(Nettavisen)

Denne ukens midtukekupong er en helnorsk affære som er dekt opp med tolv kamper fra den tredje runden i Cupen. Bonuspotten er oppe i ca. 2,4 millioner kroner. Innleveringsfristen er onsdag kl. 17.55.

Onsdag er det ca. 44 millioner i Viking Lotto-potten. Spill her!

1. Viking - Rosenborg
Viking slo Rosenborg 2-1 her i serien for kun tre uken siden, men nå er det cupen som gjelder. Viking har hatt en bra kurve i serien i det siste med 4-1-1, men det ble et sjeldent hjemmetap sist når Bodø/Glimt vant 3-1. Med en 6.plass i serien er det likevel håp om medaljer (har fire poeng opp til Kristiansund), og med avansement også her kan det gå mot en fin sesong for klubben som tok cupgull så sent som i 2019. Viking slet seg forbi Staal Jørpeland med 3-2 i første runde, før de slo Djerv 1919 2-0 i forrige runde.

Rosenborg har også meget bra form for øyeblikket, og tapet mot Viking var faktisk deres eneste mot et norsk lag siden juni. I serien viser tallene 6-0-1 på de siste sju, og dermed har de sneket seg nærmere og nærmere teten der de nå ligger på 4.plass kun fire poeng bak ledende Bodø/Glimt. I cupen har de også gjort det meget bra i de første rundene, der de kommer fra storseire over Melhus (7-0) og Orkla (11-1).

Kan Rosenborg revansjere tapet fra serien? Det blir nok garantert en tett og jevn kamp igjen, men denne gang får Rosenborg et ørlite tips. Det blir UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Vålerenga - Odd
Hovedstadsklubben er inne i en litt trasig periode nå, men 1-1 hjemme mot Molde sist var en liten opptur. 1-3-1 siste fem er ikke særlig imponerende, og spillet har ikke klaffet på ganske lang tid nå for trener Fagermo og resten av guttene som ligger nede på 8.plass på tabellen. De har møtt Odd her på Intility også i serien denne sesongen, og da endte det med 1-1 og poengdeling. I cupen slet de kraftig forrige runde der de trengte ekstraomganger for å ta seg videre mot Ullern (3-1 eeo).

Odd derimot, de har om så slitt enda mer etter at toppscorer Bakenga dro til Japan. Serieformen er grusom med 2-1-6 på de sju siste, og borte har de ikke vunnet i serien siden de slo Mjøndalen 2-1 tilbake i starten av juli. 11.plass er tamt, selv om de på ingen måter ligger i fare for å havne i bunnstriden med det første. Begge cupkampene har blitt vunnet knepent 1-0 mot både Eik-Tønsberg og Fram Larvik, og det vises at de virkelig mangler en storscorer.

To lag lit ute å kjøre sånn formmessig dette, men Vålerenga skal ha den beste stallen. Kanskje 1-1 mot Molde sist var vitamininnsprøytningen de trengte, og vi prøver H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

3. Strømsgodset - Stabæk
En av landets beste klubber på eget gress, det har Strømsgodset vært denne sesongen. Men sist fikk den statistikken seg et skudd for baugen etter at Kristiansund klarte å vinne 2-1 på Marienlyst etter en scoring helt på slutten. Likevel er 6-2-1 og 20 poeng på ni hjemmekamper meget solid, og en av de seirene kom mot dagens motstander Stabæk når de vant 2-1 her tilbake i juli. Strømsgodset har ikke blomstret skikkelig i de foregående rundene, men 2-0 over Hønefoss og 1-0 over Ready holdt til avansement, og nå er det hjemmebane som gjelder.

Stabæk har slitt hele sesongen, og etter to seire har de nå atter en gang fått en mindre fin stim med 0-1-3 på de fire siste. Sist ble det et hjemmetap 1-3 for Viking, og nå ligger de faktisk helt sist i serien med tretten poeng og har med det tre poeng opp til Tromsø på trygg grunn. De har slitt også her i cupen, men de har klart å hente to knepne 1-0 seire over Follo og Ull/Kisa.

Hjemmesterke drammensere bør ha gode muligheter her mot Stabæk som nok har fokus på å berge plassen i Eliteserien. H.

4. Bryne - Molde
Bryne var et nytt bekjentskap i OBOS-ligaen foran denne sesongen, og de startet riktig så bra. Men så har det sagt bom stopp, og nå har de svake 1-1-8 på de ti siste. Seieren kom dog i deres siste kamp nå i helga når de endelig fikk en seier med 4-2 hjemme over Start. Men med en slik form har de for alvor blandet seg inn i nedrykksstriden, og nå ligger de bare et poeng over Stjørdals-Blink på kvalik. I cupen har de dog vært solide, og med 4-0 over Hinna og 6-0 over Sola har de aldri vært særlig truet der.

Molde har hatt en fin sesong, men de fikk en liten nedtur akkurat rundt de avgjørende playoff-kampene mot Trabzonspor. For etter at de røk ut der på straffer kom det et par svake bortekamper på rappen som endte i tap mot både Viking (2-3) og Kristiansund (0-2). De hentet seg likevel fint inn mot Mjøndalen (4-0) før det altså ble 1-1 borte mot Vålerenga nå sist. Det er ikke helt knirkefritt, men det gjør sitt til at de fortsatt kjemper om gullet i serien der de nå ligger på 2.plass poenget bak ledende Bodø/Glimt. De slet lenge i forrige runde mot Hødd, og kun i straffescoring i 90+1 reddet en seier 2-1.

Bryne har vært katastrofale lenge nå, og selv om dette kanskje er årets kamp skal Molde ta denne greit om de stiller et ok nok lag. B.

5. Alta - Bodø/Glimt
Etter en fin start i serien har Alta variert litt mer i de seneste kampene, og i en jevn og god avdeling gjør det sitt til at de nå ligger nede på 6.plass uten sjanser til noe opprykk eller playoff. De røk på tre strake tap før de slo tilbake med seier 2-1 over Florø sist, men det meste av fokus nå ligger nok på denne folkefesten her mot Norges beste lag for øyeblikket. De vet iallfall hvordan det er å slå ut "storebrødre", for i sist runde slo de ut Tromsø med 3-1.

For her kommer Bodø/Glimt på besøk, og de gjør det bra på alle fronter nå. De har et knallhardt kampprogram med kamper både i serie, cup og Conference League, men de gjør det likevel bra i alle tre. De har tatt over ledelsen i serien etter 4-1-0 på de fem siste der de sist tok en imponerende borteseier 3-1 mot Viking. Nest sist slo de ukrainske Zorya 3-1 i Conference League, mens i cupen har de allerede slått ut Junkeren og Rana med hhv. 3-1 og 4-1.

Det skal bli litt spennende å se hvilket lag Bodø/Glimt sender utpå her, men uansett blir de store favoritter selv om Alta overrasket og slo ut Tromsø sist. B.

6. Start - Mjøndalen
Svak form og svak sesong for Start, som før sesongen var tippet høyt oppe på tabellen. Det har ikke skjedd, og med 1-2-3 på de seks siste er formen svak og tabellplasseringen likeså der de ligger på 10.plass med 22 poeng. Særlig her hjemme har de vært langt under pari med kun åtte poeng på ni hjemmekamper. De har spilt greie cupkamper de siste rundene med 2-0 over Vidar og hele 8-0 over Express, men nå kommer et helt annet nivå når Mjøndalen står på den andre siden.

Mjøndalen jobber og jobber, men effektiviteten er ikke deres sterke side. Nå begynner det å bli urovekkende lenge siden sist seier når de står med 0-4-5 på de ni siste i serien. Det ble 1-1 på hjemmebane mot Sandefjord sist, og det gjør at de fortsatt ligger på kvalikplassen i Eliteserien med fjorten poeng. De er faktisk ørlite bedre på fremmed gress, og det kan være greit å huske på foran denne kampen mot et hjemmesvakt Start. De har slått Åssiden og Notodden på veien hit, begge med sifrene 3-0.

Start er svake hjemme, men Mjøndalen har jo glemt hvordan de vinner kamper. Denne er meget vrien, og HUB er eneste utvei.

7. Øygarden - Sarpsborg 08
Øygarden har kommet mer og mer utover denne sesongen, og etter en lang rekke på sju seriekamper uten tap ble det 0-2 borte mot Vard-Haugesund nå sist. På hjemmebane har de vært gode hele sesongen, og der er de fortsatt ubeseiret med 6-3-0. De siste hjemmekampene har endt med 0-0, men det har vært mot avdelingens topplag Skeid og Egersund. Dessverre har de ikke vært like gode på bortebane, og dermed ligger de ikke bedre plassert enn 8.plass uten sjanser til å klare noe opprykk. De klarte å ta en knepen seier borte mot Fyllingsdalen 2-1 forrige runde, mens Os lett ble slått 6-2 i første runde.

Sarpsborg 08 er ingen scoringsmaskin. Faktisk har de scoret minst av alle lagene i Eliteserien denne sesongen med sine 20 mål på 19 kamper. Heldigvis er de ikke blant de verste bakover, og dermed har de berget seg unna bunnstriden så langt. På sin 12.plass har de fortsatt seks poeng ned til Mjøndalen på kvalik, men med svake 2-0-4 siste seks skal det ikke mange tap til før det begynner å haste litt. 3-0 over Nordstrand og 2-0 over Kvik Halden har ikke gitt de store problemer i Cupen hittil, men følelsen er at det kan bli verre her mot Øygarden..

For Øygarden er gode hjemme, og hvis ikke Sarpsborg får opp effektiviteten kan dette bli jevnere enn mange tror. Vi prøver UB og satser på en en liten smell.

8. HamKam - Raufoss
Kjetil Rekdal har virkelig fått skikk på dette HamKam-laget, og nå lukter det Eliteseriespill neste sesong. For med kanonform og 5-1-0 på de seks siste ligger de fortsatt i teten i OBOS-ligaen med sine 42 poeng, og det er fire poeng ned til Aalesund på 3.plass. De scorer masse mål, og i tillegg har de sluppet inn klart minst av alle lagene i OBOS med kun 15 baklengs på 19 kamper. Det ble bare 0-0 borte mot Strømmen sist, men akkurat Strømmen er et lag som er meget tighte i forsvar. HamKam kom seg hit etter to seire der de slo Brumunddal knepent 2-1 før de tok seg av Gjøvik-Lyn 3-0 i forrige runde.

Raufoss er et velkjent hjemmelag, og det samme har vært fasiten også denne sesongen. Ti hjemmekamper har gitt 18 poeng, mens ni bortekamper har gitt skarve seks poeng. Dermed ligger de som nummer åtte på tabellen, men med kun tre poeng opp til playoff har de fortsatt håp om en plass blant topp seks. Resultatene er sprikende med 3-0-3 siste seks, og det er særlig borteformen som ødelegger for Raufoss som slo ut Nybergsund (1-0) og Eidsvold Turn (3-1) på veien hit. En ting å ta med seg er at Raufoss faktisk er det eneste laget som har gitt HamKam et bortetap denne sesongen når de vant 2-1 hjemme tilbake i juni.

HamKam ser knallgode ut for tiden, og mot bortesvake Raufoss bør denne ende med H.

9. Ranheim - Aalesund
Ranheim begynner å samle opp noe som ligner på en fin rekke kamper nå med 5-1-3 på de ni siste i serien. Tre av de fire siste er vunnet, og sist ble det seier 1-0 i lokalderbyet mot Stjørdals-Blink etter et selvmål på overtid. De ligger å kjemper om den siste playoffplassen, og akkurat nå har de den sure 7.plassen poenget bak KFUM Oslo med 26p. De slet lenge i 1.runde mot Byåsen, og de måtte til slutt ha ekstraomganger før de vant 4-3. Neste runde ble litt enklere mot Levanger der de vant kontrollert 2-0 etter at det sto 0-0 ganske lenge. Ranheim møtte Aalesund på bortebane for en måned siden, og da klarte de å ta med seg et poeng etter at lagene spilte 1-1.

Aalesund er et av formlagene i norsk fotball nå, og de virker å være skikkelig på gang. 15 kamper har de nå uten tap, og i serien viser de meget god form med 9-4-0 siste tretten. Dermed presser de tetlagene Jerv og HamKam skikkelig, og det skal ikke mye til før Aalesund har satt kloa i en av opprykksplassene. Nå ligger de som nummer tre med 38 poeng, men det er kun to og fire poeng opp til lagene over. De slo Træff greit 4-0 i første runde før de måtte kjempe mer borte mot Brattvåg før de til slutt vant 3-2 også der.

Aalesund er i knallform og må få et lite utgangstips. Likevel er ikke Ranheim helt borte, og de klarte som sagt 1-1 borte i Aalesund forrige måned. Vi prøver UB.

10. Sogndal - Åsane
Sogndal fikk en svak start i år, men har tatt seg selv i kragen og spilt bedre og bedre utover. Nå har de 6-1-2 på de ni siste, og dermed har de klart å spille seg opp til en 5.plass som gir playoff. Med fem poeng ned til 7.plassen har de også fått litt klaring, og det er nok playoff de må sikte seg inn på etter at tettrioen i HamKam, Jerv og Aalesund virker å være klart bedre. Men formen er fin, og de kommer nå fra to seire over Grorud (2-1) og Raufoss (2-1). Sogndal slo Åsane 3-1 her i serien i juni, og de ønsker seg garantert en reprise for å holde cupdrømmen ved like. De har hatt noen relativt greie kamper på veien hit der de har slått ut Fjøra (3-0) og Florø (5-1).

Åsane hadde en rekke med noen fine kamper i starten av sesongen, men nå har de havnet litt på villspor og virker ikke å komme seg tilbake igjen. For etter at de avsluttet fryktelig før sommerpausen med seks tap på åtte kamper kom de litt tilbake å hadde tre kamper uten tap. Nå har de havnet litt utpå igjen, og da hjelper det nok ikke på at de har møtt topplagene på rad og rekke med 0-4 for HamKam, 1-3 for Jerv og stygge 1-6 for Aalesund i de siste kampene. Det gjør at kampen om playoff svinner hen, og nå ligger de nede på en 9.plass. Kanskje får de håpe at cupeventyret fortsetter mot Sogndal, etter at de slo ut Lysekloster og Stord i de forrige rundene.

Sogndal slo Åsane 3-1 her i serien, og de viser klart best form. Likevel er ikke Åsane fremmede for å spille noen fine kamper på bortebane og vi må ha med HU.

11. Moss - Sandnes Ulf
Mossekråkene har slitt i PostNord-ligaen så langt denne sesongen og ligger helt nede på 11.plass med 17 poeng på plassen over nedrykk. Heldigvis for deres del virker det som de tre lagene i bunn er et nivå under resten, og dermed brenner det ikke noe særlig der de nå har seks poeng ned til neste lag som er Florø med sine elleve poeng. Men her på hjemmebane glimter de av og til og tar noen fine seire med ujevne mellomrom. Som feks nest sist vant de hele 6-0 mot Fløya, mens tredje sist slo de Brattvåg 1-0. Formen er for all del ikke særlig lystig lesning, men ser man tilbake til forrige runde i cupen så slo de faktisk ut Fredrikstad fra OBOS-ligaen etter hele 3-1 her på Melløs etter at de vant 3-1 borte mot Vestfossen i første runde.

For Sandnes Ulf kommer ikke hit med sekken full av selvtillit de heller etter at de kun står med en seier på de fem siste. Noen skuffende tap feks hjemme mot Grorud (2-3) og borte mot Raufoss (0-1) har gjort til at de nå kjemper helt nede i bunnen kun målforskjellen foran Stjørdals-Blink som ligger på kvalik. De måtte også slite kraftig for å ta seg hit etter at de måte ha ekstraomganger mot Åkra i forrige runde før de klarte å score sent i andre ekstraomgang til seier 3-2.

Sandnes Ulf ligger divisjonen over og blir naturlige favs. Dog smeller Moss til med noen flotte kamper av og til, og her kan det smelle igjen. Vi prøver UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Kongsvinger - Flekkerøy
Kongsvinger er overlegne i PostNord denne sesongen og styrer mot et fint opprykk på direkten. De har kun et tap på 17 kamper, og her på hjemmebane er de prikkfrie med åtte strake seire. Også Strømmen fra OBOS-ligaen fikk reisepass her på Gjemselund i forrige runde når Kongsvinger vant hele 3-0.

Flekkerøy har en ruglete og ujevn rekke med kamper hittil i år. De har fått litt lite uttelling i en del kamper, og dermed ligger de nest nederst på tabellen selv om de fleste kampene de har spilt har vært ganske så jevne. De har seks poeng opp til Sotra på 11.plass, og resten av sesongen blir en skikkelig kamp for å overleve. I så måte var seieren 2-1 over Odd 2 sist meget viktig, og denne kampen her mot Kongsvinger blir nok ikke deres største fokus de neste ukene.

Her skal Kongsvinger være klasser bedre. Enkel H.

Sportspills 96-rekker:
1. Viking - Rosenborg UB

2. Vålerenga - Odd H

3. Strømsgodset - Stabæk H

4. Bryne - Molde B

5. Alta - Bodø/Glimt B

6. Start - Mjøndalen HUB

7. Øygarden - Sarpsborg 08 UB

8. HamKam - Raufoss H

9. Ranheim - Aalesund UB

10. Sogndal - Åsane HU

11. Moss - Sandnes Ulf UB

12. Kongsvinger - Flekkerøy H

Sportspills 432-rekker:
1. Viking - Rosenborg HUB

2. Vålerenga - Odd HU

3. Strømsgodset - Stabæk H

4. Bryne - Molde B

5. Alta - Bodø/Glimt B

6. Start - Mjøndalen HUB

7. Øygarden - Sarpsborg 08 UB

8. HamKam - Raufoss H

9. Ranheim - Aalesund UB

10. Sogndal - Åsane HU

11. Moss - Sandnes Ulf HUB

12. Kongsvinger - Flekkerøy H