(Nettavisen)

Denne ukens lørdagskupong består av to kamper fra Eliteserien, seks fra Premier League og fire fra Championship. Bonuspotten har steget til ca. 3,0 millioner kroner, og den skal dermed fordeles på alle med tolv rette på lørdag.

I tillegg kommer det en jackpot fra forrige lørdag på 625.202 kr.

Her kan du levere din tippekupong

Samlet tolverpott er forventet å bli ca. 5,2 millioner kroner, og det er med andre ord flotte forutsetninger denne gangen.

Innleveringsfristen er kl. 15.55.

1. Jerv - Bodø/Glimt
Jerv kjemper en desperat kamp for å overleve debutsesongen i Eliteserien. De har som ventet slitt voldsomt på bortebane, mens på eget gress har det ikke sett så ille ut. Av de 14 poengene sørlendingene har totalt, er 13 hentet på eget gress. De overrasket og slo Lillestrøm 1-0 i siste hjemmekamp, mens forrige helg reiste de til Drammen og fikk ordentlig bank av Strømsgodset. Å få 0-6 i sekken av Godset var ingen god oppladning til kampen mot Glimt, og etter 1-0-6 på de sju siste ligger Jerv fortsatt under streken med 14 poeng, fem poeng unna Sarpsborg 08 på kvalik. Her er Ness eneste fravær.

Bodø/Glimt var noen få minutter unna straffesparkkonkurranse, og en 50/50 mulighet til å ta seg inn i gruppespillet av Champions League. Det sprakk dessverre helt på slutten av ekstraomgangene i oppgjøret mot Dinamo Zagreb, og må nå nøye seg med trøstepremien Europa League. Første runde i gruppespillet går 8. september, og frem til det er det Eliteserien det handler om. Her har nordlendingene en jobb å gjøre for å hente inn forspranget Molde har opparbeidet seg. Bodø/Glimt ligger på tredjeplass på tabellen, syv poeng bak serielederen, med elleve kamper igjen å spille. De var inne i en vanvittig sterk periode, for siden 2-3 tapet borte mot Odd 2.juli hadde de radet opp seks strake seiere - med 24-3 i målforskjell. I siste kamp - hjemme mot HamKam - gikk de derimot på en liten smell. Amahl Pellegrino gjorde som vanlig jobben sin med to scoringer, men HamKam er seige og utlikningen etter 86 minutter sørget for 2-2 og to tapte poeng for gulljagende Glimt. Fet, Konradsen og Solbakken er fortsatt ute.

Bodø/Glimt fikk seg en nedtur i CL-kvaliken, men Jerv skal være fullstendig overkommelig. Klink B.

2. Sandefjord - Strømsgodset
Sandefjord har gått lekk i de siste kampene, og etter seieren over Kristiansund står de med 0-1-3 og hele 13 baklengs på de fire siste. Det holder rett og slett ikke, og nå begynner også kvalikplassen å komme nærmere og nærmere. De er fortsatt nummer tolv med 21 poeng, men nå er det kun to poeng ned til Sarpsborg 08 som er på kvalik med 19. 42 baklengsmål er det kun Jerv som slår (44), mens de fremover på banen har levert ganske så bra med 31 scoringer. De to siste kampene har begge gitt tap 2-5 for Rosenborg og 0-3 for Lillestrøm, og her hjemme har de levert under enhver kritikk med kun seks poeng på ni kamper. Her er Foss. Rufo og Mork ute med skader.

Strømsgodset hadde en liten downperiode, men har slått fint tilbake nå i de siste kampene med to flotte hjemmeseire over Sarpsborg 08 (3-1) og Jerv (6-0) og 2-2-1 på de fem siste. Dermed henger de fortsatt ganske bra med på en 7.plass med 28 poeng, selv om det er hele ti poeng opp til noe medalje. Men med ni poeng ned til bunnstriden er nok drammenserne godt fornøyde med sesongen så langt. På bortebane er de fremdeles ikke blant de beste, hvor de kun har hentet inn åtte poeng på like mange kamper.

Tøff kamp denne, for selv om Sandefjord virker å ha gått litt opp i liminga er ikke akkurat Strømsgodset noen kløppere borte. Men Sandefjord er faktisk enda dårligere på eget gress, og denne lukter fort ganske kjedelig. Vi tør ikke gamble her og dekker fullt opp med HUB.

3. Arsenal - Fulham
Arsenal jakter sin fjerde seier på rad i årets sesong når de tar i mot Fulham på Emirates lørdag kveld. London-laget leder Premier League med ni poeng av ni mulige, mens Fulham også er ubeseiret etter en seier og to uavgjorte på sine tre kamper. Laget til Mikel Arteta misset den viktige fjerdeplassen i fjorårets sesong med to små poeng - endte til slutt på femteplass - men denne sesongen ser de ut som et lag som kan kjempe om tittelen. De startet med 2-0 borte mot Crystal Palace, før de tok i mot Leicester på Emirates og feide dem av banen med 4-2. Sist helg reiste de til nyopprykkede Bournemouth, og fortsatte storspillet når de enkelt banket dem 3-0, etter blant annet to scoringer av Martin Ødegaard. De nye signeringene har åpenbart styrket laget. William Saliba, Oleksandr Zinchenko og Gabriel Jesus har slått til på direkten, og Arsenal er i skrivende stund et lag det er fantastisk morsomt å se på. Her er Nelson eneste fravær.

Fra sesongen 2001/02 til 2013/14 var Fulham i Premier League hver eneste sesong, og i 2008/09 ledet Roy Hodgson laget til syvendeplass, noe som er den beste plasseringen i klubbens historie. Etter 2018/19 har de kjørt heis - har rykket opp og ned hver sesong - før de i år er oppe i det gode selskap igjen. Comebacket i Premier League har etter tre serierunder vært solid. I åpningskampen mot Liverpool endte det 2-2 etter at de hadde tatt ledelsen to ganger, mens borte mot Wolverhampton i neste runde berget de sterke 0-0. Når Brentford kom på besøk til Craven Cottage sist helg hanket de inn sesongens første trepoenger, etter at Aleksander Mitrovic stanget inn 3-2 i det 90. minutt. Fulham røk skuffende ut av Ligacupen i midtuken når de tapte 0-2 for League Two-laget Crawley Town, men denne sesongen er det viktigste å berge plassen i lukrative Premier League. Solomon og Wilson er skadet her.

Det kan se ut som Jesus har frelst Arsenal, og sammen med Ødegaard styrer de virkelig skuta nå. Fulham har også imponert, men her på Emirates blir Arsenal klare favoritter. H.

4. Brentford - Everton
Brentford startet sesongen ganske så bra etter at de klarte uavgjort 2-2 borte mot Leicester og smadret Manchester United 4-0. Men sist tapte de 2-3 borte mot Fulham, og dermed står de med 1-1-1 og fire poeng etter de tre første kampene. 13.plassen forrige sesong var bra etter opprykket, men 24 poeng på 19 hjemmekamper var ikke like bra selv om de blant annet slo Everton 1-0. Norske Kristoffer Ajer er fortsatt i klubben, men han har fortsatt ikke spilt denne sesongen pga skade. Her må han også stå over, i tillegg til Canos og Pinnock som også er skadet.

Everton hadde en total mislykket sesong i fjor, og berget så vidt plassen i Premier League. Nå var det noe større forhåpninger til denne sesongen, men etter tap mot både Chelsea og Aston Villa samt en poengdeling mot Nottingham Forest har de ikke fått den starten de ønsket. 1-1 hjemme mot nyopprykkede Nottingham Forest sist var skuffende, og med kun ett poeng ligger de nå like over streken etter tre runder. Her på bortebane var de helt under båten i fjor med kun ti poeng på 19 kamper. Foran denne plages de også med fravær, hvor Calvert-Lewin, Doucoure, Godfrey, Gomes, Mina og Towmsend alle er ute.

Brentford banket Manchester United 4-0 i sin første hjemmekamp og får et ganske klart tips her. Vi tar oss likevel råd til å dekke opp noe med HU.

5. Brighton - Leeds
Brighton er høytflyvende etter en flott start på sesongen. For etter at de slo Manchester United 2-1 i serieåpningen har de fortsatt med 0-0 hjemme mot Newcastle og nok en borteseier 2-0 over West Ham. Det er et spennende Brighton-lag denne sesongen, og trener Graham Potter virker å ha funnet en fin kjemi mellom spillerne. 9.plass forrige sesong var meget bra, og det er kanskje for mye forlangt at de skal forbedre seg noe særlig, men starten på sesongen har uansett vært meget bra. Moder og Sarmiento er skadet.

Leeds har på lik linje med hjemmelaget startet bra med to seire på en uavgjort, hvor særlig 3-0 seieren over Chelsea på hjemmebane sist var meget solid. Etter en skuffende fjorårssesong er det garantert godt for de å kunne slippe seg noe ned, men de er nok bedre hjemme enn borte hvor de spilte uavgjort 2-2 mot Southampton i sin hittil eneste bortekamp. Dallas og Bogusz er ute.

Brighton virker meget vriene å slå for tiden, og blir en liten favoritt her. Men Leeds har også begynt bra, og vi må doble opp med HU på 96-rekkeren mens det blir HUB på 432-rekkeren.

6. Chelsea - Leicester
Chelsea begynte som forventet med en seier 1-0 over Everton i første runde, men etter det har det trøblet klart mer for Chelsea med 2-2 hjemme mot Tottenham og et stygt tap 0-3 borte mot Leeds sist. Dermed har de allerede mistet viktige poeng i toppen, og klubben til trener Thomas Tuchel er helt nede på en 12.plass med sine fire poeng. Her hjemme var de ikke på de ikke helt på høyden forrige sesong med 34 poeng på 19 kamper, og det ble kun 1-1 her mot Leicester den gang. Alonso, Kante og Kovacic er skadet, mens Koulibaly må stå over etter rødt kort sist.

Men i år har ikke Leicester vist seg fra sin beste side, og med 2-2 hjemme mot Brentford som deres eneste poeng så langt er de helt nede på en nest siste plass med skarve ett poeng etter tre kamper. 2-4 borte mot Arsenal var kanskje helt ok, mens 1-2 hjemme mot Southampton sist var klart under pari for Vardy & Co. De slet også enormt i ligacupen mot lille Stockport sist, hvor de måtte ha straffer for å gå videre etter at det endte 0-0 etter 90. min. Bertrand, Fofana og Pereira er skadet.

Chelsea trenger en seier for å komme seg oppover på tabellen etter en svak start, og formsvake Leicester bør være en fin mulighet til akkurat det. H.

7. Liverpool - Bournemouth
Jürgen Klopp har fått en start han gjerne skulle vært foruten, for det var nok ikke mange som trodde at Liverpool skulle stå uten seier etter tre kamper mot Fulham, Crystal Palace og Manchester United. Men etter to poengdelinger mot Fulham (2-2) og Crystal Palace (1-1) i de to første ble det enda verre sist når de tapte 1-2 borte mot Manchester United. Dermed har Liverpool kun fått skrapet sammen to poeng på de tre første kampene, og de har allerede kommet skikkelig på etterskudd hvor de nå ligger fem poeng bak Manchester City og sju poeng bak ledende Arsenal fra sin 16.plass. Her må de fortsatt klare seg uten en del spillere, hvor Jota, Jones, Konate, Matip, Oxlade-Chamberlain, Ramsay og Thiago er skadet mens Nunez fortsatt er ute etter sitt røde kort.

Bournemouth er nedrykksdømt av de aller fleste, men de startet meget fint når de slo Aston Villa 2-0 i serieåpningen. De to neste har ikke vært like bra, hvor de først røk 0-4 borte mot Manchester City før de også tapte 0-3 hjemme mot Arsenal. Nå kommer deres tredje kamp på rappen mot et av topplagene, men man skal huske på at Bournemouth var meget sterke på bortebane i Championship forrige sesong med 42 poeng på 23 kamper. Likevel kan det nok bli tøft her på Anfield, selv om det kun ble et knepent 1-2 tap her sist gang de var oppe i Premier League i 2020. Fredericks, Rothwell og Brooks er ute for Bournemoutn kom måtte ha straffer for å slå ut Norwich i ligacupen tidligere i uken.

Liverpool har fått en forferdelig start på sesongen, men her skal det komme tre poeng. H.

8. Manchester City - Crystal Palace
Manchester City har fått en fin start på sesongen med sju poeng på tre kamper, særlig når man ser at feks Liverpool har mistet poeng her allerede i starten. De begynte med to pene seire uten baklengs mot West Ham og Bournemouth, mens sist ble det et skikkelig fyrverkeri borte mot Newcastle i en kamp som bølget frem og tilbake før det til slutt endte 3-3. Haaland har også kommet fint i gang med tre mål, og dermed slipper man å ha den byrden på skuldrene i tillegg. Manchester City var sterke på hjemmebane i fjor med 47 poeng på 19 kamper, hvor det kun var Liverpool som var bedre på eget gress. Nå har de valgt å bruke uken på å spille en treningskamp mot Barcelona på Camp Nou hvor det endte 3-3 der de spilte med et ganske blandet lag der de fleste fikk spilletid. Laporte er eneste bekreftede fravær her, men feks Grealish og Phillips er usikre.

Crystal Palace kommer hit med 1-1-1, hvor formkurven har pekt oppover etter at de tapte 0-2 hjemme for Arsenal i premieren. Deretter slo de kraftig tilbake med 1-1 borte mot Liverpool før de tok sesongens første seier med 3-1 hjemme mot Aston Villa. Totalen blir en helt stabil innledning, hvor de ligger midt i haugen, noe de også gjorde i fjor når de endte opp med en 12.plass. Butland, Ferguson, McArthur og Tomkins er alle skadet.

Ingen kan forvente at Crystal Palace nok en gang lager trøbbel for et topplag på bortebane selv om de klarte 1-1 mot Liverpool. Her skal Manchester City være klare favoritter og vi lar de stå helt alene. H.

9. Blackburn - Stoke
Blackburn har vært veldig enten-eller så langt i sesongen. Med 3-0-2 har de hentet ni poeng, og det gir en fin 4.plass på tabellen. Og her hjemme på Ewood Park har de vært feilfrie så langt med seire i begge kampene over QPR og West Bromwich, hvor de kun har sluppet inn ett mål. Med 41 poeng på 23 hjemmekamper i fjor var de litt over middels, og selv om det kanskje raknet noe utover sesongen i fjor viste de til tider at de kan være med helt der oppe.

Stoke strever voldsomt. Forrige sesongen ble en skuffelse selv etter en fin avslutning, og denne sesongen har ikke begynt noe særlig bedre. 1-1-3 etter fem kamper er svakt, hvor de har tapt begge bortekampene sine mot Millwall (0-2) og Huddersfield (1-3). Sist kommer de fra tap 0-1 hjemme for Sunderland, og nå må Stoke virkelig jobbe på om de ikke skal falle av allerede fra start av. Fire poeng på fem kamper gir ikke bedre enn en 21.plass på tabellen.

Blackburn har vist seg gode på hjemmebane så langt, og mot bortesvake Stoke bør de ha gode muligheter. HU.

10. Middlesbrough - Swansea
Etter 0-3-2 har Middlesbrough hatt en forferdelig start på sesongen. Begge hjemmekampene har endt med uavgjort mot West Bromwich og Sheffield United, og sist fikk de seg et bortetap 0-1 mot Reading. Det er ganske krise for klubben som forrige sesong endte opp akkurat utenfor playoff med en 7.plass. Nå ligger de under streken med tre poeng, hvor de også har sluppet inn flest mål av alle med ni baklengs på fem kamper. I fjor var Middlesbrough ganske fine på hjemmebane med 44 poeng på 23 kamper, men skal de klare det i år må de begynne å skjerpe seg.

Swansea har heller ikke de satt noen kraftige spor i avdelingen enn så lenge, og med 1-2-2 ligger de midt i haugen med fem poeng. Åtte baklengsmål er litt for mye, og 0-2 hjemme mot Luton sist var av det skuffende slaget etter at de hadde fått en liten opptur med fire poeng mot Blackpool og Millwall kampene forut. 26 poeng på 23 bortekamper i fjor var helt på det jevne.

Middlesbrough skal ha mer inn enn hva de har vist så langt. Hjemme har de spilt uavgjort mot sterk motstand, og de blir favoritter her. Likevel dobler vi opp med HU.

11. Watford - QPR
Watford rykket ned med glans fra Premier League forrige sesong, men har startet opp bra i Championship hvor de har ubeseirede 2-3-0 på sine fem første. De to siste viser 1-1 mot Birmingham og 0-0 mot Preston, men de skuffet voldsomt i ligacupen tidligere i uken når de tapte 0-2 hjemme for MK Dons. I serien er det dog mye bedre, og en 2.plass med ni poeng er fint, hvor de kun har sluppet inn to mål.

QPR kan ikke sies å ha hatt en like bra start. Det har vært små marginer, og selv om QPR har vært med i jevne kamper hele veien står de med 1-2-2 og en 17.plass med fem poeng. Sist ble det bare 1-1 hjemme mot Rotherham, og på bortebane har det blitt et tap 0-1 for Blackburn og en poengdeling 2-2 mot Sunderland. I fjor var de dog blant de bedre på fremmed gress med 30 poeng på 23 kamper.

Det er enormt små marginer i Championship. Watford har gjort det bra, men står med ganske tette 4-2 i målforskjell. QPR har spilt like jevne kamper de, men ikke fått like bra betalt. HU bør likevel kunne holde her.

12. Wigan - Burnley
Wigan har faktisk ikke tapt enda etter opprykket og står med med fine 1-3-0 etter fire kamper. Etter tre strake poengdelinger kom deres første seier sist når de slo Birmingham 1-0 på bortebane. Det gir Wigan en 15.plass på tabellen, men det er fortsatt uhyre jevnt og det er kun to poeng opp til playoff. Verre gikk det i ligacupen når de tapte 0-1 for Fleetwood, men her hjemme står de altså med to poengdelinger så langt denne sesongen.

Burnley har vel ikke fått helt klaff enda etter sitt nedrykk, hvor 1-3-1 er noe skuffende. Begge de to siste har endt med poengdelinger mot Hull (1-1) og Blackpool (3-3). mens bortekampene har endt med en seier og et tap mot Huddersfield og Watford. En 16.plass med seks poeng er litt for lite for deres del, men en seier her vil bedre inntrykket kraftig.

Det skilte to divisjoner mellom disse lagene forrige sesong, mens de nå er helt jevne etter fem kamper. Burnley bør likevel være det beste laget, og vi prøver en variant hvor vi setter en B på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1. Jerv - Bodø/Glimt B

2. Sandefjord - Strømsgodset HUB

3. Arsenal - Fulham H

4. Brentford - Everton HU

5. Brighton - Leeds HU

6. Chelsea - Leicester H

7. Liverpool - Bournemouth H

8. Manchester City - Crystal Palace H

9. Blackburn - Stoke HU

10. Middlesbrough - Swansea HU

11. Watford - QPR HU

12. Wigan - Burnley B

Sportspills 432-rekker:
1. Jerv - Bodø/Glimt B

2. Sandefjord - Strømsgodset HUB

3. Arsenal - Fulham H

4. Brentford - Everton HU

5. Brighton - Leeds HUB

6. Chelsea - Leicester H

7. Liverpool - Bournemouth H

8. Manchester City - Crystal Palace H

9. Blackburn - Stoke HU

10. Middlesbrough - Swansea HUB

11. Watford - QPR HU

12. Wigan - Burnley HUB