(Nettavisen)

Det er en kamp fra Premier League, en fra FA-Cupen, en fra Championship, fem fra italiensk Serie A, to fra tysk Bundesliga og to kamper fra spansk La Liga på søndagskupongen denne uken. Bonuspotten er nå oppe i ca. 2,7 millioner kroner, og innleveringsfristen er kl. 14.55

Onsdag er det ca 190 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

1. Leicester - Southampton
Semifinale i FA-Cupen som spilles på Wembley i London, der vinneren møter Chelsea i finalen som også den går på Wembley den 15.mai. Leicester kom seg hit ved å ta en imponerende seier 3-1 over Manchester United for litt under en måned siden. Etter det har det gått litt verre, og de står nå med to strake tap i ligaen mot Manchester City og West Ham. De ligger likevel fint plassert på en 3.plass, og sesongen har gått over all forventning for Brendan Rodgers og hans rever. Til denne er Barnes, Justin, Morgan og Under ute med skader, mens Soyuncu er syk.

Southampton på sin side tok seg til semifinale ved å knuse Bournemouth på bortebane med 3-0, men de fikk altså en betraktelig lettere kamp enn Leicester. Sist helg gikk de på en stjernesmell med 0-3 borte mot West Bromwich og de ligger helt nede på en 14.plass i ligaen. Det er likevel hele ti poeng ned til nedrykksstriden, slik at FA-Cupen nok er et hovedfokus for de rød og hvitstripete. Obafemi, Romeu og Smallbone mangler med skader.

Leicester har vært bra over lang tid nå, og får et berettiget favorittstempel her. Vi spiller H.

2. Manchester United - Burnley
Manchester United har inntatt en solid 2.plass i Premier League nå, etter å ha spilt meget bra over lengre tid. Vi må helt tilbake til 27.januar for å finne sist United tapte i serien, og det var attpåtil mot jumboen Sheffield United. Etter dette viser serieformen 6-5-0. Dette har gitt de et forsprang på sju poeng ned til Leicester på 3.plass, og det går mot en sterk sesong for Solskjær. I tillegg gikk de nettopp videre i Europa League ved å slå ut Granada med 4-0 over to kamper, så alt ser ganske så rosenrødt ut for øyeblikket. Her er Martial og Jones fortsatt på skadelista, mens Bailly er syk.

Burnley derimot, de ligger nede på en 16.plass. De har 33p, og med det er de sju poeng over Fulham som innehar den siste nedrykksplassen akkurat nå. Det blir litt lenge mellom seirene, og de kommer til Old Trafford med to skuffende tap for Newcastle og Southampton i bagasjen. 1-4-3 siste åtte blir litt for tynt, og her må de være forberedt på å parkere bussen. Et lite halmstrå er at borteformen faktisk ikke er så verst med 4-0-3 på de sju seneste. Brady og Barnes er skadet, mens Long, Pope og Rodriguez er tvilsomme foran denne.

Burnley har vist at de kan skrelle til borte mot bra motstand (har slått både Everton, Arsenal og Liverpool), men her møter de et Manchester United i utrolig bra form. Vi bruker H som et holdepunkt på kupongen.

3. Coventry - Barnsley
Vi forflytter oss til Championship og Coventry som ligger og kaver nede på en 18.plass. 45 poeng holder sånn akkurat for å ikke havne nede i den verste sumpen, men med seks poeng ned til nedrykk så er de langt ifra sikret noe ny kontrakt. Rotherham på plassen under streken har nemlig to kamper til gode på alle lagene i nedrykksstriden, og her blir det et rotterace helt inn. De tok en utrolig viktig borteseier mot akkurat Rotherham med 1-0 nå på torsdag, og den kan fort bli avgjørende når man teller opp. Formen viser ujevne 2-1-3 siste seks, og her må de klare seg uten Dabo, Jones, Pask, Reid og Sheaf med skader.

Barnsley på den andre siden av banen ligger mye bedre til oppe på en 6.plass. Med 71p ligger de likt med Bournemouth på plassen over, og en plass i playoff virker så absolutt mulig å klare med fem kamper igjen å spille. Noe man nok ikke trodde for et par måneder siden, men 11-2-1 på de fjorten siste viser at Barnsley er et av formlagene i Championship for øyeblikket. Sist ble det 2-0 over Middlesbrough på hjemmebane. Kane, Kitching og Williams må stå over denne med skader.

Denne kampen kan bli en artig forestilling, der Coventry trenger alle poengene de kan få, mens Barnsley er i knallform. Tror begge lag går for 3 poeng, og kjører HB på 96-rekkeren, men det største forslaget får en helgardering, HUB.

4. Atalanta - Juventus
Neste blir fem kamper i Italiensk Serie A. Atalanta er på 4.plass, men har heng på Milan (63p) og Juventus (62p) på plassene foran med sine 61p. Klubben fra Bergamo er en av de mest underholdende lagene i hele Europa, og det vises også klart i scoringsprotokollen der de er mestscorende i ligaen med sine 71 mål. Nå har de funnet godformen i ligaen, og står med 4 strake seire, og 6-0-1 på de sju siste. Innimellom der røk de for Real Madrid i CL, men de har altså kommet sterkt tilbake etter den tid. Sist slo de Fiorentina 3-2 i en morsom og sjanserik kamp. Romero må stå over etter at han fikk gult kort og karantene sist, mens Hateboer er eneste på skadelisten.

Juventus ligger på plassen foran, med et poeng mer enn Atalanta. Til Juventus å være må man kunne si at sesongen er en fiasko, da de ligger hele 12 poeng bak Inter, og i tillegg røk ut av Champions League mot portugisiske Porto etter ekstraomganger. Formen er godkjent med 3-1-1 siste fem, og Ronaldo har begynt å våkne igjen med to mål på de tre siste kampene. 3-1 og 2-1 hjemme mot Genoa og Napoli kan tyde på at formen er stigende, og her forventes en morsom og jevn kamp. Bernardeschi er eneste fravær foran denne.

Her forventes fyrverkeri mellom to tabellnaboer med offensiv skyts i bøtter og spann. Vi kjører safe, og spiller HUB på begge forslagene.

5. Bologna - Spezia
Bologna er middelhavsfarer, og seiler trygt rundt på en 11.plass med sine 34p. Det er behørig avstand opp til både playoff og ned til nedrykk, så her kan det spilles med lave skuldre. De kommer fra fire tap på de seks siste nå, men hjemmekamp mot Inter og bortekamper mot Roma, Napoli og Cagliari er ikke det enkleste man kan møte på, så vi legger ikke så mye i akkurat det. Hjemme har de kun tapt mot Inter og Milan på de åtte siste, og det viser litt av hva som bor i laget. Hickey, Medel, Santander og Tomiyasu er ute.

Spezia klarer seg bra som nyopprykket, og ligger på 14.plass med 32 poeng. Det er godt over pari, og med ti poeng ned til streken bør de ha fine sjanser til å overleve i den øverste divisjonen. De kommer fra seier 3-2 hjemme mot bunnlaget Crotone, men borte er de helt ute av kurs med fire strake tap. Her er Ramos syk, mens Saponara er skadet.

Bologna viser ganske bra hjemmeform, mens Spezia virker litt handlingslammet på fremmed gress for tiden. Vi prøver en litt frekk H på 96-rekkeren, men dobler opp med HU på 432-rekkeren.

6. Lazio - Benevento
Lazio har funnet tilbake formen, og nå står de med tre seire på de fire siste kampene. Det har fått de opp på den 6. og siste europacupplassen med 55 poeng, men like bak lurer Roma som er poenget bak. Lazio har en kamp mindre spilt enn alle lagene rundt seg på tabellen, og med seier her er de plutselig helt opp i ryggen på Napoli, Atalanta etc. De har tre strake ett-målsseire nå, og sist var det Verona som gikk tomhendt hjem når Lazio vant 1-0. Foran denne er Caicedo suspendert, mens Luiz Felipe og Lucas Leiva er ute med skader.

Benevento virker å berge seg unna nedrykk, og ligger med sine 30 poeng på en 16.plass. Det er åtte poeng ned til streken, og med 8 kamper igjen kan det holde inn for laget som lar gode gamle Inzaghi styre spakene. Formen har vært nedadgående en stund, og en seier på de fjorten siste er alt annet enn betryggende. De tok en meget overraskende seier tredje sist mot Juventus. og formen nå viser 1-2-2 siste fem etter at Sassuolo tok alle poengene sist helg når Benevento tapte 0-1. Her må Tuia stå over med gule kort, ellers er de alle mann alle.

Et motivert Lazio i god form bør ta seg av et formløst Benevento på hjemmebane. H.

7. Torino - Roma
Torino har en fryktelig sesong, og ligger helt nede på 17.plass, kun fem poeng over streken. De fikk seg en opptur sist helg når de slo Udinese med 1-0 på bortebane, og med den seieren skaffet de seg litt pusterom til Cagliari som ligger plassen under på tabellen. Torino spiller altfor mye uavgjort, og med hele 12 uavgjort på 29 kamper blir det ikke den store poengfangsten. Formen viser 2-1-2, og det er lov å håpe på at de bygger videre på borteseieren sist. Her er det kun Baselli som er ute med skade.

Roma er med på flere fronter, og senest torsdag gikk de videre til semifinale i Europa League når de slo ut Ajax fra Nederland med 3-2 sammenlagt. I ligaen gjør de det også ganske ok, men ligger akkurat nå på 7.plass poenget bak E-cup. Det er kun ett poeng opp til rivalen Lazio på plassen foran, men Lazio siden har en kamp til gode, så har ikke Roma råd til å tape særlig mye poeng i innspurten her. Det ble seier med 1-0 mot Bologna i siste kamp, men det kan hende at E-cupinnsatsen har kostet en del fokus og energi den siste tiden da serieformen kun viser 2-1-2 siste fem. Her e en del mann ute, og Pellegrino er suspendert mens Zaniolo, Smalling, El Shaarawy og Kumbulla er skadet. Spinazzola er også usikker.

Roma skal være det bedre laget, men spørsmålet er hvor mye E-cupinnsatsen har kostet. Roma har vunnet de tre siste innbyrdes her i Torino, men hjemmelaget trenger også poeng så vi lander tilslutt på en UB.

8. Napoli - Inter
Toppoppgjør i Italia, der hjemmelaget Napoli etter en fin periode har kommet seg opp på en 5.plass med 59 poeng. De ligger helt opp i ryggen på nærmest alle lagene foran seg på tabellen, for det skiller kun fire poeng opp til Milan på 2.plass. Sist fikk Sampdoria unngjelde med 2-0, og formen er nydelig med 6-1-1 etter at de røk ut for Granada i Europa League. Hjemme er de enda mer solide med 9-1-0 siste ti, så serieleder Inter skal få en tøff kamp her. Ghoulam og Ospina er skadet, mens Lozano må stå over etter å ha fått gult kort og karantene sist.

Inter flyter på en bølge, og den ser ut til å ta de rett til "scudetto". 74 poeng på 30 kamper er flott statistikk, og med hele 11 poeng ned til Milan på en 2.plass virker det som de tar seriegullet ganske så klart. Seiersrekka viser nå ni strake, og sist var det Cagliari som måtte dra tomhendt hjem etter en sen scoring. Verd å merke seg er at Inter nå har vunnet alle de seks siste kampene med kun ett mål, noe som viser en evne til å avgjøre tette kamper. Skademessig er de også pent ute, da kun Vidal og Kolarov savnes her.

Dette bør bli et kanonoppgjør mellom to av de mest formsterke lagene i serien. Det er vrient å spå en vinner, og vi trygger så godt det går med UB på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren forblir helgardert med HUB.

9. Borussia Dortmund - Werder Bremen
Over til Tyskland, der "norske" Dortmund tar i mot Werder Bremen. Dortmund sliter litt i serien, og akkurat nå ligger de nede på en 5.plass, hele sju poeng fra noe CL-plass. De ble nettopp slått ut av Champions League etter at Manchester City ble for sterke over to oppgjør med 2-4 sammenlagt. Dette har nok gått litt utover fokuset på hjemlig liga, for 2-1-2 siste fem er ikke stabilt nok. Haaland, lagets store stjerne, har også glimret litt med sitt fravær og står nå med 7 kamper uten mål på klubb- og landslag. Borteseieren 3-2 mot Stuttgart sist ga nok et lite boost, så får man se hvilken vei det går videre. Moukoko, Schmelzer, Sancho, Witsel og Zagadou er alle ute.

Werder Bremen ligger nede på 13.plass med 30 poeng, og med bare fire poeng ned til streken tåler de ikke mange nederlag før nedrykksspøkelset nærmer seg. Da passer det dårlig at formen er dårlig med 1-0-4 på de fem siste, men til deres forsvar så har de møtt sterk motstand i Bayern Munchen, Wolfsburg og Leipzig. Sistnevnte tok skalpen deres sist helg når de vant hele 4-1 borte i Bremen. Augustinsson, Fullkrug, Plogmann, Toprak og Woltermade er borte med forskjellige skader.

Dortmund har nå ingen CL å tenke på, og bør kunne ta tre poeng her mot de grønne og hvite. Motsatt oppgjør i desember endte med 2-1 seier for Dortmund, så la oss håpe på det samme igjen. H.

10. Mainz - Hertha Berlin
Denne kampen er utsatt pga Covid-19, og blir derfor avgjort ved såkalt tendenstrekning. Anbefaler å se % på folkerekka før dere velger tippetegn. Vi går for HU.

11. Betis - Valencia
Spania blir siste stopp på denne kupongen, og vi starter med Betis som etter en bra periode har spilt seg opp til en 6.plass og E-cup spill. Står nå med 47 poeng, og er med det på lik poengsum som Real Sociedad på plassen over. Over disse er det dog hele 14 poeng opp til 4.plassen, så noe CL er det ikke snakk om. Det blir heller en kamp om E-cup, for like bak puster Villarreal i nakken. Betis er i meget bra form med 5-2-1, men etter to uavgjorte kamper mot Atletico Madrid og Elche de siste ukene har poengsankingen likevel minket noe i hastighet. Her er Camarasa og Martin ute, ellers stiller de fulltallig.

Valencia trøbler mer, og ligger nede på 13.plass. En stund lå de enda lengre ned, men med 3-1-3 på siste sju så har de hentet seg inn noe. Det er likevel grunn til bekymring, og da særlig for borteformen som er begredelig med 0-1-6 siste sju. De har likevel åtte poeng ned til streken, og laget fra sør-østkysten får heller ta dette som en mellomsesong. Her må både Gomez og Paulista stå over med karantene, mens Cillessen og Mangala fortsatt er skadet.

Med tanke på Valencia sine dårlige borteform har jeg vanskelig for å se de vinne her. Betis har også all motivasjon, men to U på rad gjør meg litt skeptisk likevel. HU skal holde.

12. Getafe - Real Madrid
Det litt mer ukjente Madrid-derbyet, der lillebror Getafe tar i mot Real Madrid. Getafe synker lenger og lenger ned på tabellen, og nå er de nede på 15.plass. 30 poeng betyr fire poeng ned til nedrykk, og 1-4-7 på de tolv siste kan tyde på litt høye skuldre. Det store problemet er offensiven, og med 22 mål på 30 kamper er de minstscorende i hele La Liga. Sist kamp ble det meget skuffende 0-1 hjemme mot Cadiz, og nå kommer godstoget Real Madrid for å vise hvem som er sjefen i byen. Chakla, Cabaco, Cucho og Poveda er alle ute.

Real Madrid imponerer kraftig for tiden. Senest onsdag slo de ut Liverpool av Champions League med 3-1 sammenlagt, og forrige helg sendte de hjem Barcelona med ett 2-1 tap i sekken når "El Clasico" skulle avgjøres. De er ubeseiret på fjorten kamper, og Zidane's disipler bare trykker på. Nå har de siktet innstilt på seriegull, og nå ligger de kun et poeng bak byrivalen Atletico Madrid med 66 poeng. Rett bak Real Madrid igjen ligger Barcelona på 65 poeng, så denne avslutningen blir et fyrverkeri. Største spørsmålet før denne er skadene, for her mangler de en lang rekke spillere. Carvajal, Lucas og Ramos er skadet, Varane er syk, Casemiro og Nacho er suspendert, mens Benzema, Kroos og Valverde fortsatt er usikre.

På tross av fraværene til Real Madrid så blir denne et sikkert holdepunkt for oss. De har vært meget solide til tross for skader hele sesongen, og vinner denne. B.

Sportspills 96-rekker:
1. Leicester - Southampton H

2. Manchester United - Burnley H

3. Coventry - Barnsley HB

4. Atalanta - Juventus HUB

5. Bologna - Spezia H

6. Lazio - Benevento H

7. Torino - Roma UB

8. Napoli - Inter UB

9. Borussia Dortmund - Werder Bremen H

10. Mainz - Hertha Berlin HU

11. Betis - Valencia HU

12. Getafe - Real Madrid B

Sportspills 432-rekker:

1. Leicester - Southampton H

2. Manchester United - Burnley H

3. Coventry - Barnsley HUB

4. Atalanta - Juventus HUB

5. Bologna - Spezia HU

6. Lazio - Benevento H

7. Torino - Roma UB

8. Napoli - Inter HUB

9. Borussia Dortmund - Werder Bremen H

10. Mainz - Hertha Berlin HU

11. Betis - Valencia HU

12. Getafe - Real Madrid B