(Nettavisen)

World Wide Technology Championship at Mayakoba

Spilles på El Camaleon PGA Championship Golf Course

Turneringen kan sees på Eurosport og golf.tv

Alle spill på helgens turnering finner du her

Etter The CJ Cup i Las Vegas der Viktor Hovland endte på delt 18.plass har han hatt to turneringsfrie helger, og stiller til start med fulle batterier og garantert tro på en god turnering etter seieren sin på denne banen i fjor.

For første gang i karrieren stiller Hovland på start som regjerende mester, og det skal bli svært spennende å se hvordan han takler dette. I fjor avgjorde han det hele til sin fordel når han satte en birdieputt på tre meter på det 18. hullet, og vant ett slag foran Amerikanske Aaron Wise.

Det er fjerde gangen Hovland spiller en PGA Tour-turnering på denne banen, og han har også vært her en gang som amatør. Han kjenner med andre ord banen og området godt og som han sier selv så elsker han alt ved stedet.

-Banen er flott, været er nydelig og hele anlegget er fantastisk.

Siden han vant her i fjor har Hovland opparbeidet seg mye mer erfaring med å være i pressede situasjoner. Han har flere majorturneringer i beltet, og var også med på Ryder Cup og representerte Europa.

Det er ca. 97 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Banen er trangere enn vanlig

Banen de spiller på heter El Camaleon og ligger på østkysten av Mexico ved det Karibiske hav. Banen er designet av den gamle verdenseneren Greg Norman, og slynger seg gjennom tropisk jungel, tett skog og helt ned på stranden med hull delt av massive kalksteinskanaler.

Det er en litt smalere bane enn det som er vanlig, og det setter store krav til presisjon fra utslaget. I følge ekspertene er det en typisk andreslagsbane, så presise innspill til greenen er det aller viktigste.

Hovland var best på dette av samtlige i fjorårets turnering, og misset kun 11 greener på de fire rundene den varte.

Det som har vært utfordringen de siste turneringene, og som han holdt han unna kampen om seiere er nærspillet. På og rundt greenen har han ikke vært skarp nok, men nå føler Hovland at han putter bra og har tatt noen steg rundt greenene også.

Favorittene

Etter første runde er det Amerikanske Matthew Wolff som leder etter sin kanonrunde på ti slag under par. Nå er det sjelden at spiller går wire to wire som det heter på golfspråket, altså leder alle fire dagene og vinner til slutt, men Wolff er en spiller som kan klare det.

Bak Wolff ligger flere kanoner og lurer. Billy Horschel og Sergio Garcia er tre slag bak og er definitivt med i kampen om seieren.

Vår mann og regjerende mester Viktor Hovland fikk en god start og selv om han ligger seks slag bak etter første dag er han absolutt med i kampen han også.

Alle spill på helgens turnering finner du her