(Nettavisen)

Søndagens tippekupong består av ti VM-kvalifiseringskamper og to kamper fra spansk Segunda. En dyktig spiller stakk av med bonuspotten lørdag og kunnee kvittere ut drøye millionen for 12 rette. Dermed er Bonuspotten tilbake på "scratch" og på ca 240 000 kr på søndagens kupong. Innleveringsfrist er søndag kl 14.55.

DPå onsdag har Vikinglotto ca 133 millioner kroner i førstepremiepotten. Husk å levere kupongen din før spillefristen onsdag kl 18.

1. Luxembourg - Irland
Siste runde i gruppe A og vi innleder med en betydningsløs kamp. Luxembourg med 3-1 seier borte mot Aserbadsjan torsdag og har således tatt full pott mot Aserbadsjan. Innledet VM-kvalifiseringen med en overraskende 1-0 seier borte mot Irland og tapte kun 0-1 for sterke Serbia i forrige hjemmekamp. Dick Carlson soner karantene for gule kort.

Irland med solid hjemmekamp mot Portugal torsdag og fikk med seg ett poeng i kampen som endte 0-0. Men uansett hatt en skuffende VM-kvalifisering, og den eneste seieren er kommet borte mot svake Aserbadsjan (3-0). Har uansett hevet seg i det siste og spilt uavgjort hjemme både mot Serbia og Portugal.

Irland er overraskende store favoritter. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

2. Portugal - Serbia
Ren gruppefinale i gruppe A og kampen spilles på Estadio Da Luz i Lisboa. Forutsetningene er veldig grei, Portugal blir gruppevinner dersom de unngår tap. Nøyde seg med 0-0 borte mot Irland torsdag kveld, i visshet om at det var ingen forskjell på uavgjort og seier. Ruben Dias kommer nok inn i midtforsvaret søndag på bekostning av suspenderte Pepe.

Serbia er uten tap i denne kvalifiseringen, men de må altså vinne denne for å ta gruppeseieren. Kan i det minste glede seg over at de har Alexander Mitrovic i kanonform, men er neppe like sterke på bortebane som hjemme. Matija Nastastic, Marko Petkovic, Filip Djuricic og Darko Lazovic har alle måttet trekke seg fra troppen grunnet skader, men ingen av disse er uansett sentrale spillere.

Det vil overraske om Portugal taper denne, men U-faren er nok betydelig. HU.

3. Hellas - Kosovo
Det er en del betydningsløse kamper på søndagens tippekupong og dette er en av dem.

Etter 0-1 tap hjemme for Spania torsdag, kan ikke Hellas bli bedre enn nummer tre i gruppe B. Tok en flott 2-0 seier hjemme mot Sverige i september, men innledet kvaliken for svakt.

Kosovo ligger nederst i gruppe B med totalt fire poeng. Eneste seieren kom i den tredje runden med 1-0 borte mot Georgia. De to øvrige bortekampene er tapt med hhv 1-3 mot Spania og 0-3 mot Sverige.

Hellas er stor favoritt i denne, men kampen er helt betydningsløs. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Spania - Sverige
Rutinerte Spania har plutselig alt i egne hender foran gruppefinalen i gruppe B. Kampen spilles i Sevilla. Etter det overraskende 1-2 tapet borte for Sverige i begynnelsen av september, har Spania vunnet sine tre neste uten å slippe inn mål. Ansu Fati og Eric Garcia er eneste fravær av betydning.

Sverige hadde sjansene og burde ledet til pause borte mot Georgia torsdag kveld, men fotballen er nådeløs. Georgia scoret to ganger i andre omgang og vant 2-0. Sverige har ikke klart å forvalte seieren hjemme mot Spania og både tapt borte mot Hellas og Georgia etter det. Albin Ekdal er tilbake etter karantene for Sverige.

Spania har alt i egne hender og vinner gruppa med minimum uavgjort. Det vil være en sensasjon om Sverige skulle vinne i Sevilla. HU.

5. Kroatia - Russland
Gruppefinale i gruppe H. Kroatia ladet opp til denne med å smadre Malta hele 7-1 borte torsdag kveld. Men er to poeng bak Russland og må vinne for å ta gruppeseieren. Mateo Kovacic er eneste sentrale fravær for Kroatia.

Russland med 6-0 seier hjemme mot Kypros torsdag kveld og eneste poengtapet kom hjemme mot Kroatia 1. september. Unngår Russland tap i Kroatia, er de klare for neste års VM-sluttspill i Qatar.

Kun seier som gjelder for Kroatia i kveld, mens Russland blir gruppevinner med ett poeng eller seier. HU.

6. Malta - Slovakia
Etter å ha klart 2-2 borte mot Kypros for en måned siden, ble det en gedigen nedtur for Malta med 1-7 tap hjemme mot Kroatia torsdag kveld. Kun en seier er det blitt og den kom hjemme mot nettopp Kypros med 3-0. Overrasket stort borte mot Slovakia i andre runden med å klare 2-2 og ett poeng. Enrico Pepe soner karantene for gule kort.

Slovakia måtte nøye seg med 2-2 hjemme mot Slovenia torsdag kveld, til tross for at de spilte med en mann mer i over en halvtime. Er dermed oppe på 11 poeng, men har levert en litt skuffende VM-kvalifisering. Tre av fire bortekamper i kvaliken har endt uavgjort. Høyreback Pekarik soner karantene.

Malta gikk på en stjernesmell torsdag, men de klarte 2-2 borte mot Slovakia i andre runde. UB.

7. Slovenia - Kypros
Nok en betydningsløs kamp fra gruppe H. Slovenia ledet både 1-0 og 2-1 borte mot Slovakia torsdag kveld, men ble redusert til ti mann og dermed kom Slovakia tilbake til 2-2. Totalt 11 poeng og brukbare 2-1-1 på fire spilte hjemmekamper. Miha Blazic ble utvist mot Slovenia torsdag og soner følgelig karantene.

Kypros ligger sist i gruppa med fem poeng, samtlige poeng tatt på hjemmebane. Borte er laget uten en eneste scoring og 0-12 i målforskjell på fire spilte.

Er Slovenia noenlunde skjerpet, skal de vinne denne. H.

8. Armenia - Tyskland
Armenia innledet VM-kvalifiseringen sensasjonelt sterkt og tok ti poeng på de fire første kvalifiseringskampene. Men så tok moroa slutt, de fem siste kampene har kun gitt to poeng. Hadde fortsatt mulighet på andreplassen før torsdagens hjemmekamp mot Nord-Makedonia, men endte opp med 0-5 tap og er dermed ute av kampen om andreplassen. Sargis Adamyan, Taron Voskanyan, Varazdat Haroyan og Eduard Spertsyan var alle ute med karantene mot Nord-Makedonia, men er tilbake i kveld.

Tyskland ga seg ikke før det stod 9-0 i torsdagens hjemmekamp mot Liechtenstein. Bortsett fra sjokktapet mot Nord-Makedonia i tredje kvalifiseringsrunde (1-2), har Tyskland feid all motstand til side og står med formidable 32-3 i målforskjell. Antonio Rüdiger er ute med karantene, Joshua Kimmich og Serge Gnabry er begge skadet.

Armenia tapte 0-6 borte mot Tyskland og de tapte 0-5 hjemme mot Nord-Makedonia torsdag kveld. Det lukter definitivt borteseier i Yerevan søndag kveld. B.

9. Liechtenstein - Romania
Liechtenstein er definitivt ikke på samme nivå som Luxembourg og det er lett å blande disse to mininasjonene. Kun tatt ett poeng i denne kvaliken, det kom av alle ting borte mot Armenia (1-1) fjerde sist. De tre neste kampene har gitt tre tap og samlet 0-17 i målforskjell. Jens Hofer ble utvist mot Tyskland og soner karantene.

Romania hadde alt i egne hender i kampen om andreplassen før torsdagens runde. Skuffet gedigent da og måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot Island. Dermed tok Nord-Makedonia seg forbi med ett poeng og selv om Romania tar sine tre forventede poeng mot Liechtenstein, er de avhengige av at Nord-Makedonia avgir poeng hjemme mot Island. Valentin Mihaila er tilbake etter karantene, men i kveld må backkollega Andrei Ratu sone for gule kort.

Det er uansett ikke lett å argumentere for annet enn borteseier i denne. B.

10. Nord-Makedonia - Island
Maktdemonstrasjon av Nord-Makedonia borte mot Armenia med 5-0 seier torsdag kveld. Og all den tid Romania kun klarte 0-0 hjemme mot Island, åpnet alle VM-dører seg for Nord-Makedonia. Slår de Island hjemme i Skopje søndag kveld, sikrer de andreplassen i gruppe J og playoff.

Island har skuffet i denne VM-kvalifiseringen og hadde lite og ingenting å spille for borte mot Romania torsdag kveld. Overrasket litt med å få med seg ett poeng, men har forsåvidt ikke noe mer å spille for borte mot Nord-Makedonia heller.

Det er uansett verd å merke seg at Nord-Makedonia ikke har klart å slå verken Armenia eller Romania på hjemmebane. Begge de kampene endte 0-0. Men i kveld gjelder det andreplassen og playoff. H.

11. Girona - Cartagena
Søndagens tippekupong avsluttes med to kamper fra Segunda i Spania, som altså er nest høyeste nivå. Det er totalt 22 lag i denne divisjonen. De to øverste rykker direkte opp, mens lagene fra 3 til 6. plass spiller playoff om den tredje opprykksplassen. De fire nederste rykker direkte ned. Før helgens serierunde er det spilt 15 serierunder.

Girona har endt på 5. plass de to foregående sesongene, men ikke innledet like bra denne sesongen. Ligger på 13. plass med 18 poeng og har sju poeng opp til Valladolid på den viktige 6. plassen. Variable 3-2-3 på hjemmebane.

Cartagena rykket opp til Segunda foran forrige sesong og var innblandet i nedrykksstriden i det lengste. Endte tilslutt på 16. plass, kun tre poeng klar av nedrykksstreken. Åpnet bedre denne sesongen og ligger på 9. plass med 22 poeng. Spesielt på hjemmebane laget har levert (5-0-2), bortetallene er ikke bedre enn 2-1-5.

Det endte 2-1 til Girona i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi gir Girona full tillit. H.

12. Burgos - Ponferradina
Nyopprykkede Burgos har fått en krevende start i Segunda og ligger femte sist med 16 poeng. Etter sju poeng på tre kamper i midten av oktober, er det nå blitt tre strake tap, dog mot bra motstand. Brukbare 3-2-2 på sju spilte hjemmekamper.

Ponferradina er i gang med sin tredje strake sesong i Segunda. De endte helt nede på 18. plass i 19/20-sesongen, men hevet seg forrige sesong og endte på en flott 8. plass. Åpnet enda litt bedre denne sesongen og helt oppe på 5. plass med 26 poeng. Klart godkjent 3-2-2 på bortebane (identisk med hjemmetallene til Burgos).

Vrien kamp dette. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Luxembourg - Irland HUB

2. Portugal - Serbia HU

3. Hellas - Kosovo HU

4. Spania - Sverige HU

5. Kroatia - Russland HU

6. Malta - Slovakia UB

7. Slovenia - Kypros H

8. Armenia - Tyskland B

9. Liechtenstein - Romania B

10. Nord-Makedonia - Island H

11. Girona - Cartagena H

12. Burgos CF - Ponferradina U

432-rekker:
1. Luxembourg - Irland HUB

2. Portugal - Serbia HU

3. Hellas - Kosovo HUB

4. Spania - Sverige HU

5. Kroatia - Russland HU

6. Malta - Slovakia UB

7. Slovenia - Kypros H

8. Armenia - Tyskland B

9. Liechtenstein - Romania B

10. Nord-Makedonia - Island H

11. Girona - Cartagena H

12. Burgos CF - Ponferradina HUB