poeng og henger uansett bra med i playoffkampen. Joe Ralls soner karantene, mens spissen Kieffer Moore er usikker.

Birmingham med 0-1 tap hjemme for Watford lørdag og fortsetter å levere svakt på hjemmebane der det kun er blitt to seire på de ni første (2-2-5). Klart seg litt bedre på bortebane der laget faktisk kun har ett tap hittil (3-5-1). Ligger på 16. plass med 22 poeng. Kristian Pedersen soner karantene.

To strake hjemmeseire i de to siste tilsvarende og bra sjanse for ny hjemmeseier onsdag kveld. H.

10. Blackburn - Rotherham
Etter en flott periode med 4-3-0 på sju kamper, kommer nå Blackburn fra to strake ettmålstap. Forrige onsdag ble det 0-1 tap borte for Bristol City, mens det lørdag ble 1-2 tap hjemme for serieleder Norwich etter at målmaskinen Teemu Pukki scoret begge målene for Norwich. Har dermed falt ned til 12. plass og står med totalt 25 poeng. Anstendige 4-2-3 hjemme.

Rotherham stod med kun ett poeng på sine seks siste seriekamper, før de slo til med en litt overraskende 2-0 seier hjemme mot Bristol City lørdag. Ligger femte sist med totalt 16 poeng og har tre poeng ned til Derby under streken. Svært moderate 1-2-6 på bortebane.

Blackburn blir blant de største favorittene på midtukekupongen. Vi gir Henning Bergs gamle klubb full tillit. H.

11. Coventry - Huddersfield
Nyopprykkede Coventry med sesongens første borteseier lørdag når likeledes nyopprykkede Wycombe ble slått 2-1. Spiller som kjent hjemmekampene sine på St. Andrews i Birmingham og står med fine 4-3-2 der. Tok seg opp på 17. plass med lørdagens seier og står med totalt 21 poeng.

Huddesfield med to strake 2-0 seier hjemme mot hhv Queens Park Rangers og Sheffield Wednesday, før de lørdag gjestet Bournemouth borte. Det endte med et skrekkelig 0-5 tap. Ligger på 14. plass med 24 poeng, hele 16 av de poengene er tatt på hjemmebane. Bortetallene er ikke bedre enn 2-2-5.

Coventry bør kunne unngå tap. HU.

12. Reading - Norwich
Reading innledet med sensasjonelle 7-1-0 på de åtte første seriekampene, og gikk deretter på fire strake tap. Klar bedring igjen i det siste med 3-2-1 på de seks siste seriekampene. Ligger på en flott 5. plass og står med totalt 33 poeng. Seks seire og tre tap på ni spilte hjemmekamper.

To scoringer av Teemu Pukki fikset 2-1 seier for Norwich borte mot Blackburn i lørdagens seriekamp , i noe som var serieleder Norwichs tredje strake 2-1 seier. Topper tabellen med 37 poeng og har tre poeng ned til Bournemouth på andreplass og fire poeng ned til Swansea på fjerdeplass. Solide 6-1-2 på bortebane. Klar bedring i skadesituasjonen for Norwich nå.

Norwich skal være best av disse to og vi tror ikke serielederen taper. UB.

96-rekker:
1. Odd - Molde HUB

2. Leicester - Everton HU

3. Arsenal - Southampton UB

4. Liverpool - Tottenham HU

5. West Ham - Crystal Palace H

6. Fulham - Brighton U

7. Derby - Swansea U

8. Middlesbrough - Luton H

9. Cardiff - Birmingham H

10. Blackburn - Rotherham H

11. Coventry - Huddersfield HU

12. Reading - Norwich UB

432-rekker:
1. Odd - Molde HUB

2. Leicester - Everton HU

3. Arsenal - Southampton HUB

4. Liverpool - Tottenham HU

5. West Ham - Crystal Palace H

6. Fulham - Brighton U

7. Derby - Swansea HUB

8. Middlesbrough - Luton H

9. Cardiff - Birmingham H

10. Blackburn - Rotherham H

11. Coventry - Huddersfield HU

12. Reading - Norwich UB