(Nettavisen)

Lørdagens tippekupong består av to kamper fra Eliteserien, seks kamper fra Premier League og avsluttes med to kamper fra engelsk Championship. Bonuspotten er på ca en million. Innleveringsfristen er som vanlig kl 17.55.

Lørdag trekkes seks ekstra Lotto-millionærer. Spillefrist lørdag kl 18.00

1. Lillestrøm - Kristiansund
Ni serierunder gjenstår av Eliteserien og det er fortsatt full spenning både i gullkampen og i nedrykksstriden.

Lillestrøm satte nok pris på landslagspausen ettersom de gikk på fire strake tap før pausen. Geir Bakkes menn er definivt ute av gullkampen, men har fortsatt bra kontakt med Kristiansund på 3. plass. Ligger på 6. plass med 34 poeng og har fire poeng opp til KBK. Det som kanskje bekymrer LSK mest, er at de fire tapene har kommet mot lag fra nedre halvdel. Har faktisk tatt litt flere poeng borte (5-3-3) enn hjemme (5-1-4). Gjermund Åsen var ute mot Sarpsborg 08 sist, men er tilbake nå. Finske Kaan Kairinen blir derimot ikke klar.

Kristiansund dro naturligvis nytte av at Rosenborg fikk Adam Andersson utvist allerede etter ett minutt da møtte RBK hjemme for 14 dager siden og vant den kampen 1-0. Tok seg dermed forbi Rosenborg og opp på 3. plass. Står med totalt 38 poeng, hele 28 av disse er tatt hjemme (9-1-1). Betydelig mer moderate prestasjoner på bortebane (3-6-6).

Det står 1-2-0 på de tre siste tilsvarende på Åråsen. Vi tror Lillestrøm taper denne. HU.

2. Molde - Tromsø
Etter en svak periode med kun fem poeng på fem seriekamper, imponerte Molde med 3-1 seier borte mot Odd i siste kamp før landslagspausen. Molde holder dermed sin andreplass og med totalt 41 poeng, er det kun tre poeng opp til serieleder Bodø/Glimt. Knallsterke 8-1-1 hjemme på Aker stadion.

Tromsø var heldige som berget 1-1 hjemme mot Brann tredje sist, men tok deretter en fullt fortjent 2-1 seier borte mot Lillestrøm. Fulgte opp uken etter med å ta sesongens første hjemmeseier da Haugesund ble slått 2-0 på Alfheim. Tromsø har dermed kommet seg opp på 22 poeng og har fire poeng ned til Brann på kvalifiseringsplassen. Klart anstendige 4-3-4 på bortebane, tabellsituasjonen tatt i betraktning.

Molde har slått Tromsø hjemme i de tre siste tilsvarende i Eliteserien og selv om Tromsø har vært gode den siste tiden, tror vi Molde vinner denne. H.

3. Brentford - Chelsea
De seks neste kampene på lørdagens tippekupong er alle hentet fra Premier League.

Nyopprykkede Brentford har tatt Premier League med storm og ligger på 7. plass med 12 poeng. Kun en kamp er tapt og laget står med 3-3-1 totalt. Holdt Liverpool til 3-3 hjemme nest sist og tok en knallsterk 2-1 seier borte mot West Ham sist, men skal sies at laget hadde marginene med seg i den kampen. Kristoffer Ajer og Vitaly Janelt gikk begge glipp av kampen mot West Ham, men er tilbake lørdag. Shandon Baptiste pådro seg en skuldeskade mot West Ham og er ute.

Chelsea ble herjet med av Manchester City i den nest siste seriekampen, attpåtil hjemme på Stamford Bridge, men slo som ventet tilbake hjemme mot Southampton uken etter og vant komfortabelt 3-1. Har vært sterke borte og slått Arsenal 2-0 og Tottenham 3-0, samt spilt 1-1 mot Liverpool. Antonio Rudiger er ute, mens N'Golo Kante er friskmeldt etter coronasmitte. Også Reece James er tilbake lørdag.

Chelsea fikser normalt tre poeng i kveld. B.

4. Manchester City - Burnley
Manchester City med bortekamp mot Chelsea, bortekamp mot PSG og bortekamp mot Liverpool i den siste uken før landslagspausen. Imponerte stort mot Chelsea og vant 1-0, røk 0-2 for et effektivt PSG og kom tilbake fra både 0-1 og 1-2 til 2-2 mot Liverpool. Måtte faktisk nøye seg med 0-0 mot Southampton i siste hjemmekamp i Premier League. Ferran Torres skadet seg under landskampsamling med Spania og kan være ute i opptil tre måneder. Både Ederson og Gabriel Jesus spilte for Brasil natt til fredag og spiller ikke lørdagens kamp.

Fire lag er uten seier på de sju første serierundene og Burnley er blant dem. Men fikset sterke 2-2 mot Leicester i siste bortekamp, for så å skuffe med kun å klare 0-0 hjemme mot Norwich i den siste serierunden før landslagspausen. Har ellers tomålstap borte mot både Liverpool og Everton. Kaptein Ben Mee har testet positivt for corona og er uaktuell. Matej Vydra og Charlie Taylor er begge usikre.

Manchester City har slått Burnley 5-0 hjemme på Etihad de tre foregående sesongene. Det ender nok med hjemmeseier igjen. H.

5. Leicester - Manchester United
Det vil seg ikke helt for Brendan Rodgers og Leicester så langt denne sesongen. Etter en bra start med sju poeng på de tre første seriekampene, er det kun blitt to poeng på de fire neste. Skuffet med kun 2-2 hjemme mot Burnley nest sist og skuslet bort en 2-0 ledelser borte mot Crystal Palace sist og måtte nøye seg med ett poeng. Kaptein og hærfører Jonny Evans kan rekke sin første kamp siden april, mens Jannik Vestergaard er ute

Manchester United har heller ikke imponert på slutten. Har hatt hjemmekamper mot hhv Aston Villa og Everton i sine to siste seriekamper og stod igjen med ett poeng på disse to. Raphael Varane er ute på ubestemt tid, men Harry Maguire kan bli klar. Fed og Edinson Cavani spilte landskamper i Sør-Amerika så sent som torsdag kveld og er trolig uaktuelle. Marcus Rashford er endelig friskmeldt.

Det endte 2-2 i tilsvarende kamp på King Power Stadium forrige sesong. Vrien kamp dette. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

6. Southampton - Leeds
Fire lag er uten seier på de sju første serierundene og Southampton er blant dem. Men hele fire av de sju kampene er endt med poengdeling og de har klart poeng mot både Manchester United og Manchester City. Røk 0-1 for Wolverhampton i forrrige hjemmekamp, men har holdt både Manchester United og West Ham til poengdeling på hjemmebane. Spissen Che Adams skadet seg på oppdrag for Skottland mot Israel og er uaktuell. Kaptein James Ward-Prowse ble utvist sist og soner sin første av tre kampers karantene.

Leeds med sesongens første trepoenger i den siste serierunden før landslagspausen med 1-0 seier hjemme mot Watford. Hadde møtt motstand i kampene før det og har spilt 1-1 borte mot både Burnley og Newcastle. Patrick Bamford, Luke Ayling and Robin Koch. Raphinha har vært i aksjon for Brasil og de spilte så sent som natt til fredag, han er neppe aktuell for lørdagens kamp. Kalvin Phillips er touch and go.

Leeds vant 2-0 på St. Marys forrige sesong. Vi utelukker ingen utfall denne lørdagen. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Norwich - Brighton
Etter å ha innledet sesongen med seks strake tap, ble det endelig poeng for nyopprykkede Norwich med 0-0 borte mot Burnley før 14 dager siden. Det kommer uansett til å bli en kamp for å overleve. Hjemme er det blitt tap for Liverpool (0-3). Leicester (1-2) og Watford (1-3). Mathias Normann, Todd Cantwell og Milot Rashica er alle ventet å bli klare til lørdagens kamp. Christoph Zimmermann er ute med en ankelskade.

Solid innledning av Brighton som står med 4-2-1 på sine sju første seriekamper og dermed er ett av fire lag på 14 poeng (Manchester City, Manchester United og Everton er de tre andre). Hadde fortjent seieren hjemme mot Arsenal sist, men måtte nøye seg med 0-0. Slått Burnley og Brentford borte, mens det er blitt 1-1 mot Crystal Palace. Yves Bissouma, Adam Webster og Enock Mwepu kan alle være tilbake for Brighton, mens Danny Welbeck og Steven Alzate er ute med skader.

Det endte 0-1 i tilsvarende kamp på Carrow Road i 2019/20-sesongen. Vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Aston Villa - Wolverhampton
Aston Villa klarte ikke å følge opp sin knallsterke 1-0 seier borte mot Manchester United nest sist og røk 1-2 borte mot Tottenham sist. Det er bortebane som har vært problemet hittil, der er det tre tap og kun en seier foreløpig. Hjemme på Villa Park er laget ubeseiret og uten baklengsmål og står med sju poeng på tre spilte. Bertrand Traore og Carney Chukwuemeka er begge usikre, mens Leon Bailey helt sikkert er ute

Wolverhampton innledet sesongen med tre strake ettmålstap, til tross for at de var best i alle de tre kampene. De fire neste seriekampene har gitt tre seire og et skuffende 0-2 tap hjemme mot Brentford. Francisco Trincao er eneste fravær for Wolverhampton.

0-1 og 0-0 i tilsvarende kamp på Villa Park de to foregående sesongene. HU.

9. Bristol City - Bournemouth
De fire siste kampene på lørdagens tippekupong er alle hentet fra Championship. Her er det spilt 11 serierunder og Bournemouth topper tabellen med 25 poeng, mens Derby som er trukket 12 poeng, ligger sist med to poeng. Midtbanespilleren Han-Noah Massengo er eneste fravær for Bristol City.

Spesiell innledning for Bristol City som står med sterke 4-0-2 på seks spilte bortekamper, men laget står med fire poengdelinger og ett tap på hjemmebane. Ligger på 9. plass med 16 poeng og har seks poeng opp til West Bromwich på 2. plass. Junior Stanislas, kreftsyke David Brooks og Lewis Cook er ute for bortelaget.

Serieleder Bournemouth er det eneste ubeseirede laget i Championship. Står med rekken 7-4-0 og 25 poeng. To av de tre siste bortekampene er endt med 0-0, mens de tre siste hjemmekampene alle er vunnet 2-1.

Det endte 1-2 i tilsvarende kamp forrige sesong. Bournemouth er ubeseiret hittil, vi tror de er ubeseiret også etter denne. UB.

10. Sheffield United - Stoke
Etter ti poeng på fire kamper, tydet mye på at Sander Berge og hans Sheffield United, endelig var på rett vei. Men røk skuffende 0-2 borte mot Middlesbrough og 1-2 borte mot Bournemouth i de to siste seriekampene før landslagsoppholdet. En av de største opprykksfavorittene står således med kun 12 poeng, og har ti poeng opp til West Bromwich på 2. plass. Lys Mousset and Sander Berge er begge tilbake for Sheffield United.

Det går vesentlig bedre for Stoke som ligger på 4. plass med 21 poeng og således kun har ett poeng opp til West Bromwich på 2. plass. Men det er på hjemmebane de fleste poengene er tatt (5-1-0). Borte er det kun blitt fem poeng på fem kamper (1-2-2). Abdallah Sima og Morgan Fox er eneste fravær for Stoke.

Stoke har vært klart best hjemme hittil og Sheffield United taper normalt ikke denne. HU.

11. Blackburn - Coventry
Etter en flott start på sesongen kommer Blackburn nå fra to strake bortetap. Har uansett vært solide på hjemmebane. Bortsett fra 1-2 tapet mot West Bromwich i fjerde serierunde, er det blitt ti poeng på de fire øvrige hjemmekampene.

Coventry med knallsterk 4-1 seier hjemme mot Fulham i den siste serierunden før landslagspausen og dermed står Coventry med maksimale 18 poeng på seks spilte hjemmekamper. Det har ikke på langt nær fungert like bra på bortebane, det er kun er blitt fire poeng på fem spilte. Røk faktisk hele 0-5 for Luton i forrige bortekamp. Ian Maatsen ble utvist mot Fulham og soner følgelig karantene.

Det endte 1-1 i tilsvarende kamp forrige sesong. Nå tror vi klart mest på Blackburn. H.

12. Nottingham Forest - Blackpool
Steven Reid og Steve Cooper har gitt Nottingham Forest full effekt av managerbyttet. Etter at duoen overtok fra sparkede Chris Hughton har Forest tatt ti poeng på fire kamper og kommet seg opp på 11 poeng og 17. plass. Alle tre seirene er tatt på bortebane, mens det endte 1-1 mot Millwall i den spilte hjemmekampen Forest har gjort under Reid/Cooper. Normalt hjemmesterke Nottingham Forest står faktisk med kun ett poeng på fem spilte hjemmekamper.

Også Blackpool står med ti poeng på sine fire siste seriekamper. Innfridde vårt tips til flott odds hjemme mot Blacburn i siste serierunde (vant 2-1) og har avansert til 12. plass med sine totalt 15 poeng. Kun en seier på fem spilte bortekamper, men tre av dem er endt med poengdeling (1-3-1).

Nottingham Forest har virkelig fått opp dampen nå. H.

96-rekker:
1. Lillestrøm - Kristiansund HU

2. Molde - Tromsø H

3. Brentford - Chelsea B

4. Manchester City - Burnley H

5. Leicester - Manchester United HUB

6. Southampton - Leeds U

7. Norwich - Brighton UB

8. Aston Villa - Wolverhampton HU

9. Bristol City - Bournemouth UB

10. Sheffield United - Stoke HU

11. Blackburn - Coventry H

12. Nottingham Forest - Blackpool H

432-rekker:
1. Lillestrøm - Kristiansund HU

2. Molde - Tromsø H

3. Brentford - Chelsea B

4. Manchester City - Burnley H

5. Leicester - Manchester United HUB

6. Southampton - Leeds HUB

7. Norwich - Brighton HUB

8. Aston Villa - Wolverhampton HU

9. Bristol City - Bournemouth UB

10. Sheffield United - Stoke HU

11. Blackburn - Coventry H

12. Nottingham Forest - Blackpool H