(Nettavisen)

Denne ukens søndagskupong består av ti kamper fra den siste serierunden i engelsk Premier League, en kamp fra spansk La Liga og en kamp fra OBOS-Ligaen. Bonuspotten er nå oppe i 2,9 millioner kroner, og innleveringsfristen er klokken 16.55.

1. Manchester City - Everton
Manchester City er for lengst serievinnere med sine 83 poeng, og det meste av fokuset er nok vendt mot finalen i Champions League mot Chelsea som spilles neste uke. De har på alle måter hatt en fantastisk sesong, og de tok også hjem Ligacupen etter at de slo Tottenham 1-0 i finalen. I serien har det blitt litt sparebluss de siste kampene, og de har faktisk tapt to av de tre siste. Senest ble det 2-3 tap borte mot Brighton, men der måtte de spille nesten hele kampen med ti mann etter at Cancelo ble utvist etter kun elleve spilte minutter. Han må derfor stå over her, mens Aguero, Gundogan, Sterling og Walker alle er usikre.

Everton har hatt en pussig sesong. De ligger fortsatt på en 8.plass kun målforskjellen bak Tottenham på den siste E-cupplassen, men hadde de vært enda mer stabile hadde de nok vært enda høyere på tabellen. På hjemmebane har de nemlig vært fryktelige til tider med tap for f.eks Newcastle, Sheffield United, Aston Villa, Burnley og Fulham, mens de på bortebane har vært mye bedre og slått lag som Liverpool, Arsenal, West Ham, Leeds og Leicester. Forstå det den som kan. Sist ble det heldigvis en hjemmeseier mot Wolves med 1-0, og det betydde at alt håp fortsatt ikke er ute. Ute med skade er Gbamin, James og Coleman.

Dette kan være bananskallet denne runden når man tenker på at City nok har fokuset rettet mot CL-finalen. Det skal også tas med i beregningen at Everton har vært meget solide på bortebane i år, og har alt å vinne her. Her vil vi ikke ryke, og 96-rekkeren får HU, mens vi kjører en frisk HUB på 432-rekkeren.

2. Wolverhampton - Manchester United
Wolverhampton med en sesong midt på treet, der de ligger godt plantet på en 12.plass med 45 poeng. Lenger opp på tabellen kommer de ikke, men de kan rykke et par plasser ned i løpet av søndagen om de er riktig uheldige. De har slitt en del med skader denne våren, og både Jimenez, Jonny og Neto har vært ute lenge. I tillegg kom nyheten nå om at trener Espirito Santo trekker seg etter denne sesongen. Formen er ganske svak med 1-1-3 siste fem, og de kommer nå fra to strake tap på bortebane mot Tottenham og Everton. Litt bedre hjemme med 3-0-3 siste seks. Her må fortsatt Jimenez, Jonny, Neto, Otasowie og Podence sitte ute med skader.

Manchester United har på sin side egentlig hatt en fin sesong, men har virkelig møtt veggen litt nå med 1-1-3 på de siste fem. Det har nok sine forklaringer, der de for det første sikret andreplassen i serien for en stund siden, og at de i tillegg har spilt seg fram til finalen i Europa League der de skal møte Villarreal neste uke. Dette har gitt en tøft kampprogram, særlig etter at kampen deres mot Liverpool måtte utsettes pga protestene mot Super League. Mye kluss i vekslingen har det altså blitt de siste ukene, og man aner vel at de helst bare vil få serieavslutningen unnagjort. På bortebane har de fortsatt bra stats med 5-1-2 på siste åtte. Maguire og Jones står over denne, mens Fred, James, Martial og McTominay alle er usikre.

Det lukter litt enten-eller over denne, der man ikke helt vet hvem som har dagen. Wolves bør iallfall ha best fokus, og vi kjører en halvfrekk HB-variant.

3. Leicester - Tottenham
Her står mye på spill for Leicester, som etter å ha vært helt oppe i toppen hele sesongen plutselig har blitt tatt igjen av Liverpool og sendt ned på en 5.plass. De tapte nemlig 1-2 borte for Chelsea sist, og med 2-1-2 siste fem har de altså mistet grepet om Champions League-plassen neste sesong. Det er dog uhyre jevnt, og det skiller kun marginale fire plussmål i favør Liverpool foran siste kamp slik at ingenting er avgjort. Uansett har de gjort en bra sesong, og den ble toppet med seier i FA-Cupfinalen med 1-0 over Chelsea for litt over en uke siden. Her forventes det fullt kjør fra start, for Leicester har uansett ingenting å tape på det. Barnes, Evans og Justin er ute med skader, mens Under er usikker.

Tottenham har skuffet litt, og på sin 7.plass og 59 poeng kan faktisk hele europacupspillet ryke neste sesong om de er skikkelig uheldige. De har nemlig kun målforskjellen ned til Everton, og kun poenget bak ligger også Arsenal med 58. De er inne i en skikkelig ujevn stim nå, der de taper og vinner annenhver kamp. Sist ble det et meget skuffende hjemmetap mot Aston Villa med 1-2, og rekken deres nå viser tap, seier, tap, seier, tap og seier. Meget ujevnt der, altså. Borte er de ikke allverden for øyeblikket, og 0-2-2 siste fire bidrar absolutt ikke til trygghet. Her er Tanganga og Davies ute med skader.

Begge lag med alt å spille for, men den dårlige borteformen til Tottenham gjør at vi holder oss til HU. Verd å merke seg er at Leicester også vant det omvendte møtet i desember med 2-0.

4. Aston Villa - Chelsea
Aston Villa er "ferdig" for sesongen, for der ender det med en 11.plass uansett hva som skjer i den siste serierunden. Det får vel sies å være godkjent, og avstanden opp til toppen er heller ikke avskrekkende. Slutten av sesongen har vært som en pose med godt og blandet, noe 3-2-5 på de siste viser. Sist tok de de en veldig imponerende borteseier mot Tottenham med 2-1, og nå skal de altså ut mot nok et London-lag som har noe å spille for. Her må de unnvære Trezeguet, Sanson og Cash med skade, mens Barkley får ikke spille som en del av låneavtalen de har med akkurat Chelsea.

Chelsea har hatt en fin sesong. De er fortsatt med i racet om både medaljer og CL-plass i serien, mens de snart skal ut i finalen av Champions League mot Manchester City. De tapte også nylig finalen i FA-cupen 1-0 mot Leicester, slik at de har virkelig hatt hendene fulle. I serien ligger de på en 3.plass foran siste runde med 67p, men både Liverpool og Leicester puster de i nakken kun poenget bak på sine 66p. Formen i serien er fin med 4-0-1 på de siste fem, men det er særlig borteformen som imponerer med hele 9-3-0 på sine tolv siste uansett turnering. Foran denne er Kante, Havertz og Christensen usikre.

Aston Villa er ferdigspilte, og møter et bortesterkt Chelsea med alt å spille for. Det lukter B lang vei.

5. Liverpool - Crystal Palace
Liverpool har kommet som en storm de siste ukene, og plutselig har de taket på fjerdeplassen som sikrer de en plass i neste sesongs Champions League. Nå er det riktignok uhyre jevnt der oppe, og det skal ikke mye til før Leicester sniker seg foran igjen. De ligger nemlig skarve fire flere innslupne mål bak på tabellen. Sist vant Liverpool fine 3-0 borte mot Burnley, og kampen før avgjorde selveste keeper Alisson på overtid til 2-1 mot West Bromwich. Det viser sterk moral, og med 4-0-0 og tolv poeng på de fire siste har de selvtillit så det holder nå. Van Dijk, Matip, Kabak, Henderson, Gomez og Davies er ute foran serieavslutningen, mens Jota og Keita er usikre.

Crystal Palace ligger nede på en grei 13.plass. Det er ikke på øvre halvdel, men det er sikkert en plassering de kan synes er helt ok. Det er iallefall langt ned til noe bunnstrid og det får vel være målet. Crystal Palace sitt problem i år har vært defensiven. De slipper inn alt for mange mål og kun Southampton og West Bromwich har sluppet inn flere denne sesongen. Sist ble det hjemmetap med 1-3 for Arsenal, og 2-0-5 siste sju er ikke fine tall. Borte er det nesten litt bedre med 2-1-3 siste seks. I tillegg sliter de litt med skader der både Eze, Ferguson, McArthur, Milivojevic, Sakho og Wickham er ute, mens Benteke, Dann og Mitchell fortsatt teller på knappene.

Liverpool har vunnet de fire siste innbyrdes på Anfield, og med seier her tar de mest sannsynlig fjerdeplassen. Klar H.

6. West Ham - Southampton
West Ham ser ut til å klare E-cup i år, og en 6.plass foran siste runde er langt over forventningene. Denne sesongen har vært en eneste stor opptur for london-laget, og nå gjelder det bare å avslutte med stil. Var inne i en liten bølgedal med tre tap på fire kamper, men nå har de kommet tilbake med 1-1 borte mot Brighton før det ble 3-1 borte mot West Bromwich. De har vært veldig solide på hjemmebane i år, men kommer nå med to strake hjemmetap for sterk motstand i Everton og Chelsea. Ingen sikre skader, men Fabianski, Lanzini og Masuaku er usikre.

Southampton ender litt nede i suppa, og ligger på 14.plass før siste runde. De tapte skuffende 0-2 hjemme for Leeds senest, men 2-1-2 siste fem er likevel greit nok. Borte er de derimot mye verre, og de kommer hit med fem tap og 1-0-5 på de seks siste. De har tapt de tre siste oppgjørende her på Olympic Stadium, og de må klare seg uten Smallbone, Bertrand og Adams som er skadet her.

West Ham er generelt god på hjemmebane, har motivasjonen i orden og skal være greie favoritter her. Det blir H på 96-rekkeren, men vi tar HU på 432-rekkeren siden det holder med ett poeng her i dag.

7. Arsenal - Brighton
Det har vært en skikkelig ujevn sesong for Arsenal, men etter en fin avslutning og fire strake seire er de fortsatt med i kampen om en plass i Europa neste sesong. Nå ligger de på en 9.plass og det trengs en seier her samtidig som Everton og Tottenham roter seg bort. Mye skal altså klaffe, men formen er det ingenting å si noe på. Sterk 1-0 seier borte mot Chelsea nest sist, før Crystal Palace ble slått med 3-1 nå senest. Hjemme har det vært litt så som så den senere tiden, med de vant 3-1 over West Bromwich i sin siste kamp på Emirates. Bellerin er eneste skade, mens Ryan må stå over som en del av låneavtalen med Brighton.

Brighton klarte å beholde plassen i Premier League, og da er sesongen på mange måter godkjent. De ligger to knepp over streken på en 16.plass, men det er hele tretten poeng ned. Nå fikk de en festlig avslutning på hjemmebane sist når de slo seriemesterne Manchester City med 3-2. Riktignok mot 10 mann store deler av kampen, men slikt huskes uansett blant spillere og fans. Formen er ganske ok også ellers med 2-3-2 siste sju, men de sliter på bortebane der de står med dårlige 1-1-5 foran dette møtet. Welbeck, Veltman, Propper, March og Lamptey er skadet, mens Maupay også må stå over grunnet rødt kort sist.

Arsenal vant det omvendte møtet med 1-0, og det samme kan fort skje her. Arsenal har motivasjonen, og mot et Brighton med dårlig borteform bør denne bli en H.

8. Leeds - West Bromwich
Leeds med et flott comeback i Premier League, og ligger pent plassert på 10.plass bare noen poeng under europacupplass neste år. Formen er flott, og 6-3-1 siste ti viser at Leeds kan bli skumle å ha med å gjøre de neste sesongene. To sterke borteseire nå med totalt 6-0 mot Southampton og Burnley, og hjemmeformen er også ganske kurant med 2-3-0 siste fem. Noen skader har de dog med seg, og Costa, Forshaw, Klich, Koch og Llorente er alle skadet foran denne.

West Bromwich rykker ned, og sesongen er vel egentlig over for lengst. 26 poeng på 37 kamper, og sesongen må bare glemmes. De har sluppet inn soleklart flest mål i serien med sine 73 baklengs, og de kommer hit med svake 0-2-4 siste seks. Det motsatte oppgjøret endte med hele 5-0 til Leeds, og det kan vel fort bli et nytt tap her.

Det meste tyder på at Leeds avslutter med stil, for West Bromwich har nok tankene helt andre steder. Klubbene har to forskjellige formkurver, og vi prøver H.

9. Sheffield United - Burnley
Nederst i serien har vel Sheffield United vært hele sesongen, og nedrykket har vært klart i lang tid. De scorer ikke mål, og kun 19 mål på 37 kamper er fryktelig dårlig. Klink sisteplass med 20 poeng, og det er bare å få sesongen unnagjort først som sist. Det har vært en par lysglimt de siste kampene, der det ble 1-0 hjemme mot Brighton, og nå nest sist vant de også 1-0 borte mot Everton. Foruten dette har det kun blitt tap, og derfor viser tallene 2-0-8 siste ti. Noen fravær til denne er det, der Ampadu, Burke, McBurnie, O'Connell og Sharp må stå over med skader, mens Berge og Baldock er usikre.

Burnley er også et "enten-eller"-lag, men med 39 poeng reddet de akkurat plassen denne sesongen. Ligger plassen over nedrykk, men har vært sikret noen kamper allerede. Burnley er veldig ustabile, og det går gjerne i seire eller tap. Det er ti kamper siden sist poengdeling, men nå kommer de med to stygge hjemmetap mot Liverpool (0-3) og Leeds (0-4) på rappen. Totalt viser formen 3-0-6 siste ni, og foran denne har Burnley en veldig spesiell hjemmestatistikk med 6-0-6 på de tolv siste. Bardsley, Brady, Long og Stephens er skadet, mens Pope er usikker.

En kamp mellom to lag uten noe å spille for dette. Begge lag er veldig ustabile, og eneste løsningen her er helgardering og HUB.

10. Fulham - Newcastle
Fulham må ta den tunge veien ned til Championship etter en skuffende sesong. 28 poeng på 37 kamper blir for lite, og nå ligger de hele elleve poeng under streken. De har hatt litt utur på veien, og overtidsscoringer imot har kanskje drept en del av moralen i laget. De har nemlig gitt helt opp her på slutten, og står uten seier og stygge 0-2-7 på siste ni. Sist tok de dog et sterkt bortepoeng mot Manchester United når det ble 1-1, og det var nok en god vitamininnsprøytning. Hjemme viser tallene meget dårlige 1-1-8 siste ti, og her må de klare seg uten Cairney, Kongolo, Mitrovic og Robinson med skader.

Newcastle kommer med en annen formkurve, der de har klatret litt oppover på tabellen etter en flott sluttspurt. 15.plass med 42 poeng er fortsatt meget skuffende, men etter at de en periode var med i nedrykksstriden så er det likevel meget positivt. Sist ble det 1-0 hjemme over Sheffield United, og 4-1-2 på siste sju er bra tall for de svarte og hvite. De hadde en fryktelig runde på bortebane med en lag tapsrekke, men nå viser de fem siste kampene på fremmed gress 2-2-1 og åtte poeng. De har noen fravær her, der både Darlow, Fraser, hayden, Lascelles og Wilson er skadet, mens Anderson er tvilsom.

Fulham i meget dårlig form, men fikk et etterlengtet poeng mot Manchester United sist. Newcastle har avsluttet bra, men vi har en følelse av at Fulham ønsker å sette et fint punktum for sin Premier League-sesong på hjemmebane. HU blir derfor spillet herifra.

11. Real Madrid - Villarreal
Denne kampen er flyttet til lørdag, og blir derfor avgjort ved såkalt tendenstrekning. Anbefaler alle å ta en titt på "folkerekka" før dere setter spill. Akkurat nå viser den en fordel for Real Madrid, men vi dobler med HU.

12. Aalesund - KFUM
Aalesund rykket ned fra Eliteserien etter forrige sesong, med klarte å beholde store deler av mannskapet. De er forventet å ligge i toppen, og er de fleste eksperters favoritt til å rykke opp igjen. De startet fint med å slå Bryne 2-1 hjemme i en kamp de fikk en mann utvist, men de fikk en smell nå senest når de tapte 2-4 borte mot Raufoss. Det gir tre poeng etter to kamper, og her forventes det nok en ny seier fra fansens side. Castro kommer tilbake etter karantene.

KFUM har begynt litt dårligere. De har kun fått skrapt sammen ett poeng på de to første kampene etter at de begynte ganske bra med 1-1 borte mot Jerv, før de tapte 0-2 hjemme for HamKam nå sist. De endte like under playoff i fjor, og skal de klatre litt oppover å tabellen denne sesongen må de prøve å score litt mer på bortebane. 17 mål på 15 bortekamper ble det i fjor og det holder ikke helt inn.

Vi tror Aalesund slår tilbake å tar en ganske grei hjemmeseier her. H.

Sportspills 96-rekker:
1. Manchester City - Everton HU

2. Wolverhampton - Manchester United HB

3. Leicester - Tottenham HU

4. Aston Villa - Chelsea B

5. Liverpool - Crystal Palace H

6. West Ham - Southampton H

7. Arsenal - Brighton H

8. Leeds - West Bromwich H

9. Sheffield United - Burnley HUB

10. Fulham - Newcastle HU

11. Real Madrid - Villarreal HU

12. Aalesund - KFUM H

Sportspills 432-rekker:
1. Manchester City - Everton HUB

2. Wolverhampton - Manchester United HB

3. Leicester - Tottenham HUB

4. Aston Villa - Chelsea B

5. Liverpool - Crystal Palace H

6. West Ham - Southampton HU

7. Arsenal - Brighton H

8. Leeds - West Bromwich H

9. Sheffield United - Burnley HUB

10. Fulham - Newcastle HU

11. Real Madrid - Villarreal HU

12. Aalesund - KFUM H