(Nettavisen)

Ukens midtukekupong består av to kamper fra Premier League, to kamper fra engelsk Championship, en kamp fra La Liga, tre kamper fra Ligue 1, en kamp fra spansk Segunda, to kamper fra den tyske cupen og avsluttes med en kamp fra Coppa Italia. Bonuspotten er på skyhøye 2,9 mill kr. Dersom ingen spillere er alene om å ha 12 rette på dagens midtukekupong, skal Bonuspotten fordeles på lørdagens tippekupong. Innleveringsfristen er onsdag kl 18.55.

1. Brentford - Manchester United
Nyopprykkede Brentford har kun tatt to poeng på sine sju siste bortekamper (0-2-5), men de har vunnet tre av sine fire siste hjemmekamper. Ligger på 14. plass med 23 poeng på 21 spilte kamper og har fortsatt betryggende 10 poeng ned til Norwich under streken. Sjanseløse borte mot Liverpool søndag og tapte 0-3, men slo Aston Villa 2-1 i forrige hjemmekamp og har altså vunnet tre av sine fire siste hjemmekamper. Ingen nye skader eller karantener for Brentford, men Frank Onyeka er på Afrikamesterskapet med Nigeria.

To scoringer fra Bruno Fernandes så ut til å sikre Manchester United tre poeng borte mot Aston Villa søndag, men to raske scoringer av Villa sørget for 2-2 og poengdeling. Ligger på 7. plass med 32 poeng har godt heng på lagene foran seg på tabellen. Brukbare 4-4-2 på bortebane. Cristiano Ronaldo og Marcus Rashford er begge tilbake for United, og Luke Shaw og Scott McTominay er tilbake etter endt karantene. Paul Pogba er tilbake i trening, men ikke med i kveldens kamp.

Manchester United er naturligvis klare favoritter, men ingen klink vinner. UB.

Onsdag er det ca 72 mill kr i førstepremiepotten i Viking Lotto. Klikk her for å levere din kupong innen onsdag kl 18.00.

2. Leicester - Tottenham
Noe skuffende sesong for Leicester til nå som ligger på 10. plass med kun 25 poeng og er mer eller mindre hektet av i kampen om topp fire. Har vært uheldige med skader denne sesongen, det er noe av forklaringen. Har ikke spilt seriekamp siden de vant 1-0 hjemme mot Liverpool i romjula og står med respektable 5-1-3 hjemme på King Power Stadium. Patson Daka, James Justin, Caglar Soyuncu, Kiernan Dewsbury-Hall og Luke Thomas har brukt tiden til å bli skadefrie. Men fraværslisten er likevel stor; Jamie Vardy, Jonny Evans, Timothy Castagne, Ryan Bertrand og Ricardo Pereira er alle fortsatt skadet, mens kvartetten Kelechi Iheanacho, Daniel Amartey, Wilfred Ndidi og Nampalys Mendy alle er på Afrikamesterskapet med sine respektive landslag.

Tottenham fikk sin kamp borte mot Arsenal utsatt forrige helg og har ikke spilt seriekamp siden de vant 1-0 borte mot Watford på 1. nyttårsdag. Tre dager før ble det 1-1 borte mot Southampton. Tok 13 poeng på fem strake hjemmekamper før det. Ligger på 6. plass med 33 poeng på 18 spilte kamper. Med fire kamper mindre spilt enn West Ham på 4. plass, er det kun fire poeng opp. Men har ikke bedre enn 3-2-3 på bortebane totalt. Eric Dier, Cristian Romero og Son Heung-min er alle fortsatt ute for Tottenham.

Det står 2-0-2 på de fire siste tilsvarende på King Power Stadium. Med mange fravær for hjemmelaget, velger vi å spille UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Reading - Luton
Velkjente Andy Carroll ga Reading ledelsen 1-0 borte mot Middlesbrough lørdag, men hjemmelaget snudde kampen og vant 2-1. Reading med kun to poeng på de fem siste seriekampene og ligger fjerde sist med kun 22 poeng. Det er ikke mer enn tre poeng ned til Peterborough under streken. Anstendige 4-4-5 på eget gress.

Luton infridde vårt oddstips til tre ganger pengene hjemme mot daværende serieleder Bournemouth lørdag og ligger på en ganske trygg 13. plass med 32 poeng. Ikke bedre enn 3-3-4 på bortebane, men fire poeng er tatt på de to siste bortekampene.

3-0 og 2-1 i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. Formsterke Luton er dog ikke sjanseløse i kveld. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

4. Hull - Blackburn
Nyopprykkede Hull hadde en flott periode med 4-2-0 på seks kamper i november, men gikk på sitt tredje strake tap, da det ble 0-2 tap hjemme mot Stoke søndag. Ligger på 19. plass med 23 poeng på 25 spilte kamper og har ikke mer enn fire poeng ned til Peterborough under streken. Moderate 3-3-6 på hjemmebane.

Blackburn gikk på skrekkelig 0-7 tap hjemme mot Cardiff den 3. november. Har reist seg på mesterlig vis etter den smellen og står med knallsterke 8-2-0 på de ti spilte seriekampene etter det tapet og meldt seg skikkelig på i opprykkskampen. Ligger a poeng med Bournemouth på andreplass med 49 poeng. 5-4-3 totalt på bortebane, men sterke 4-1-0 på de fem siste bortekampene. Ryan Nyambe soner karantene etter å ha blitt utvist mot Cardiff.

Blackburn med 1-0 seier i to siste bortekampene mot Hull. Vi tror meget formsterke Blackburn vinner igjen. B.

5. Valencia - Sevilla
Valencia med to strake serietap etter en god periode og ligger midt på tabellen på 10. plass med 28 poeng. Innledet sesongen med ti poeng på de fire første seriekampene, men har som ventet ikke klart å følge opp den åpningen. Som vanlig habile hjemme og står med 4-4-2 på ti spilte hjemmekamper. Viktige Carlos Soler og Gabriel Paulista er begge fortsatt ute med skader.

Sevilla henger med Real Madrid i toppen av tabellen og ligger på andreplass med 44 poeng. Har en kamp mindre spilt enn serieleder Real Madrid som står med 49 poeng. Står faktisk med fem ettmålsseire og en poengdeling på sine seks siste seriekamper. Totalt 5-3-2 på bortebane. Youssef En-Nesyri og Munir El-Haddad er begge opptatt med Afrikamesterskapet for sine respektive landslag, mens Erik Lamela fortsatt er ute med skade.

Det står 1-2-1 på de fire siste tilsvarende seriekampene. Vi tror ikke Sevilla taper i kveld. UB.

6. Lille - Lorient
De tre neste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra Ligue 1. Nettavisen/Amedia har som kjent rettighetene til Ligue. Du ser alle kampene fra Ligue på www.direktesport.no

Lille tok et meget overraskend seriegull forrige sesong, men kommer ikke til å gjenta den bedriften denne sesongen. Etter drøyt halvspilt sesong, ligger Lille helt nede på 10. plass med 29 poeng og har 21 poeng opp til serieleder PSG. Men har vært noe bedring i det siste og Lille står nå med åtte strake seriekamper uten tap, hele fem av dem er endt med poengdeling. Godkjente 4-4-1 på hjemmebane. Benjamin André soner karantene etter å ha blitt utvist i helgens seriekamp mot Marseille.

Lorient kjempet lenge mot nedrykk forrige sesong, men vant hele 10 hjemmekamper og berget tilslutt plassen greit. Ser mer bekymringsfullt ut denne sesongen. Ligger tredje sist og på kvalikplass med kun 17 poeng og kun målforskjellen holder laget foran Bordeaux på direkte nedrykksplass. Har spilt uavgjort i sine to siste, begge på hjemmebane. Sju strake tap før det og uten seier på bortebane (0-4-6).

Lille vant 4-0 i tilsvarende kamp forrige sesong. Lille er blant midtukekupongens største favoritter og vi ser ingen grunn til å spekulere. H.

7. Montpellier - Troyes
Nettavisen/Amedia har som kjent rettighetene til Ligue. Du ser alle kampene fra Ligue på www.direktesport.no

Montpellier stod med fire strake seire, før det måtte gi tapt 1-3 borte mot like formsterke Strasbourg søndag. Ligger på en flott 8. plass med 31 poeng på 20 spilte kamper og har ikke mer enn seks poeng opp til Marseille på 3. plass som gir Champions League. Solide 6-2-2 på ti spilte hjemmekamper.

Nyopprykkede Troyes ligger som ventet på nedre halvdel og fjerde sist med 17 poeng. Det er samme poengsum som Lorient på kvalikplass og Bordeaux på direkte nedrykksplass. Har spilt sine tre siste kamper på hjemmebane, men har kun innkassert ett poeng på disse. Beskjedne 2-1-6 på ni spilte bortekamper.

Montpellier er blant midtukekupongens største favoritter og vi ser ingen grunn til å spekulere. H.

8. Clermont Foot - Strasbourg
Nettavisen/Amedia har som kjent rettighetene til Ligue. Du ser alle kampene fra Ligue på www.direktesport.no

Nyopprykkede Clermont Foot ligger som ventet på nedre halvdel og femte sist med kun 18 poeng. Det er kun ett poeng ned til både kvalifiseringsplassen og direkte nedrykk. Innledet sesongen ganske positivt med åtte poeng på de fire første seriekampene, men har falt av. Kun en seier på de ti siste seriekampene (1-2-7). Pierre-Yves Hamel soner karantene for gule kort.

Strasbourg med helt andre takter og avanserte til 7. plass etter søndagens 3-1 seier hjemme mot formsterke Montpellier. Står med 32 poeng totalt har ikke mer enn fem poeng opp til Marseille på 3. plass som gir Champions League. Fire av de fem siste seriekampene er vunnet, likeså de to siste bortekampene.

Strasbourg bør unngå tap i kveld. UB.

9. Lugo - Almeria
Spansk Segunda. I denne divisjonen er det totalt 22 lag. De to øverste rykker direkte opp, mens lagene fra 3 til 6. plass spiller playoff om den tredje opprykksplassen. De fire nederste lagene rykker direkte ned.

Lugo er inne i sin tiende strake sesong i La Liga, men har havnet fra midten og nedover hver eneste sesong. Er sammen med Zaragoza den store uavgjortspesialisten i Segunda med hele 12 uavgjorte på 22 spilte kamper. Ligger på 15. plass med 27 poeng og har seks poeng ned til Amorebieta under streken. Er faktisk uten tap på sine sju siste seriekamper. Etter fem strake poengdelinger, ble det 2-1 seier hjemme mot Mirandes forrige søndag.

Almeria har endt på 4. plass de to foregående sesongene, men ikke lyktes i playoffen. Troner øverst på tabellen etter halvspilt sesong med 46 poeng og har en kamp mindre spilt enn både Valladolid og Eibar på plassene bak. Solide 6-2-3 på bortebane.

Almeria med 4-0 seier og 2-0 seier i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. Men Lugo har ikke tapt noen av sine sju siste seriekamper. UB.

10. Hertha Berlin - Union Berlin
Det er åttedelsfinaler i den tyske cupen denne midtuken og to av de åtte kampene i DFB-Pokal er med på midtukekupongen. Det spilles ikke returkamper i den tyske cupen. Kun fem av de åtte lagene i forrige sesongs kvartfinaleri DFB-Pokal spilte i Bundesliga, så det er muligheter for lagene fra 2 og 3. bundesliga.

Hertha Berlin røk ut allerede i første runde forrige sesong, mens de røk ut i åttedelsfinalen forrige sesong. Har levert helt på det jevne i Bundesliga hittil denne sesongen og ligger på 13. plass med 22 poeng. Det er kun fire poeng ned til Arminia Bielefeld på kvalikplassen. Brukbare 4-2-3 på hjemmebane.

Union Berlin røk ut allerede i andre runde forrige sesong, etter et skuffende 2-3 tap hjemme mot Paderborn. Det gikk bedre sesongen før, da røk laget i kvartfinalen etter 1-3 tap borte mot Bayer Leverkusen. Ligger på en flott 5. plass i Bundesliga med 31 poeng, ikke minst takket være 6-3-1 på hjemmebane. Borte er ikke tallene bedre enn 2-4-3.

Hertha Berlin har vunnet de to foregående hjemmekampene mot Union Berlin i Bundesliga. Vi tar sjansen på Hertha Berlin i denne cupkampen. H.

11. Hoffenheim - Freiburg
Hoffenheim forsvant ut allerde i 2. runde av DFB Pokal forrige sesong, etter hjemmetap mot Greuther Fürth. Heller ikke sesongen før ble noen cupsuksess, da forsvant laget ut i åttedelsfinalen. Gjort det ganske bra i Bundesliga hittil og ligger på 4. plass med 31 poeng. Solide 6-2-1 på hjemmebane.

Freiburg innledet sesongen i Bundesliga flott, men har vist litt nedadgående form på nyåret med kun 2-2 hjemme mot svakt plasserte Arminia Bielefeld og lørdag røk Freiburg hele 1-5 borte mot Borussia Dortmund. Ligger på 6. plass med 30 poeng. Har røket ut i andre runde av DFB Pokal de to foregående sesongene.

Freiburg har faktisk vunnet begge bortekampene mot Hoffenheim de to foregående sesongene. Vi spiller H på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Inter - Empoli
Midtukekupongen avsluttes med en kamp fra Coppa Italia og det er snakk om åttedelsfinaler. Det spilles ikke returer.

Inter har røket ut i semifinalen de to foregående sesongene. Forrige sesong var det Juventus som ble for sterke over to oppgjør, mens Napoli beseiret Inter over to oppgjør sesongen før der igjen. Ble som kjent seriemester forrige sesong og topper også denne sesongen med sine 50 poeng. Har to poeng ned til byrival AC Milan på andreplass, Inter i tillegg med en kamp mindre spilt. Meget solide 8-2-0 på ti spilte hjemmekamper i Serie A.

Empoli røk ut i åttedelsfinalen forrige sesong etter 2-3 tap borte mot Napoli, mens det ble exit i fjerde runde sesongen før der igjen. Rykket som kjent opp igjen til Serie A foran denne sesongen og har klart seg veldig bra. Ligger på 11. plass med 29 poeng og har hele 13 poeng ned til Cagliari under streken. Oppsiktsvekkende sterke 5-4-2 på bortebane.

Det er ingen tvil om at Inters hovedfokus er Serie A og sluttspillet i Champions League og det ligger an til rotering i kveld. Men normalt fikser de avansement. H.

96-rekker:
1. Brentford - Manchester United UB

2. Leicester - Tottenham UB

3. Reading - Luton HUB

4. Hull - Blackburn B

5. Valencia - Sevilla UB

6. Lille - Lorient H

7. Montpellier - Troyes H

8. Clermont Foot - Strasbourg UB

9. CD Lugo - Almeria UB

10. Hertha Berlin - Union Berlin H

11. Hoffenheim - Freiburg H

12. Inter - Empoli H

432-rekker:
1. Brentford - Manchester United UB

2. Leicester - Tottenham HUB

3. Reading - Luton HUB

4. Hull - Blackburn B

5. Valencia - Sevilla UB

6. Lille - Lorient H

7. Montpellier - Troyes H

8. Clermont Foot - Strasbourg UB

9. CD Lugo - Almeria UB

10. Hertha Berlin - Union Berlin H

11. Hoffenheim - Freiburg HUB

12. Inter - Empoli H