(Nettavisen)

Pep Guardiola har inkludert finaler ledet 62 kamper som manager i utslagsrundene i Champions League.

Kun Carlo Ancelotti har ledet like mange kamper i utslagsspillet. 61-åringen, som er manager i Everton, står med 62 kamper i utslagsrundene i verdens gjeveste klubbturnering.

Guardiola leder kamp nummer 63 i utslagsrundene tirsdag.

Onsdag er det ca 229 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Det er ny rekord. Ingen andre managere har ledet like mange kamper i utslagsrundene i Champions League.

Fra før er Guardiola manageren med flest seire i utslagsrundene. 50-åringen har vunnet 34 kamper i turneringen. Til sammenligning har Sir Alex Ferguson og Jose Mourinho 27 seire hver i Champions League.

Guardiola er også den yngste manageren som har vunnet Champions League. Spanjolen var kun 38 og 129 dager da han gikk til topps i turneringen i 2009 med Barcelona. Han har vunnet Champions League to ganger med Barcelona, men aldri vært i en finale med verken Bayern Munchen eller Manchester City.

At Manchester City vinner mot PSG gir 1,65 i odds

Fire ganger har han røket ut av semifinalen; tre ganger med Bayern og én gang med City.

Vi tror Pep Guardiola vinner sin 35. kamp i utslagsrundene i Champions League, og tar City til den første finalen i klubbens historie. Og hans første finale på ti år.

Manchester City - Paris SG (Pause/fulltid dobbel) - U/H 4,60 (spillestopp tirsdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Etter en fantastisk andre omgang mot Paris St. Germain på Parc des Princes, leder Manchester City 2-1 før onsdagens kamp på Etihard. Dermed er Pep Guardiola er ett skritt nærmere sin tredje Champions League-finale.

Svakest på hjemmebane

City fulgte opp 2-1-seieren i Paris med å vinne 2-0 mot Crystal Palace i Premier League, og selv om formen er strålende i øyeblikket vet både fansen og spillerne at to av lagets tre tap i 2021 har kommet på Etihad.

Det kombinert med at Manchester City aldri tidligere har klart å ta seg til en finale i turneringen, gjør at dette ikke blir en enkel kamp for Guardiolas menn.

Onsdag er det ca 229 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

PSG, som ble ledet av en Neymar i storform, styrket sjansene for å ta en ny ligatittel i Frankrike etter lørdagens seier mot Lens, og det er verdt å merke seg at Paris-laget har vist bedre form borte enn hjemme.

Hver av de siste fem tapene til PSG har alle kommet hjemme på Parc des Princes, og de er samtidig ubeseiret på bortebane siden januar. De har vunnet de ti siste bortekampene, og de har inkludert borteseire mot sterke lag som Barcelona, Lyon og Bayern München.

Dette blir ingen enkel kamp for Manchester City.

Mbappe er i troppen

Kylian Mbappe spilte ikke lørdagens Ligue 1-kamp mot Lens på grunn av en skade i leggen, men stjernespissen er med i Paris St.-Germain-troppen til returkampen mot Manchester City.

Mauricio Pochettino har nesten alle spillerne klare til den viktige kampen på Etihad tirsdag. Juan Bernat er eneste som er ute med skade, mens Idrissa Gueye er suspendert etter å ha fått rødt kort i den første semifinalen mot City.

Fredag er det ca. 467 millioner i Eurojackpot-potten.

John Stones var suspendert mot Crystal Palace i helgen, men er tilbake i midtforsvaret sammen med Ruben Dias tirsdag. .

Manchester City vil antakeligvis gjøre ti endringer på laget som startet mot Crystal Paalce. Kun Ederson starter av de elleve som begynte kampen på Selhurst Park.

Ederson; Walker, Dias, Stones, Zinchenko; Rodri, Gundogan, Silva; Mahrez, De Bruyne, Foden.

PSG må score minst to mål på Etihad for å gå videre, og vi tror de vil forsøke å få den scoringen tidlig i kampen. Det kan gi City kontringsmuligheter. Dette kan bli underholdende kamp.

47 ganger tidligere i Champions League- og Europacup-historien har engelske lag vunnet den første kampen på bortebane i utslagsspillet, og alle 47 gangene har det engelske laget tatt seg videre i turneringen.

Vi tror Manchester City klarer det samme, og at de tar seg til sin første Champions League-finale.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset