(Nettavisen)

Nielsen har spilt 14 landskamper og scoret to mål. Han scoret blant annet i landslagsdebuten mot Ungarn, men det er fem år siden han sist spilte med flagget på brystet. Spillerne han konkurrerer med spiller for storklubber som Borussia Dortmund og RB Leipzig.

Da er det ikke enkelt.

Trente med Tottenham

Som 16-åringen ble Håvard Nielsen regnet som et av de største talentene i Norge, og han ble fulgt tett av flere europeiske storklubber. I 2009 var Oslo-gutten på treningsopphold i Premier League-klubben Tottenham og i Serie A-klubben Inter.

Men han endte ikke opp verken i England eller Italia. Istedenfor ble han den yngste VIF-spilleren til å debutere i Tippeligaen, da han som 16-åring fikk noen minutter mot Viking i oktober 2009.

I 2012 gikk han til samme klubb som Erling Braut Haaland skulle gå til seks år senere, Red Bull Salzburg. 27-åringen spilte for Salzburg i Champions League-kvaliken og i Europa League, men fikk ikke samme rakettkarrieren som Braut Haaland senere opplevde i Østerrike.

Fredag er det ca 213 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 19.00. Lever kupongen her!

Også Oppsal-karen gikk fra Salzburg til Bundesliga, hvor han var på lån hos nyopprykkede Eintracht Braunschweig. Deretter har han vært innom Freiburg, Fortuna Düsseldorf og Duisburg, før han i fjor havnet i Greuther Fürth.

SV Sandhausen - Greuther Fürth 3,10 - 3,05 - 2,10 B (spillestopp fredag kl. 18.25)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Tysk, 2. Bundesliga. Håvard Nielsen og Greuther Fürth har fått en flying start på sesongen. Etter ti serierunder ligger laget oppe på andreplass, ett poeng bak serieleder Holstein Kiel.

Ligaens beste bortelag

I forrige serierunde gikk de på et skuffende 0-1-tap hjemme mot Heidenheim. Det var lagets andre hjemmetap denne sesongen.

Greuther Fürth er bedre borte enn hjemme. De er faktisk ligaens sterkeste bortelag så langt. De er ubeseiret etter fem bortekamper, og står med tre strake borteseiere før de tar turen til Sandhausen fredag.

Her kan du skrape Flax på nett

Håvard Nielsen, som kom til klubben før sist sesong, har scoret tre mål så langt denne sesongen. Alle tre scoringene har kommet på bortebane, og to av dem kom da Fürth vant lokalderbyet mot Nürnberg 3-2 på Max-Morlock-Stadion.

Svak start på sesongen

Sandhausen vant 3-2 mot bunnlaget Würzburger Kickers forrige helg, men ligger fortsatt nede på 15.-plass. Det er kun målforskjellen som skiller dem Eintracht Braunschweig, som er på nedrykkskvalik. Vertene står uten seier i de tre siste hjemmekampene, og tapte hele 1-4 mot Erzgebirge Aue i sist hjemmekamp.

Sandhausen, som rykket opp til 2. Bundesliga før 2012-2013-sesongen, har vist seg å være en hard nøtt å knekke for Greuther Fürth. Håvard Nielsens nye klubb har ikke vunnet borte mot Sandhausen siden 2013. De står med to tap og fire uavgjorte i denne perioden.

Fredag er det ca 213 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 19.00. Lever kupongen her!

Fire av de fem siste kampene mellom disse lagene i Sandhausen har endt uavgjort. Sist sesong endte Greuther Fürth på niendeplass, men de virker som de er sterkere denne sesongen. Samtidig har Håvard Nielsen og lagkameratene vist solid form på bortebane. Vi tror på borteseier i Baden-Württemberg fredag. Oddsen på Greuther Fürth-seier er 2,10.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset