(Nettavisen)

Det er to kamper fra engelsk Premier League, én kvartfinale i FA Cupen, fem kamper fra italiensk Serie A, to kamper fra spansk La Liga og to kamper fra Tysk Bundesliga på søndagskupongen denne uken. Bonuspotten er nå oppe i ca 500 000 kroner og innleveringsfristen er klokka 14.55.

Onsdag er det ca 111 millioner kroner i Vikinglotto-potten.


1. West Ham - Arsenal
De to første kampene er hentet fra Premier League. Herlig London-derby søndag ettermiddag. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 1-3 like før jul i 2019, mens det ble 2-1 til Arsenal i det omvendte møtet mellom lagene tidligere i sesongen. West Ham røk 0-1 borte mot tabelltoer Manchester United forrige søndag, men kan se tilbake på en kjempesesong så langt der de ligger på 5. plass med 48 poeng før helgens kamper. Tre poeng skiller opp til Chelsea på 4. plassen som gir Champions League-spill. De har pene 8-3-3 hjemme i hovedstaden og står med tre seire og to tap på sine siste fem. Masuaku, Ogbonna og Randolph er fortsatt ute, mens Fornals, Fredericks og Yarmolenko er på vei tilbake og kan snart være aktuelle. Lingard returnerer etter å ha stått over mot klubben han er utleid fra.

Arsenal skuffet kanskje litt med å tape 0-1 hjemme for Olympiakos i Europaligaen torsdag kveld, men etter å ha vunnet 3-1 på bortebane i første kamp betyr det avansement og kvartfinale på Artetas mannskap. De snudde 0-1 til seier 2-1 hjemme over Tottenham i det prestisjefylte lokaloppgjøret i Nord-London forrige søndag og ligger med det på en 10. plass med 41 poeng før denne. 3-1-1 på de siste fem, mens det har blitt 6-2-6 borte. Saka og Willian sto over torsdag og er tvilsomme til denne, ellers ser det greit ut. Martin Ødegaard startet på benken mot Olympiakos, men er nok høyaktuell fra start igjen til dette oppgjøret.

Prøver en småfrekk UB-variant på det minste kupongforslaget søndag, men på 432-rekkeren blir det helgardering - HUB.

2. Aston Villa - Tottenham
Det endte 2-3 her forrige sesong. Aston Villa kan se tilbake på en god sesong så langt, selv om de har variert en del både i prestasjoner og resultater. De ligger på 9. plass med 41 poeng i øyeblikket og har i tillegg én kamp mindre spilt enn lagene rundt seg på tabellen. Det betyr at plassen allerede er berget for Birmingham-klubben som kommer fra to strake uavgjort og står med 1-2-2 på sine siste fem. Forrige fredag spilte de 1-1 borte mot Newcastle. Hjemme har de 5-2-5. Grealish er trolig tilbake her, noe som naturligvis er gledelig. Wesley er fortsatt ute, mens duoen Hause og Traore returnerer trolig også de.

Tottenham gikk på en real smell i Kroatia torsdag kveld da laget røk ut av Europaligaen etter ekstraomganger borte mot Dinamo Zagreb med 0-3 og 2-3 sammenlagt etter at de vant 2-0 hjemme i London i første oppgjør. For en uke siden tapte de også det prestisjefylte London-oppgjøret 1-2 borte mot Arsenal på Emirates, noe som plasserer Mourinhos lag på 8. plass med 45 poeng før denne runden. 3-0-2 på de siste fem. Borte har det blitt 6-3-5. Son er ute med skade, mens Lamela soner for det røde kortet han pådro seg mot Arsenal for en uke tilbake. Viktige Pierre-E,ile Höjbjerg var ute med karantene mot Dinamo, men er tilbake i kveld.

Vi ser ingen annen utvei enn å helgardere denne. Det blir spennende å se hvordan Tottenham responderer på torsdagens Europa-smell på bortebane. HUB.

3. Leicester - Manchester United
FA Cup, kvartfinale. Nummer tre mot nummer to i Premier League. Tilsvarende oppgjør i ligaen 2. juledag endte 2-2. Leicester er på 3. plass i ligaen med 56 poeng etter sist helgs klare 5-0 seier hjemme over bunnlaget Sheffield United og er på god vei mot en topp fire-plassering denne sesongen. De har slått ut Stoke, Brentford og Brighton på veien hit og står med 7-1-6 på hjemmebane i ligaen. Under, Barnes, Justin, Maddison, Morgan og Pereira skal alle være ute, mens Tavares og Praet returnerer mest sannsynlig for Brendan Rodgers.

Manchester United er klare for kvartfinalen også i Europaligaen etter at laget slo Milan 1-0 på bortebane torsdag kveld takket være en skadefri Paul Pogba som kom inn og avgjorde tidlig i 2. omgang. De er nummer to i ligaen med ett poeng mer enn Leicester og spilte 2-2 her i romjula. De har slått ut Watford, Liverpool og West Ham til nå og er Premier Leagues tredje beste bortelag med imponerende 9-6-0 så langt. Kun Manchester City og Leicester har gjort det bedre på fremmed gress. Sist søndag slo de West Ham 1-0 hjemme og mye skal nå galt dersom de ikke spiller Champions League-fotball igjen kommende sesong. Jones, Martial og Mata er trolig ute, mens Bailly og Cavani betegnes som usikre. Nevnte Pogba og van de Beek er tilbake igjen, mens Rashford blir trolig klar.

Spennende kvartfinale mellom et skadeskutt, men uthvilt hjemmelag og et Manchester United-lag som trives som fisken i vannet på bortebane. UB.

4. Juventus - Benevento
Over til italiensk Serie A. Det endte 1-1 i det omvendte møtet mellom lagene i slutten av november. Regjerende mester Juventus er på 3. plass med 55 poeng, ti poeng bak den suverene serieleder Inter, men de har én kamp til gode og har for alvor begynt å finne formen med småpene 4-1-0 på de siste fem etter at de tapte bortekampen mot Napoli i midten av forrige måned. Hjemme i Torino har det blitt solide 10-2-1. Forrige helg slo de nedrykkstruede Cagliari 3-1 på utebane. Cuadrado soner karantene, mens Dybala, Ramsey og Demiral er ute med skade.

Benevento har klart seg brukbart etter opprykket sist sesong og befinner seg på 16. plass med 26 poeng før denne. Fire poeng skiller ned til Cagliari under streken etter det småstygge 1-4 tapet på hjemmebane mot Fiorentina sist helg. Ingen seier siste ti: 0-5-5 og borte har de 4-3-6. Falque, Letizia og Depaoli er skadet, mens duoen Glik og Schiattarella soner.

Juventus skal være et sikkert holdepunkt på kupongen søndag. H.

5. Sampdoria - Torino
Sampdoria ligger midt i haugen på 11. plass med 32 poeng og har havnet i et slags ingenmannsland på tabellen i øyeblikket. Sist helg røk de 1-3 borte mot Bologna, lagets femte strake kamp uten seier: 0-2-3. De har 5-2-6 hjemme i Genova og vant 1-0 i tilsvarende oppgjør forrige sesong. I det omvendte møtet mellom lagene tidligere i sesongen ble det 2-2. Torregrossa er ute med skade, mens Ramirez er suspendert i denne.

Torino ligger utsatt til på 17. plass med 23 poeng, men de har vunnet to av de siste fire (2-0-2) og har i tillegg én kamp til gode på Cagliari under streken som ligger poenget bak. Onsdag slo de Sassuolo 3-2 hjemme og klatret over nedrykksstreken, mens det har blitt 3-4-6 borte. Baselli og Nkoulou mangler.

Vi tror det skal holde med HU i kamp 5. Det er på tide med en Sampdoria-seier igjen nå, men helt til å stole på er de ikke.

6. Udinese - Lazio
Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte målløst i en kamp som ble spilt i juli fjor, mens Udinese slo til og vant 3-1 på bortebane i det motsatte oppgjøret mellom lagene tidligere denne sesongen. Udinese har fem kamper på rad uten tap (2-3-0) og har nå klatret opp på 10. plass med 33 poeng og fått et pusterom på elleve poeng ned til lagene under streken. Sist helg spilte de 1-1 borte mot Genoa, mens det har blitt 5-3-5 hjemme. Deulofeu, Okaka, Ouwejan, Pussetto og Jajalo er alle ute hos hjemmelaget.

Lazio er ute av Champions League etter 1-2 tapet borte mot tittelforsvarer Bayern München i Tyskland onsdag kveld (2-6 sammenlagt) og kan nå konsentrere seg fullt og helt om ligainnspurten i Serie A. De slo tabelljumbo Crotone 3-2 hjemme i forrige runde og ligger på 7. plass med 46 poeng etter 2-0-3 på de siste fem. 6-2-5 borte. Felipe og Fares er begge ute.

Vi ender opp med UB og har en følelse av at Lazio nå vil avslutte sesongen på best mulig måte og igjen melde seg på i kampen om en topp fire-plassering.

7. Fiorentina - Milan
Fiorentina slo til med en overbevisende 4-1 seier borte over Benevento sist helg og ligger dermed på 13. plass i Serie A med 29 poeng. Det skiller nå sju poeng ned til Cagliari under streken etter 2-1-2 på de siste fem. Hjemme i Firenze har de 5-5-4. Det endte 1-1 her i det tilsvarende møtet sist sesong, mens Milan vant 2-0 på hjemmebane da disse møttes på San Siro i slutten av november i det motsatte oppgjøret inneværende sesong. Igor er ute, ellers ser det greit ut.

Milan er ute av Europaligaen etter 0-1 tapet hjemme mot Manchester United torsdag kveld og ligger på 2. plass i ligaen med 56 poeng etter 27 runder. Det skiller hele ni poeng opp til byrival Inter som topper, mens Juventus på 3. plass ligger poenget bak med én kamp mindre spilt. 2-1-2 på de siste fem etter at laget tapte 0-1 hjemme mot Napoli forrige helg. Solide 11-1-1 gjør dem til ligaens beste bortelag. Leao, Mandzukic og Romagnoli er skadet og fortsatt ikke aktuelle, mens Rebic soner.

På det minste forslaget satser vi på at ikke bortesterke Milan taper og spiller UB, mens på 432-rekkeren blir det helgardering av oppgjøret - HUB.

8. Roma - Napoli
Viktig oppgjør i kampen om en 4. plass i Serie A. Roma tok en sterk 2-1 seier borte over Shakhtar Donetsk i Ukraina i Europaligaen torsdag og er dermed videre til kvartfinalen med klare 5-1 sammenlagt. De gikk på en lei 0-2 smell borte mot Parma i ligaen forrige helg og ligger nå på 6. plass med 50 poeng, to poeng bak Atalanta som er nummer fire. Sterke 10-3-1 hjemme. På de fem siste har det blitt 2-1-2. Det endte 2-1 her sist sesong, mens Napoli vant hele 4-0 i det omvendte møtet mellom lagene inneværende sesong. Peres er suspendert, mens Zaniolo er langtidsskadet og fortsatt ikke aktuell. Ute er også Veretout, Jesus og Mkhitaryan grunnet skade.

Napoli er ute av Europa og har nå bare serien å fokusere på utover våren. De kommer fra en sterk 1-0 seier borte over tabelltoer Milan forrige søndag og har pene 3-1-0 på de siste fire. Ligger på 5. plass med 50 poeng, samme poengsum som vertskapet. 7-1-5 borte. Di Lorenzo soner, mens Petagna, Ghoulam og Rrahmani er på skadelista.

Roma får tillit på det minste systemet i en åpen kamp, men på det største kupongforslaget halvgarderer vi oppgjøret - HU.

9. Atletico Madrid - Alaves
De to neste kampene er hentet fra spansk La Liga. Serieleder i Spania Atletico Madrid er ute av Champions League etter onsdagens 0-2 tap borte mot Chelsea i London (0-3 sammenlagt) og har nå fullt fokus på seriemesterskapet i La Liga. De topper serien fire poeng foran Barcelona, mens det skiller seks ned til byrival Real Madrid. Sist helg spilte de 0-0 borte mot Getafe og har med det 2-2-1 på de siste fem. Pene 10-3-1 hjemme i den spanske hovedstaden. Tilsvarende oppgjør i fjor endte 2-1, samme sifre som Atletico vant da de gjestet Alaves tidligere denne sesongen. Felix soner, ellers ser det greit ut om dagen.

Alaves er på 18. plass og under streken med sine 23 poeng etter kun ett poeng på de fem siste kampene (0-1-4). Etter fire strake tap ble det 1-1 hjemme mot Cadiz forrige helg. 2-3-8 borte. Det skiller kun ett poeng opp til Elche på trygg grunn for laget som har 0-1-4 på de fem siste innbyrdes oppgjørene mot serielederen. Ely er skadet og fortsatt ute, mens duoen Garcia og Pina begge er ute med karantene.

En kamp Atletico Madrid rett og slett bare skal vinne nå dersom de skal holde gigantene Barcelona og Real Madrid på avstand. H.

10. Real Sociedad - Barcelona
Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 2-2 like før jul i 2019, mens det ble 1-1 i cupen her tilbake i januar i år. Barcelona vant 2-1 i det motsatte oppgjøret mellom lagene i ligaen i midten av desember. Real Sociedad er ute av Europa etter exiten mot Manchester United for et par uker tilbake og befinner seg på en sterk 5. plass i La Liga i øyeblikket med sine 45 poeng. Det skiller dog hele ni poeng opp til Sevilla på 4. plass som gir Champions League-spill til høsten. Sist søndag skuffet de kanskje litt med å tape 0-1 borte mot Moldes overmenn fra Granada. 6-5-2 hjemme. Formen siste fem viser 3-1-1. Moya, Sangalli, Elustondo og Zaldua er på skadelista, mens Zubimendi, Silva, Monreal og Fernandez har et håp om å bli klare.

Barcelona røk som kjent ut av Champions League mot Paris Saint-Germain nylig, men de har heng på serieleder Atletico Madrid i ligaen og skal også spille cupfinale i Spania. De er på 2. plass med 59 poeng før denne runden, fire bak Atletico Madrid, med elleve runder igjen å spille og har pene 9-1-0 på sine siste ti i serien der de har funnet formen for alvor. 9-1-3 på fremmed gress for Messi & co. Mandag slo de tabelljumbo Huesca 4-1 hjemme. Pique skal være usikker for Barca, mens Fati, Roberto og Coutinho mangler fortsatt.

Det er en småvrien kupong som ligger og venter på oss søndag, så vi må gi full tillit til et gulljagende Barcelona på bortebane. B.

11. Hertha Berlin - Bayer Leverkusen
To kamper fra Tysk Bundesliga avslutter søndagskupongen denne uken. Tilsvarende oppgjør sist sesong endte 2-0, mens det ble 0-0 i det omvendte møtet mellom lagene tidligere denne sesongen. Hertha Berlin lever ytterst farlig om dagen der de ligger på en kvalikplass med 21 poeng før denne runden. Svake 1-2-7 er fasiten på de siste ti og hjemme i hovedstaden har det blitt 3-2-7 for Jarsteins lag til nå denne sesongen. Forrige helg røk de 0-2 borte mot Erling Braut Haalands Borussia Dortmund. Det er kun målforskjellen som skiller ned til Mainz under streken, mens det er ett poeng opp til Arminia Bielefeld og Köln på trygg grunn. Hele åtte mann rapporteres ute: Löwen, Dilrosun, Cunha, Khedira, Radonjic, Plattenhardt, Torunarigha og Ngankam.

Bayer Leverkusen er heller ikke i sin beste form om dagen med 1-2-2 på de fem siste kampene og kun tre seire på de siste ti for laget som også er ute av Europaligaen etter exit mot Young Boys for noen uker siden. De kommer fra et skuffende 1-2 tap hjemme mot svakt plasserte Arminia Bielefeld for en uke tilbake og ligger på 6. plass med 40 poeng. 6-3-3 borte. De har fire poeng opp til Eintracht Frankfurt på 4. plass. Paulinho og Wirtz skal begge være usikre. Fra før er 2 x Bender, Baumgartlinger, Fosu-Mensah, Arias, Sinkgraven og keeper Hradecky alle ute hos gjestene.

To lag litt ute av form der spesielt Hertha Berlin lever farlig om dagen. Vi spiller B.

12. Freiburg - Augsburg
Det har blitt 1-1 i de tre siste oppgjørene mellom disse to lagene i Bundesliga. Freiburg kommer fra 0-1 tap borte mot nestjumboen Mainz forrige helg og ligger med det på 9. plass med 34 poeng. De har 1-1-3 på de siste fem og har tapt tre av sine siste fire. Hjemme har det blitt 5-4-4. Flekken mangler fortsatt, mens det er usikkert om Kwon og Tempelmann rekker oppgjøret.

Augsburg innehar 13. plassen med sine 29 poeng i øyeblikket og har foreløpig et lite pusterom på åtte poeng ned til lagene under streken i Bundesliga. Sist fredag slo de Borussia Mönchengladbach 3-1 på hjemmebane og har 2-1-2 på de siste fem og 4-2-6 på reisefot. Iago mangler, mens Jensen, Pedersen, Moravek, Vargas og Finnbogason alle er usikre.

Vi satser på at det er slutt på poengdelingene mellom disse og tror Freiburg vil reise seg på eget gress søndag. H i kamp tolv.

Sportspills 96-rekker:

1. West Ham - Arsenal UB

2. Aston Villa - Tottenham HUB

3. Leicester - Manchester United UB

4. Juventus - Benevento H

5. Sampdoria - Torino HU

6. Udinese - Lazio UB

7. Fiorentina - Milan UB

8. Roma - Napoli H

9. Atletico Madrid - Alaves H

10. Real Sociedad - Barcelona B

11. Hertha Berlin - Bayer Leverkusen B

12. Freiburg - Augsburg H


Sportspills 432-rekker:

1. West Ham - Arsenal HUB

2. Aston Villa - Tottenham HUB

3. Leicester - Manchester United UB

4. Juventus - Benevento H

5. Sampdoria - Torino HU

6. Udinese - Lazio UB

7. Fiorentina - Milan HUB

8. Roma - Napoli HU

9. Atletico Madrid - Alaves H

10. Real Sociedad - Barcelona B

11. Hertha Berlin - Bayer Leverkusen B

12. Freiburg - Augsburg H