(Nettavisen)

Leicester City-manager Brendan Rodgers sendte en advarsel i retning Anfield under fredagens pressemøtet før siste serierunden i Premier League. Han påpeker at kampen om topp fire-plasseringene ikke er over.

Liverpool ligger på fjerdeplass før søndagens kamp mot Crystal Palace, etter å ha vunnet 3-0 mot Burnley i forrige serierunde. Jurgen Klopps menn styrer sin egen skjebne.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Matematikken er enkel. Liverpool trenger bare å vinne i siste serierunden mot Crystal Palace. Da vil de sikre en plass i neste sesongens Champions League. Klopps mannskap har i likhet med Leicester 66 poeng. The Foxes, som møter Tottenham på King Power Stadium søndag, har dårligere målforskjell enn Liverpool.

Optimistisk Leicester-sjef

Likevel; Rodgers er optimistisk. Han tror Leicester kan klatre over Liverpool på tabellen, og han innrømmer at det ville være en nedtur om de ikke klarte å kvalifisere seg for spill i Champions League.

- Jeg tror ikke det er over ennå. Jeg er optimist, sa Rodgers på fredagen pressekonferanse, ifølge Liverpool Echo.

- Hvis vi gjør vår jobb, så kan vi ikke gjøre noe mer. Vi må vinne, så ser vi hvor det tar oss.

At Leicester vinner mot Tottenham gir 2,00 i odds

Rodgers sier han ikke er opptatt av hva Liverpool og Chelsea gjør.

- Vi kan bare kontrollere det vi selv gjør. Chelsea og Liverpool har talentfulle spillere, og vi kan ikke påvirke deres kamper. Vi har fokus på oss selv. Vi skal avslutte sesongen på 69 poeng.

Det tror vi de klarer. Oddsen på Leicester-seier 2,00.

Leicester - Tottenham 2,00 - 3,75 - 3,20 H (spillestopp søndag kl. 16.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Leicester-fansen må frykte at ekstasen ved å vinne FA-cupen sist helg, vil bli fulgt opp av nedturen over å gå glipp av Champions League-fotball etter midtukens nederlag av Chelsea.

Brendan Rodgers lag må slå Spurs på King Power Stadium, og håpe at Chelsea eller Liverpool snubler i siste serierunden.

Her kan du skrape Flax på nett

The Foxes vil kvalifisere seg for neste sesongs Champions League hvis de vinner, og Chelsea og Liverpool snubler, eller hvis de spiller uavgjort og enten Liverpool eller Chelsea taper med minst tremåls margin.

Viktig midtstopper ute

Leicester-midtstopperen Jonny Evans er fortsatt ute med en hælskade. Han kunne de trengt i denne kampen.

Wes Morgan og Christian Fuchs, som begge var med å vinne Premier League med Leicester, kan spille sin siste kamp for klubben søndag.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Tottenhams Japhet Tanganga pådro seg en ankelskade i forrige serierunde, og spiller trolig ikke denne kampen.

Det spekuleres vilt i hvor Harry Kane spiller neste sesong, men søndag starter han for Spurs. Han jakter toppscorertittelen i Premier League. Før siste serierunden har han 22 mål, like mange som Liverpools Mohamed Salah.

Det er flere grunner til å gå for Leicester-seier i denne kampen.

Spurs sliter mot topplagene

Tottenham har tapt syv strake kamper mot lag som ligger over dem på tabellen, og de har tapt fem av de siste ti bortekampene i Premier League. I forrige bortematch ble det 1-3-tap på Elland Road mot Leeds.

Her kan du skrape Flax på nett

Leicester slo også Tottenham 2-1 på King Power Stadium sist sesong, og vant 2-0 i det omvendte oppgjøret i Nord-London i desember.

Vi tror Leicester vinner denne kampen, og gjør det de kan for å ta en topp fire-plassering. Da må de imidlertid gjøre noe de ikke har klart de fem siste sesongene, nemlig å vinne sesongens siste seriekamp. Forrige gang de klarte det var i 2015. Da slo de QPR 5-1.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset