(Nettavisen)

Ukens midtukekupong har ikke innleveringsfrist før torsdag kveld og kun fire av kampene spilles torsdag. Sju av kampene spilles fredag, mens det faktisk også spilles en kamp lørdag. Begge semifinalene i Europa League er med, i tillegg er det to kamper fra La Liga, en kamp fra Premier League og en kamp fra Bundesliga. Bonuspotten er på ca 375 000 kr. Innleveringsfristen er torsdag kl 18.55.

Fredag er det ca. 341 millioner i Eurojackpot-potten.

12 rette på søndagskupongen
Vår nye tipsekspert Thomas Ovesen leverte strålende tippetips på søndagskupongen 25. april. Hans 432-rekkers forslag gikk inn med 12 rette og i tillegg ble det 10 ellevere og 42 tiere og dermed 3 970 kr tilbake for de som fulgte hans spilleforslag. På 96-rekkeren hadde han markert for UB i kampen mellom Athletic Bilbao og Atletico Madrid (Bilbao vant 2-1). Dette forslaget inneholdt to ellevere og 18 tiere og ga 490 kr i utbetaling.

1. Manchester United - Roma
Semifinale i Europa League, første kamp. For andre sesong på rad er United klar for semifinalen i Europa League, forrige sesong endte det med 1-2 tap for Sevilla (kun en kamp forrige sesong grunnet coronapandemien). Har tatt seg veldig greit til semifinale og er stor favoritt til å ta seg til finale på bekostning av Roma. Ole Gunnar Solskjær kan stort sett velge fra en skadefri tropp, bortsett fra Anthony Martial som er ute for sesongen.

Roma har klappet helt sammen i hjemlig Serie A med kun en seier på de sju siste seriekampene (1-2-4) og er ute av kampen om Europa. Uansett sterkt å slå ut Ajax i kvartfinalen. Vant 2-1 borte i Amsterdam i første kamp da, og med 1-1 hjemme ble det avansement. Svake 5-3-8 på bortebane i Serie A. Velkjente Chris Smalling er friskmeldt for Roma. Pedro, Calafiaro og Zaniolo er skadet, mens Gianluca Mancini soner karantene.

Manchester United bør har svært gode vinnersjanser i første oppgjør hjemme på Old Trafford. H.

2. Villarreal - Arsenal
Villarreal med seier både borte og hjemme mot Dynamo Kiev i åttedelsfinalen og brukte samme resept mot Dinamo Zagreb i kvartfinalen. Gjort en ganske god sesong i La Liga og fem serierunder før slutt, ligger laget på 7. plass med 49 poeng. Manager Unai Emery har som kjent tatt Sevilla til flere seire i Europa League og kan denne turneringen. Han må unnvære midtbanespilleren Vicente Iborra, men har ellers skadefri tropp.

Arsenal har sviktet i Premier League og ligger helt nede på 10. plass med 46 poeng og har ni poeng opp til 5. plassen som gir Europa League når kun fem serierunder gjenstår. Skuffende 0-1 tap hjemme mot Everton forrige fredag. Kun 1-1 hjemme mot Slavia Praha i første kamp i kvartfinalen, men var effektive på bortebane og vant 4-0. Pierre-Emerick Aubameyang er friskmeldt for Arsenal, som kun har Kieran Tierney og David Luiz på skadelisten.

Vrient første oppgjør dette og helgardering synes som det eneste rette. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

3. Barcelona - Granada
Hengekamp i La Liga. Barcelona innledet sesongen med fire tap på de ti første seriekampene, men står nå med formidable 18-3-1 på de 22 siste seriekampene. Det eneste tapet kom borte mot Real Madrid tredje sist (1-2). Med en kamp mindre spilt enn serieleder Atletico Madrid (73 poeng) og serietoer Real Madrid (71 poeng), vil Barcelona som også står med 71 poeng, overta ledelsen i La Liga dersom de vinner torsdagens hengekamp. Philippe Coutinho og Ansu Fati er ute med langtidsskader, ellers ingen nye skader eller karantener for Barcelona.

Granada med en ny flott sesong med blant annet kvartfinale i Europa League. Ligger på en sterk 8. plass med 42 poeng, til tross for det har faktisk 41-53 i målforskjelle og 12 minusmål. Det er hjemmebane som er tingen for Granada også denne sesongen (3-3-10), borte er ti av 16 kamper tapt (3-3-10). Angel Montoro og Antonio Puertas soner begge karantene for Granada, som også har en del skader i sin tropp.

Barcelona blir midtukekupongens største favoritt og vinner normalt denne med et par tre mål. H.

4. Celta Vigo - Levante
Denne spilles fredag kveld og vi er fortsatt i La Liga. Celta Vigo har kjempet mot nedrykk de to foregående sesongene, men fem serierunder før slutt ligger laget trygt til på en flott 9. plass med 41 poeng. 2-1 seier hjemme mot Osasuna søndag.

Levante med fem tap på de seks siste seriekampene, men står med 38 poeng og har ni poeng ned til Valladolid under streken. Nedrykksfare er det ikke. Moderate 4-4-8 på bortebane.

Levante har vunnet de to foregående sesongene i Vigo, og Celta er storfavoritt i denne. Vi spiller HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Maritimo - Sporting Braga
Denne spilles torsdag kveld og er hentet fra portugisisk toppserie.

Maritimo med tre 1-0 seire på de fire siste seriekampene, og ligger på 14. plass med 30 poeng. Men har kun to poeng ned til Boavista på tredje siste plass som betyr kvalik. Kun fire poeng ned til Farense på direkte nedrykksplass. Moderate 4-2-8 på hjemmebane og har tapt hjemme mot topp tre lagene. Sassá er eneste bekreftede fravær for Maritimo.

Braga på 4. plass med 58 poeng, men med kun to seire (2-3-2) på de sju siste seriekampene, har de sakket akterut i toppkampen og har fem poeng opp til Benfica på 3. plass og ni poeng opp til Porto på 2. plass når det gjenstår fem serierunder. Klart akseptable 8-2-4 på bortebane. Chico Moura, Iuri Medeiros og David Carmo er alle ute med langtidsskader, men ingen nye fravær eller karantener for Porto.

Maritimo vant faktisk hjemme mot Braga tre sesonger på rad, før Braga vant 2-1 forrige sesong. Braga er storfavoritt på midtukekupongen, men har vært variable i det siste. UB.

6. Southampton - Leicester
Midtukekupongens eneste Premier League-kamp spilles fredag kveld. Southampton tok en bejublet 1-0 seier hjemme mot Liverpool 4. januar og laget lå flott til på tabellen. De neste 15 seriekampene har gitt sju poeng og tolv tap (2-1-12) og Southampton har rast på tabellen. Ligger på 14. plass med 36 poeng på 31 spilte kamper og har betryggende ni poeng ned til Fulham som kun har fem kamper igjen å spille. Viktige Oriol Romeu er fortsatt ute for Southampton.

Leicester med to strake hjemmeseire og ligger således svært godt an i kampen om topp fire. På 3. plass med fem kamper igjen å spille og har sanket 62 poeng. Det er sju poeng ned til West Ham på 5. plass og åtte poeng ned til Liverpool på 6. plass når lagene har fem kamper igjen å spille. Meget solide 10-4-2 på bortebane. James Justin og Harvey Barnes er skadet for Leicester.

Tilsvarende kamp forrige sesong endte 0-9, det var tredje sesongen på rad at Leicester vant på St. Marys. Vi tror de vinner igjen. B.

7. Harrogate - Cambridge
Det er sjelden kost med kamper fra League Two på midtukekupongen og denne spilles fredag kveld.

Nyopprykkede Harrogate har klart seg ganske bra i League Two til tross for at de kun ligger på 17. plass. Kun de to nederste rykker ned fra League Two. Harrogate står med 54 poeng og med kun to serierunder igjen å spille, er det 13 poeng ned til Southend under streken. Harrogate har således lite å spille for i de to siste. Formen bærer også preg av det, svake 1-3-3 på de sju siste seriekampene.

Tre lag rykker direkte opp fra League Two og med to runder igjen å spille, ligger Cambridge på 2. plass med 77 poeng. Det er fem poeng ned til Morecambe på 4. plass, ergo vil seier fredag sikre opprykket for Cambridge. Opprykksnerver må være forklaringen på det overraskende 0-1 tapet hjemme mot Stevenage sist lørdag. 4-2 seier borte mot Leyton Orient nest sist.

Det vil overraske om ferdigspilte Harrogate vinner. Vi nøyer oss med UB.

8. Heracles - VVV Venlo
Denne kampen er flyttet til lørdag og vil bli trukket. Torsdag morgen er tegnfordelingen 68-18-14. Vi markerer for HU.

9. Werder Bremen - RB Leipzig
Semifinale i den tyske cupen og det spilles kun en kamp og kampen spilles fredag kveld.

Werder Bremen med sju strake tap i Bundesliga og ligger utsatt til med sine 30 poeng. Kun ett poeng ned til FC Köln på kvalifiseringsplassen. Har tatt seg til semifnale i den tyske cupen, ved å slå lag fra 2. bundesliga i de tre foregående rundene. Svake 3-4-8 på hjemmebane i Bundesliga.

RB Leipzig med 2-0 seier hjemme mot Wolfsburg i kvartfinalen og 4-0 seier hjemme mot Bochum i åttedelsfinalen. Ligger på en sterk 2. plass i Bundesliga med 64 poeng, men med kun tre kamper igjen å spille er det sju poeng opp til serieleder Bayern München.

Så sent som 10. april vant RB Leipzig 4-1 borte mot Werder Bremen i Bundesliga og bortelaget må være en solid favoritt i denne semifinalen. B.

10. Royal Antwerp - Genk
Belgisk toppserie og denne spilles også fredag kveld.

Etter en tung periode slo Antwerpen tilbake med fire seirer på de fem siste ligakampene og fikk med seg 30 poeng inn i sluttspillet. Det er kun fire lag som er med i Championship Group. Brügge leder gruppa med 38 poeng, mens Anderlecht på 3.plass har 29 poeng og Genk på 4. plass har 28 poeng. 9-4-4 på hjemmebane for Antwerpen i grunnserien.

Genk og Kristian Thorstvedt endte på 4.plass i grunnserien og leverte 7-3-7 på bortebane i den. Tapte 2-3 borte mot Antwerpen så sent som 17. april i siste serierunde i grunnserien.

Åpen kamp dette. Vi spiller U på 96-rekkeren ogg HUB på 432-rekkeren.

11. Marseille - Strasbourg
Ligue 1 og denne spilles fredag kveld. Fire lag er langt foran resten i Ligue 1 når det gjenstår fire serierunder. Marseille på 6. plass med 55 poeng, men har hele 11 poeng opp til Lyon på 4. plass. Formen er solid med 5-1-1 på de sju siste seriekampene og hjemme er de fire siste vunnet.

Strasbourg med kun en seier på de seks siste seriekampene (1-1-4) og ligger på 15. plass med 37 poeng. Det er seks poeng ned til Nantes under streken, når det gjenstår fire serierunder. Moderate 6-3-8 på bortebane.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende. H.

12. Lugo - Real Zaragoza
Midtukekupongens siste kamp er hentet fra spansk Segunda, som er nest øverste nivå i Spania. I denne divisjonen er det 22 lag og det er seks serierunder igjen. De to øverste rykker direkte opp, lagene fra 3 til 6. plass spiller playoff om den tredje opprykksplassen. De fire nederste rykker direkte ned.

Lugo ligger nest sist og er uten seier på sine 14 siste seriekamper (0-5-9). De seks siste er tapt. Står med 36 poeng, men har faktisk ikke mer enn tre poeng opp til Cartagena på sikker plass. Brukbare 6-7-5 på hjemmebane, men de sju siste hjemmekampene har kun gitt fire poeng (0-4-3) og de tre siste hjemmekampene er alle tapt.

Real Zaragoza har sju lag bak seg, men likevel er det kun fire poeng ned til Alcorcon på den øverste nedrykksplassen. Vist bra form i det siste med 3-3-1 på de sju siste seriekampene. Svake 3-3-12 på bortebane, men slo hjemmesterke Fuenlabrada i nest siste bortekamp.

Zaragoza har vunnet borte mot Lugo de to foregående sesongene og må i det minste får utgangstipset mot svært formsvake Lugo. UB.

96-rekker:
1. Manchester United - Roma H

2. Villarreal - Arsenal HUB

3. FC Barcelona - Granada H

4. Celta Vigo - Levante HB

5. Maritimo - Sporting Braga UB

6. Southampton - Leicester B

7. Harrogate - Cambridge UB

8. Heracles - VVV Venlo HU

9. Werder Bremen - RB Leipzig B

10. Royal Antwerp - Genk U

11. Marseille - Strasbourg H

12. Lugo - Real Zaragoza UB

96-rekker:
1. Manchester United - Roma H

2. Villarreal - Arsenal HUB

3. FC Barcelona - Granada H

4. Celta Vigo - Levante HB

5. Maritimo - Sporting Braga UB

6. Southampton - Leicester B

7. Harrogate - Cambridge UB

8. Heracles - VVV Venlo HU

9. Werder Bremen - RB Leipzig B

10. Royal Antwerp - Genk U

11. Marseille - Strasbourg H

12. Lugo - Real Zaragoza UB

432-rekker:
1. Manchester United - Roma H

2. Villarreal - Arsenal HUB

3. FC Barcelona - Granada H

4. Celta Vigo - Levante HUB

5. Maritimo - Sporting Braga UB

6. Southampton - Leicester B

7. Harrogate - Cambridge UB

8. Heracles - VVV Venlo HU

9. Werder Bremen - RB Leipzig B

10. Royal Antwerp - Genk HUB

11. Marseille - Strasbourg H

12. Lugo - Real Zaragoza UB