(Nettavisen)

Burton var dømt til å rykke ned før Jimmy Floyd Hasselbaink gjorde comeback på Pirelli Stadium i januar, fem år etter at han forlot klubben til fordel for QPR. Fredag er det ca. 245 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Den tidligere Leeds United-, Atletico Madrid- og Chelsea-spissen fikk jobben som Burton Albion-manager første gangen i november 2014, og han ledet laget til opprykk fra League Two i sin første sesong.

Da Chelsea-legenden tok over for Jake Buxton i januar virket situasjonen håpløs. The Brewers sto med kun to seire på 22 kamper, lå helt på bunn i League One, og var åtte poeng bak AFC Wimbledon som lå på plassen over nedrykksstreken. At Burton vinner mot Cheltenham gir 2,35 i odds. Etter en sensasjonell snuoperasjon endte the Brewers på 16.-plass, ti poeng over nedrykksstreken. Burton vant tolv av de 24 siste kampene. Og suksessen med Hasselbaink som manager har fortsatt denne sesongen.

Burton - Cheltenham 2.35 - 3.05 - 2.90 H (spillestopp fredag kl. 20.44)

Klikk på denne lenken for å levere inn dette tipset Burton har fått en pangstart på sesongen. The Brewers vant de tre første League One-kampene mot henholdsvis Shrewsbury (1-0), Ipswich (2-1) og Sunderland (1-0). Etter kun ett baklengsmål på de tre første kampene, slapp de inn tre mål da de gikk på sesongens første tap forrige helg. The Brewers tapte 0-3 borte mot Cambridge United. Hasselbainks menn ligger likevel på sjetteplass med ni poeng. De vil ta over tabelltoppen med seier i fredagens kamp.

To selvmål forrige helg

Jimmy Floyd Hasselbainks skal ha gode muligheter til å slå direkte tilbake når de møter nyopprykkede Cheltenham fredag. Burton spilte en ekstremt svak andre omgang på Abbey Stadium lørdag, og tapte 0-3 etter to ulykksalige selvmål av Thomas Hamer. Fredag er det ca. 245 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Cheltenham har tapt to av de tre siste ligakampene, og har kun tatt ett poeng på de to første bortekampene så langt, men det blir ikke enkelt. The Robins har scoret i alle seks kampene de har spilt i alle turneringer denne sesongen. I League One startet de med tap mot Fleetwood Town og Wycombe Wanderers, og de spilte uavgjort mot Crewe Alexandra - og i likhet med Burton vant de 2-1 mot Ipswich.

To positive koronatester

Hasselbaink har opplyst til lokalavisen Staffordshire at Burton-spillerne Terry Taylor og Michael Bostwick er i isolasjon etter å ha testet positivt for covid-19. Bostwick har ikke spilt noe denne sesongen, men Taylor har startet én av de fire første kampene til the Brewers. Keeper Kieran O’Hara og spissen Josh Parker har begge fått beskjed om at de kan finne seg nye klubber. Cheltenham gikk videre i ligacupen etter at de slo Gillingham på straffespark i midtuken, o de har antakeligvis slitne bein etter den kampen. Det er ikke noe fordel når de fredag møter et Burton-lag som vil slå tilbake etter forrige helgs kollaps. Her er hele fredagens oddsprogram! Albion har nå spilt 28 ligakamper etter at Hasselbaink kom tilbake. De har vunnet 16, spilt uavgjort i fem og tapt syv. Samtidig har de scoret 37 mål og sluppet inn 27. Totalt har Hasselbainks lag sanket 53 poeng. Det betyr at de har tatt mindre enn to poeng per kamp. Vi tror Burton kommer tilbake på vinnersporet fredag. Hjemmeseier gir 2,35 i odds. Klikk på denne lenken for å levere inn dette tipset