Gå til sidens hovedinnhold

Sorry, Raufoss! Det blir ingen revansj i Bergen

160 dager etter at Åsane slo Raufoss 3-1 i opprykkskvaliken møtes lagene igjen i OBOS-ligaen. Tirsdag jakter totningene revansj. Det tror vi ikke de får.

(Nettavisen)

Raufoss vant begge kampene mot Åsane i OBOS-ligaen sist sesong. De vant 1-0 mot bergenserne på bortebane og 3-1 hjemme på Nammo Stadion, men i kvaliken til Eliteserien gikk det skeis. Da tapte totningene 3-1 i Vestlandshallen.

Onsdag er det ca 291 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Men: Verken Åsane eller Raufoss klarte å rykke opp til Eliteserien sist sesong. Bergensernes opprykkseventyr bråstoppet i kvartfinalen, hvor de tapte 1-4 mot Ranheim.

At Åsane vinner mot Raufoss igjen gir 2,15 i odds

Nå møtes lagene igjen.

Åsane - Raufoss 2,15 - 3,55 - 2,75 H (spillestopp tirsdag kl. 19.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Åsane var det store overraskelseslaget forrige sesong. De tok en sterk femteplass og spilte Eliteserie-kvalik. Oddssetterne har ikke tro på at oransjetrøyene skal gjenta den prestasjonen denne sesongen.

Vi er uenige.

Erstattet nøkkelspillere

Bergenserne sjarmerte Fotball-Norge med utsøkt pasningsspill og herlige kombinasjoner sist sesong, og vi tror sjarmoffensiven fortsetter denne sesongen.

Åsane har vist i sesongoppkjøringen at de har klart å erstatte spillerne som har forlatt klubben, og de har levert sterke resultater i treningskampene mot lag fra Eliteserien. I vinter er blant annet Brann og Aalesund slått, og ed har spilt uavgjort mot Viking og Haugesund.

Onsdag er det ca 291 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Morten Røssland har sendt en rekke spillere oppover i divisjonene. Tre forsvarere er inne på laget hos Brann, Henrik Udahl ble toppscorer i OBOS-ligaen i fjor og gikk til Vålerenga. Kristoffer Valsvik, som var playmakeren i laget og hadde flest pasninger i OBOS-ligaen sist sesong, fikk sjansen i Sogndal.

Tomas Kristoffersen har erstattet Valsvik. Han kom fra Sogndal. Geir André Herrem er tilbake i Åsane etter opphold i Glimt og Kalmar. Han bør kunne score en del mål. Ryan Doghman var i søkelyset hos flere klubber i eliteserien, men den tidligere Raufoss-spilleren valgte Bergen og Åsane.

Her kan du skrape Flax på nett

Åsane åpnet med 2-3-tap for Fredrikstad hjemme etter et par keepertabber. I forrige runde slo de Ull/Kisa 1-0 borte, og vi tror de har en ny opptur i vente tirsdag.

Byttet ut nesten hele laget

Raufoss har hatt store utskiftninger i spillermateriellet. Hele åtte av de elleve som startet kvalikkampen mot Åsane har funnet seg nye arbeidsgivere.

Nå bygger Raufoss et helt nytt lag av unge spillere med stort potensial. Flere av dem kommer fra eliteserieklubber. Trener Christian Johnsen virker enda en gang å ha klart å sette sammen et lag som kan hevde seg på øvre halvdel av tabellen.

Totningene spilte uavgjort 1-1 mot Strømmen borte i serieåpningen og sjokkerte mot opprykksfavoritt Aalesund, hvor de vant 4-2 hjemme.

Mame Mor Ndiaye scoret målet i 1-1-kampen mot Strømmen og scoret to av målene da Raufoss storspilte og slo Aalesund forrige onsdag er usikker til tirsdagens kamp. Han tråkket over på trening lørdag. Dersom Ndiaye ikke kan spille får sannsynligvis den tidligere Rosenborg-spilleren Andreas Helmersen trolig sin debut fra start.

Fredag er det ca. 910 millioner i Eurojackpot-potten.

Raufoss reiser med god selvtillit etter en kruttsterk prestasjon og seier mot Aalesund, og trener Christian Johnsen vil gjerne har revansje for tapet mot Åsane i kvaliken for eliteserien like før jul i fjor. Skulle de måtte klare seg uten Ndiaye, vil totningene være svekket offensivt. Samtidig virker det som Åsane har fått fart på maskineriet sitt nå. De spilte en god kamp mot Ull/Kisa sist. Vi tror Raufoss går på sesongens første tap i Bergen.

2,15 i odds på hjemmelaget er greit.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset