(Nettavisen)

Ukens midtukekupong består av to returkamper i åttedelsfinalen i Champions League, en kamp fra Premier League, en kamp fra engelsk Championship og avsluttes med samtlige åtte kamper fra første åttedelsfinale i Europa League. De fire første kampene spilles onsdag kveld, mens kampene fra Europa League spilles torsdag kveld. Innleveringsfristen er onsdag kl 18.55. Bonuspotten er på ca 2,2 mill kr.

Onsdag er det ca 73 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Liverpool - RB Leipzig
Liverpool gikk altså på sitt sjette strake hjemmetap i Premier League søndag da det ble 0-1 tap mot Fulham. Er faktisk helt nede på 7. plass og har hele sju poeng opp til Chelsea på 4. plass, når det kun er 10 serierunder igjen. Liverpool lever meget farlig i kampen om topp fire, men har en strålende mulighet til å ta seg til kvartfinale i Champions League i og med at de vant første oppgjør i Budapest med 2-0. Returkampen spilles også på Puskas Arena i Budapest. Fabinho startet på benken mot Fulham søndag, men er ventet å starte kveldens kamp. Ozan Kabak er usikker. Joe Gomez, Virgil van Dijk, Jordan Henderson og Joel Matip er kjent ute med langtidsskader.

RB Leipzig har rykket fra i toppen av Bundesliga sammen med Bayern München og ligger på 2. plass med 53 poeng, det er kun to poeng opp til Bayern. Samtidig er det åtte poeng ned til Wolfsburg på 3. plass. Viser strålende form i Bundesliga med 7-1-1 på de ni siste seriekampene, men tapte altså 0-2 i første oppgjør mot Liverpool. Alexander Sørloth har vært sprek i det siste, men i følge velrennomerte kicker.de starter han på benken også i kveld. Angelino er ute.

Liverpool er ikke overraskende gjort til ganske klar favoritt på tippekupongen, men vi setter Leipzig som knepen favoritt. Uansett blir det HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

2. Paris Saint-Germain - Barcelona
Fantastisk utgangspunkt for PSG foran returoppgjøret hjemme i Paris. Vant 4-1 på Camp Nou i det første oppgjøret og det virker helt usannsynlig at Barcelona kan snu dette. Har faktisk tapt seks kamper i hjemlig Ligue 1 denne sesongen og ligger på 2. plass med 60 poeng. Neymar er fortsatt ute med skade, det samme gjelder for Juan Bernat og Moise Kean.

Barcelona går som toget i La Liga for tiden og står med 13-3-0 på de 16 siste seriekampene. Men tapte fire av de 10 første seriekampene og har fortsatt en jobb å gjøre for komme i kapp med serieleder Atletico Madrid. Med en kamp mer spilt enn Atletico, skiller det tre poeng i Atleticos favør. Gerard Pique, Ansu Fati, Sergi Roberto, Phillipe Coutinho og Ronald Araujo er alle uaktuelle for Barcelona.

PSG vil nok bevake sin ledelse fra det første oppgjøret og ta lite risiko her. Vi tror likevel ikke de taper. HU.

3. Manchester City - Southampton
Etter 22 strake seire, alle turneringer medregnet tok seiersrekken slutt for Manchester City søndag. Ett effektivt Manchester United vant 2-0 på Etihad. Med ti serierunder igjen å spille, har likevel Manchester City 11 poengs forsprang ned til Manchester United på 2. plass. Stod med sju strake ligaseire hjemme på Etihad før søndagens tap. Phil Foden, Aymeric Laporte, Kyle Walker og Bernardo Silva startet alle på benken mot Manchester United søndag og flere av dem vil garantert starte onsdagens seriekamp. Sergio Aguero kan også vært aktuell for startoppstillingen for City som fortsatt har bortimot skadefritt lag.

Southampton stod med åtte tap og en poengdeling på de ni siste seriekampene før lørdagens bortekamp mot Sheffield United. Den vant de 2-0 og tok dermed sin første trepoenger i Premier League siden de slo Liverpool 1-0 hjemme så langt tilbake som 4. januar. Tok seg opp på 33 poeng med den seieren og ligger på 14. plass. Moderate 4-4-6 på bortebane. Danny Ings er igjen ute med skade, og heller ikke Oriol Romeu, Michael Obafemi eller Theo Walcott er aktuell for denne kampen.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende. H.

4. Barnsley - Derby
De fleste eksperter mente at Barnsley kom til å kjempe mot nedrykk før sesongen, men de tipsene er gjort grundig til skamme. Tangerte sin egen rekord fra 1921 de slo Queens Park Rangers 3-1 borte forrige onsdag. Fulgte opp med å ta sin sjuende strake seier da de slo Birmingham 1-0 hjemme lørdag. Tok seg opp på en sensasjonell 6. plass med den seieren og er for første gang denne sesongen inne på playoff med sine med sine 57 poeng. Solide 10-3-4 på hjemmebane. Ben Williams og Liam Kitching er eneste spillere ute med skade.

Derby med fire tap på sine fem siste bortekamper, men har samtidig tatt 13 poeng på sine fem siste hjemmekamper. Har levert en meget skuffende sesong og ligger helt nede på 19. plass med kun 38 poeng. Wayne Rooney venter nok mest på neste sesong, men nedrykkfaren er ikke over ennå, all den tid det kun er seks poeng ned til Rotherham under streken som i tillegg har to kamper mindre spilt.

Det står 1-1-1 i de tre siste tilsvarende. Vi tror Barnsley tar sin åttende strake seier i kveld. H.

5. Ajax - Young Boys
De åtte siste kampene på ukens midtukekupong er alle hentet fra første kamp i åttedelsfinalen i Europa League og samtlige spilles torsdag kveld. Returoppgjørene spilles neste torsdag.

Ajax kom til sluttspillet i Europa League fra Champions League siden de tok 3. plass i gruppespillet der. Vant både bortekampen og hjemmekampen med 2-1 mot den franske serielederen Lille i 16-delsfinalen. Topper som vanlig den nederlandske serien og har seks poeng ned til PSV på 2. plass, og i tillegg en kamp mindre spilt. Andre Onana soner karantene, mens Sebastian Haller som har vært suksess siden overgangen fra West Ham ikke er spilleberettiget i Europa League.

Young Boys ble trukket mot Bayer Leverkusen i 16-delsfinalen og vant hjemmeoppgjøret med 4-3 i en ellevill fotballkamp. Gikk deretter hen og vant returkampen borte med 2-0 og tok en råsterk skalp. Totalt overlegen i hjemlig liga denne sesongen og har hele 19 poeng ned til Servette på 2. plass etter 24 serierunder. Er i første åttedelsfinale noensinne. Førstekeeper David von Ballmoos pådro seg en smell i helgens seriekamp og er usikker.

Under tvil gir vi Ajax full tillit i første oppgjør hjemme i Amsterdam. H.

6. Dynamo Kiev - Villarreal
Dynamo Kiev skuffet med 1-1 i første 16-delsfinale hjemme mot Club Brügge, men vant 1-0 i returkampen i Belgia. Kom inn i sluttspillet i Europa League som treer i sin gruppe i Champions League. Der tok laget kun fire poeng, men Ferencvaros tok kun ett poeng. 0-4 tap mot Barcelona og 0-2 tap mot Juventus i hjemmekampene i CL. Hjemmelaget har en del skader i sitt mannskap.

Villarreal sliter med formen i La Liga, der det ikke er blitt en seier på de åtte siste seriekampene (0-5-3). Har falt ned til 7. plass med 37 poeng og har hele 11 poeng opp til Sevilla på 4. plass. Kun tre av 13 bortekamper er vunnet i La Liga (3-7-3). Tok seg greit av Salzburg i 16-delsfinalen med 2-0 seier borte i første kamp og 2-1 i returkampen hjemme. Francis Coquelin, Alberto Moreno og Vicente Iborra er ute for bortelaget.

Villareal var gode mot Salzburg og bør unngå tap i Kiev. UB.

7. Manchester United - Milan
Manchester United med en knallsterk bortekamp mot Manchester City søndag kveld og seier 2-0. Men de røk altså ut av Champions League med kun 3. plass i sin gruppe og måtte ta til takke med sluttspill i Europa League istedenfor. Der gjorde laget kort prosess med Real Sociedad i første kamp og vant hele 4-0 i Spania. Hjemmereturen ble en formalitet. Dean Henderson fortsetter i mål for United, mens Marcus Rashford er usikker etter å ha måttet forlate banen mot City søndag. Paul Pogba er fortsatt uaktuell.

Milan med en solid sesong i Serie A og ligger på 2. plass med 56 poeng og har seks poeng opp til serieleder Inter. Imponerte ikke i 16-delsfinalen mot Røde Stjerne. Det endte 2-2 i Beograd, mens returkampen på San Siro endte 1-1 og Milan tok seg videre på bortemålsregelen. Zlatan Ibrahimovic, Mario Mandzukic, Brahim Diaz og Hakan Calhanoglu er fortsatt ute for Milan.

Manchester United må ha en ypperlig vinnersjanse i første oppgjør hjemme på Old Trafford. H.

8. Slavia Praha - Rangers
Vi advarte for Slavia Praha foran bortereturen mot Leicester i 16-delsfinalen etter at det endte 0-0 i det første oppgjøret i Praha. Tsjekkerne var freidige nok til å vinne 2-0 i returen på King Power Stadium og tok seg fortjent til åttedelsfinale og blir en knalltøff utfordring for Rangers i åttedelsfinalen. Stanislav Tecl mistet begge kampene mot Leicester, men er tilbake fra skade nå.

Rangers har tatt tilbake tronen i Skottland og vært helt suverene denne sesongen. Etter 32 serierunder står Rangers med smått fenomenale 28-4-0 og 88 poeng. Det er hele 20 poeng ned til Celtic på 2. plass. Tok seg veldig greit av belgiske Royal Antwerp i åttedelsfinalen med 4-3 seier borte i første kamp og 5-2 seier i hjemmereturen. Leon Balogun soner karantene for gule kort.

Slavia Praha er favoritt, men Rangers har virkelig hevet seg denne sesongen. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Tottenham - Dinamo Zagreb
Gareth Bale har endelig kviknet til liv i Tottenham-trøyen og stod for to av målene i lørdagens 4-1 seier hjemme mot Crystal Palace i Premier League. Bale med fire scoringer for Totteham i de to siste hjemmekampene i Premier League. Han scoret også i begge kampene mot østerrikske Wolfsberger i 16-delsfinalen. Tottenham med 4-1 seier borte og 4-0 seier hjemme i de to kampene. Jose Mourinho har veldig få problemer med sitt lag, men Giovani Lo Celso er trolig fortsatt ute.

Dinamo Zagreb med seier både borte og hjemme mot russiske Krasnodar i 16-delsfinalen. Vant 3-2 borte i første kamp og kontrollerte inn en 1-0 seier i hjemmereturen. Dinamo gikk ellers ubeseiret gjennom sin gruppe i Europa League. Bartol Franjic sonet karantene i returkampen mot Krasnodar, men er tilgjengelig igjen torsdag kveld.

Tottenham har vist form i det siste, spesielt hjemme på Tottenham Hotspur Stadium. H.

10. Granada - Molde
Respektløse Granada er med i Europa for første gang og imponerte i 16-delsfinalen med 2-0 seier hjemme mot Napoli og holder unna med 1-2 tap i returen og er altså klar for sin første åttedelsfinale i Europa League noensinne. Har vært sterke på hjemmebane i La Liga siden oppryket før forrige sesongg. 10-3-6 i fjorårssesongen og 7-3-3 hittil denne sesongen. Det er en del skader i troppen til hjemmelaget.

Molde med heorisk bragd mot Hoffenheim i 16-delsfinalen. Hadde marginene med seg i "hjemmekampen" i Villarreal i det første oppgjøret og klarte 3-3. Fantastisk keeperspill av Andreas Linde i returoppgjøret borte i Hoffenheim som de sensasjonelt vant 2-0. Viktige Stian Gregersen er tilbake igjen etter å ha sonet karantene i den siste kampen mot Hoffenheim.

Granada skal uansett være favoritt i det første oppgjøret med tanke på lagets solide hjemmestyrke. HU.

11. Olympiakos - Arsenal
Olympiakos var klart best i den greske ligaen forrige sesong og var da 18 poeng foran PAOK på 2.plass. Har vært like overlegne denne sesongen og etter 25 serierunder har Olympiakos 16 poeng ned til Aris Thessalonoki på 2. plass. De har vunnet 28 av 31 spilte hjemmekamper de to sesongene i serien. Vant 4-2 hjemme mot PSV Eindhoven i første kamp i 16-delsfinalen og holdt unna til 1-2 tap på bortebane.

Arsenal er hektet av i Premier League der de ligger på 10. plass med 38 poeng og har 12 poeng opp til Chelsea på 4. plass. Måtte slite for å ta seg av Benfica i 16-delsfinalen. Det endte 1-1 i første kamp og vant 3-2 i returoppgjøret etter seiersmål av Aubemeyang i sluttminuttene. Emile Smith Rowe er eneste skadebekymring for Mikal Arteta.

Olympiakos tapte 0-2 hjemme mot Porto og 0-1 hjemme mot Manchester City i gruppespillet i Champions League, mens de vant 1-0 hjemme mot Marseille. Det er ikke gitt at Arsenal vinner første kamp i Hellas. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Roma - Shaktar Donetsk
Roma med knallsterke 10-3-1 hjemme på Stadio Olimpico i Serie A, der laget ligger på 4. plass med 50 poeng. Tok seg veldig greit av portugisiske Braga i 16-delsfinalen. Vant første kamp borte med 2-0 og seiret 3-1 i hjemmereturen. Edin Dzeko, Nicolo Zaniolo og Jordan Veretout mister trolig alle torsdagens hjemmekamp.

Shaktar Donetsk med overkommelig motstand i 16-delsfinalen i israelske Maccabi Tel Aviv. Vant både borte (2-0) og hjemme (1-0). Tok seg helt til semifinalen forrige sesong, da ble det som kjent kun spilt en kamp i sluttspillrundene. Semifinalen endte med 0-5 tap mot Inter og den kampen ble spilt i tyske Düsseldorf. Ligger på 2. plass i den ukrainske serien etter 17 serierunder med 36 poeng, det er fire poeng opp til serieleder Dynamo Kiev. Taras Stepanenko og Maksym Malyshev er de eneste fraværene for Dynamo Kiev.

Roma er fryktelig store favoritter på midtukekupongen, men Shaktar Donetsk er ingen kasteball i Europa. HU.

96-rekker:
1. Liverpool - RB Leipzig HUB

2. Paris Saint-Germain - FC Barcelona HU

3. Manchester City - Southampton H

4. Barnsley - Derby H

5. Ajax - Young Boys H

6. Dynamo Kiev - Villarreal UB

7. Manchester United - Milan H

8. Slavia Praha - Rangers HU

9. Tottenham - Dinamo Zagreb H

10. Granada - Molde HU

11. Olympiakos Piraeus - Arsenal U

12. Roma - Shakhtar Donetsk HU


432-rekker:
1. Liverpool - RB Leipzig HUB

2. Paris Saint-Germain - FC Barcelona HU

3. Manchester City - Southampton H

4. Barnsley - Derby H

5. Ajax - Young Boys H

6. Dynamo Kiev - Villarreal UB

7. Manchester United - Milan H

8. Slavia Praha - Rangers HUB

9. Tottenham - Dinamo Zagreb H

10. Granada - Molde HU

11. Olympiakos Piraeus - Arsenal HUB

12. Roma - Shakhtar Donetsk HU