(Nettavisen)

Greit nok at Leicester kun har tapt én bortebane i 2020-2021-sesongen (mot Liverpool 0-3), og at det gjør dem til et av de beste bortelagene i Premier League.

Det er likevel komplett uforståelig at Leicester er gjort til favoritter på London Stadium søndag.

West Ham har tross alt tatt 28 poeng på hjemmebane, bare Manchester City har en bedre hjemmestatistikk enn the Hammers. David Moyes' menn banket Leicester 3-0 på King Power Stadium tidligere denne sesongen, men i den kampen hadde de ikke Jesse Lingard.

Onsdag er det ca 167 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Etter 30 serierunder sist sesong var det målforskjellen som holdt West Ham på rett side av nedrykksstreken. Nå kjemper London-klubben om en plass i Champions League.

Lingard har sin del av for det. Han har scoret seks mål på åtte kamper etter at han kom på lån fra Manchester United.

28-åringen har også vært et mareritt for Leicester. Lingard har tre mål og tre målgivende pasninger på åtte kamper mot the Foxes. Ifølge nettstedet transfermarkt har den engelske landslagsspilleren bare scoret flere mål mot Arsenal i Premier League (Fem mål og to målgivende).

Vi tror Lingard skaper problemer for Leicester igjen.

West Ham - Leicester 3,05 - 3,20 - 2,25 H (spillestopp søndag kl. 14.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

David Moyes' mannskap flyr høyt i øyeblikket. Etter at Liverpool og Chelsea vant sine kamper lørdag, ligger West Ham på sjetteplass før søndagens kamp, fire poeng bak Leicester som innehar tredjeplassen.

De eneste to tapene til the Hammers på de ni siste kampene har kommet mot de to toppklubbene, Manchester City og Manchester United.

Og begge tapene har kommet på bortebane. West Ham har ikke tapt på London Stadium etter at Jesse Lingard kom på lån til klubben.

Målene renner inn

Leicester og Brendan Rodgers vil feste grepet om tredjeplassen med seier i søndagens kamp. The Foxes har vunnet tre av de siste fem kampene, og ligger fire poeng bak Manchester United.

At Leicester har vært nødt til å gjøre endringer i backrekken, har vist at the Foxes er sårbare bakover. De har kun klart å holde nullen i én av de syv siste ligakampene. Søndag møter de et West Ham-lag som har scoret i 25 likekamper denne sesongen, bare Manchester City har scoret i flere.

Onsdag er det ca 167 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Leicester er imidlertid et av seks lag som ennå ikke har tapt en Premier League-kamp på London Stadium. De er ubeseiret i fire kamper. Fasiten viser to seire og to tap.

Begge lagene har drøssevis med offensive spillere, og det kommer sikkert til å komme frem på søndag.

Skader på sentrale spillere

Michail Antonio har særlig skapt problemer for Leicester på kontringer, men uheldigvis for the Hammers er han ute denne helgen etter å ha pådratt seg en strekkskade i mandagens kamp mot Wolves.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Men Jarrod Bowen, som erstattet Antonio på Molineux og scoret, vil trolig starte på topp for vertene. David Moyes må også klare seg uten Declan Rice, som er ute i fire til seks uker på grunn av en kneskade. Fra før mangler de Angelo Ogbonna, Andriy Yarmolenko og keeper Darren Randolph.

James Maddison og Ricardo Pereira kan komme inn i startelleveren søndag på bekostning av Ayoze Perez og Marc Albrighton.

Forsvarsspilleren Caglar Soyuncu spiller sannsynligvis ikke denne kampen etter å ha testet positivt for covid-19 i forrige uke. Harvey Barnes og James Justin er begge ute med kneskader, mens Cengiz Under og Wes Morgan må testes før kampstart.

Den belgiske midtbanemannen Dennis Praet håper å få spilletid i London, men han tar ikke plassen til Youri Tielemans eller Wilfred Ndidi.

For første gang på 81 år

The Hammers vet at de ikke har råd til mange feilskjær hvis de skal kvalifisere seg for neste sesongs Champions League, og et tap søndag vil kunne føre til at de faller så langt ned som til syvendeplass hvis Tottenham skulle vinne mot United, noe vi tviler på skjer.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Bortelaget har vunnet i fire av de siste åtte kampene mellom the Hammers og the Foxes, men det samme laget har ikke vunnet begge ligakampene i samme sesong siden 1929-1930-sesongen.

For første gang på 81 år tror vi samme lag vinner begge kampene i samme sesongen. Oddsen på West Ham-seier er 3,00. Med den hjemmeformen de viser er det et svært interessant spill.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset