(Nettavisen)

José Mourinho fikk mandag sparken i Tottenham etter 17 måneder i jobben. 29 år gamle Ryan Mason har tatt over som midlertidig manager ut sesongen. Han leder Tottenham for første gang i ligakampen mot Southampton onsdag, og søndag venter Manchester City i ligacupfinalen.

Men den nye Spurs-sjefen bekreftet tirsdag at han må klare seg uten Harry Kane i managerdebuten onsdag, og det er usikkert om toppscoreren i Premier League rekker søndagens ligacupfinale.

At Southampton spiller uavgjort mot Spurs gir 3,70 i odds

27-åringen haltet av banen med en ankelskade like før slutt.

- Jeg er ikke sikker. Han trente ikke i dag, sa Mason, ifølge football.london.

- Vi tar det dag for dag. Det er vanskelig å si om han blir klar til helgen.

Onsdag er det ca 190 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Det er dårlige nyheter for Tottenham-fansen.

For Spurs har kun tatt ett poeng på de fem siste Premier League-kampene når Harry Kane ikke har spilt.

Manchester City-manager Pep Guardiola kalte en gang Spurs for Harry Kane-laget, og han har mye rett i det.

PL-toppscoreren er ute

Den engelske landslagskapteinen viste nok en gang hvor viktig han er i fredagens kamp på Goodison Park, hvor han scoret begge målene da Tottenham spilte 2-2 mot Everton. Dermed har han scoret 21 mål i Premier League denne sesongen.

Kane har kun gått glipp av to Premier League-kamper denne sesongen, begge resulterte i tap og Spurs klarte ikke å score.

Det er ikke så rart, med tanke på hvor mange av Tottenhams mål Kane har vært involvert i denne sesongen.

Her finner du hele oddsprogrammet

Av 54 ligamål, har superspissen scoret eller hatt målgivende pasning til 34 av dem (21 mål og 13 målgivende). Det betyr at stjernespissen har vært involvert i 63 prosent av scoringene til Spurs i ligaen.

Det gjør ham til den desidert viktigste spilleren i Tottenham-laget. Vi tror Nord-London-klubben får problemer mot Southampton uten ham.

Tottenham - Southampton 1,77 - 3,70 - 4,10 U (spillestopp onsdag kl. 18.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Ingen av lagene har vært i god form. Mens Tottenham kun har vunnet én av de siste fem kampene, står Southampton med to seire i samme perioden.

Spurs har et solid grep på Saints hjemme i Nord-London, hvor de har vunnet ni av de ti siste kampene.

Tottenham vant 5-2 på St Mary's tidligere denne sesongen, men de har ikke vunnet begge kampene mot Southampton i samme sesong siden 2017. Vi tror heller ikke at de klarer det denne sesongen.

Her finner du hele oddsprogrammet

Prioriterer ligacupfinalen

Selv om Southampton har tapt tolv av de 17 Premier League-møtene mot Tottenham, siden de rykket opp igjen til den engelske toppdivisjonen i 2012, tror vi ikke de taper onsdag.

Tottenhams oppmerksomhet vil være rettet mot søndagens ligacupfinale, og de kan derfor komme til å hvile noen spillere. Samtidig er det klart at Harry Kane må stå over kampen. Det betyr at Southampton møter et svekket Spurs-lag.

Fredag er det ca. 220 millioner i Eurojackpot-potten.

Southampton på sin side har fortsatt ikke sikret Premier League-spill neste sesong, så de har definitivt noe å spille for i denne kampen. De får også tilbake Minamino og Walcott. Det er begge spillere som kan lage krøll for et vaklende Spurs-forsvar som har sluppet inn syv mål på de tre siste kampene.

Til tross for at Southampton har tapt elleve av de siste 14 ligakampene, og de har vært Premier Leagues svakeste lag i 2021, så tror vi de kan få med seg poeng fra hovedstaden onsdag. Med unntak av 2-5-seieren til Spurs tidligere denne sesongen, har kampene mellom Tottenham og Southampton vært jevnspilte.

Alli inn fra kulden?

Gareth Bale og Dele Alli er ventet å bli tatt inn i varmen av den nye Spurs-manageren. Ryan Mason har ikke fått særlig mye tid til å sette sitt preg på laget, men han vil trolig stille med et sterkt lag onsdag. Tottenham trenger å bygge opp selvtilliten før søndagens finale mot Manchester City.

I Harry Kanes skadefravær vil sannsynligvis Heung-min Son starte på topp, og da vil Dele, Bale og Giovani Lo Celso ligge like bak ham.

Det knyttes spenning til hvem Mason vil bruke i forsvaret.

Mye tyder på at Joe Rodon får fornyet tillit, og at han får belgieren Toby Alderweireld ved sin side.

Onsdag er det ca 190 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Matt Doherty er friskmeldt, men starter neppe denne kampen. Ben Davies er i likhet med Kane skadet.

Tottenham stiller ifølge Evening Standard med dette laget (4-2-3-1): Lloris; Aurier, Alderweireld, Rodon, Reguilon; Hojbjerg, Ndombele; Bale, Dele, Lo Celso; Son.

Southampton mangler spissen Michael Obafemi, mens Oriol Romeu og Will Smallbone er ute resten av sesongen.

Tottenham har ikke imponert denne sesongen, men ligger likevel bare fem poeng bak en topp fire-plassering. Southampton har glimtvis vist hva som bor i laget, men de slipper inn altfor mange mål. De står med 56 baklengs, bare West Brom har sluppet inn flere mål enn dem. Son skape trøbbel for dem sist. Han scoret han fire mål, men det interessante er at Harry Kane var nest sist på ballen alle fire gangene. Han er ikke med denne gangen.

Southampton vil gi Spurs kamp.

Uavgjort til 3,70 i odds er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset