(Nettavisen)

Denne ukens lørdagskupong består av fem kamper fra Premier League, fem fra Championship og to fra Eliteserien. Bonuspotten er oppe i ca. 2,7 millioner kroner. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

Lørdag er lottopotten oppe i ca. 14 millioner kroner. Spill her!

1. Lillestrøm - Tromsø
Lillestrøm holder fortsatt stand i toppstriden i Eliteserien, og selv om de nå har falt ned litt til en 5.plass er det kun fire poeng opp til Bodø/Glimt på toppen av tabellen. Formen i serien er fin med tre seire på de fire siste, men de røk her på Åråsen i sin siste kamp når Brann tok med seg alle poengene etter en sterk 3-2 seier. Et annet minus er at Lillestrøm måtte kjempe hardt for å ta seg videre i Cupen mot Grorud, der de lå under til helt på slutten og måtte spille ekstraomganger for å gå videre. Hvor mye betyr de 120 minuttene for kun tre dager siden mon tro?

For Tromsø røk ut av cupen i forrige runde, og dermed har de hatt spillefri siden sist helg når de spilte 1-1 hjemme mot Brann. Det kan være en viktig faktor å huske på, og Tromsø er i tillegg et lag som virkelig må kjempe om alle poengene de kan få fremover. For de ligger rett over kvalik på en 13.plass med 16 poeng, og både Mjøndalen, Brann og Stabæk lurer like bak. Formen har vært laber med 0-3-2 siste fem, men de har faktisk vært bedre på bortebane enn på eget gress denne sesongen og med tolv poeng på ti kamper er de seriens sjette beste bortelag. Her er Antonsen ute.

Lillestrøm blir favoritter her, men med 120 min i bena mot et uthvilt Tromsø som ikke er så verst når de kan jakte kontringer på bortebane må vi doble opp med HU.

2. Strømsgodset - Sarpsborg 08
Strømsgodset er fortsatt et av eliteseriens beste hjemmelag med tjue poeng på ni kamper selv om Kristiansund ga de deres første hjemmetap for året med 1-2 i forrige serierunde. Dessverre er de også det dårligste bortelaget av alle og dermed ligger de nede på 9.plass med 25 poeng foran denne runden. De er veldig enten-eller for tiden og formen viser 3-0-3 på de seks siste, men de var meget gode hjemme i cupen mot Stabæk på onsdag der de vant hele 5-1 til slutt. Salvesen og Stenseth er skadet.

Sarpsborg 08 fikk også endelig kjenne på litt ketchupeffekt i cupen når de slo Øygarden hele 5-0 på bortebane. Laber motstand, men det er aldri feil å få kjenne på godfølelsen etter det som har vært en litt trang og vond sesong for særpingene. De tok to kjappe hjemmeseire i serien mot dagens motstander Strømsgodset (1-0) og Mjøndalen (5-0) for noen kamper siden, men nå står de med to strake tap mot Haugesund (1-2) og Rosenborg (1-3) foran denne. Det gir en 12.plass, men med seks poeng ned til kvalik er de ikke i noe umiddelbar fare for å havne helt der nede. Molins er ute foran denne.

Strømsgodset klare favoritter, men kanskje har den flotte cupseieren over Øygarden vært et friskt pust for Sarpsborg 08. De vant også den omvendte kampen for kun en måneds tid siden så vi dobler med HU.

3. Brentford - Liverpool
Brentford har overrasket, og den typiske "oppkommer"-gløden har gitt fine resultater her i starten. Sist var det Wolves som fikk unngjelde med en sterk borteseier 2-0, og de fulgte så til de grader opp det i ligacupen nå på tirsdag når de slo Oldham hele 7-0. 2-2-1 i serien er flotte tall, og seire over Arsenal og Wolves viser at man ikke kan undervurdere dette London-laget som har norske Kristoffer Ajer som sjef i midtforsvaret. Bech Sørensen og Dasilva er ute her.

Liverpool har dog ikke for vane å undervurdere noen, og nå har de fått en flott rekke på hele elleve kamper uten tap. I serien har de inntatt en 2.plass med 4-1-0 og nydelige 12-1 i målforskjell der de vant 3-0 hjemme mot Crystal Palace sist. De tok også en hjemmeseier 3-2 over Milan i CL, mens i Ligacupen var det Norwich som ble for små når Liverpool vant 3-0 også der. Det vil si at Klopp og hans mannskap er med på flere hender, men så langt manøvrerer de det helt perfekt. Alcantara og Elliott er eneste fravær her, men Firmino og Keita er usikre.

Brentford med en bra start, men Liverpool virker ganske ustoppelige nå. B.

4. Leicester - Burnley
Leicester har ikke fått den starten de nok ønsket seg, og etter at det endte med et tap igjen sist mot Brighton (1-2) ligger de helt nede på 12.plass med seks poeng. Det er ikke bra nok, og tre tap på fem kamper er bekymrende. De tok hjem en cupseier 2-0 mot Millwall tidligere i uken, og nå er det endelig klart for ny hjemmekamp der ingenting annet enn tre poeng er godt nok for Vardy & Co. Leicester trives mot Burnley, og har vunnet fire av de fem siste i tillegg til at Burnley ikke har vunnet her siden 2007. Fofana og Justin er skadet og derfor ikke med.

Burnley har heller ikke hatt noe pen start på sesongen, for de ligger faktisk nest nederst med ett enkelt poeng på fem kamper. Som alltid før er det i det offensive de sliter, og de står med kun tre scorede mål så langt. Bortekampene har endt med 1-3 mot Everton og 0-2 mot Liverpool, og etter at de også tapte 0-1 hjemme mot Arsenal sist er nok ikke selvtilliten særlig høy selv om de slo Rochdale 4-1 i ligacupen denne uken. Long, Roberts og Stephens er alle ute med skader.

Leicester har et veldig bra tak på Burnley her på hjemmebane, og bør kunne ta en etterlengtet seier. H.

5. Everton - Norwich
Everton fikk en kurant start på sesongen med 3-1-0 og ti poeng på fire kamper, men de havnet raskt nede på bakken igjen med 0-3 borte mot Aston Villa sist etter at de plutselig fikk store skadebekymringer. Dermed ligger de nå på en 6.plass, men det er kun tre poeng opp til toppen for den nye treneren Benitez og hans mannskap. Mer bekymrende er alle skadene, for ingen av de skadene var tilbake til kampen mot QPR i ligacupen, og dermed endte det faktisk med en litt overraskede exit der etter at QPR til slutt vant på straffer. James er borte fra klubben etter at han dro til Qatar, og mest sannsynlig er Calvert-Lewin, Coleman, Delph, Richarlison, Gbamin og Gomes ute også her. Store avbrekk der altså og det tynnes ut i rekkene.

Da kan det passe at dagens motstander ikke er den verste, for det er bunnlaget Norwich som står på den andre siden og de har startet sesongen som et vondt mareritt. Fem strake tap, kun to scoringer og hele 14 baklengs er fasit, og det ser allerede ut som dette kan bli en laaaang sesong for kanarifuglene. Det skal dog sies at de har hatt et knalltøft program der de har møtt Liverpool, Man. City, Leicester, Arsenal og Watford, men man kan likevel ikke se bort fra fakta. Her må Byram, Cantwell, Zimmermann og Placheta stå over med skader.

Everton hadde en uvirkelig tendens til å tape akkurat slike hjemmekamper forrige sesong, og en halvgardering her var under sterk vurdering. Likevel har Norwich sett såpass usle ut at det blir en H.

6. Watford - Newcastle
Watford har faktisk ikke sett så halvgærne ut etter opprykket, og selv om de har tapt tre kamper så har de også vunnet to (3-2 over Aston Villa og 3-1 over Norwich) og dermed har de fått hentet seg seks poeng på de fem første. En større skuffelse var derimot at de røk hele 1-3 hjemme mot Stoke i ligacupen denne uken, men det kan nok hende at fokuset var rettet mot denne viktige kampen mot Newcastle. De har en full stall og plukke fra, og statistikken viser at de liker seg mot Newcastle som de har vunnet fire av de fem siste hjemmekampene mot.

Newcastle sliter, og nå har de seks kamper uten seier hvorav fem av de er i serien. 0-2-3 er elendig, særlig når kampprogrammet har vært fullt overkommelig med West Ham, Aston Villa, Southampton, Man. United og Leeds. 13 baklengs er alftor mye, og slutter de ikke å opptre som en jarlsbergost der bak kan dette ende virkelig ille for Newcastle. De sliter også med en del skader der Dubravka, Dummett, Lascelles, Shelvey og Wilson alle er ute.

Watford varierer veldig i spillet sitt, men har bra tak på Newcastle her hjemme. Likevel må seieren snart komme for Newcastle, og vi tør ikke ryke på de. HUB.

7. Leeds - West Ham
Leeds har ikke fått det til å stemme så langt, og de har enda ikke fått sin første seier for sesongen. 0-3-2 holder ikke, og sist ble det 1-1 borte mot Newcastle etter at de røk 0-3 i hjemmekampen mot Liverpool fem dager før. De måtte ha straffekonk for å klare å slå ut Fulham i ligacupen sist, og det virker som Bielsa ikke klarer å få spillerne helt med på tankene hans. Tolv baklengs er altfor mange, og nå skal det ikke mye til før det begynner å murre skikkelig i veggene. Bamford, Koch og Llorente er skadet, mens Struijk er suspendert etter rødt kort.

West Ham er i mye bedre driv, og selv om Manchester United ødela den lange rekken uten tap sist når de vant 1-0 på Olympic Stadium så fikk West Ham en umiddelbar revansj med seier 1-0 på Old Trafford når lagene møttes igjen i ligacupen kun tre dager senere. Seriestarten har vært ganske bra med 2-2-1 og en 8.plass, og de er også med å nikker i EL der de slo Dinamo Zagreb 2-0 på bortebane for en uke siden. Her er Fredericks eneste fravær.

Leeds strever fryktelig, men var ganske så gode her på eget gress forrige sesong. West Ham har vist seg stabile over tid, og får et fortjent favorittskap her. Likevel er kampen jevn, og vi prøver UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Bristol City - Fulham
Hjemmelaget Bristol City har funnet et bra stim nå og kommer hit med fire uten tap og 2-2-0. De har spilt åtte seriekamper denne sesongen, og en ting å ta med seg er at alle kampene har endt med uavgjort eller ettmålsseier til et av lagene. Det viser at Bristol City spiller jevnt med alle, og de har med det funnet sin plass på øvre halvdel. Conway er ute her.

Fulham vil tilbake til Premier League så fort som mulig, og i starten bare radet de opp seire på rad og rekke. Nå har det dog kommet litt rusk i maskineriet, for de tre siste kampene viser tap mot Blackpool (0-1), seier mot Birmingham (4-1) og et nytt tap 1-2 hjemme mot Reading. Likevel ligger de fortsatt på opprykksplass sammen med Bournemouth med 16 poeng etter sin sterke start. Nå nylig tapte de også på straffer mot Leeds i ligacupen etter en målløs kamp etter 90min.

Fulham startet som et lokomotiv, men har vært mer menneskelige i de siste kampene. Vi gir de et lite tips, men må ha med UB når Bristol City spiller såpass jevnt med alle som de gjør.

9. Stoke - Hull
Stoke har åpnet fint denne sesongen, og særlig her på hjemmebane har de fått dreis på spillet med 3-1-0 på fire kamper. De ligger på en 5.plass totalt sett med 14 poeng og formen er varierende med 2-1-2 i serien selv om de altså har spilt godt her på eget gress. De hadde derimot en veldig sterk bortekamp i ligacupen tidligere denne uken når de slo ut Watford fra Premier League med hele 3-1. Stoke har møtt Hull her hjemme sju ganger siden 2010 og hele seks ganger har Stoke gått seirende ut av den duellen. Fletcher, Fox og Oakley-Boothe er skadet.

Hull leter febrilsk etter luft etter at de har en fryktelig rekke med sju kamper uten seier. De vant serieåpningen borte mot Preston 4-1, men etter det har det bare vært nedturer å spore. Sist ble det 1-3 hjemme mot Sheffield United og med 0-2-5 på de sju siste ligger nå Hull helt nede på nedrykksplass med fem poeng. Skadefritt mannskap her.

Stoke har vært bra hjemme, de har et bra tak på Hull og Hull virker helt borte vekk for øyeblikket. H.

10. Bournemouth - Luton
Bournemouth er serieleder, og har fått en flott start med sin ubeseirede rekke på 5-3-0. Sist var det Cardiff som fikk unngjelde når Bournemouth vant 1-0 på bortebane, og de virker å være i bra slag i serien selv om Norwich slo de hele 6-0 i ligacupen for en liten måned siden. De har faktisk vært bedre på bortebane enn hjemme hittil denne sesongen, men Luton bør likevel være overkommelig. Forrige sesong tapte faktisk Bournemouth denne kampen 0-1, men da fikk de en mann utvist allerede etter 25 minutter. Her må de klare seg uten Cook og Stanislas.

Luton har en innledning på det jevne, og akkurat jevne kamper har de hatt nok av i det siste for de står faktisk med hele fire poengdelinger på rad. Sist ble det 3-3 hjemme mot Swansea, mens her på bortebane kommer de fra 1-1 mot Bristol City og 2-2 mot Blackburn. De ligger dønn midt på tabellen på en 12.plass, og det skulle man tro ar de er tålelig fornøyde med. De scorer nok mål med sine tolv scoringer, men de slipper også inn litt for mange med 14 baklengs.

Bournemouth med en fin start, og selv om Luton spiller jevnt med de fleste nå blir det en H også her.

11. Birmingham - Preston
Birmingham må sies å ha skuffet litt i innledningen, og nå ligger de nede på 10.plass på tabellen etter at de har tapt de to siste kampene mot Fulham og Peterborough. De har strevd her på hjemmebane og 1-1-2 virker ikke særlig bra, men man må huske på at tapene har kommet mot topplagene Fulham og Bournemouth. Gardner og Sanchez er ute med skader.

Preston startet fryktelig labert med tre strake tap, men så har de fått fyr i teltet og nå står står de med fem kamper uten tap og 2-3-0. Dermed er de kommet seg over streken og er nå oppe å en 16.plass. De tre siste har alle endt med poengdeling mot Bristol City, Sheffield United og West Bromwich og de kommer nettopp fra en enkel seier 4-1 i ligacupen mot Cheltenham. Barkhuizen, Brown og Olosunde er ute.

Birmingham har havnet litt skjevt på det etter at de har tapt mot topplagene her hjemme. Har likevel en liten følelse av at de slår tilbake her. Preston er dog inne i en bra stim, så det blir H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

12. Blackburn - Cardiff
Blackburn er oppe på playoffplass med sin 6.plass og 13 poeng etter åtte kamper. Hele fire av kampene har endt med uavgjort, men siden de kun har ett tap ligger de fint plassert på tabellen. Sist hjemmekamp endte med seier 2-0 over Hull, og de kommer nå fra et målløst oppgjør 0-0 mot Barnsley. Dack, Garrett, Rankin-Costello og Wharton er alle ute foran denne.

Cardiff er ikke med i toppen lenger etter at den fine formen de hadde i starten har forsvunnet og de nå står med tre tap på de fire siste. Sist kjempet de tappert mot serieleder Bournemouth, men tapte til slutt 0-1. Borteformen er faktisk ikke så verst med 2-1-1 og sju poeng på fire kamper. Davies, Ralls og Tomlin er ute med skader.

Denne kampen er tøff og vi markerer for HU på 96-rekkeren, mens på 432-rekkeren spekulerer vi ikke og spiller derfor HUB.

Sportspills 96-rekker:
1. Lillestrøm - Tromsø HU

2. Strømsgodset - Sarpsborg 08 HU

3. Brentford - Liverpool B

4. Leicester - Burnley H

5. Everton - Norwich H

6. Watford - Newcastle HUB

7. Leeds - West Ham UB

8. Bristol City - Fulham UB

9. Stoke - Hull H

10. Bournemouth - Luton H

11. Birmingham - Preston H

12. Blackburn - Cardiff HU

Sportspills 432-rekker:
1. Lillestrøm - Tromsø HU

2. Strømsgodset - Sarpsborg 08 HU

3. Brentford - Liverpool B

4. Leicester - Burnley H

5. Everton - Norwich H

6. Watford - Newcastle HUB

7. Leeds - West Ham HUB

8. Bristol City - Fulham UB

9. Stoke - Hull H

10. Bournemouth - Luton H

11. Birmingham - Preston HU

12. Blackburn - Cardiff HUB