(Nettavisen)

To serierunder inn i den nye sesongen har den vel ikke satt seg helt ennå, men i kampen om gullstøvelen er det noen som har utmerket seg allerede.

Fjorårets toppscorer Harry Kane fikk 20 minutter mot Wolverhampton, og det er fortsatt usikkerhet rundt hvor han spiller denne sesongen. Fortsetter han i Tottenham eller får Manchester City lurt han til Etihad?

Mohamed Salah scorer mål i år også. Foreløpig har han sitt ene mot Norwich i første serierunde, men her kommer det flere. Bruno Fernandes fikk en glimrende start hjemme mot Leeds og er foreløpig toppscorer med sine 3 mål.

Romelu Lukaku er i gang i Chelsea og han brukte 14 minutter mot Arsenal på å tegne seg på scoringslista. Oddssetterne har nå han som favoritt, og det lukter mye mål av kjempen fra Belgia.

I tillegg må vi holde et øye med Michail Antonio som har fått en flying start for West Ham. Med tre mål og to assist på to kamper har han virkelig bidratt til West Hams serieledelse.

Her følger favorittene i kampen om toppscorertittelen i sesongen 2021/22:

Romelu Lukaku

Lukaku debuterte mot Arsenal sist helt og fikk den første scoringen allerede etter 14 minutter. Han var bare en feberredning fra Bernt Leno unna en dobbel. Med Lukaku på topp vil Chelsea være med helt inn i kampen om Premier League-trofeet. Han også garantert kjempe om Gullstøvelen, med all den kreativiteten og farten har har rundt seg. I tillegg er han selvfølgelig i stand til ødelegge ethvert forsvar selv. Kraftspissen fra Belgia har bøttet inn mål for Inter i Serie A. 47 mål på 72 kamper de siste to sesongene har gjort Lukaku til en spiss i verdensklasse.

Tror du på Lukaku som toppscorer spiller du på det her til 3,80 i odds.

Mohamed Salah

Liverpools lille venstrebeinte magiker er i gang og fikk en scoring i første runde borte mot Norwich. Han ble toppscorer og satte ny Premier League rekord i debutsesongen for Liverpool i 2017-2018 med 32 mål. De tre siste sesongene har han scoret henholdsvis 22, 19 og 22 mål.

Den egyptiske stjernespilleren vil helt sikkert være med i kampen om tittelen også denne sesongen. Han har etter hvert blitt fast straffeskytter, og med kvikke bein i angrepsrekken til Liverpool kan det bli en del straffer til laget fra Merseyside. I tillegg er midtstopperkrisen til Liverpool løst, noe som gir mer frihet til Liverpools kreative og presise backer å dundre på fremover. Vi tror det blir en kamp hele veien inn mellom Salah og Lukaku, der vi tror Salah tar det på grunn av jobben som fast straffeskytter!

Salah som toppscorer spiller du på her til 5.00 i odds

Harry Kane

Vi kommer ikke utenom fjorårets toppscorer. Kane er en garantist for mål så lenge han er skadefri.

Han har scoret minst 17 mål i hver av de syv siste sesongene, der han har endt med 20 eller flere i fem av dem. Nå ser det ut som Kane forsetter karrieren i Tottenham, men Manchester City og Pep Guardiola har ennå ikke gitt opp håpet om å få ham til Etihad. Ender han opp i City kan vi nesten garantere at han blir toppscorer, for med det arsenalet av kreative spillere han da vil få rundt seg tror vi rekorden til Salah på 32 mål fra 2017-2018-sesongen er i fare.

I Tottenham er han mer avhengig av rekkekamerat Heung-min Son. Disse to sto for 40 av Tottenhams 68 mål i fjorårets sesong og fant hverandre nærmest i blinde.

Tror du på Harry Kane spiller du her til 6.00 i odds

Bruno Fernandes

Etter debuten i starten av februar 2020 har Bruno Fernandes blitt en ekstremt viktig spiller for Manchester United. Den offensive midtbanespilleren har pøst inn mål, og står med 29 mål på 53 kamper. I tillegg har han 19 assist.

Han fikk en flying start på den nye sesongen med tre scoringer i målfesten mot Leeds. Med Paul Pogba i form og etterhvert Jadon Sancho på kanten vil nok Fernandes bidra med løp inn i boksen, langskudd, frispark og ikke minst straffescoringer også i årets sesong. Vi tror likevel ikke det holder til toppscorertittel.

Er du uenig med oss kan du spille på Bruno Fernandes her til 9.00 i odds

Utfordrere

Michail Antonio

Michail Antonio har fått en kanonstart på årets sesong. Tre mål og to assist på de to første seriekampene er imponerende greier. I tillegg misset han på straffe borte mot Newcastle i første runde. Han har voldsomme kvaliteter spesielt inne i motstanders 16-meter, og scorer med begge bein og er meget god på hodet.

Utfordringen til Antonio er at han er utsatt for muskelskader. I fjor mistet han 13 kamper, og året før 15 kamper.

Klarer han å holde seg skadefri og West Ham fortsetter å spille god fotball blir det mye mål på Antonio. Uansett tror vi ikke han er med hele veien inn i toppscorerkampen.

Tror du på Michail Antonio spiller du her til 25.00 i odds

Danny Ings

Ings har vært en målmaskin i Premier League både for Burnley og Southampton. Perioden i Liverpool ble ødelagt av alvorlige skader, men utenom det har Ings bøttet inn mål. Totalt 57 på 142 kamper beviser dette.

Nå er det alltid litt usikkerhet om det vil fortsette sånn når en spiller bytter klubb, men de første kampene for Aston Villa tyder på at han fortsetter i samme sporet.

Han er allerede blitt varm i trøya, og selv om Villa er litt svekket offensivt gjennom salget av Jack Grealish har han kreative spillere som Emiliano Buendia og Anwar El Ghazi rundt seg. Dette vil en naturlig målscorer som Danny Ings utnytte og målene vil renne inn.

Tror du Danny Ings kan bli toppscorer spiller du på det her til 20.00 i odds.

Dominic Calvert-Lewin

Calvert-Lewin hadde en knallstart hos et Everton-lag som fikk en flying start sist sesong. The Toffees vant de fire første kampene, og Calvert-Lewin hadde syv mål på de fem første matchene. Etter hvert stoppet det litt opp for både Everton og Calvert-Lewin, og han endte på 16 mål totalt etter litt skadetrøbbel i løpet av sesongen.

Nå er årets sesong i gang og Calvert-Lewin har åpnet kontoen allerede. Med mål hjemme mot Southampton, og straffescoring mot Leeds virker han å være minst like skarp som i fjor.

Klarer han å holde seg skadefri, og Everton finner storformen under sin nye manager Rafael Benitez, kan Calvert-Lewin være en mann å plassere pengene på.

Han spiller du på her til 20.00 i odds!