(Nettavisen)

Også denne uken spilles midtukekupongen over to dager. Fem av kampene spilles onsdag kveld, seks av kampene spilles torsdag kveld og en kamp blir trukket. Midtukekupongen består av begge semifinalene i den engelske ligacupen, det er en kamp fra Premier League, en kamp fra League One, fire kamper fra Italia, begge semifinalene i den spanske supercupen og midtukekupongen avsluttes med en kamp fra portugisisk toppserie. Bonuspotten er på ca 2,2 mill kr. Innleveringsfristen er onsdag kl 19.55.

1. West Ham - Norwich
West Ham har klart å følge opp forrige sesongs sterke sjetteplass, og etter halvspilt sesong ligger the Hammers på 5. plass med 34 poeng på 20 spilte kamper. Det er kun ett poeng opp til Arsenal med likt antall kamper spilt. Etter en svak periode med kun fire poeng på fem kamper, har West Ham slått tilbake med to sterke borteseire. Men ikke bedre enn 4-2-3 på ni spilte hjemmekamper. Kurt Zouma, Aaron Cresswell og Angelo Ogbonna er alle fortsatt skadet, mens Said Benrahma er avgårde på Afrikamesterskapet.

Norwich rykket opp til Premier League både foran 2019/20-sesongen og foran denne sesongen. Rykket rett ned igjen forrige gang og er i ferd med å gjenta den "bragden" denne sesongen. Ligger helt sist med kun 10 poeng og er uten både poeng og scoringer i sine fem siste seriekamper. Svært moderate 1-2-6 på bortebane. Viktige Billy Gilmour er ny på skadelisten for Norwich. Christoph Zimmermann, Andrew Omobamidele, Lukas Rupp, Mathias Normann og Jonathan Rowe er alle fortsatt ute.

West Ham er blant midtukekupongens aller største favoritter og får vår fulle tillit. H.

2. Tottenham - Chelsea
Andre semifinale i den engelske ligacupen og Tottenham har en tøff jobb foran seg, i og med at de tapte 0-2 på Stamford Bridge i det første oppgjøret forrige onsdag. Men Tottenham har vært et helt annet lag på hjemmebane denne sesongen (7-1-2 totalt i Premier League). Antonio Conte må unnvære kvartetten Heung-Min Son, Steven Bergwijn, Eric Dier og Cristian Romero som alle er skadet

Chelsea med kun to seire på de sju siste seriekampene (2-4-1), men er fortsatt på andreplass. Avstanden opp til serieleder Manchester City er økt til 10 poeng. Men vært solide på bortebane og står med 7-2-1 på ti spilte bortekamper i Premier League. Thiago Silva and N'Golo Kante kan begge være tilbake etter Covid-19 isolasjon. Førstekeeper Edouard Mendy er avgårde på Afrikamesterskapet.

Tottenham er et mye bedre hjemmelag, men tapte 0-3 hjemme mot Chelsea i Premier League i september. Feelingen er at denne semifinalen kan ende med hva som helst. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

3. Liverpool - Arsenal
Første semifinale skulle opprinnelig gått på Emirates forrige uke, men ble avlyst grunnet Covid-19. Ergo er dette første kamp.

Liverpool har som kjent Sadio Mane, Mohamed Salah og Naby Keita avgårde på Afrikamesterskapet og har ellers Thiago og Harvey Ellliot ute med skade. Roberto Firmino er imidlertid tilbake, det samme gjelder for Trente Alexander-Arnold. Kan stille en ganske bra ellever til denne semifinalen.

Arsenal stilte med en ganske god førstellever i søndagens bortekamp mot Nottingham Forest i FA-cupens tredje runde, men røk ut etter 0-1 tap. Alexander Lacazette, Eddie Smith Rowe og Granit Xhaka er trolig alle tilbake i førsteelleveren torsdag. Nicolas Pepe, Thomas Partey, Mohamed Elneny og Pierre-Emerick Aubameyang er alle avgårde på Afrikamesterskapet.

Dette skal være toppsjanse for Liverpool. H.

4. Barnsley - Stoke
Kampen er avlyst og vil bli trukket. Tegnfordelingen på Folkerekka viser 25-29-46 onsdag morgen. Vi sjanser på UB.

5. Crewe - Charlton
Crewe rykket opp til League One foran forrige sesong og endte da på en flott 12. plass. Ikke vært i nærheten av de taktene denne sesongen og ligger nest sist etter halvspilt sesong med 18 poeng. Det er sju poeng opp til Fleetwood Town på sikker plass. Viktig 2-1 seier borte mot Morecame i romjula, mens det ble 1-4 tap borte mot Burton på 1. nyttårsdag. Beskjedne 3-3-5 på hjemmebane.

Charlton med 0-1 tap hjemme mot Norwich i tredje runde i FA-cupen lørdag og ligger på 14. plass i League One med 29 poeng. Det er 14 poeng opp til playoff og seks poeng ned til Morecambe under streken. Etter to strake hjemmeseire, er det blitt to strake 0-1 tap. Moderate 3-2-6 på bortebane.

Det endte 0-2 i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi spiller B på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

6. Inter - Juventus
Finale i den italienske supercupen og kampen spilles på Guiseppe Meazza, altså Inters hjemmebane. Det er forrige sesongs seriemester og cupmester som møtes.

Inter har klare ambisjoner om å gjenskape forrige sesongs seriergull og topper Serie A med 49 poeng på 20 spilte kamper og har ett poeng ned til Milan på andreplass. Inter har i tillegg en kamp mindre spilt. Er i fantastisk bra form og står med åtte strake seire og knallsterke 8-2-0 på hjemmebane.Inter har mer eller mindre skadefritt mannskap.

Juventus kom skeivt ut og er sjanseløse på seriegull. Ligger på 5. plass med 38 poeng på 21 spilte kamper. Tross en kamp mer spilt, har Juventus likevel hele 11 poeng opp til Inter. Viste uansett styrket borte mot Roma i helgen ved å snu 1-3 til 4-3 seier, og har 6-3-2 totalt på bortebane. Matthijs de Ligt og Juan Cuadrado soner begge karantene i kveld, mens viktige Federico Chiesa er ute med skade.

1-1 i tilsvarende seriemøte i oktober, mens Inter vant 2-0 i tilsvarende kamp forrige sesong. Inter har hjemmebanefordel og skal unngå tap i kveld. HU.

7. Barcelona - Real Madrid
Den spanske supercupen skal avgjøres denne uken. Den spilles mellom de tre øverste lagene i serien forrige sesong og vinneren av forrige sesongs supercup. Atletico Madrid og Athletic Bilbao møtes i den andre semifinalen torsdag kveld og vinneren av semifinalene møtes i finale søndag kveld. Turneringen spilles i Riyadh. Sergi Roberto og Eric Garcia er ute med skader, mens Ansu Fati er friskmeldt.

Barcelona har ikke fått noe spesielt løft etter at klubblegenden Xavi overtok som manager i høst. Ligger på 6. plass med 32 poeng på 20 spilte kamper og har 17 poeng opp til serieleder Real Madrid med en kamp mindre spilt.

Real Madrid på sin side med fem poeng ned til Sevilla på andreplass, og har en kamp mer spilt enn Sevilla. Komfortabel 4-1 seier hjemme mot Valencia søndag etter to scoringer hver av Benzema og Vinicius Junior. Real Madrid kan i all hovedsak stille skadefritt.

Real Madrid er nok det beste laget av disse to for tiden, men dette er cup på nøytral bane. Vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Atletico Madrid - Athletic Bilbao
Den andre semifinalen i den spanske supercupen og denne spilles torsdag kveld. Atletico Madrid var favoritt til å gjenta sitt seriemesterskap fra forrige sesong, før denne sesongen tok til, Men har ikke innfridd og ligger på 4. plass med 33 poeng på 20 spilte kamper.Har riktignok en kamp mindre spilt enn serieleder Real Madrid, men er hele 16 poeng bak. Antoine Griezmann er ute med skade til februar.

Athletic Bilbao ligger på 9. plass med 28 poeng på 21 spilte kamper. Spilt veldig mye uavgjort til nå (6-10-5) og faktisk kun ett bortetap (2-8-1). Spilte blant annet 0-0 borte mot Atletico Madrid i fjor høst. Har noen usikre spillere til torsdagens semifinale.

Atletico Madrid er klare favoritter, men slett ikke utenkelig at Athletic Bilbao kan tvinge frem ekstraomganger. HU.

9. Milan - Genoa
Åttedelsfinale i Coppa Italia og her spilles det ikke returer.

Milan med komfortabel 3-0 seier borte mot Venezia i Serie A søndag og det var lagets tredje strake seier. Henger med serieleder Inter i toppen av tabellen og står med 48 poeng totalt på andreplass. Det er kun ett poeng opp til Inter, men Milan har en kamp mer spilt. Totalt 7-1-2 på ti spilte hjemmekamper.

Genoa ligger utsatt til på tabellen og nest sist med kun 12 poeng på 21 spilte kamper. Det er fem poeng opp til Venezia på sikker plass. Kun en av elleve bortekamper er vunnet hittil (1-5-5).

Milan blir midtukekupongens aller største favoritt og det er vanskelig å argumentere for annet enn hjemmeseier i denne. H.

10. Benevento - Monza
Italiensk Serie B. I denne divisjonen er det totalt 20 lag og det skal spilles 38 serierunder. Lagene har spilt 17/18 runder og vi er straks halvveis. De to øverste rykker direkte opp, mens lagene fra 3 til 8. plass spiller playoff om den tredje opprykksplassen. De tre nederste rykker direkte ned.

Benevento rykket opp til Serie A foran forrige sesong, men endte tredje sist i Serie A og forsvant ned igjen til Serie B etter kun en sesong på øverste nivå. Er som ventet med i opprykkskampen og ligger på femteplass med 31 poeng på 17 spilte kamper, det er kun tre poeng opp til Brescia på direkte opprykksplass. Brukbare 5-2-2 på ni spilte hjemmekamper.

Monza endte på 3. plass forrige sesong og var kun fem poeng bak Salernitana på direkte opprykk. Men Monza sviktet i playoffen og måtte på med en ny sesong i Serie B. Ligger på 6. plass med 31 poeng på 17 spilte kamper, altså helt identiske tall som Benevento. Vært knallsterke hjemme (7-1-0), men kun vunnet en bortekamp (1-6-2).

Stor U-fare i denne kampen, men vi tror ikke Benevento taper heller. HU.

11. Lecce - Vicenza
Italiensk Serie B. I denne divisjonen er det totalt 20 lag og det skal spilles 38 serierunder. Lagene har spilt 17/18 runder og vi er straks halvveis. De to øverste rykker direkte opp, mens lagene fra 3 til 8. plass spiller playoff om den tredje opprykksplassen. De tre nederste rykker direkte ned.

Lecce rykket ned fra Serie A etter 2019/20-sesongen, og endte på 4. plass i Serie B forrige sesong, men lyktes ikke i playoff. Ligger på 4. plass også nå med 31 poeng på 17 spilte kamper og har tre poeng opp til Brescia på direkte opprykksplass. Solide 5-3-0 på åtte spilte hjemmekamper.

Vicenza endte på 12. plass forrige sesong med 48 poeng og hadde 13 poeng ned til nedrykksplassene. Det ser betydelig verre ut denne sesongen. Ligger helt sist med kun sju poeng og har ni poeng opp til den nederste kvalifiseringsplassen. Beskjedne 2-0-7 på ni spilte bortekamper.

Det endte 2-1 til Lecce i tilsvarende kamp forrige sesong. Lecce vinner trolig igjen. H.

12. Famalicao - Belenenses
Midtukekupongen avsluttes med en kamp fra portugisisk Primeira Liga, det er toppdivisjonen i Portugal.

Famalicao rykket opp til øverste nivå foran 2019/20-sesongen og endte på en overraskende sterk 6. plass da. Gjorde også en bra sesong i 2020/21-sesongen og endte på 9. plass. Ser ikke like bra ut denne sesongen og etter halvspilt serie ligger Famalicao nest sist med kun 12 poeng, men det er kun tre poeng opp til sikker plass. Har innledet det nye året med to strake 2-2 kamper på bortebane, men er uten seier på sine sju første hjemmekamper (0-3-4).

Belenenses er enda verre stilt, for de ligger faktisk sist med kun elleve poeng. Endte på plassen bak Famalicao forrige sesong (10. plass), så denne sesongen har vært en nedtur hittil. Men fikset tre poeng søndag med 2-1 seier over Arouca som ligger tredje sist. Beskjedne 0-3-5 på åtte spilte bortekamper og kun maktet å score to mål på disse åtte kampene.

0-0 i tilsvarende kamp forrige sesong, mens Famalicao vant 3-1 sesongen før der igjen. På tide at Famalicao tar sesongens første hjemmeseier. H.

96-rekker:
1. West Ham - Norwich H

2. Tottenham - Chelsea HUB

3. Liverpool - Arsenal H

4. Barnsley - Stoke UB

5. Crewe Alexandra - Charlton B

6. Inter - Juventus HU

7. Barcelona - Real Madrid UB

8. Atletico Madrid - Athletic Bilbao HU

9. Milan - Genoa H

10. Benevento - AC Monza HU

11. Lecce - Vicenza H

12. Famalicao - Belenenses H


432-rekker:
1. West Ham - Norwich H

2. Tottenham - Chelsea HUB

3. Liverpool - Arsenal H

4. Barnsley - Stoke UB

5. Crewe Alexandra - Charlton HUB

6. Inter - Juventus HU

7. Barcelona - Real Madrid HUB

8. Atletico Madrid - Athletic Bilbao HU

9. Milan - Genoa H

10. Benevento - AC Monza HU

11. Lecce - Vicenza H

12. Famalicao - Belenenses H