(Nettavisen)

At Liverpool klamrer seg til fjerdeplassen i midten av februar som gir Champions League-kvalifisering, er en uvant situasjon for Liverpool-fansen som de siste sesongene har sett laget sitt kjempe om ligatittelen.

De to siste sesongene har Liverpool ledet Premier League etter 23 kamper, og sist sesong vant de Premier League for første gang og de gikk til topps i den engelske toppdivisjonen for første gang på 30 år.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten. Spill før lørdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Selv om Jürgen Klopps menn ligger nede på fjerdeplass på Premier League-tabellen før lørdagens bortekamp mot Leicester, er det en tabell de fortsatt topper.

Det viser hvorfor Leicester har grunn til å være urolig, og det forteller samtidig hva som er problemet til de regjerende Premier League-mesterne.

Tross 1-4-tapet mot Manchester City, leder Liverpool fortsatt mini-tabellen mellom topp seks-lagene so består av Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham og Arsenal.

Klopps menn har tatt 14 poeng på syv kamper, og tapet mot City er det eneste nederlaget mot et av topp seks-lagene denne sesongen. Pep Guardiolas mannskap ligger på andreplass ifølge Liverpool Echo. De har elleve poeng på seks kamper, mens Ole Gunnar Solskjærs Manchester United befinner seg på bunn. De har bare tatt fire poeng på seks kamper. De har ingen seire og har kun scoret ett mål. Det var for sikkerhets skyld et straffespark.

Dersom man tar med Leicester og Everton, som også kjemper om en topp fire-plassering denne sesongen, er Liverpool fortsatt på topp med 18 poeng på ni kamper.

Problemet til Liverpool har vært kampene mot lagene på nedre halvdel av tabellen. Klopps menn har bare tatt 13 poeng på ti kamper mot lagene som ligger på de ni nederste plassene. Det er også forklaringen hvorfor Anfield-laget er ti poeng bak City. Merseyside-laget har spilt de beste kampene sine mot de beste lagene. Vi tror de slår tilbake lørdag og vinner mot Leicester.

Leicester - Liverpool 3,40 - 3,40 - 2,05 B (spillestopp lørdag kl. 13.25)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Engelsk, Premier League. Med unntak av tapet mot Manchester City, har Liverpool vært best mot de beste denne sesongen.

Dersom Jürgen Klopps menn vinner på King Power Stadium vil de klatre forbi Leicester på tabellen og hoppe opp på tredjeplassen på tabellen.

Slitt på King Power Stadium

Brendan Rodgers' mannskap tapte 0-3 på Anfield tidligere denne sesongen, og de kan få en ny nesestyver lørdag. Leicester har ikke imponert på hjemmebane denne sesongen. De har kun tatt 16 av 43 poeng på King Power Stadium.

Leicester mangler antakeligvis James Justin som fikk en kneskade i FA-cupen. Fra før er Timothy Castagne, Dennis Praet og Wesley Fofana ute med skader.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten. Spill før lørdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Skadekrisen i Liverpool-forsvaret fortsetter. Ifølge Liverpool Echo er Fabinho ute mot Leicester. Fra før er Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip alle ute med langtidsskader.

Fabinhos fravær gjør det mer sannsynlig at Jürgen Klopp lar Ben Davies eller Ozan Kabak debutere i midtforsvaret mot Leicester. Naby Keita og Diogo Jota er også på vei tilbake etter skader, men de rekker ikke denne kampen.

Liverpool har hatt en uke til å riste av seg tapet mot Manchester City. Det har nok gjort dem godt.

Før nyttår var det borteformen til Liverpool som ga grunn til bekymring, men i det nye kalenderåret har det endret seg. Nå står Klopps menn med tre tap på rad på Anfield, men de har vunnet to bortekamper mot henholdsvis Tottenham og West Ham.

Spiller Liverpool samme fotballen de har vist i London, tar de alle tre poengene mot Leicester. Problemet er hvis de spiller på samme måte som mot Brighton, eller som de gjorde i andre omgang mot Manchester City.

Det kan virke som Klopp er blitt litt for forsiktig. Istedenfor å tette igjen bakover, må tyskeren sette opp et lag som skaffer Liverpool mer trøkk offensivt. Fabinho eller Henderson må opp på midtbanen. Da kan de til og med slippe inn et par mål og likevel vinne kamper.

Vinner mot eks-managerne

Liverpool har tapt to ligakamper på rad for første gang etter at Jürgen Klopp kom til den engelske havnebyen. De har ikke tapt tre kamper på rad siden november 2014. Den gangen var nåværende Leicester-manager Brendan Rodgers manager hos Liverpool.

Med tanke på at Liverpool har vunnet de tolv siste kampene i toppdivisjonen mot tidligere Reds-managere, ligger Leicester dårlig an. Målforskjellen i de tolv kampene har vært vanvittige 39-8!

Fredag er det ca 215 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 19.00.

Liverpool er ubeseiret i de syv siste kampene mot Leicester, hvorav seks er vunnet.

Leicester har faktisk tapt de tre siste hjemmekampene mot Liverpool, og vi tror også at de taper lørdag. 2,05 i odds på Liverpool-seier er greit.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset