(Nettavisen)

Denne ukens lørdagskupong består av fem kamper fra Premier League, fem fra Championship og to fra Eliteserien. Bonuspotten har steget til ca. 2,4 millioner kroner. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

Det er ca. 14 millioner i Lotto-potten! Legg din kupong her

1. Strømsgodset - Brann
Etter en fin periode med 2-2-0 på fire seriekamper står Strømsgodset nå med to strake tap etter at det ble 0-1 borte mot Sarpsborg 08 sist. Nå er det derimot klart for hjemmekamp igjen for drammensklubben som helt klart trives best hjemme på Marienlyst. 5-2-0 på sju kamper er flotte tall, og det er den soleklart største grunnen til at de fortsatt ligger på 11.plass med sju poeng ned til kvalik. De solgte nettopp Mawa til Kristiansund, men han har uansett ikke blitt noe "hit" i Drammen og blir kanskje ikke noe stort tap sånn sett. Noen nye skader foruten de langtidsskadede har de heller ikke.

Brann hadde en steintøff periode sist uke med mye utenomsportslig styr, men slo kraftig tilbake søndag med en uhyre viktig seier 3-2 over Sandefjord. De lå under 1-2 til pause, og det å snu den kampen i 2.omgang etter det presset de har vært gjennom viste bra moral. Trener Horneland har stått fram som en skikkelig leder den siste tiden, og kanskje klarer han å snu skuta for bergensklubben. Nå er de ubeseiret på tre kamper, (1-2-0), men nå kommer en ny bortekamp og der har de den dårligste statistikken i hele Eliteserien med 0-1-6 og kun ett poeng. De ligger fortsatt sist i serien, men med fem poeng på de tre siste kampene har de faktisk kneppet litt innpå lagene foran og ligger nå to poeng bak Mjøndalen på kvalik. Fredag kom beskjeden om at Barmen har fått sparken, mens keeper Andersen har valgt å terminere sin kontrakt med klubben. Strand, Sery og Gerson er også skadet her.

Brann fikk seg en skikkelig opptur sist, men er elendige borte. Strømsgodset er sterke på Marienlyst og har en flott hjemmestatistikk. H.

2. Stabæk - Mjøndalen
Et bunnmøte får vi servert på Nadderud når Stabæk tar imot Mjøndalen. For etter to strake seire kom Stabæk hardt nedpå jorda igjen med 1-5 borte for Kristiansund sist. Dermed ligger de fortsatt under streken med tolv poeng som er likt med lørdagens motstander Mjøndalen. Stabæk lekker kraftig bakover på banen og 34 baklengs er flest i Eliteserien når vi nå har kommet halvveis. Sju poeng på sju hjemmekamper er heller ikke særlig imponerende, men 3-1 over Sarpsborg 08 i sist hjemmekamp var positivt. Det ble 0-0 her forrige sesong, men Stabæk har generelt hatt et bra tak på Mjøndalen med 3-1-0 på de fire siste hjemme. Foran denne har de hentet inn Bolly på på lån fra Molde, mens Wangberg og Kassi er ute. I tillegg må trener Kjønø på UEFA-kurs, slik at han ikke bli å se på benken under denne kampen.

Mjøndalen har fått det skikkelig den siste tiden, selv om det spillemessig var positivt i store deler av hjemmekampen mot Rosenborg sist. Likevel ble det tap 1-2, og dermed står Mjøndalen med stygge 1-4-5 på sine ti siste i serien. Særlig tapene mot Tromsø og Stabæk var meget skuffende, og man kunne ane konturene av noe som holdt på å rakne. Denne kampen bli meget viktig i bunnstriden, for foran denne ligger Mjøndalen utrygt plassert på kvalik med tolv poeng der kun målforskjellen skiller ned til dagens motstander Stabæk. Skistad og Ordagic er fortsatt ute.

Stabæk fikk en smell sist etter to fine kamper. Mjøndalen er i elendig form, men har likevel klart fire poengdelinger på siste ti. Det kan bli en ny en her og vi dobler opp med HU i en meget viktig kamp for begge lag.

3. Brighton - Watford
Brighton snudde bortekampen mot Burnley i serieåpningen med to mål på fem minutter, og dermed endte det med en fin 2-1 seier etter at de lå under til det gjensto et kvarter. Hjemme er ikke Brighton noe særlig bedre enn de er på bortebane, og akkurat kampene deres mot Watford har en tendens til å bli meget jevne. Det ble uavgjort her både i 2020 (1-1) og 2019 (0-0), og hele fire av de sju siste møtene lagene imellom her på Arnex Stadium har endt med poengdeling. Her må de klare seg uten både Burn, Lamptey, Scherpen og Welbeck som alle er skadet. I tillegg er Veltman usikker etter å ha vært i karantene.

Watford fikk også en flott start etter opprykket når de slo Aston Villa 3-2 på hjemmebane i første kamp. De ledet faktisk hele 3-0 og den siste reduseringen kom langt på overtid slik at seieren var i realiteten aldri truet. Etter at oppkjøringen viste nedadgående form, (2 seire -> 2 uavgjort -> 2 tap) var nok det en skikkelig vitaminpille for guttene foran sesongens første bortekamp. Watford var ikke dårlige borte sist sesong (38 poeng på 23 kamper), men det var likevel på hjemmebane de la det største grunnlaget for opprykk. Kampene mot Brighton bruker dog å bli jevne, så de kan snike med seg noe her. Pedro er ikke tilgjengelig, mens Kucka og Chalobah er usikre.

Brighton blir nok greie favoritter her på hjemmebane, men Watford bruker å by på kamp her i disse kampene. Vi håper på en liten smell og kjører HU.

4. Aston Villa - Newcastle
Aston Villa skuffet vel litt i første kamp borte mot nyopprykkede Watford når de kom under 0-3 før de begynte å skape noe særlig. De hadde en del ball, men skapte meget lite foran mål. Til gjengjeld virker det småslapt bakover, og selv om det til slutt endte 2-3 var de ikke særlig nære noe poeng i det hele tatt. Den siste reduseringen kom sågar på en straffe i det 97.minutt og var det siste som skjedde i kampen. Hjemme mot Newcastle har de hatt bra kontroll de senere år med to strake seire og fem hjemmekamper uten tap. Trezeguet, Watkins, Traore og Sanson er ute.

Newcastle fikk heller ikke noe pangstart på sesongen når de møtte West Ham på hjemmebane. De tok ledelsen både 1-0 og 2-1 tidlig, men det sprakk til slutt opp i 2.omg og West Ham snudde kampen til 2-4. Newcastle slet med forsvaret forrige sesong (62 baklengs) og fire baklengs på hjemmebane i første kamp var nok ikke det trener Steve Bruce ville se. Her på Villa Park har de slitt de siste årene med 0-2-3 siste fem, og det kan bli vrient igjen mot et revansjesugent hjemmelag. Her mangler de Dummett, Anderson, Shelvey og Dubravka med skader mens Darlow er syk.

Aston Villa har vunnet de to siste her mot Newcastle og er nok ivrige på revansje etter tapet i første runde. Newcastle slipper inn for mye mål og det må bli H her.

5. Crystal Palace - Brentford
Londonklubben Crystal Palace fikk som ventet trøbbel i derbyet borte mot Chelsea i serieåpningen. Det endte til slutt med 0-3 og nå venter et nytt London-derby, men denne gang på hjemmebane mot nyopprykkede Brentford. Man skal dog ha i bakhodet at Crystal Palace ikke var noe særlig bedre på hjemmebane enn bortebane sist sesong, og faktisk scoret de flere mål borte (21) enn hjemme (20). Likevel hadde de en ganske fin oppkjøring foran denne sesongen (4-1-1), og at de tapte på Stamford Bridge var vel ikke noe sjokk sånn sett. Her mangler de Eze, Ferguson og Olise med skader, mens Milivojevic er ute av personlige grunner.

Opprykkerne fra Brentford smalt skikkelig til i serieåpningen når de gjorde Arsenal til smågutter med en overraskende seier 2-0 hjemme på Brentford Community Stadium. Riktignok manglet Arsenal er god del av sitt offensive skyts, men Brentford lot seg ikke be to ganger og med en scoring i hver omgang ble det en bedre tilbakekomst til den øverste divisjonen enn noen kunne ha tenkt seg. Nå kommer de med sekken full av glød og selvtillit, og med en ganske skadefri tropp (Jensen og DaSilva er ute) skal det bli spennende å se hva de klarer her.

Crystal Palace er ikke noe sånn kruttsterkt hjemmelag. Møter et Brentford fulle av guts, og London-derby er alltid tett. Vi prøver HU.

6. Leeds - Everton
Leeds har ikke hatt noen fin oppkjøring foran denne sesongen med 1-2-4 i treningskampene, og de fikk så hatten passet i åpningen borte mot Manchester United når målene rant inn på Old Trafford. Hele 1-5 ble det til slutt, og alle baklengsmålene er den store bekymringen nå for Bielsa. 17 baklengs er status på de fem siste kampene, og det er altfor dårlig på dette nivået. Dog var de en god del bedre på hjemmebane forrige sesong med 29 poeng på 19 kamper, men mot Everton ble det et hjemmetap 1-2 tilbake i februar. Llorente og Forshaw er eneste skader foran denne.

Everton var bedre på bortebane enn hjemme sist sesong, men med fansen tilbake på Goodison Park tok de en sterk hjemmeseier 3-1 over Southampton i første kamp. Etter en sommer med få kamper, ny manager etc. var det knyttet en del spenning til den første seriekampen med Benitez bak roret, men selv om de lå under 0-1 til pause kom de tilbake og vant til slutt klart 3-1 etter tre mål i 2.omgang. Både Richarlison og Calvert-Lewin fikk sine første for sesongen og de to blir viktige denne sesongen, særlig for de offensive bidragene. Forrige sesong vant de 2-1 her mot Leeds, og Everton var generelt sterke på fremmed gress der kun Manchester-klubbene og Leicester tok flere poeng enn Everton sesongen igjennom. James er fortsatt ute, men ellers har de en ganske så skadefri tropp her selv om Kean, Gbamin og Gomes er usikre.

Denne er vrien. Leeds var ganske gode hjemme forrige sesong, men har helt elendig form nå. Everton var en av de bedre lagene på fremmed gress forrige sesong, men gjør av til noen helt forferdelige kamper. Vi må gardere opp med HUB.

7. Manchester City - Norwich
Manchester City har fått noen skikkelige karameller i starten av denne sesongen der de først tapte 0-1 i Community Shield mot Leicester før de tapte med samme sifre borte mot Tottenham i serieåpningen sist helg. Det bør ha gjort sitt til de skjønner alvoret når når nyopprykkede Norwich kommer på besøk til Etihad Stadium. Fjorårets klare seriemestere skal ha stall til å vinne her med både to, tre og fire mål, men alle kamper skal spilles og Norwich kommer hit med ingenting å tape. Sist disse lagene møttes her for så vidt over et år siden vant Manchester City 5-0, men Norwich vant det motsatte oppgjøret 3-2 slik at alt er mulig. Foden og Delap er ute her, mens Gundogan er usikker.

Norwich rykket altså direkte opp igjen foran denne sesongen etter at de rykket ned for akkurat et år siden. De kunne ikke fått en mer knallhard åpning enn Liverpool (H), Manchester City (B), Leicester (H) og Arsenal (B) slik at her blir de kastet rett i\ut i det. Første testen mot Liverpool gikk vel kanskje som den måtte når de til slutt tapte 0-3, men da vet de i hvertfall hva de går til. Her er de nærmest forventet å tape med flere mål og de kan komme hit med alt å vinne og lave skuldre. Det ble 0-5 her forrige gang de var oppe, og noe annet enn en hjemmeseier vil være et stort sjokk. Placheta er syk, mens Byram er skadet.

Denne skal være klink H.

8. Blackburn - West Bromwich
Blackburn har helt klart fått en fin start på sesongen med sju poeng på de tre første kampene. De to siste kampene har i tillegg vært bortekamper, og 1-1 mot Millwall ble fulgt opp av sterke 2-1 borte mot Nottingham Forest sist. Plusser man på hjemmeseieren 2-1 over Swansea i første kamp så har man en fin sesongåpning for de blå og hvite som nok ønsker å forbedre forrige sesongs 15.plass.

De får dog ingen enkel oppgave her når West Bromwich tar turen. På samme måte som hjemmelaget har nemlig også West Bromwich startet sesongen med sju poeng og 2-1-0 på tre kamper. Etter nedrykket fra Premier League hadde de en fin oppkjøring som gjør det at de nå står uten tap på sine sju siste kamper. To fine hjemmeseire har det blitt mot Luton (3-2) og Sheffield United (4-0), mens de klarte 2-2 mot Bournemouth i sin hittil eneste bortekamp.

West Bromwich blir nok favoritter her, men Blackburn har vist bra form og kan lure med seg poeng her på hjemmebane. Vi dobler opp med UB på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren får HUB.

9. Derby - Middlesborough
Wayne Rooney har absolutt ikke fått utdelt den enkleste hånda å spille med, men noen lyspunkter har kommet i løpet av den seneste uka. Det har vært mye styr rundt laget, og for en måned siden hadde han så vidt en stall. Nå har de fått inn både Baldock og Jagielka, og etter at de startet med kun ett poeng på de to første kampene mot Huddersfield (1-1) og Peterborough (1-2) kom endelig seieren sist med 1-0 over Hull. Det var nok en etterlengtet trepoenger, og nå skal de tilbake igjen på hjemmebane. Der har de ikke vunnet etter 90 min siden de slo Luton 2-0 tilbake i april, men laget har blitt markant styrket i løpet av de siste ukene.

Middlesborough har fått nøyaktig samme start med 1-1-1 og fire poeng. De har dog hatt et ganske hardt program med blant annet en hard bortekamp mot Fulham (1-1). To jevne hjemmekamper deretter mot Bristol City (2-1) og QPR (2-3) gjør at sesongen har begynt helt på det jevne. Akkurat her på Pride Park har de slitt litt de siste årene, og de to siste sesongene har dette oppgjøret endt med Derby-seier.

Vrient å vite hvor man har Derby etter den siste månedens støy. Nå har det kommet noen forsterkningen og seieren sist var viktig. Middlesborough klarte dog 1-1 borte mot Fulham og viser at de spiller jevnt med de fleste. Det blir UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Fulham - Hull
Forrige sesongs Premier League-lag Fulham har fått en fin start etter nedrykket. 1-1 hjemme mot Middlesborough i åpningen har blitt etterfulgt av to fine borteseire mot Huddersfield (5-1) og Millwall (2-1) og dermed er Londonklubben godt i rute så langt etter at forrige sesong ble avsluttet på en forferdelig måte med 0-2-8 siste 10.

Et lag som ikke har hatt en like god start er Hull. Sesongen begynte riktig så bra med hele 4-1 borte over Preston, men etter den seieren har ingenting klaffet. Kampen etter røk de ut av Ligacupen mot Wigan på straffer, mens i serien har de nå spilt to hjemmekamper på rad der de har tapt begge to. Først 0-3 mot QPR, før det ble 0-1 mot Derby sist. Dermed begynner det å bli lenge siden sist scoring, og det passer nok dårlig mot et Fulham i fin form.

Fulham har begynt bra denne sesongen, og H her bør være en av kupongens sikreste.

11. Sheffield United - Huddersfield
Sheffield United har absolutt ikke fått det til å stemme etter nedrykket fra Premier League. De tok seg videre i Ligacupen med 1-0 over Carlisle, men i serien har det vært langt mellom lyspunktene hittil i sesongen. De røk 0-1 i hjemmepremieren mot Birmingham, og nå kommer de fra to strake bortekamper uten nettkjenning. De tok med seg et poeng mot Swansea (0-0), mens de ble helt avkledd sist mot West Bromwich (0-4). Dermed venter de fortsatt på sin første scoring for sesongen, og hjemme mot Huddersfield forventes det er seier.

For Huddersfield har heller ikke spilt all verdens til fotball hittil, selv om de står med 1-1-1. De klarte så vidt 1-1 hjemme mot Derby i sin første kamp, mens de ble fullstendig overkjørt i hjemmepremieren mot Fulham (1-5). Sist tok de en ganske så heldig hjemmeseier 1-0 over Preston i en kamp som var ganske så jevnspilt før et selvmål avgjorde kvarteret før slutt.

Skal Sheffield United ha noen muligheter til å kunne rykke opp igjen så skal slike kamper vinnes. Fansen forventer en bedre prestasjon, og Huddersfield har ikke akkurat blomstret hittil. Vi prøver H, men helt sikre er vi absolutt ikke.

12. Stoke - Nottingham Forest
Stoke er blant tetlagene som har klart sju poeng her i starten, og særlig seieren 3-1 borte mot Swansea sist var imponerende. Også 0-0 borte mot Birmingham nest sist var bra, og legger man til at de slo Reading 3-2 i åpningen så skjønner man hvorfor folk er fornøyde i Stoke on Trent for øyeblikket. I tillegg vant de 2-1 over Fleetwood i Ligacupen, slik at man venter vel egentlig bare på smellen. Norske Leo Skiri Østigård har allerede gjort seg bemerket med sin første scoring for klubben (mot Swansea) og det skal bli meget spennende å se om midtstopperen tak nye steg i jakten på en plass i elleveren til landslagstrener Ståle Solbakken.

Skogvokterne fra Nottingham har fått en start i den helt andre siden av spekteret. Tre strake (men knepne) tap har det blitt mot Coventry, Bournemouth og Blackburn, alle med sifrene 1-2. Dermed ligger de helt nede i bunnen av tabellen, og sammen med Preston er de eneste lag uten poeng denne sesongen. Likevel har tapene vært knepne, og statistikken kunne vært en helt annen med litt gli. (Ledet 1-0 over Coventry til 81.min & slapp inn 1-2 mot Blackburn etter 86.min) Det ble dog 1-1 i begge møtene disse lagene mellom i fjor, og det kan fort skje igjen om Nottingham Forest endelig får litt marginer med seg.

Likevel må et Stoke i flott form få et utgangstips, slik at det blir H på 96-rekkeren, mens vi dobler opp med HU på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1. Strømsgodset - Brann H

2. Stabæk - Mjøndalen HU

3. Brighton - Watford HU

4. Aston Villa - Newcastle H

5. Crystal Palace - Brentford HU

6. Leeds - Everton HUB

7. Manchester City - Norwich H

8. Blackburn - West Bromwich UB

9. Derby - Middlesborough HB

10. Fulham - Hull H

11. Sheffield United - Huddersfield H

12. Stoke - Nottingham Forest H

Sportspills 432-rekker:
1. Strømsgodset - Brann H

2. Stabæk - Mjøndalen HU

3. Brighton - Watford HU

4. Aston Villa - Newcastle H

5. Crystal Palace - Brentford HU

6. Leeds - Everton HUB

7. Manchester City - Norwich H

8. Blackburn - West Bromwich HUB

9. Derby - Middlesborough HUB

10. Fulham - Hull H

11. Sheffield United - Huddersfield H

12. Stoke - Nottingham Forest HU