(Nettavisen)

Sverige - Kosovo

Odds: Sverige vinner og holder nullen

Kampstart lørdag 09. oktober kl 18.00

Spillestopp kl 17.59 Live odds etter kampstart

Friends Arena

Kampen kan sees på TV2 Sport Premium og TV2 Play

Vi tror Sverige vinner og holder nullen. Spill på det her til 2.05 i odds

Sverige tar i mot Kosovo i deres storstue Friends Arena lørdag ettermiddag. Dette er en kamp Svenskene må vinne hvis de vil at håpet om VM-sluttspill skal leve.

Det var en blandet landslagsperiode for en måned siden for det Svenske laget. Først tok de i mot gruppefavoritt Spania på hjemmebane, og tok en meget sterk 2-1 seier.

Spania tok ledelsen allerede i det femte minutt ved Carlos Soler, men den forrykende starten på kampen bare fortsatte og stjerneskuddet Alexander Isak utlignet for Sverige minuttet etterpå.

Etter det bølget spillet frem og tilbake med sjanser til begge lag, men det var Viktor Claesson som avgjorde kampen i det 57.minutt etter et glitrende forarbeid av Dejan Kulusevski. Det må også nevnes at den Svenske keeperen Robin Olsen hadde en meget god dag på jobben.

Spillefrist for Lotto er lørdag kl 18

Marginer i mot borte mot Hellas

Borte mot Hellas var det en litt annen historie. Det var en kamp der Sverige ikke hadde marginene på sin side. De hadde blant annet to stangskudd og flere gode muligheter men ballen ville ikke i mål.

De kom under 2-0 etter scoringer av Anastasios Bakasetas i det 62. minutt og Evangelos Pavlidis i det 78.minutt. Sverige fikk tak i et lite halmstrå når Robin Quaison reduserte etter 80 minutter, men kampen ebbet ut med 2-1 seier til Hellas.

Sverige vant enkelt borte mot Kosovo

Bortekampen mot Kosovo i slutten av mars endte med en overbevisende 3-0 seier til de Svenske gjestene. Scoringer av Luvig Augustinsson, Alexander Isak og Sebastian Larsson på straffe sørget for tre enkle poeng.

Sverige hadde i tillegg en haug med sjanser og det var stor klasseforskjell på lagene, og dette tror vi ikke har endret seg på det drøye halve året som har gått siden denne kampen.

Kosovo har spilt fem kamper i kvalifiseringen og står med en seier, en uavgjort og tre tap. Den ene seieren kom i bortekampen mot Georgia der de vant knepent 1-0. Ellers har de røket i den nevnte kampen hjemme mot Sverige, 3-1 borte mot Spania og 0-2 hjemme mot Spania.

De taper sjelden med utklassingssiffere, og Sverige må se opp for Norsk-Kosovaren Elbasan Rashani. Den tidligere Odd og Rosenborg-spilleren har imponert voldsomt i Franske Clermont i Ligue1 denne sesongen og står med fire mål og en assist på ni kamper.

Vi tror det svenske forsvaret holder Rashani og Kosovo unna eget mål, vinner og holder nullen.

Spill på det her til 2.05 i odds

Sverige er i førersetet i gruppen med sine tre tapte poeng mot Spanias fire. Hvis begge lagene vinner sine gjenstående kamper blir det ren gruppefinale i Spania 14.november. Viktigheten av kampene mot Kosovo og Hellas hjemme, og Georgia borte har nok landslagssjef Janne Andersson innprentet i sine gutter.

Sverige revansjerer den svake forestillingen borte mot Hellas og vinner begge omgangene i lørdagens kamp mot Kosovo.

Spill på det her til 2.85 i odds