(Nettavisen)

Denne ukens lørdagskupong består av sju kamper fra VM-kvalifiseringen, tre fra Norsk Tipping-ligaen og to fra PostNord-ligaen. Bonuspotten er oppe i ca. 550.000 kroner. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

Lørdag er det ca. 14 millioner i Lotto-potten. Legg din kupong her!

Tolv rette på midtukekupongen
Det ble klaff for undertegnede på en ganske lettløst midtukekupong denne uken. Begge forslagene ga likevel overskudd, der forslaget til 96 kr utbetalte 525 kr, mens forslaget til 432 kr utbetalte 600 kr. Lørdag er det nye muligheter, og her kommer dagens analyser med spillforslag.

1. Bærum - Alta
Trykk her for å se kampen hos direktesport.no kl. 16.00
Bærum har hatt alt annet enn en bra sesong, men med 20 poeng på 20 kamper ligger de fortsatt seks poeng over nedrykksstreken på sin 10.plass. Formen er ikke lystig med åtte tap på de tolv siste, men hjemme på eget gress har de begynt å finne en fin form nå de siste kampene med tre strake hjemmeseire mot Kvik Halden (6-2), Florø (3-2) og sist Moss (4-1). Det ble tap 0-3 for Asker senest, men hjemmeformen er som sagt mye bedre enn borteformen for tiden. De tapte 1-2 mot Alta i borteoppgjøret tilbake i juni.

Alta begynte sesongen flott med sju kamper uten tap, men utover i sesongen har formen sviktet litt for de gule og blå, og nå har de plutselig fire tap på de seks siste seriekampene etter at de røk hele 0-3 borte mot Moss sist. Det har gjort sitt til at Alta har sunket helt ned på en 7.plass på tabellen med 32 poeng, og noe mulighet til playoff er for lengst borte.

Bærum viser flott hjemmeform for tiden, men generelt er dette to lag som har begge har hatt skuffende sesonger så langt. Alta har kanskje vært best overall, men det er vrient å se bort ifra formen til Bærum. Det blir HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Arendal - Notodden
Trykk her for å se kampen hos direktesport.no kl. 16.00
Hjemmelaget Arendal hang lenge med i kampen om både opprykk og playoff, men med kun to seire på de elleve siste seriekampene har det toget sakte men sikkert kjørt fra perrongen. Nå ligger de fortsatt fint plassert på en 4.plass, men det er blitt hele elleve poeng opp til Skeid og Egersund som kviner om førsteplassen. Nå står Arendal med fire strake poengdelinger, men 2-2 hjemme mot Skeid i sist hjemmekamp var et bra resultat. Kanskje kommer seirene nå som de ikke har noe press? Arendal vant også bortekampen 2-1 for tre måneder siden.

Notodden på sin side har vel aldri vært med i noe kamp om verken opp eller nedrykk denne sesongen, og nå ligger de fint plassert på 6.plass med 28 poeng. Det er midt i haugen, og med 3-3-1 på de sju siste har de tatt det siste steget bort fra en eventuell nedrykkskamp når de nå ligger sju poeng foran Sotra som har den siste plassen under streken pr. nå. Sist kamp knuste Notodden de stakkars ungguttene i Rosenborg 2 hele 7-2, og borteformen er faktisk ikke så aller verst med 14 poeng på ti kamper.

Notodden har tatt nok poeng til at de nok klarer seg nå, mens Arendal kan spille med litt lavere skuldre igjen etter at sjansen for opprykk nok er borte. Har en feeling av at Arendal gjør en kanonkamp her og spiller H.

3. Brumunddal - Gjøvik-Lyn
Trykk her for å se kampen hos direktesport.no kl. 16.00
De neste tre kampene er hentet fra Norsk Tipping-ligaen, der det er viktig å huske på at det kun spilles halv serie denne sesongen, og dermed er serien snart slutt for disse lagene. Først ute er toppkampen i Norsk Tipping-ligaen avd. 1, og Brumunddal ligger på en fin 2.plass med 20 poeng. Det er dog hele sju poeng opp til Gjøvik-Lyn, og med fire kamper igjen å spille vil nok kun seier være godt nok for Brumunddal her. Etter en litt ujevn start har de nå fire strake seire, og dermed har de altså rykket seg helt opp til en 2.plass på tabellen foran denne. Sist ble det 3-0 her på hjemmebane mot Fu/Vo.

Gjøvik-Lyn er suveren serieleder, og de har hatt en prikkfri sesong så langt. Ni seire på ni kamper betyr 27 poeng, og med en seier her har de en og en halv fot i PostNord-ligaen neste sesong. De har radet opp flotte seire, og 9-0-0 og 35-6 i målforskjell viser vel at de nok hører hjemme på et nivå lenger opp i systemet. De kommer fra en grei 3-0 seier hjemme mot Stovner i forrige kamp, og her blir de greie favoritter nok en gang.

Gjøvik-Lyn har kanskje et håp om å klare opprykk uten å avgi poeng, og vi spiller en grei B her.

4. Eik Tønsberg - Ørn Horten
Trykk her for å se kampen hos direktesport.no kl. 16.00
Nok et toppoppgjør får vi servert, og denne gang i Norsk Tipping-ligaen avd. 2. Her er det dog litt jevnere, og dette oppgjøret bør bli en skikkelig thriller. Eik Tønsberg leder tabellen med 23 poeng, men det er kun tre poeng ned til dagens motstander Ørn Horten som har 20. Med fire kamper igjen har disse to lagene fått en luke ned til lagene under, og mye kan kanskje bli avgjort her i dag. Eik Tønsberg har spilt meget bra fotball denne sesongen, og med 7-2-0 står de uten tap selv om den siste hjemmekampen var av det litt svakere slaget når de kun klarte 2-2 mot Strømsgodset 2. Heldigvis slo de tilbake med 1-0 borte mot Mjøndalen 2, og dermed er de fortsatt i førersetet foran denne kampen.

For Ørn Horten har også de spilt mye fin fotball dette året, og etter at de startet litt skjevt med 2-1-1 på de fire første har de nå 4-1-0 på de fem siste år dermed har de sneket seg opp i ryggen på Eik Tønsberg. Særlig borte har de vært gode denne sesongen, for der står de med full pott og 5-0-0 etter fem kamper og sist var det Hønefoss som ble slått hele 4-1.

Skikkelig toppkamp dette, og selv om Eik Tønsberg nok blir greie hjemmefavoritter må vi dekke opp litt da Ørn Horten har vært gode borte. Vi prøver HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Tiller - Træff
Trykk her for å se kampen hos direktesport.no kl. 16.00
Tiller fra Trondheim var lenge med å kjempet helt i toppen, og etter fire strake seire for en stund siden var det nok fortsatt et lite håp om å henge med helt inn. Det skjedde ikke, for nå kommer de hit med to strake tap i bagasjen mot Kolstad (3-4) og Strindheim (1-3). Dermed har de fått åtte poeng opp til teten, og de har lite å spille om de fire siste kampene. De har vært ganske gode hjemme denne sesongen med 3-1-1, men det har alltid vært jevne og harde kamper.

Træff på sin side er fortsatt med i kampen om opprykk, for de ligger på 3.plass med 19 poeng, og det er tre poeng bak ledende Spjelkavik og et poeng bak Strindheim på 2.plass. De to lagene møtes dog denne helga, og dermed kan faktisk Træff komme helt opp i ryggen på lederlaget med en seier her mot Tiller. Træff har fin form med 4-1-0 på de fem siste, og de kommer fra en borteseier mot et annet Trondheimslag når de slo Ranheim 2 4-2 tidligere denne uken.

Tiller har ikke mye å spille for her, mens for Træff er en seier her meget kjærkommen. Vi tester UB.

6. Sverige - Kosovo
Sverige så ut til å kunne gå mot en fin gruppeseier etter at de vant de tre første kvalik-kampene inkl. en fin seier over Spania med 2-1. Men så fikk de seg en skikkelig nedtur sist når de klarte å tape 1-2 borte mot Hellas, og dermed så har Spania igjen overtaket i gruppa. Men Sverige ligger uansett bra an med 3-0-1 og ni poeng på fire kamper og de har alle muligheter til å nå nok et mesterskap. Men da må Kosovo slås her, og Sverige vant det motsatte oppgjøret hele 3-0 tilbake i mars.

Kosovo er et relativt nytt bekjentskap i landslagsfotballen, men de har tatt store steg på kort tid. Likevel har kanskje denne kvaliken vært en liten skuffelse, for de har slitt en del i ganske mange av kampene. De står med 1-1-3 og fire poeng etter fem kamper, og seieren fikk de faktisk i en bortekamp når de slo Georgia 1-0 i Tbilisi. Sist ble det 0-2 hjemme mot Spania, og med tre kamper igjen klarer de nok ikke noe VM denne gangen.

Sverige jakter førsteplassen i gruppa, og skal ta en ganske enkel seier her mot Kosovo som ikke har noe særlig å spille for. H.

7. Finland - Ukraina
Kampen om andreplassen er i aller høyeste grad åpen i gruppe D, og Finland er et av lagene som er med å kjemper om akkurat den plassen. Frankrike har rykket i fra, men bak de er det nå et skikkelig bikkjeslagsmål mellom Ukraina (5p), Finland (5p), Bosnia (3p) og Kazakhstan (3p). Sistnevnte er vel kanskje ikke forventet å være med i den kampen helt inn, men blant de tre andre er det helt åpent. Nå møtes Finland og Ukraina, og Finland kommer hit med en helt grei form etter at de spilte to poengdelinger i kvaliken før de dro til EM og gjorde en helt kurant turnering. Etter det har de slått Kazakhstan 1-0 på hjemmebane, før de tapte 0-2 borte mot Frankrike sist.

Ukraina er motstander her, og de har ca. samme utgangspunkt der de ligger med fem poeng etter sine fem spilte kamper. De har dog en meget spesiell statistikk, for de har spilt uavgjort i ALLE fem kvalikkampene hittil. Fire ganger 1-1 + 2-2 borte mot Kazakhstan er fasit, og dermed ligger gruppen meget åpen foran denne runden. Det motsatte møtet endte også 1-1, etter at Pukki utlignet sent i kampen på en straffe. Ukraina gjorde for øvrig et bra EM, der de kom seg helt til kvartfinale etter at de slo ut Sverige i åttendedelsfinalen før England ble for sterke runden etter.

Ukraina spiller jevnt med alle, og Finland bruker å være tighte på hjemmebane. Her tar vi ingen sjanser og spiller HUB.

8. Skottland - Israel
Skottland har taket på 2.plassen i gruppe F, der de med sine elleve poeng ligger poenget foran dagens motstander, Israel. Det er dermed en meget viktig kamp for begge lag som skal utspilles her, og det kan fort bli en tett og jevn batalje. Skottland kommer jo nå fra to fine seire over Moldova (1-0) og ikke minst når de slo Østerrike 1-0 i Wien sist. Å ta igjen Danmark helt i topp blir nok umulig, men en ny seier her vil virkelig sette de i førersetet når det gjelder den viktige andreplassen.

Israel har også hatt en ganske fin kvalik hittil, der særlig seieren 5-2 hjemme mot Østerrike nest sist var meget sterk. De klarte også 1-1 i det motsatte oppgjøret mot Skottland, og når de i tillegg har slått Færøyene og Moldova har de inntatt 3.plassen i gruppa kun poenget bak Skottland. Israel er ferdig med begge oppgjørene mot Danmark, og et resultat her kan gjøre at de fort er favoritten til å ta 2.plassen ved endt gruppespill.

Skottland bruker å være gode her på hjemmebane, og står med 7-2 og sju poeng etter tre kamper så langt. Israel er også et mer utpreget hjemmelag, og derfor prøver vi HU her.

9. Aserbajdsjan - Irland
Aserbajdsjan har virkelig ikke fått det til å stemme på landslagsbasis de siste årene. Denne kvaliken er intet unntak, og nå står de med svake ett poeng etter fem kamper. Det poenget klarte de faktisk nest sist når de spilte 1-1 i det motsatte oppgjøret mot Irland i Dublin for lit over en måned siden. Men generelt ligger altså fotballen ganske så brakk for landslagsnivå, og seieren mot Hviterussland i sommer (2-1) er den eneste de har på de 14 siste kampene. Her hjemme må vi helt tilbake til 2018 for å finne sist hjemmeseier, som kom mot Færøyene i Nations League.

Irland har heller ikke hatt noe særlig bra kvalik, for den startet med tre strake tap inkl. et meget skuffende hjemmetap 0-1 for Luxembourg. Nå har de bedret formen bittelitt, og de to siste kampene har begge endt 1-1 mot Aserbajdsjan og Serbia. Likevel er to poeng på fem kamper meget skuffende for irene som allerede er fullstendig avhengt i kampen om VM.

Bunnoppgjøret i gruppe A, der begge lag allerede er hektet av. Aserbajdsjan har ikke vunnet hjemme på tre år, mens Irland har aldri sett så dårlige ut som de gjør nå. Vi ender opp med UB i en kamp som fort ender 0-0.

10. Sveits - Nord-Irland
Sveits har koblet grepet om andreplassen i gruppa bak suverene Italia, og har nå åtte poeng på de fire første kampene. De har vært veldig solide bakover, og kun en baklengs er meget bra når de også har møtt Italia i en kamp. De kommer nå fra to målløse kamper på rad mot Italia og Nord-Irland, og det viser vel kanskje også deres største svakhet. De scorer nemlig litt lite mål. Fire scoringer på fire kamper har de i kvaliken, men 5-1-0 og 15 scoringer på hjemmebane i 2021 viser at de vet veien til nettet når de spiller hjemme i Sveits.

Nord-Irland ligger tre poeng bak Sveits på en 3.plass med fem poeng, og de trenger en seier her om de skal ha noen muligheter til å fortsatt være med i kampen om playoff. De spilte 0-0 her mot Sveits i det motsatte oppgjøret forrige måned, og formen er egentlig fin med 3-1-1 på de fem siste landskampene. Men de scorer altfor lite mål, og da blir det for ofte poengdelinger eller tap. Her må de åpne seg litt, og det kan fort straffe seg mot Sveits.

Sveits har vært gode hjemme i år, og mot et Nord-Irland som nok må satse litt fremover kan det bli åpninger. H.

11. Ungarn - Albania
Gruppe I er meget jevn, der England har rykket litt ifra i tet, mens Albania, Polen og Ungarn kjemper om andreplassen. Akkurat nå ligger Ungarn på 4.plass, men med ti poeng har de kun to poeng opp til dagens motstander, Albania. Mellom de igjen ligger Polen med sine elleve poeng, og dermed er det et skikkelig slagsmål om hvem som tar playoffplassen bak den sannsynlige gruppevinneren England som har 16 poeng. Ungarn begynte oppskriftsmessig og bra med to seire over Andorra og San Marino i tillegg til en fin bortekamp mot Polen som endte 3-3. Men i de to neste ble det tap mot England (0-4) og et muligens skjebnesvangert tap 0-1 borte mot Albania før de igjen slo tilbake med 2-1 over Andorra.

Albania ligger litt overraskende på 2.plassen med tolv poeng, men mye av grunnen til det er at ni av poengene har kommet mot San Marino og Andorra. I tillegg tok de en fin seier over Ungarn 1-0 på hjemmebane, og dermed ligger de fortsatt fint plassert foran denne. Polen lurer dog poenget bak, og akkurat Polen har påført Albania deres største tap hittil kvaliken når de tapte 1-4 i Warszawa tredje sist.

Jevn og tett gruppe dette, og selv om Albania har andreplassen blir Ungarn ganske klare favoritter for oss her. Skal de ta andreplassen må de nok vinne her, og vi prøver en H på 96-rekkeren, mens vi dobler opp med HU på 432-rekkeren.

12. Luxembourg - Serbia
Luxembourg er en liten nasjon i denne sammenhengen, men i denne kvalifiseringen har de bjeffet til litt mot de store nasjonene. De står nemlig med seks poeng på fire kamper etter at de både har slått Irland på bortebane (1-0) og Aserbajdsjan på hjemmebane (2-1). Det må sies å være mer enn godkjent for et landslag som ikke akkurat har hatt for vare å vinne særlig mange av de tellende kampene opp gjennom årene. De tapte dog det motsatte oppgjøret mot Serbia hele 1-4 forrige måned, og mye tyder på at de kan få en tøff kamp også her.

For Serbia har hatt en fin kvalik, og kjemper akkurat nå med Portugal om førsteplassen i gruppa. Elleve poeng på seks kamper gir 2.plass to poeng bak Portugal, men Serbia har vist bra form over lang tid nå. De er ubeseiret i gruppen med 3-2-0 på fem kamper, og de har 5-6-1 på de tolv siste landskampene sine. Sist kommer de fra 1-1 borte mot Irland, og en seier her vil på langt nær sikre de en plass blant topp to i gruppa.

Serbia skal være det bedre laget her selv om Luxembourg har glimtet til med noen skikkelig fine resultater her og der. B.

Sportspills 96-rekker:
1. Bærum - Alta HB

2. Arendal - Notodden H

3. Brumunddal - Gjøvik-Lyn B

4. Eik Tønsberg - Ørn Horten HU

5. Tiller - Træff UB

6. Sverige - Kosovo H

7. Finland - Ukraina HUB

8. Skottland - Israel HU

9. Aserbajdsjan - Irland UB

10. Sveits - Nord-Irland H

11. Ungarn - Albania H

12. Luxembourg - Serbia B

Sportspills 432-rekker:
1. Bærum - Alta HUB

2. Arendal - Notodden H

3. Brumunddal - Gjøvik-Lyn B

4. Eik Tønsberg - Ørn Horten HUB

5. Tiller - Træff UB

6. Sverige - Kosovo H

7. Finland - Ukraina HUB

8. Skottland - Israel HU

9. Aserbajdsjan - Irland UB

10. Sveits - Nord-Irland H

11. Ungarn - Albania HU

12. Luxembourg - Serbia B