(Nettavisen)

Ukens midtukekupong består av åtte kamper fra OBOS-ligaen og fire kamper fra engelsk Championship. Samtlige kamper spilles onsdag kveld. Bonuspotten er på ca 2,1 mill kr. Innleveringsfristen er kl 17.55.

Onsdag er det ca 260 millioner kroner i Vikinglotto-potten

1. Fredrikstad - Start
Etter en måneds sommerpause, starter OBOS-ligaen opp igjen onsdag med full serierunde. Det er spilt 13 serierunder og det skiller kun 14 poeng mellom serieleder Hamkam og Grorud på sisteplass.

Nyopprykkede Fredrikstad har levert en flott første del av sesongen og ligger på 2. plass med 25 poeng. Kun to tap er det blitt og hjemme på Fredikstad stadion står FFK med 4-1-1. Avsluttet med 3-2-0 på de fem siste seriekampene før sommerferien.

Etter tre strake tap i begynnelsen av juli, tok Start sju poeng på de tre siste seriekampene før sommerferien. Har uansett hatt en skuffende første halvdel og fire nye spillere er ankommet i sommer. Ligger på 7. plass med 17 poeng og har altså åtte poeng opp til Fredrikstad på direkte opprykksplass. Brukbare 3-1-2 på bortebane.

Et forsterket Start er ikke sjanseløse i Fredrikstad. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Aalesund - Ranheim
Lars Arne Nilsens Aalesund har levert hjemme på Color Line stadion (4-2-0), men slitt vesentlig mer på bortebane der tre av sju kamper er tapt (3-1-3). Ligger på 4. plass med 24 poeng og har kun to poeng opp til serieleder HamKam. Avsluttet sterkt før sommerferien med sju strake kamper uten tap (5-2-0).

Variabel og skuffende av Ranheim hittil med 4-4-5 totalt og 16 poeng. Helt nede på 9. plass, men viste en viss fremgang på slutten av vårsesongen, før det ble et skuffende 3-4 tap hjemme mot Jerv i den siste seriekampen før sommerferien. Svake 1-2-3 på seks spilte bortekamper.

Aalesund er blant de største favorittene på midtukekupongen og vi gir Lars Arne Nilsens menn full tillit. H.

3. FK Jerv - HamKam
Toppkamp i Grimstad der tredjeplasserte Jerv tar imot serieleder HamKam.

Overraskende sterk første del av Jerv som ligger på 3. plass med 25 poeng, kun poenget bak serieleder HamKam. Ubeseiret på de sju siste seriekampene før ferien (4-3-0) og også ubeseiret hjemme i Grimstad (3-3-0).

HamKam topper tabellen med 26 poeng, men tapte faktisk tre av sine seks siste seriekamper før sommerferien og avsluttet med variable 3-0-3 på de seks siste. Står uansett med solide 4-1-1 på seks spilte bortekamper.

Det står 2-0-1 på de tre siste tilsvarende i Grimstad. Vi tror ikke hjemmesterke Jerv ryker på sesongens første hjemmetap i denne. HU.

4. Sandnes Ulf - Strømmen
Steffen Landro lyktes ikke med Sandnes Ulf og fikk sparken etter 1-2 tapet hjemme for HamKam 17. juli. Bojan Zajic styrer skuta midlertidig og han kunne se Ulf ta en meget viktig 1-0 seier borte mot Bryne i siste serierunde før sommerferien. Det sendte laget vekk fra jumboplassen og opp på 14. plass med 13 poeng. Kun en seier på seks spilte hjemmekamper på Østerhus Arena (1-2-3).

Strømmen er a poeng med Sandnes Ulf, men litt færre minusmål gjør at Strømmen ligger på plassen over Sandnes Ulf i OBOS-ligaen. Står med kun to bortetap på seks kamper, de fire øvrige har endt med poengdeling. Strøøem er således uten borteseier hittil.

2-2 i tilsvarende kamp forrige sesong. Nå tror vi mest på hjemmeseier, men utelukker ikke helt at Strømmen får med seg poeng. HU.

5. Sogndal - KFUM Oslo
Sogndal har mistet sitt store talent Sivert Mannsverk som har dratt til Molde. Samtidig har Kristoffer Valsvik meldt overgang til Start. Spørsmålet er hvordan dette vil påvirke opprykksambisjonene til Sogndal. Men Sogndal avsluttet med tre strake seire før sommerferien, blant annet med råsterk 1-0 seier borte mot Raufoss i siste serierunde før sommerferien. Ligger på 5. plass med 21 poeng og har kun fem poeng opp til serieleder HamKam. Solide 3-3-1 hjemme på Fosshaugane.

KFUM Oslo fortsetter å levere sterkt på hjemmebane (4-1-2) og underprestere på bortebane (0-4-2). Ligger på plassen bak Sogndal, men har fire poeng opp til hjemmelaget.

3-0 og 4-2 i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. Sogndal er veldig stor favoritt, men vi merker oss at KFUM har spilt uavgjort i fire av seks bortekamper hittil. HU.

6. Stjørdals-Blink - Raufoss
Hjemmelaget innledet sesongen med seks tap og kun en seier på de sju første seriekampene. Deretter har det gått veldig mye bedre for trønderne som avsluttet med 3-1-2 på de seks siste seriekampene før sommerferien. Ligger uansett nest sist med kun 13 poeng. Fine 3-1-2 på seks spilte hjemmekamper.

Nedadgående formkurve for Raufoss som ligger nede på 15. plass med 15 poeng. Kun to seire på de sju siste seriekampene før sommerferien (2-1-4). Har ikke vært noe stort bortelag de to foregående sesongene og den trenden har fortsatt denne sesongen. Svake 0-3-3 på de seks spilte bortekampene hittil.

Raufoss vant dog 2-0 i tilsvarende bortekamp forrige sesong. Vi tror klart mest på hjemmeseier denne gang. H.

7. Ullensaker/Kisa - Bryne
Kampen er utsatt grunnet coronasmitte og karantene og vil bli trukket. Tirsdag kveld viser tegnfordelingen 40-30-30. Da blir det bingo i trekningsmaskinen. HUB.

8. Åsane - Grorud
Åsane innledet sesongen med 2-3 tap hjemme mot nyopprykkede Fredrikstad, men tok deretter fire strake seire. Men oppturen ble kortvarig. På de sju siste seriekampene før sommerferien, tok Åsane kun fire poeng. Seieren i denne perioden kom overraskende nok borte mot serieleder HamKam. Har falt ned til 11. plass og står med 16 poeng. Moderate 2-1-3 på seks spilte hjemmekamper.

Tabelljumbo Grorud med kun 12 poeng, men det er kun ett poeng til tre lag som står med 13 poeng. Avsluttet første del av sesongen med fire strake tap før sommerferien og står med beskjedne 1-2-4 på sju spilte bortekamper.

1-1 og 2-3 i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. Vi blir overrasket om Grorud vinner denne. HU.

9. Birmingham - Bournemouth
De fire siste kampene på ukens midtukekupong er alle hentet fra engelsk Championship der det spilles full midtukerunde denne uken.

Flott start for Birmingham som innledet med en overraskende 1-0 seier borte mot opprykksfavoritt Sheffield United. Lørdag ble det 0-0 hjemme mot Stoke. Har endt på nedre halvdel de tre foregående sesongene og er ikke blant favorittene til å nå playoff denne sesongen heller. Svake 6-4-13 på hjemmebane forrige sesong.

Bournemouth tok seg til playoff forrige sesong etter å ha endt på 6. plass da, men røk ut i første playoffrunde mot Brentford. Innledet denne sesongen med 2-2 hjemme mot West Bromwich, mens det ble 2-1 seier borte mot Nottingham Forest lørdag. I den kampen ble David Brooks utvist og han soner følgelig karantene her.

Det endte 1-3 i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi lar Bournemouth få full tillit på en vrien midtukekupong. B.

10. Middlesbrough - Queens Park Rangers
Middlesbrough var helt i nærheten av playoff i 2018/19-sesongen, men måtte ta til takke med den sure 7. plassen. Har ikke klart å gjenskape den prestasjonen de to siste sesongene og endte på 10. plass forrige sesong. Fin start på denne sesongen med 1-1 borte mot Fulham i seriepremieren og 2-1 seier hjemme mot Bristol City lørdag.

Queens Park Rangers leverte en sterk avslutning forrige sesong, men en svak første halvdel gjorde at det endte med 9. plass. Stefan Johansen er ny kaptein for året og QPR har innledet med litt skuffende 1-1 hjemme mot Millwall i seriepremieren og overbevisende 3-0 seier borte mot Hull lørdag.

Queens Park Rangers har slått Middlesbrough på Riverside stadium de to foregående sesongene og er en motivert favoritt også denne gang. Vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Nottingham Forest - Blackburn
Nottingham Forest endte på en skuffende 17. plass forrige sesong. Helt identiske 6-8-9 både hjemme og borte da. Ingen pangstart denne sesongen heller og begge åpningskampene har endt med 1-2 tap. Coventry borte i seriepremieren og lørdag samme tapssifre hjemme mot Bournemouth.

To 15. plasser og en ellevteplass er fasiten for Blackburn de tre foregående sesongene i Championship. Var stilt litt forventninger til laget foran forrige sesong, men de ble ikke innfridd. Bedre start denne sesongen med 2-1 seier mot Swansea i seriepremieren og sterkt bortepoeng mot Millwall lørdag (1-1).

Nottingham Forest har vunnet de to siste tilsvarende på City Ground. Feelingen er at Nottingham Forest tar sin første seier for sesongen onsdag kveld. H.

12. West Bromwich - Sheffield United
Begge disse lagene rykket ned fra Premier League i vår og de er blant favorittene til direkte opprykk denne sesongen.

Solid start av West Bromwich med 2-2 borte mot solide Bournemouth i seriepremieren og fulgte opp med 3-2 seier hjemme over Luton lørdag. Ledet faktisk 3-0 i den kampen, men seieren var aldri fare da Lutons andre mål kom åtte minutter på overtid.

Sheffield United imponerte og overrasket alle med en knallsterk 9. plass i Premier league i 2019/20-sesongen, men var ikke i nærheten av å gjenskape den prestasjonen forrige sesong og endte helt sist i Premier League. Er en av de aller største favorittene i Championship denne sesongen, men har ikke fått noen drømmestart. Røk 0-1 hjemme mot Birmingham i seriepremieren og måtte nøye seg med 0-0 borte mot Swansea lørdag kveld.

Det endte 1-0 til West Bromwich i tilsvarende kamp i Premier League forrige sesong. Vi gir hjemmelaget full tillit også denne gang. H.

96-rekker:
1. Fredrikstad - Start U

2. Aalesund - Ranheim H

3. FK Jerv - HamKam HU

4. Sandnes Ulf - Strømmen HU

5. Sogndal - KFUM Oslo HU

6. Stjørdals-Blink - Raufoss H

7. Ullensaker/Kisa - Bryne HUB

8. Åsane - Grorud HU

9. Birmingham - Bournemouth B

10. Middlesbrough - Queens Park Rangers UB

11. Nottingham Forest - Blackburn H

12. West Bromwich - Sheffield United H

432-rekker:
1. Fredrikstad - Start HUB

2. Aalesund - Ranheim H

3. FK Jerv - HamKam HU

4. Sandnes Ulf - Strømmen HU

5. Sogndal - KFUM Oslo HU

6. Stjørdals-Blink - Raufoss H

7. Ullensaker/Kisa - Bryne HUB

8. Åsane - Grorud HU

9. Birmingham - Bournemouth B

10. Middlesbrough - Queens Park Rangers HUB

11. Nottingham Forest - Blackburn H

12. West Bromwich - Sheffield United H