(Nettavisen)

Adams, som er kvalifisert for å spille for Skottland siden besteforeldrene på morssiden kommer fra Edinburgh, var den store overraskelsen i Steve Clark sin 26-mannstropp som ble offentliggjort i forrige uke.

Den Leicester-fødte spissen har allerede representert Englands U20-lag, så Southampton-spilleren er uten tvil et kupp for Skottland. Han var også ønsket av Antiguas landslag, siden faren hans kommer fra Karibia, men etter å ha tenkt seg om i 30 måneder har han endelig bestemte han seg for å representerer Skottland.

Fredag er det ca. 234 millioner i Eurojackpot-potten.

Adams startet fotballkarrieren i lavere divisjoner i England, før han ble solgt fra Ilkeston til Sheffield United for et sekssifret beløp. Deretter gikk ferden videre til Birmingham City. Han fortsatte å score mål, og sommeren 2019 ble han hentet til Southampton og St Mary's for over 170 millioner kroner (15 millioner pund).

Her finner du hele oddsprogrammet.

Premier League-stjernen vil forsterke skottene offensivt, og det er et område hvor Clarke trenger forsterkninger. Lyndon Dykes er kun scoret ett mål for QPR i dette kalenderåret, mens Oli Burke og Oli McBurnie har kun scoret tre mål til sammen hele sesongen. Che Adams har scoret syv mål i Premier League.

Adams kan få sin debut for the Tartan Army i torsdagens VM-kvalifiseringskamp mot Østerrike hjemme på Hampden Park.

Skottland - Østerrike 3,15 - 3,15 - 2,10 H (spillestopp torsdag kl. 20.40)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

VM-kvalifisering, gruppe F. Manager Steve Clarke har en brukbar sjanse til å kvalifisere seg til VM for første gang siden 1998, særlig siden de klarte å erobre en plass i EM.

Forsterket offensivt

Skottene har en sterk tropp med Premier League-stjerner som John McGinn (Aston Villa), Scott McTominay (Manchester United), Andrew Robertson (Liverpool), Kieran Tierney (Arsenal) og Ché Adam (Southampton).

Men matchen mot gruppefavorittene Østerrike blir ikke enkel.

Fredag er det ca. 234 millioner i Eurojackpot-potten.

Skottene har kun tre kamper før EM, og Clarke vil påpeke at spillerne må vise seg frem i disse kampene om de skal sikre seg en plass i EM-troppen. Det vil gi spillerne en ekstra motivasjon i torsdagens kamp.

Dersom Skottland skal vinne mot Østerrike må laget bli bedre offensivt. Skottene har nemlig kun scoret seks mål på åtte kamper siden september, men med Che Adams i troppen har Clarke plutselig flere alternativer. Det kan gi dem et boost.

Ubeseiret i seks kamper på rad

Østerrike på sin side har ikke hatt problemer med å score mål. De har scoret 14 mål, selv om de har møtt tøffere motstand. De står med seks kamper på rad uten tap, etter at en sen utligning mot Norge i den siste kampen sørget for at den endte 1-1.

Det er bemerkelsesverdig at ni av de siste ti målene til Østerrike har kommet i løpet av de siste 45 minuttene. Den eneste scoringen deres i 1. omgang kom i det 42. minutt mot Nord-Irland i oktober.

De har også vært gode på bortebane, hvor de har vunnet fem av de seks siste kampene.

Den østerrikske landslagssjefen Franco Foda mangler stjernespilleren Marko Arnautovic, men han har flere Bundesliga-profiler med seg til Skottland. Blant andre Bayern Münchens David Alaba og RB Leipzig.stjernen Marcel Sabitzer.

Med Arnautovic ute vil Adrian Grbic og Sasa Kalajdzic kjempe om spissplassen. Sistnevnte vil antakeligvis vinne den duellen. Han er i fantastisk form, og har scoret 13 mål for Stuttgart denne sesongen. Florian Grillitsch ligger an til å erstatte Julian Baumgartlinger på midtbanen, men også Christoph Baumgartner er aktuell fra start.

Starter Che Adams?

Steve Clarke har flere vanskelige beslutninger han må ta i forhold til hvilke spillere som skal starte kampen mot Østerrike.

Rangers' Ryan Jack har meldt forfall på grunn av skade. Det betyr at Manchester Uniteds Scott McTominay går inn i sin mer vante rolle på midtbanen, og det betyr at Scott McKenna kan komme inn i forsvaret.

Det er foreløpig usikkert om Che Adams starter denne kampen, men han vil etter all sannsynlighet få sin debut for Skottland torsdag.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Begge nasjonene er ute etter å få en god start på VM-kvalifiseringen, men det viktigste for lagene er å unngå tap på Hampden Park. Med det i tankene forventer vi en tett og jevnspilt kamp, men Skottland har en sterk statistikk på hjemmebane, hvor de er ubeseiret i de seks siste kampene.

De har ikke tapt hjemme siden 0-4-tapet mot Belgia i september 2019.

Vi synes skottene er undervurdert i denne kampen. 3,15 i odds på Skottland er spennende.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset